Primaria din Alba Iulia lanseaza un blog oficial al orasului, un instrument util si pe intelesul tuturor de promovare a schimbarilor in bine prin care Cealalta Capitala a Romaniei a trecut in ultimii ani din punct de vedere turistic.
Blogul ViziteazaAlbaIulia.ro se adreseaza atat turistilor care isi propun sa viziteze Alba Iulia, cat si celor care nu s-au gandit pana acum ca Alba Iulia ar putea fi o destinatie turistica, chiar si de weekend.
Acesta vine in intampinarea nevoilor de informare ale romanilor, punandu-le la dispozitie peste 150 de articole despre evenimente, obiective turistice, stiri din turism si despre investitiile in oras, noi articole fiind incarcate pe blog constant.
Blogul reprezinta o initiativa a edililor primariei, care si-au dorit sa creeze un canal de comunicare in special cu tinerii si cei pasionati de mediile sociale.
"Este cunoscut felul in care Alba Iulia a convins ca inainte de toate trebuie sa visezi, apoi sa crezi in ce visezi si sa muncesti pentru a transforma visul in realitate.
S-a vorbit mult despre reusitele noastre in atragerea fondurilor europene, apoi s-a vorbit cel putin la fel de mult despre potentialul turistic creat, iar acum e timpul sa transformam vorbele in fapte. Si sa folosim prezentul pentru viitorul acestui Cetati.
Din cate imi dau seama, prezentul inseamna acces direct la oameni, prin internet si tot ce deriva din el", a declarat primarul Mircea Hava.
Ce informatii sunt disponibile pe blog?
Blogul... mai mult
Joi, 26 Februarie 2015, ora 14:22
Cum pot deveni un parinte mai bun, un angajat mai motivat, ce trebuie sa fac pentru a fi mai fericit, pentru a avea relatii mai bune sau cum imi pot atinge obiectivele. Acestea sunt doar unele dintre intrebarile la care romanii cauta raspuns prin dezvoltarea personala, un domeniu care s-a dezvoltat din ce in ce mai mult in ultimii ani.
In acest timp, zeci de experti din diferite domenii (coachi, psihologi) au discutat despre problemele mentionate cu mii de persoane din tara, iar interesul pentru aceasta zona continua sa creasca. Un studiu efectuat in perioada februarie 2013-februarie 2014 pe un esantion de 5.097 de persoane, desfasurat pe site-ul Flrorin Rosoga arata cum se dezvolta personal romanii si care sunt provocarile lor.
3 din 4 romani vor sa aiba mai multa incredere in fortele proprii
Avand in vedere nevoile lor si ce vor sa reuseasca prin dezvoltarea personala, peste 70% dintre ei spun ca vor sa aiba mai multa incredere in ei si in fortele proprii. 65% dintre afirma ca vor sa invete sa isi stabileasca obiective si sa le urmareasca pana la realizare, urmatoarele raspunsuri fiind sa isi dezvolte inteligenta emotionala (60% dintre ei) si sa isi corecteze defectele (58%).
Alte obiective personale tin de gestionarea timpului pentru a-l imparti eficient, o alimentatie sanatoasa sau cum sa devina parinti mai buni.
In ceea ce priveste piedicile care stau in calea schimbarilor dorite, 49% au spus ca se tem sa spuna nu, ca sa nu lezeze alte persoane, 45%... mai mult
Marti, 18 Martie 2014, ora 16:55
Piata de blogging din Romania a ajuns anul trecut la venituri de un milion de euro net, iar din punct de vedere al rate card-ului a fost in jur de 2,5 milioane de euro.
Piata de blogging din Romania a crescut la un milion de euro net de la 650.000 de euro, valoare inregistrata in 2011, a declarat pentru Business24 consultantul si bloggerul Dan Dragomir, care detine computerblog.ro.
Potrivit acestuia, operatorii de comunicatii mobile au fost firmele care au investit cel mai mult in publicitatea pe bloguri.
"Castigurile unui blogger "pro" (cred ca sunt vreo 50 probabil care castiga bani in mod constant) sunt de la 10.000 la 60.000 de euro pe an. Unii au primit masini, altii vacante exotice, altii servicii, altii carduri, depinde de campanie", spune Dan Dragomir.
Dan Dragomir - computerblog.ro
In ceea ce priveste tipul de publicitate pe care companiile prefera sa-l aplice blogurilor din Romania, bannerele continua sa aduca venituri mari, spune Dan Dragomir.
"Bloggerii vand bannere la preturi imense comparativ cu agentiile: 500 de euro pe 50.000 de afisari pe blog, versus 500 de euro pe 1 milion de afisari la Arbomedia sau Splendid Media (n.r. agentii de publicitate online)", afirma Dan Dragomir.
Cat castiga bloggerii romani
Vali Petcu, editorul si proprietarul zoso.ro, a generat prin intermediul blogului venituri de aproximativ 15.000 de euro.
"Nu tin o evidenta stricta", a spus el pentru Business24, declarand ca a castigat "undeva intre 12.000... mai mult
Luni, 25 Februarie 2013, ora 13:45
"De ce sa imi fac blog?", "La ce ma ajuta sa scriu pe el?", "Despre ce ar trebui sa scriu?", "Cat de des ar trebui sa scriu?", "Ce domeniu sa aleg?", "Sa fie .ro sau nu?" sunt cateva din intrebarile pe care le aud des la trainingurile de marketing personal pe care le tin.
De ce sa imi fac blog?
Pentru ca traim intr-o lume in care cea mai mare parte a cautarilor, fie ele de oameni (headhunting), produse, servicii, destinatii sau pur si simplu de informatii, se intampla pe net.
Asta inseamna ca daca nu esti pe net, pentru un numar foarte mare de oameni (mai mare decat iti permti) nu existi. Daca nu esti pe net, in Romania pierzi aproximativ 7 milioane de potentiali clienti.
Blogul este noua carte de vizita. Si din fericire, este unul din cele mai versatile si ieftine mijloace de marketing personal.
La ce ma ajuta sa scriu pe el?
In primul rand te ajuta prin faptul ca ii ajuta pe ceilalti sa afle cum esti si ce stii sa faci iar asta duce la incredere.
De ce e asta important? Pentru ca ne dorim sa lucram si sa intram in relatii cu oameni despre care stim si in care avem incredere.
Un blog bine si congruent scris poate sa vorbeasca pentru tine si sa convinga cititorii ca stii ce spui si ca esti bun la ce faci.
Despre ce ar trebui sa scriu?
Despre tine si despre ce te pasioneaza. Mai exact, despre partea din tine pe care vrei sa o cunosca si altii si despre lucrurile care iti plac.
De cele mai multe ori, lucrurile care ne plac sunt cele pe... mai mult
Sambata, 30 Iunie 2012, ora 00:00
Cuvantul "Tumblr" e pe cale sa inlocuiasca cuvantul "blog" in cautarile efectuate pe diverse motoare online.
Asa cum Kleenex sau Band Aid ajuns sa reprezinte intreaga categorie de produse (servetele si plasturi), asa si Tumblr este pe cale de a deveni cuvant generic pentru blogurile personale, scrie Mashable.
Conform Google, in urma analizei trendului de cautari, pana la finalul anului 2012 vor exista mai multe cautari pentru cuvantul "Tumblr" decat pentru "blog".
Randall Munroe, creator al benzii desenate online XKCD, este primul care a facut aceasta observatie. El nu e singurul care mentioneaza ascensiunea Tumblr din ultima perioada. Conform datelor ComScore, Tumblr a avut 21,8 milioane de vizitatori unici din SUA in luna martie, comparativ cu 8,4 milioane in aceeasi luna a anului precedent.
In ciuda cresterii in trafic, CEO-ul companiei, David Karp, a declarat ca nu doreste sa monetizeze platforma prin intermediul reclamelor. "Atitudinea noastra vizavi de atentia pe care o primeste Tumblr este alta. Desi am putea foarte usor sa punem reclame pentru a face profit, asta nu e pe lista noastra. Ne vindem birourile pentru a evita monetizarea site-ului. Aceasta ar fi un pas luat doar daca nu avem alte optiuni". mai mult
Marti, 17 Aprilie 2012, ora 19:24
In ultimul articol am vorbit despre importanta prezentei on-line si explicam cum, in timp, probabil ca internetul va fi principala piata de desfacere pentru cerere si oferta, nevoi si solutii, anagajatori si viitori angajati.
Va recomandam in acel articol sa va construiti prezenta on-line si va propuneam 3 lucruri simple:
Cumparati-va un domeniu
Instalati un blog si incepeti sa scrieti pe el
Faceti-va cont pe toate retelele sociale importante
In articolul de astazi o sa vorbim despre: cum comunicam online in contextul brandingului personal.
Esti ceea ce comunici
Daca ar fi sa retineti un lucru si numai unul din acest articol, va rog sa retineti urmatorul adevar: simplu si puternic... suntem ceea ce comunicam despre noi. Cum adica? Exact asa: suntem totalitatea perceptiilor pe care publicul nostru tinta le are despre noi. Iar perceptiile acestea se formeaza prin interactiunea cu noi si prin expunerea la comunicarea cu / sau despre noi.
Companiile investesc sute de mii, milioane sau zeci de milioane de euro in comunicarea brandurilor lor. Oamenii, din pacate, nu investesc aproape nimic. De ce?
Pentru ca unii dintre noi avem senzatia ca e suficient sa fim foarte buni la ceva, sa facem o munca valoroasa si de calitate. Credem ca daca facem asta, o sa avem clienti si o sa fim pe harta lumii.
Daca ganditi asa, va pun urmatoarea intrebare: credeti ca Coca-Cola, cel mai vechi si valoros brand din lume a supravietui mai bine de un veac pentru ca are un... mai mult
Sambata, 24 Martie 2012, ora 00:00
Oare chiar am nevoie sa ma comunic pe internet?
Da! Ai! Foarte tare chiar. Iata un argument pe cat de simplu, pe atat de adevarat: In viitor (nu mai mult de 5-6 ani) cine nu o sa aiba o prezenta on-line bine construita, o sa inceteze incet (dar sigur) sa existe.
Pe pamant? Nu. Dar unde? In mintea clientilor, partenerilor sau potentialilor angajatori. Adica acolo unde conteaza cel mai tare in business.
Cum asa?
Putina istorie:
Radioului i-au trebuie 38 de ani ca sa atinga 50.000.000 de utilizatori.
Televiziunii i-au trebuit 13 ani ca sa atinga 50.000.000 de utilizatori.
Internetului i-au trebuit doar 4.
Iar Facebook a adaugat 100.000.000 de utilizatori in mai putin de 9 luni.
Asadar, on-line-ul este canalul de comunicare cu cea mai rapida expansiune din istoria omenirii. Creste mai repede si mai puternic decat orice alt mediu de pana acum.
In Romania exista in jur de 8.000.000 de utilizatori de internet. 8.000.000 de utilizatori de internet dintr-o populatie de (aproximativ) 20.000.000. Adica, peste 1 din 3 romani sunt utilizatori de internet.
Ce inseamna asta pentru tine? Inseamna ca daca nu comunici on-line cine esti si ce faci, pierzi automat 8.000.000 de clienti. Pierzi 1 / 3 din toti oamenii pe care ii vezi pe strada.
Ok. M-am convins. De unde incep?
Cumpara-ti un domeniu
Cumpara un domeniu fie .ro , fie .com sau .net.
Daca publicul tau tinta e cu precadere roman si tu iti desfasori activitatea cu precadere in Romania, atunci... mai mult
Sambata, 17 Martie 2012, ora 00:00
Noul trend in marketing online este postarea automata a anunturilor existente pe blogul personal catre site-urile de socializare. Entrepreneur.com ofera cateva solutii de conectare a blogului cu cele mai importante retele sociale.Ping.fm te ajuta la conectarea automata a site-urilor de social networking, iar tubemogul.com iti coordoneaza inregistrarile video postate.
Aceste site-uri pot trimite un link sau un post catre unul, doua sau chiar 60 de site-uri pe care ai cont.
Iata alte sugestii pentru automatizarea preluarii de continut din blog, direct pe retelele de socializare online.
Legatura directa Facebook - Twitter, Facebook - Blog
Cand postezi un mesaj pe Facebook, el poate fi publicat automat pe pagina de profil din Twitter.
Blogul personal poate fi conectat la Facebook printr-un simplu link.
Alege aplicatia NetworkedBlogs de pe Facebook (apps.facebook.com/blognetworks) si adauga infomatiile necesare pentru a face legatura cu blogul.
Va trebui sa treci printr-un proces de verificare pentru a se asigura Facebook ca esti intr-adevar autorul blogului.
Conecteaza-ti blogul la LinkedIn
In cazul in care esti autorul unui blog pe platforma Wordpress, intra pe contul de Linkedin si instaleaza aplicatia Wordpress.
LinkedIn te va indruma pas cu pas.
Conecteaza-ti blogul la Twitter
Twitterfeed este o aplicatie utila care iti poate conecta blogul la Twitter.
Intra pe Twitterfeed, creeaza-ti un cont, si inregistreaza-te.
Alege optiunea “Create New Feed” pentru a-ti... mai mult
Luni, 06 Decembrie 2010, ora 17:30
"Daca vrei sa te angajezi, foloseste instrumentele de comunicare online, de la blog la tweeter sau facebook", acesta este unul dintre sfaturile lui Marius Balaci, New Business Media Manager in cadrul Media Image Group. In Romania a inceput sa fie un aflux de studenti aflati in anii terminali, sau absolventi de studii superioare care nu-si gasesc job-uri conforme cu pregatirea lor. Din pacate cei mai multi vin, cu precadere, din zona umanista si mai putin din cea realista, tehnica, cea care e la mare cautare in 2009, a mai adaugat Marius Balaci in cadrul unui interviu 3idei.ro mai mult
Joi, 09 Aprilie 2009, ora 16:49