Provenind dintr-o familie cu o situatie modesta, dintr-un orasel din Irlanda, Johnny Ward a visat de mic sa calatoreasca in toata lumea.
Mai tarziu a ajuns sa studieze finantele, cu ambitia de a deveni bancher la Londra, potrivit unui articol publicat de Forbes.
"Deorece am crescut fara bani, am fost mereu sigur ca nu voi fi sarac din nou", spune Ward.
Dupa absolvire, in 2006, a inceput sa predea la o tabara de vara din SUA, iar apoi a plecat in Thailanda pentru a preda engleza. A fost preludiul aventurii mult ravnite, o peregrinare ce continua si in prezent.
Daca la inceput calatorea cu rucsacul in spate, supravietuind cu un buget limitat, a devenit in scurt timp foarte priceput la afaceri online, iar situatia sa finaciara s-a schimbat radical.
Familia care a vandut tot ce avea pentru a cutreiera lumea, cu patru copii
Ward lansat un blog de calatorii numit One Step 4 Ward. De la 85 de dolari initial, blogul a generat in sase luni un castig de 500 de dolari pe luna, ...citeste mai departe despre "A facut 1 milion de dolari din blog si vrea sa viziteze fiecare tara din lume" pe Ziare.com mai mult
Duminica, 06 Septembrie 2015, ora 07:21
Primaria din Alba Iulia lanseaza un blog oficial al orasului, un instrument util si pe intelesul tuturor de promovare a schimbarilor in bine prin care Cealalta Capitala a Romaniei a trecut in ultimii ani din punct de vedere turistic.
Blogul ViziteazaAlbaIulia.ro se adreseaza atat turistilor care isi propun sa viziteze Alba Iulia, cat si celor care nu s-au gandit pana acum ca Alba Iulia ar putea fi o destinatie turistica, chiar si de weekend.
Acesta vine in intampinarea nevoilor de informare ale romanilor, punandu-le la dispozitie peste 150 de articole despre evenimente, obiective turistice, stiri din turism si despre investitiile in oras, noi articole fiind incarcate pe blog constant.
Blogul reprezinta o initiativa a edililor primariei, care si-au dorit sa creeze un canal de comunicare in special cu tinerii si cei pasionati de mediile sociale.
"Este cunoscut felul in care Alba Iulia a convins ca inainte de toate trebuie sa visezi, apoi sa crezi in ce visezi si sa muncesti pentru a transforma visul in realitate.
S-a vorbit mult despre reusitele noastre in atragerea fondurilor europene, apoi s-a vorbit cel putin la fel de mult despre potentialul turistic creat, iar acum e timpul sa transformam vorbele in fapte. Si sa folosim prezentul pentru viitorul acestui Cetati.
Din cate imi dau seama, prezentul inseamna acces direct la oameni, prin internet si tot ce deriva din el", a declarat primarul Mircea Hava.
Ce informatii sunt disponibile pe blog?
Blogul... mai mult
Joi, 26 Februarie 2015, ora 14:22
In articolele anterioare am discutat destul de mult despre importanta blogului in conducerea si promovarea unei afaceri. Pe scurt, blogul reprezinta cea mai potrivita metoda pentru pozitionarea unei companii drept expert in domeniul sau de activitate.
Foarte important de subliniat este faptul ca oamenii vor sa cumpere de la experti, au nevoie sa stie ca problemele lor vor fi rezolvate de catre cei mai buni. Tocmai din aceasta cauza, existenta blogului este o conditie esentiala pentru promovarea eficienta a companiilor din Romania.
In acest articol, as vrea sa impartasesc 10 idei pe baza carora poti scrie articole de blog de succes.
1. Interviuri
O idee foarte buna pentru urmatoarea ta postare pe blog o reprezinta interviurile.
Ai putea discuta cu alti experti din domeniul tau de activitate, cu parteneri, clienti sau chiar angajati. Publicul tau va avea astfel sansa sa citeasca si alte informatii interesante, care nu vin neaparat de la tine.
Iata cateva reguli pe care trebuie sa le respecti intr-un interviu:
Adreseaza intrebari relevante - cine este persoana respectiva, cu ce se ocupa, unde lucreaza, de ce lucreaza acolo, cand lucreaza. Incearca sa afli informatiile generale care vor ajuta cititorii sa plaseze interlocutorul intr-un anumit context. Oamenii tind sa inteleaga mult mai usor ce spune o persoana in momentul in care stiu foarte bine cine este persoana respectiva.
Incadreaza-te in nisa ta - poti solicita un interviu oricui si ii poti... mai mult
Marti, 22 Aprilie 2014, ora 08:19
Piata de blogging din Romania a ajuns anul trecut la venituri de un milion de euro net, iar din punct de vedere al rate card-ului a fost in jur de 2,5 milioane de euro.
Piata de blogging din Romania a crescut la un milion de euro net de la 650.000 de euro, valoare inregistrata in 2011, a declarat pentru Business24 consultantul si bloggerul Dan Dragomir, care detine computerblog.ro.
Potrivit acestuia, operatorii de comunicatii mobile au fost firmele care au investit cel mai mult in publicitatea pe bloguri.
"Castigurile unui blogger "pro" (cred ca sunt vreo 50 probabil care castiga bani in mod constant) sunt de la 10.000 la 60.000 de euro pe an. Unii au primit masini, altii vacante exotice, altii servicii, altii carduri, depinde de campanie", spune Dan Dragomir.
Dan Dragomir - computerblog.ro
In ceea ce priveste tipul de publicitate pe care companiile prefera sa-l aplice blogurilor din Romania, bannerele continua sa aduca venituri mari, spune Dan Dragomir.
"Bloggerii vand bannere la preturi imense comparativ cu agentiile: 500 de euro pe 50.000 de afisari pe blog, versus 500 de euro pe 1 milion de afisari la Arbomedia sau Splendid Media (n.r. agentii de publicitate online)", afirma Dan Dragomir.
Cat castiga bloggerii romani
Vali Petcu, editorul si proprietarul zoso.ro, a generat prin intermediul blogului venituri de aproximativ 15.000 de euro.
"Nu tin o evidenta stricta", a spus el pentru Business24, declarand ca a castigat "undeva intre 12.000... mai mult
Luni, 25 Februarie 2013, ora 13:45
"De ce sa imi fac blog?", "La ce ma ajuta sa scriu pe el?", "Despre ce ar trebui sa scriu?", "Cat de des ar trebui sa scriu?", "Ce domeniu sa aleg?", "Sa fie .ro sau nu?" sunt cateva din intrebarile pe care le aud des la trainingurile de marketing personal pe care le tin.
De ce sa imi fac blog?
Pentru ca traim intr-o lume in care cea mai mare parte a cautarilor, fie ele de oameni (headhunting), produse, servicii, destinatii sau pur si simplu de informatii, se intampla pe net.
Asta inseamna ca daca nu esti pe net, pentru un numar foarte mare de oameni (mai mare decat iti permti) nu existi. Daca nu esti pe net, in Romania pierzi aproximativ 7 milioane de potentiali clienti.
Blogul este noua carte de vizita. Si din fericire, este unul din cele mai versatile si ieftine mijloace de marketing personal.
La ce ma ajuta sa scriu pe el?
In primul rand te ajuta prin faptul ca ii ajuta pe ceilalti sa afle cum esti si ce stii sa faci iar asta duce la incredere.
De ce e asta important? Pentru ca ne dorim sa lucram si sa intram in relatii cu oameni despre care stim si in care avem incredere.
Un blog bine si congruent scris poate sa vorbeasca pentru tine si sa convinga cititorii ca stii ce spui si ca esti bun la ce faci.
Despre ce ar trebui sa scriu?
Despre tine si despre ce te pasioneaza. Mai exact, despre partea din tine pe care vrei sa o cunosca si altii si despre lucrurile care iti plac.
De cele mai multe ori, lucrurile care ne plac sunt cele pe... mai mult
Sambata, 30 Iunie 2012, ora 00:00
Cuvantul "Tumblr" e pe cale sa inlocuiasca cuvantul "blog" in cautarile efectuate pe diverse motoare online.
Asa cum Kleenex sau Band Aid ajuns sa reprezinte intreaga categorie de produse (servetele si plasturi), asa si Tumblr este pe cale de a deveni cuvant generic pentru blogurile personale, scrie Mashable.
Conform Google, in urma analizei trendului de cautari, pana la finalul anului 2012 vor exista mai multe cautari pentru cuvantul "Tumblr" decat pentru "blog".
Randall Munroe, creator al benzii desenate online XKCD, este primul care a facut aceasta observatie. El nu e singurul care mentioneaza ascensiunea Tumblr din ultima perioada. Conform datelor ComScore, Tumblr a avut 21,8 milioane de vizitatori unici din SUA in luna martie, comparativ cu 8,4 milioane in aceeasi luna a anului precedent.
In ciuda cresterii in trafic, CEO-ul companiei, David Karp, a declarat ca nu doreste sa monetizeze platforma prin intermediul reclamelor. "Atitudinea noastra vizavi de atentia pe care o primeste Tumblr este alta. Desi am putea foarte usor sa punem reclame pentru a face profit, asta nu e pe lista noastra. Ne vindem birourile pentru a evita monetizarea site-ului. Aceasta ar fi un pas luat doar daca nu avem alte optiuni". mai mult
Marti, 17 Aprilie 2012, ora 19:24
Ziua Mondiala a Blogului se celebreaza in fiecare an, pe 31 august. BlogDay a fost creata cu gandul ca bloggerii simteau nevoia sa aiba o zi dedicata cunoasterii altora din diverse tari sau din alte domenii de interes. Astfel, li se ofera si posibilitatea sa le faca vizitatorilor cunoscut blogul lor.Intr-o lume plina de @ si de www, ai crede ca blogul a existat dintotdeauna. Numai ca el are aproape 20 si ceva de ani. Termenul Blog vine din contopirea lui "web" cu "log", pentru ca, mai tarziu, de la el sa sa formeze si verbul "bloguer" (a scrie pe blog), care si-a facut loc in dictionarul francez si nu numai, gasim pe site-ul oficial BlogDay.
De fapt, ce este un blog? Un site, pe care creatorul lui il personalizeaza cu etichete, abtibilduri, animatie si-l intretine dupa cum vrea, facandu-l accesibil tuturor internautilor.
In vreme ce unii se folosesc de el pentru a-si exprima opinii legate de anumite evenimente, a transmite informatii sau sa-si impartaseasca pasiunile, altii isi povestesc viata, experientele, emotiile lor. In felul acesta, blogul sau se transforma intr-un adevarat jurnal intim interactiv.
Citeste continuarea pe Ziare.com. mai mult
Miercuri, 31 August 2011, ora 08:25
Noul trend in marketing online este postarea automata a anunturilor existente pe blogul personal catre site-urile de socializare. Entrepreneur.com ofera cateva solutii de conectare a blogului cu cele mai importante retele sociale.Ping.fm te ajuta la conectarea automata a site-urilor de social networking, iar tubemogul.com iti coordoneaza inregistrarile video postate.
Aceste site-uri pot trimite un link sau un post catre unul, doua sau chiar 60 de site-uri pe care ai cont.
Iata alte sugestii pentru automatizarea preluarii de continut din blog, direct pe retelele de socializare online.
Legatura directa Facebook - Twitter, Facebook - Blog
Cand postezi un mesaj pe Facebook, el poate fi publicat automat pe pagina de profil din Twitter.
Blogul personal poate fi conectat la Facebook printr-un simplu link.
Alege aplicatia NetworkedBlogs de pe Facebook (apps.facebook.com/blognetworks) si adauga infomatiile necesare pentru a face legatura cu blogul.
Va trebui sa treci printr-un proces de verificare pentru a se asigura Facebook ca esti intr-adevar autorul blogului.
Conecteaza-ti blogul la LinkedIn
In cazul in care esti autorul unui blog pe platforma Wordpress, intra pe contul de Linkedin si instaleaza aplicatia Wordpress.
LinkedIn te va indruma pas cu pas.
Conecteaza-ti blogul la Twitter
Twitterfeed este o aplicatie utila care iti poate conecta blogul la Twitter.
Intra pe Twitterfeed, creeaza-ti un cont, si inregistreaza-te.
Alege optiunea “Create New Feed” pentru a-ti... mai mult
Luni, 06 Decembrie 2010, ora 17:30
Websiteurile companiilor care intretin un blog inregistreaza un trafic cu 55% mai mare decat cele fara blog, potrivit unui studiu citat de Mashable.com.Iata cateva sfaturi pentru companiile care vor sa foloseasca blogul la capacitate maxima, si nu doar ca instrument de marketing.Stabileste o politica editorialaAlege de la bun inceput temele principale pe care sa se axeze articolele publicate. Nu uita ca blogul tau trebuie sa ofere informatii pertinente pentru userii interesati de aria ta de business.De asemenea, stabileste cand si sub ce forma trebuie publicate postarile pe blog."Umanizeaza" companiaUn blog este o oportunitate in plus de a-ti cunoaste clientii. Conversatiile se poarta de la persoana la persoana, si nu de la brand la persoana. Blogger-ul responsabil de blogul companiei trebuie sa aiba propria personalitate si stil. Evita PR-ulBlogul companiei poate fi locul unde sa fie publicate analize si opinii din partea celor mai importanti angajati ai companiei. Expertiza impartasita userilor este mai importanta decat orice forma de PR. Nu incerca sa vinzi, prin blog. Daca sunt momente in care nu s-a coagulat o opinie in jurul unei teme de actualitate, cere parerea cititorilor blogului. Publica sondaje si interviuri cu oameni-cheie.Imbratiseaza criticaDe cele mai multe ori, companiile se feresc sa-si deschida website-urile si blogurile catre utilizatori, care nu au libertatea de a comenta si interactiona, in voie. Motivul este teama de a fi criticat. Blogul... mai mult
Miercuri, 21 Iulie 2010, ora 17:11