Elon Musk a devenit cel mai bogat om din lume, cu o avere neta de 185 de miliarde de dolari, depasindu-l pe Jeff Bezos, datorita cresterii de joi a actiunilor companiei sale producatoare de automobile electrice, Tesla, transmite CNBC.
Jeff Bezos, fondatorul Amazon.com, era cel mai bogat om din lume din 2017, iar averea sa este in prezent de 184 de miliarde de dolari.
Cresterea din ultimul an a averii lui Elon Musk marcheaza cea mai rapida ascensiune din istori la varful topului miliardarilor, o intorsatura financiara spectaculoasa pentru renumitul antreprenor care era pe prima pagina a presei din cauza cheltuielilor masive ale Tesla si a garantarii actiunilor companiei de catre acesta cu averea personala.
Musk a inceput anul 2020 cu o avere de circa 27 de miliarde de dolari si abia daca se incadra in topul celor mai bogati 50 de oameni.
Cresterea de peste noua ori a pretului actiunilor Tesla in ultimul an, alaturi de pachetul generos de beneficii, i-a marit averea neta cu peste 150 de miliarde de dolari.
Intre timp, pretul actiunilor Amazon a ramas mai scazut din cauza posibilei inaspriri a legislatiei de catre Washington.
Elon Musk l-a depasit pe Warren Buffett in luna iulie, devenind al saptelea cel mai bogat om din lume. In noiembrie, Musk l-a depasit pe Bill Gates, pentru a urca pe locul al doilea in topul miliardarilor. Totodata, Musk a acumulat in ultimele 12 luni o avere mai mare decat intreaga avere a lui Bill Gates, de 132 de miliarde de... mai mult
Vineri, 08 Ianuarie 2021, ora 07:35
In momentul divortului de Jeff Bezos, fondatorul Amazon, cel mai bogat om din lume, se spunea despre Mackenzie Scott ca a devenit cea mai bogata femeie din lume, dar aceasta titulatura nu a durat prea mult pentru ca Francoise Bettencourt Meyers si-a reluat locul bine-meritat.
Francoise Bettencourt Meyers (74 ani) este mostenitoarea imperiului L'Oreal, iar in momentul de fata, dupa inchiderea burselor, averea ei se ridica undeva la 75,2 miliarde de dolari, in scadere cu peste 500 de milioane de dolari.
Familia ei detine 33% din actiunile L'Oreal, companie care a inregistrat o crestere fenomenala in ultima decada. Aceasta a fost in conducerea companiei inca din 1997, iar acum este presedintele board-ului L'Oreal. In topul general, Meyers se afla pe locul 13 in topul celor mai bogati oameni.
Francoise Bettencourt Meyers a devenit cea mai bogata femeie din lume in 2017, dupa ce mama sa, Liliane Bettencourt, pe atunci cea mai bogata femeie din lume, a murit la varsta de 94 de ani.
Acum, mostenitoarea imperiului este si presedinta fundatiei filantropice a familiei, care incurajeaza progresul Frantei in stiinte si arte.
Compania si familia Bettencourt Meyers au fost de acord sa doneze 226 de milioane de dolari pentru reparatiile Catedralei Notre Dame, dupa ce aceasta a fost mistuita de flacari in incendiul din aprilie 2019.
Francoise Bettencourt Meyers este urmata in topul celor mai bogate femei de catre unica fiica a lui Sam Walton, fondatorul lantului de... mai mult
Vineri, 01 Ianuarie 2021, ora 11:33
Statistica indica faptul ca locuitorii multor comune din Romania au un nivel de trai mai ridicat chiar si decat rezidentii din centrul Capitalei. In plus, veniturile la bugetele respectivelor localitati pot fi considerate colosale, dupa standardele romanesti, la fel si averile adunate de primarii in functie.
Ziare.com va propune partea a doua a topului celor mai bogate comune ale Romaniei, alaturi de o trecere in revista a averilor declarate de primarii acestora.
Citeste si: Top 5 cele mai bogate comune din Romania si averile uriase ale primarilor care le conduc
In functie de veniturile primariilor din anul 2019, de la locul 6 la 10 se claseaza urmatoarele localitati:
Comuna Giroc (Timis) - cu 40,02 milioane de lei;
Miroslava (Iasi) - 39,28 milioane de lei;
Afumati (Ilfov) - 37,84 milioane de lei;
Apahida (Cluj) - 37.66 milioane de lei;
Valu lui Traian (Constanta) - 34,79 milioane de lei, potrivit analizeeconomice.ro.
Comuna Giroc, judetul Timis
Iosif-Ionel Toma (67 de ani) a castigat al saptelea mandat la Primaria Giroc, in urma alegerilor locale din 27 septembrie 2020, fiind sustinut de PSD.
Primarul declara 6 terenuri. Trei dintre ele sunt agricole, insumand aproximativ 6 hectare, dobandite prin mostenire. Mai scrie in declaratia de avere despre alte trei terenuri intravilane, de 1.381, 1.439, respectiv 3.344 de metri patrati, doua fiind dobandite prin mostenire, iar unul prin parcelarea terenului. Toate terenurile i-au intrat in... mai mult
Miercuri, 04 Noiembrie 2020, ora 05:42
Romania rurala nu duce deloc lipsa de bogatii, din contra, locuitorii multor comune o duc mai bine decat cei care stau in centrul Capitalei. In plus, veniturile anumitor primarii sunt colosale, la fel si averile stranse de edilii in functie.
Top 5 cele mai bogate comune din Romania
In functie de veniturile primariilor din anul 2019, cele mai bogate comune din tara noastra sunt Chiajna (Ilfov), Floresti (Cluj), Dumbravita (Timis), Mogosoaia (Ilfov) si Cristian (Brasov). Chiajna a avut venituri, in 2019, de 79,28 de milioane de lei, Floresti de 64,53 de milioane de lei, Dumbravita de 45,70 de milioane de lei, Mogosoaia - 41,99 milioane de lei si Cristian - 41,95 de milioane de lei, potrivit analizeeconomice.ro.
1. Chiajna, Ilfov
Mircea Minea a castigat un nou mandat la Primaria Chiajna, sustinut de PSD si ALDE, devenind astfel pentru a saptea oara primar. Minea administreaza comuna de nu mai putin de 24 de ani, timp in care a acumulat o avere considerabila, detinand numeroase terenuri si cladiri.
Mircea Minea declara patru terenuri in Chiajna, unul agricol/intravilan - de 128.325 de metri patrati, si trei extravilane - de 2.490, 1.000, respectiv 17.200 de metri patrati. Mai declara o casa, de 374 de metri patrati, dar si trei anexe, construite in intervalul 1994-2015.
Detine o motocicleta Dnepr si, potrivit declaratiei de avere pe care a completat-o in 2020, a instrainat un autoturism, Dacia Duster, pentru care a obtinut 45.000 de lei.
Are trei conturi... mai mult
Duminica, 01 Noiembrie 2020, ora 00:01
In conditiile in care SUA au devenit cel mai mare focar global de COVID-19, cu cele mai multe cazuri de imbolnavire confirmate decat oricare alta tara din lume, Congresul american a gasit o chichita sa ii scuteasca si chiar sa le dea inapoi bani platitorilor de taxe milionari.
Zilele trecute, in SUA, a fost adoptat planul istoric convenit de republicani si democrati pentru a ajuta economia americana sa faca fata crizei economice cauzate de pandemia de coronavirus si sa evite intrarea intr-o recesiune de durata (stimulus bill).
Intre altele, in documentul de 880 de pagini se regaseste si o prevedere controversata prin care cei mai bogati americani isi pot recupera o parte din banii dati statului prin taxe.
CNN explica: Atunci cand persoanele fizice cumpara bunuri imobiliare, chiar daca fac acest lucru folosind un imprumut sau banii altor persoane, ei isi pot "amortiza" costul proprietatii fizice pin intermediul impozitelor platite.
Sa presupunem, de exemplu, ca un contribuabil a cumparat o cladire de 2 milioane de dolari ca investitie. El va putea sa deduca sau sa scada din impozitele sale (deduceri de amortizare), chiar si 100.000 de dolari pe an, timp de 20 de ani, pentru a compensa costurile de cumparare si imbunatatire a proprietatii.
Contribuabilul poate beneficia de aceste deduceri, chiar daca valoarea imobilului creste odata cu trecerea timpului.
Acesta este si motivul pentru care Donald Trump "adora deducerile de amortizare", dupa cum a si declarat... mai mult
Luni, 30 Martie 2020, ora 09:54
Companiile aeriene analizeaza inca implicatiile restrictiilor anuntate de presedintele Donald Trump pentru calatoriile dinspre Europa spre SUA, insa unii din cei mai bogati americani au inceput deja sa caute o solutie pentru a se intoarce rapid acasa, transmite Bloomberg.
Industria avioanelor private a primit un val de cereri din partea americanilor care in prezent se afla in Europa, chiar daca operatorii incearca sa obtina clarificari cu privire la modul in care interdictia anuntata de Trump le va afecta operatiunile.
"Situatia este fara precedent" a declarat Adam Twidell, director general la compania PrivateFly, care ofera zboruri cu avioane private. "In ultimele ore am primit un numar semnificativ de cereri din partea americanilor care in prezent sunt in Europa si sunt interesati sa zboare inapoi in SUA. Am primit si cereri din partea cetatenilor americani interesati sa zboare in alte parti ale Europei si spre Marea Britanie, care in prezent este scutita de aceasta interdictie", adauga Adam Twidell.
Miercuri seara, Donald Trump a anuntat suspendarea, incepand de vineri, a tuturor calatoriilor din Europa spre SUA (cu exceptia celor din Marea Britanie) in incercarea de a impiedica propagarea virusului Covid-19 pe teritoriul american.
Acest anunt este asteptat sa duca la cresterea cererii pentru avioane private din partea persoanelor fizice, chiar daca calatoriile cu avioanele companiilor sunt in scadere, avand in vedere ca firmele vor sa restrictioneze... mai mult
Joi, 12 Martie 2020, ora 16:59
Candidatul prezidential democrat Michael Bloomberg a propus, sambata, majorarea semnificativa a taxelor pentru americanii bogati si corporatii, inclusiv o noua taxa pentru persoanele care castiga peste 5 milioane de dolari pe an, transmite Reuters.
Potrivit campaniei lui Bloomberg, masurile ar atrage circa 5.000 de miliarde de dolari in decurs de 10 ani.
Toti candidatii democrati importanti au cerut taxe mai mari pentru bogati, iar planul lui Bloomberg il plaseaza pe fostul primar miliardar al Nrew York-ului ca fiind un relativ moderat, intre democratii care spera sa il concureze pe Donald Trump in alegerile prezidentiale din noiembrie.
Propunerile includ similaritati cu propunerile lui Joe Biden, favorit la desemnarea drept candidat din partea democratilor in alegerile prezidentiale.
Ca si Biden, Bloomberg sustine anularea reducerilor de taxe pentru americanii bogati, adoptate de administratia Trump, precum si cresterea impozitelor pe profiturile obtinute de bogati din vanzarile de active. Tot ca Biden, Bloomberg doreste majorarea taxei corporative de la 21% la 28%.
Bloomberg vizeaza insa si taxarea super-bogatilor, intre care se afla si el, cu o abordare similara cu cele propuse de progresistii Bernie Sanders si Elizabeth Warren.
Michael Bloomberg si-a castigat averea estimata la 60 de miliarde de dolari prin vanzarea de informatii financiare pe Wall Street. In privinta taxarii super-bogatilor, abordarea sa difera de cele ale lui Sanders si Warren prin... mai mult
Duminica, 02 Februarie 2020, ora 10:46
O prezenta uriasa pe retelele de socializare, o melodie de succes despre o familie de rechini si o colectie infloritoare de vechituri auto sunt cateva dintre mijloacele care au permis acumularea unor averi impresionante in 2019, la nivel mondial.
Kylie Jenner a devenit cea mai tanara miliardara prin eforturi proprii dupa ce compania sa, Kylie Cosmetics, a semnat un parteneriat exclusiv cu Ulta Beauty. Jenner a vandut ulterior o participatie de 51% la compania sa, pentru 600 de milioane de dolari, relateaza Bloomberg.
La aproape doua luni de cand echipa Washington Nationals a castigat primul campionat World Series, oamenii canta inca refrenul "Baby Shark, doo-doo doo-doo doo-doo". Familia coreeana care a contribuit la popularizarea cantecului viral are in prezent o avere de circa 125 de milioane de dolari.
Pana si rablele auto s-au dovedit a fi o comoara. Willis Johnson, un american nativ din Oklahoma care a fondat compania Copart, a acumulat o avere de 1,9 miliarde de dolari construind o retea de garaje pentru vanzarea de automobile avariate.
Aparitia acestor averi atipice scoate in evidenta cati bani au acumulat super-bogatii lumii in 2019. Si, cu cat erau mai bogati acestia la inceputul acestui an cu atat mai bogati au devenit. Potrivit Indicelui Bloomberg al Miliardarilor, cei mai bogati 500 de oameni ai lumii si-au marit averile cumulate cu 1.200 de miliarde de dolari, respectiv cu 25%, la 5.900 de miliarde de dolari.
Astfel de cresteri vor amplifica in... mai mult
Sambata, 28 Decembrie 2019, ora 10:33
Din Londra si pana in Elvetia si SUA, bogatii incep sa stocheze metale pretioase, bani gheata si criptomonede in seifuri, fie de teama unei recesiuni globale fie pentru a evita dobanzile negative la depozitele bancare, transmite Bloomberg.
Un exemplu in acest sens este o cladire din cartierul londonez Mayfair care la prima vedere seamana cu un club privat dar care la subsol adaposteste una din cele mai sigure locatii din Londra. Construit de firma IBV International Vaults, fortareata de otel este programata sa fie deschisa luna viitoare si isi va oferi serviciile miliardarilor care cauta un loc pentru a-si depozita avutiile.
"Primim telefoane in fiecare saptamana cu privire la o camera disponibila pentru 2,5 milioane lire sterline (3,2 milioane dolari) pe an", a spus Sean Hoey, director la IBV London, referindu-se la un seif de marimea unui apartament. Firma are insa in acelasi loc si 550 de casete de valori si mizeaza pe reputatia de siguranta a Londrei in pofida Brexitului.
Aceasta va fi cea de a sasea locatie deschisa de IBV si nu este singura firma care primeste solicitari de la cei bogati.
Un sondaj efectuat in randul clientilor bogati ai UBS Global Wealth Management arata ca acestia au inceput sa stocheze cash in asteptarea unei scaderi semnificative a pietelor bursiere pana la finele anului urmator.
"Vedem o cerere extraordinara pentru casete de valori inca de cand am inceput sa le oferim in 2015 dar cererea a crescut accelerat incepand din vara.... mai mult
Miercuri, 20 Noiembrie 2019, ora 10:06