Royal Town, complex rezidential de lux situat in cartierul Copou, Iasi, a primit autorizatia de constructie pentru inca trei blocuri. Astfel, ansamblul va ajunge la un total de 7 blocuri pana la finalul anului 2021 si la peste 1.000 apartamente.
Ansamblul rezidential Royal Town din Iasi continua extinderea si a inceput constructia a inca trei blocuri, fiecare cu cate 11 niveluri. Acestea vor fi predate la finalul anului 2021.
In paralel, complexul are in desfasurare lucrarile pentru cel de-al patrulea bloc, care va fi predat la finele anului 2020 si va avea 220 apartamente dispuse pe 10 etaje.
Primele 3 blocuri din incinta ansamblului Royal Town sunt deja finalizate si date in folosinta. Aici sunt in total peste 300 de apartamente. Obiectivul final al proiectului este de a ajunge la un numar de peste 2.000 de imobile.
Apartamentele din ansamblul rezidential Royal Town au 1, 2 sau 3 camere, insa, la cerere, pot fi realizate si apartamente cu 4 camere. Pretul pentru un apartament incepe de la 1.050 euro pentru metrul patrat util, dar variaza in functie de modalitatea de plata aleasa de client, suprafata si termen de finalizare.
Suprafata unui apartament variaza intre 43 si 150 de metri patrati, in varianta atat decomandata, cat si open space, cu 12 tipuri de compartimentari diferite.
Ansamblul se adreseaza persoanelor care pun pret pe calitate, durabilitate si care apreciaza apropierea de natura, dar si celor mai exigenti care sunt in cautarea unui imobil... mai mult
Marti, 28 Aprilie 2020, ora 12:08
Comisia Europeana a aprobat luni, in conformitate cu normele Uniunii Europene privind ajutoarele de stat, planul Romaniei de a acorda un imprumut temporar in valoare de 251 milioane de euro producatorului de electricitate Complexul Energetic Oltenia, care in prezent se confrunta cu dificultati financiare, informeaza un comunicat de presa al Executivului comunitar.
Vestea vine dupa ce Guvernul Romaniei a aprobat, in sedinta din 5 Februarie 2020, Ordonanta de Urgenta prin care Complexul Energetic Oltenia primeste 1,2 miliarde de lei pentru achizitionarea certificatelor de dioxid de carbon aferente anului 2019.
Pe 30 decembrie 2019 Guvernul a aprobat un memorandum care prevede planul de masuri necesar achizitionarii certificatelor de emisii, cu care avea ca tema "Imputernicirea Ministerului Finantelor Publice sa acorde un aviz de principiu privind posibilitatea acordarii unui imprumut din Trezorerie in valoarea de 1.200 milioane lei Societatii Complexul Energetic Oltenia, sub forma unui ajutor de salvare dupa parcurgerea etapelor prevazute de legislatia aplicabila privind ajutoarele de stat si dupa obtinerea deciziei de autorizare a Comisiei Europene".
Tot atunci a fost aprobata transmiterea documentatiei de prenotificare si notificarea catre Comisia Europeana a propunerii Romaniei de ajutor de salvare pentru Complexul Energetic Oltenia, urmand ca in termen de 6 luni de la acordare, Complexul Energetic Oltenia fie sa ramburseze imprumutul acordat, fie sa prezinte un... mai mult
Luni, 24 Februarie 2020, ora 13:47
Guvernul Romaniei a aprobat, in sedinta de marti, Ordonanta de Urgenta prin care Complexul Energetic Oltenia primeste 1,2 miliarde de lei pentru achizitionarea certificatelor de dioxid de carbon aferente anului 2019, potrivit unui comunicat al Ministerului Energiei, remis, miercuri, AGERPRES.
Aceasta dupa ce, pe 30 decembrie 2019, Guvernul a aprobat un memorandum care prevede planul de masuri necesar achizitionarii certificatelor de emisii, cu care avea ca tema "Imputernicirea Ministerului Finantelor Publice sa acorde un aviz de principiu privind posibilitatea acordarii unui imprumut din Trezorerie in valoarea de 1.200 milioane lei Societatii Complexul Energetic Oltenia, sub forma unui ajutor de salvare dupa parcurgerea etapelor prevazute de legislatia aplicabila privind ajutoarele de stat si dupa obtinerea deciziei de autorizare a Comisiei Europene".
Tot atunci a fost aprobata transmiterea documentatiei de prenotificare si notificarea catre Comisia Europeana a propunerii Romaniei de ajutor de salvare pentru Complexul Energetic Oltenia, urmand ca in termen de 6 luni de la acordare, Complexul Energetic Oltenia fie sa ramburseze imprumutul acordat, fie sa prezinte un Program de Restructurare pe care Ministerul Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri il va notifica Comisiei Europene in vederea obtinerii unui ajutor de stat pentru restructurare.
In baza memorandumului, Ministerul Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri a inaintat Consiliului Concurentei, in data... mai mult
Miercuri, 05 Februarie 2020, ora 16:08
Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor (MMAP) va lansa un program de finantare care va ajuta proprietarii de case sa le eficientizeze din punct de vedere energetic, reducand consumul de energie si, implicit, emisiile de gaze cu efect de sera, a anuntat, vineri, pe Facebook, ministrul de resort, Costel Alexe.
Conform oficialului, programul va fi dezvoltat cu sprijinul asociatiilor de profil si institutiilor internationale si va avea cinci obiective majore.
Astfel, primul obiectiv se refera la protejarea mediului, direct si indirect.
"Cladirile sunt responsabile pentru 40% din energia consumata in Uniunea Europeana si 36% din emisiile de gaze cu efect de sera. In Romania, cifrele, conform asociatiilor de profil, sunt mai mari: 50%, respectiv 40%. Mai mult decat transportul, mai mult decat industria. De ce sa continuam sa aruncam in atmosfera aceste emisii, facand rau planetei si Romaniei? Nu in ultimul rand, acest program are in vedere sa protejeze padurile. Foarte multi oameni taie copaci pentru a-si incalzi casele. O casa care pierde mai putina caldura inseamna mai multi copaci salvati de la taiere", scrie Alexe.
Ministrul Mediului precizeaza, totodata, ca prin acest program veniturile proprietarilor de case vor creste indirect, prin faptul ca vor plati facturi mai mici pentru incalzirea si racirea locuintelor.
"Sa nu uitam ca 1 roman din 5 nu isi poate incalzi adecvat locuinta sau are dificultati in a-si plati facturile, aflandu-se in situatie de saracie... mai mult
Vineri, 10 Ianuarie 2020, ora 12:09
Romania are resurse uriase de energie, precum gazele din Marea Neagra, potentialul eolian sau hidro, insa nu exista nicio strategie aprobata cu privire la utilizarea lor, in timp ce sistemul energetic se degradeaza, iar facturile consumatorilor cresc, potrivit specialistilor.
Conform unui document al ministerului de resort, infrastructura este pe anumite segmente depasita moral si uzata tehnic, fiind nevoie urgenta de investitii.
"Retorica transformarii Romaniei intr-un hub energetic regional a ramas lipsita de continut. Pe de o parte, ultimul deceniu a consemnat putine succese ale proiectelor de infrastructura. Infrastructura energetica este, in segmente decisive, depasita moral si uzata tehnic, avand nevoie urgenta de investitii.
Productia de energie electrica depaseste consumul intern, dar capacitatea de export ramane limitata; eficienta sistemelor de transport de electricitate si de gaze este afectata de scaderea volumului intern de energie transmisa, dar, in acelasi timp, aceste sisteme nu ofera suficienta capacitate pe noile axe rezultate din evolutia capacitatilor de productie din ultimii ani", se arata intr-un document privind analiza stadiului actual al sistemului energetic national, postat pe site-ul Ministerului Energiei.
In acest context, Ministerul Energiei a lansat in dezbatere "Proiectul Strategiei Energetice a Romaniei 2018-2035, cu perspectiva anului 2050", document finalizat in septembrie, dar care nu a fost inca aprobat in Guvern.... mai mult
Vineri, 14 Decembrie 2018, ora 12:24
Unul dintre cele mai importante documente pe care trebuie sa le ai la indemana in momentul in care vrei sa vinzi o locuinta, sau chiar si in momentul in care vrei sa inchiriezi una, este un certificat energetic. Acest document face o analiza completa a eficientei energetice de care dispune cladirea si ofera o multime de avantaje, atat proprietarului curent, cat si viitorului proprietar.
Instrainarea unui imobil poate sa fie un proces destul de complex, care implica multi bani si multe acte. Este bine, asadar, sa ai la indemana toate informatiile legate de o astfel de vanzare, inainte de a o demara.
De ce este obligatoriu sa existe un certificat energetic?
Existenta unui certificat energetic este obligatorie prin lege, inca din anul 2013. Motivul pentru care a ajuns sa fie obligatorie este o cerinta a Uniunii Europene.
De certificarea energetica pot beneficia atat vanzatorii, cat si cumparatorii.
Avantajele vanzatoruluui sunt urmatoarele:
* Poate stabili inca de la inceput un pret corect;
* Are o parghie in plus pentru a genera vanzarea, dovedind ca locuinta pe care o vinde este eficienta din punct de vedere energtic;
* Are informatii concrete legate de constructie.
Avanajele cumparatorului sunt si ele destul de mari:
* Se poate bucura de certificarea energetica pe o perioada de 10 ani;
* Are posibilitatea achizitionarii unei locuinte eficiente energetic, ceea ce va conduce la costuri mai mici in timp (incalzire iarna, racire vara etc.)
* Are... mai mult
Marti, 31 Octombrie 2017, ora 13:26
Reprezentantii Complexului Energetic Oltenia si cei ai China Huadian Engineering au semnat, vineri, acordul in baza caruia vor infiinta o companie cu capital mixt pentru constructia unui nou grup energetic, de 500 MW, la termocentrala Rovinari, o investitie de circa un miliard de dolari.
Acordul de infiintare a acestei societati mixte romano-chineze, de tip IPP (Independent Power Producer), a fost semnat la sediul Guvernului de presdintele Complexului Eneregtic Oltenia, Laurentiu Dan Ciurel, si presedintele China Huadian Engineering, Yang Yong, in prezenta premierului Victor Ponta si a ministrului Economiei, Constantin Nita, transmite Mediafax.
Presedintele China Huadian Engineering, Yang Yong, aratat ca societatea pe care o conduce va fi principalul antreprenor si investitor, iar scopul este realizarea unui proiect de calitate.
"O sa construim acest proiect in cel mai scurt timp, la o calitate superioara, ca sa realizam o baza energetica de calitate superioara in Romania", a spus oficialul chinez.
Acesta a adaugat ca China Huadian Engineering este interesata si de alte proiecte energetice si va participa si in viitor la realizarea yiunor proiecte din domeniu in Romania.
La randul sau, ministrul Economiei, Constantin Nita, a aratat ca, in pofida opiniilor sceptice cu privire la proiectele economice cu China, acestea "prind viata".
"Au fost multi care nu au avut incredere in proiectele pe care noi le-am anuntat cu companiile chinezesti, dar iata ca,... mai mult
Vineri, 31 Octombrie 2014, ora 16:09
Compania chineza China Huadian Engineering Co. Ltd. a fost selectata sa realizeze noul grup de producere a energiei de 500 MW de la Complexul Energetic (CE) Rovinari.
Societatea si investitorul selectat urmeaza apoi sa negocieze si sa semneze un memorandum de intelegere, etapa estimata a se finaliza la sfarsitul lunii iunie 2012.
De asemenea, urmeaza sa fie intocmit noul studiu de fezabilitate si sa se faca evaluarea aporturilor in natura, cu termen de finalizare in luna septembrie 2012, iar o alta etapa este inregistrarea societatii mixte de tip IPP si obtinerea autorizatiilor, avizelor si certificatelor necesare pentru inceperea efectiva a constructiei noii centrale, cu termen de finalizare in luna martie 2013.
Punerea in functiune a noului grup energetic de minim 500 MW este estimata la sfarsitul anului 2015.
Complexul Energetic Rovinari intentioneaza sa construiasca un grup energetic nou de 500 de MW, cu cazan cu ardere pulverizata cu parametri supracritici, utilizand drept combustibil de baza lignitul, care se va amplasa pe locul a doua grupuri de cate 200 MW existente la Termocentrala Rovinari, respectiv blocurile energetice nr. 1 si 2, puse in functiune in perioada 1972-1973, in prezent dezafectate. mai mult
Miercuri, 09 Mai 2012, ora 18:59
Infiintarea Complexului Energetic Oltenia va genera economii anuale de 80 mil.euro,datorate numai actului administrativ de infiintare, prin programarea optima in functionare a tuturor blocurilor energetice, reducerea costului de productie a carbunelui si prin reducerea cheltuielilor, potrivit NewsIn.Totodata, prin infiintarea Complexului Energetic Oltenia, se estimeaza ca, in cazul unei listari la bursa, prin emisiune de actiuni noi, se va obtine un capital important in vederea finantarii programelor de investitii privind retehnologizarea echipamentelor cat si a conformarii pe linie de mediu. in plus, productivitatea in activitatea de minerit si energie se va majora cu minim 30%, potrivit unui document elaborat de Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri (MECMA).De asemenea, prin infiintarea complexurilor energetice Oltenia si Hunedoara, decisa miercuri de Guvern, costurile de productie a energiei se vor diminua.In ceea ce priveste avantajele infiintarii Complexului Energetic Hunedoara, noua companie va opera integrat si va deveni un actor principal regional, prin valorificarea potentialului Romaniei in domeniul huilei si va avea acces la credite cu conditii mai bune, avand in vederea marimea companiei, se arata in document. in plus, noua companie va putea moderniza facilitatile de productie si distributie.Guvernul a decis miercuri reorganizarea sistemului energetic prin infiintarea a doua noi companii in sectorul de carbune.
Complexul Energetic Oltenia se... mai mult
Joi, 13 Octombrie 2011, ora 16:21