Producatorul de solutii de securitate informatica Bitdefender a anuntat ca va oferi fara costuri solutii de securitate destinate mediului de business tuturor institutiilor sanitare din lume, ca parte a unui demers de a le sprijini pe durata pandemiei COVID-19.
Institutiile sanitare de toate dimensiunile, de la cabinete stomatologice si oftalmologice pana la spitale regionale de mari dimensiuni, pot solicita acces gratuit la intreg portofoliul de produse vizitand www.bitdefender.com/freehealthcaresecurity. Pentru organizatiile cu peste 1.000 de angajati, Bitdefender pune la dispozitie si un serviciu de administrare a securitatii IT, astfel incat unitatile sa poata beneficia de protectie 24/7 chiar daca nu au personal de specialitate numeros.
Datele Bitdefender arata ca numarul atacurilor informatice periculoase legate de COVID-19 a crescut cu 475% in martie fata de luna precedenta si e asteptat sa urce de pana la cinci ori pana la finalul lunii martie comparativ cu februarie. Cele mai multe raportari de atacuri informatice au fost inregistrate in Statele Unite ale Americii, Turcia, Franta, Regatul Unit, Germania, Italia, Spania, Canada, Romania si Thailanda, dupa ce campaniile de malware au tintit cu precadere tarile cu cele mai multe cazuri depistate de infectii cu coronavirus.
"Hackerii actioneaza oportunist si lipsit de orice etica si profita de aceste vremuri de incertitudine ca sa infecteze cele mai vulnerabile tinte cu amenintari informatice, tentative de... mai mult
Sambata, 21 Martie 2020, ora 09:00
Specialistii in securitate informatica de la Bitdefender au descoperit o serie de vulnerabilitati nereparate in camerele de supraveghere pentru copii iBaby Monitor, care permit atacatorilor sa acceseze alertele trimise catre parinte sub forma de fotografii si filmulete.
Mai mult, raufacatorii pot prelua controlul asupra unei camere ca sa filmeze live sau chiar sa ajunga la datele personale ale proprietarului, precum nume, adresa de email, localizare si poza de profil.
Camera de supraveghere foloseste un cod secret si o cheie de acces catre un serviciu de cloud prin care trimite alerte foto si video parintelui cand inregistreaza miscari sau sunete ale copilului. Fotografia sau filmuletul pleaca de la dispozitiv catre respectivul server, de unde ajunge mai apoi pe telefonul parintelui.
Vulnerabilitatea studiata de catre expertii Bitdefender arata cum un atacator poate accesa intreg continutul inregistrat si stocat in cloud de catre camerele de supraveghere iBaby monitor, exploatand o serie de carente grave de securitate.
"Recomandarea pentru utilizatori este sa fie cat mai precauti cand achizitioneaza asemenea dispozitive si sa se informeze despre politica producatorului si reputatia acestuia de a furniza actualizari de securitate, fie de pe site-ul oficial, din recenzii ale altor clienti sau din evaluari independente", spune Alexandru Balan, Chief Security Researcher la Bitdefender.
Pana la momentul publicarii acestui raport de cercetare, toate fotografiile... mai mult
Marti, 03 Martie 2020, ora 11:43
Producatorul de solutii de securitate cibernetica Bitdefender reafirma misiunea de asigurare a unei protectii complete in mediul cibernetic prin investitia intr-o noua directie strategica, cea a protejarii copiilor impotriva hartuirii pe internet.
Fenomenul hartuirii online a devenit tot mai frecvent, anual un numar din ce in ce mai mare de copii cazand victime agresiunilor. Potrivit studiilor Bitdefender, opt din zece adolescenti au fost hartuiti pe internet cel putin o data in ultimul an, jumatate au persoane necunoscute in lista de prieteni, iar unuia din douazeci i s-au solicitat fotografii cu continut sexual.
"Ne dorim sa asiguram prin solutiile noastre o protectie completa impotriva tuturor amenintarilor, fie ca acestea au ca tinta adulti, tineri sau companii de toate marimile. Am inceput asadar sa lucram la o solutie integrata in serviciul de control parental capabila sa protejeze copiii de agresiuni petrecute in mediul online, iar investitia se ridica deja la doua milioane de euro", a declarat Ciprian Istrate, vicepresedinte pentru solutii consumer la Bitdefender.
Serviciul lansat in premiera mondiala este disponibil pentru inceput pentru utilizatorii de limba engleza, este integrat in produsele Bitdefender BOX vandute in Statele Unite si Canada si va fi inclus in viitor, ca pachet optional, si in solutiile Bitdefender Internet Security si Bitdefender Total Security.
Procesul de cercetare si dezvoltare a inglobat expertiza a zeci de angajati din domenii... mai mult
Marti, 26 Februarie 2019, ora 11:08
Cele mai multe dispozitive inteligente sunt vulnerabile la diverse atacuri informatice, cea mai frecventa cauza fiind chiar sistemul de operare care contine erori inca din faza de productie, arata datele colectate in ultima luna de solutia de securitate Bitdefender BOX.
95% dintre vulnerabilitatile detectate in dispozitive smart sunt legate de firmware42% dintre toate erorile de securitate asociate firmware-ului implica restrictionarea accesului la servicii, ceea ce inseamna ca dispozitivul devine nefunctional permanent sau temporarPeste 9.000 dintre vulnerabilitatile identificate fusesera deja facute publice, ceea ce inseamna ca oricine le putea consulta pentru a scrie un cod de exploatare a acestora
Cel mai frecvent tip de atac ce exploateaza o vulnerabilitate identificata de Bitdefender BOX a fost Denial of Service (DoS), care reprezinta 42% din toate erorile de securitate asociate firmware-ului. Asta inseamna ca dispozitivul devine nefunctional permanent sau temporar.
Pe locul al doilea se gasesc erorile de tip buffer overflow (21%), vulnerabilitati care, in functie de complexitatea codului de exploatare, permit atacatorului sa isi aroge drepturi extinse asupra dispozitivului, sa limiteze accesul utilizatorului la anumite servicii, sa patrunda in retea sau sa sustraga si sa stearga date.
In 10% dintre sistemele analizate, firmware-ul a fost susceptibil de executarea de cod de la distanta care, in momentul in care este exploatat, face ca dispozitivul sa ajunga... mai mult
Marti, 03 Iulie 2018, ora 14:56
Solutiile de securitate Bitdefender, create in Romania, au fost selectate de Agentia de Modernizare a Administratiei Publice din Danemarca, pentru protejarea infrastructurii IT a institutiilor din cadrul Guvernului.
Agentia de Modernizare daneza a evaluat calitatea tehnologiilor Bitdefender ca fiind intre "foarte buna si excelenta".
"Suntem mandri ca Guvernul Danemarcei a ales tehnologii din Romania, in urma unei competitii cu unele dintre cele mai puternice branduri de securitate din lume. Este inca o dovada a faptului ca inteligenta romaneasca este foarte apreciata in lume.
Legat de aceasta recunoastere, Bitdefender a demarat [...] campania de brand Bitdefender - inteligenta din Romania, care isi propune sa vorbeasca despre succesele romanilor la nivel international, despre faptul ca se poate ca un lucru facut de romani, ingloband inteligenta romaneasca, sa devina un reper la nivel global si sa fie apreciat in intreaga lume", a declarat Florin Talpes, CEO al ...citeste mai departe despre "Bitdefender securizeaza infrastructura IT a Guvernului Danemarcei" pe Ziare.com mai mult
Joi, 05 Februarie 2015, ora 14:50
Producatorul roman de solutii de securitate informatica Bitdefender lanseaza versiunea 2015 a suitei de produse de securitate, aceasta fiind disponibila in Statele Unite de la inceputul lunii iulie, a anuntat, intr-un comunicat de presa, compania Bitdefender.
Bitdefender Total Security 2015 a primit deja distinctia Editor's Choice acordata de publicatia americana PC Mag.
Potrivit sursei citate, versiunea 2015 a suitei de produse de securitate transforma lucrul pe computer, jocurile, filmele sau muzica in experiente lipsite de interferente si protejeaza in acelasi timp operatiunile financiare, optimizand in mod constant sistemul.
Recunoscute si premiate trei ani la rand de catre analistii independenti pentru cea mai buna protectie, cele mai noi produse Bitdefender vin echipate cu noua tehnologie Profiles, care analizeaza activitatea desfasurata de utilizator si autoregleaza setarile si resursele pentru a sustine fiecare tip de actiune.
"Simplitatea constituie coloana vertebrala a noului Bitdefender 2015. Sunt increzator ca fiecare utilizator, indiferent de nivelul competentelor in ceea ce priveste utilizarea computerului, va intelege in doar cateva minute noua linie Bitdefender 2015 si va sti sa foloseasca produsul chiar mai repede de atat. Criminalitatea cibernetica in crestere si utilizarea la scara larga a tehnologiei accentueaza necesitatea securitatii, astfel ca a trebuit sa construim un concept extrem de prietenos in spatele tehnologiilor noastre cheie",... mai mult
Miercuri, 06 August 2014, ora 10:05
Bitdefender, producator roman de solutii de securitate, a lansat App Lock, un modul suplimentar de protectie in aplicatia Mobile Security, ce le da posibilitatea utilizatorilor sa decida cine poate accesa aplicatiile de pe dispozitivul lor mobil.
Astfel, noul Mobile Security & Antivirus permite restrictionarea accesului la aplicatiile pe care utilizatorul le considera sensibile prin intermediul App Lock. Modulul blocheaza accesul la informatii personale pe care le protejeaza cu un cod PIN.
"Desi ne protejam dispozitivele mobile cu un cod de acces se intampla foarte des sa permitem prietenilor sau copiilor accesul la telefonul nostru pentru diverse activitati. Cu App Lock va puteti lasa copilul sa se joace linistit fara teama ca ar putea accesa continut personal sau sensibil si fara sa fie nevoie sa va delogati din conturi de mesagerie. Setati o singura data un cod de acces in aplicatiile ce trebuie protejate si nimeni nu va avea acces la ele. Credem ca dupa aceasta ultima actualizare, Bitdefender Mobile Security este foarte aproape de solutia ideala de Android", a declarat Catalin Cosoi, Chief Security Strategist, Bitdefender.
App Lock afiseaza o lista cu aplicatii instalate si permite utilizatorilor sa ia masuri de precautie suplimentare restrictionand accesul la acele aplicatii care ar putea provoca cheltuieli nedorite sau care ar putea afecta intimitatea utilizatorului. Oricine foloseste dispozitivul va trebui sa introduca codul Bitdefender pentru a accesa... mai mult
Joi, 22 Mai 2014, ora 15:21
O noua versiune a aplicatiei de securitate pentru dispozitive cu Android, Mobile Security, care are inclusa functia Privacy Advisor ce suplimenteaza celelalte functii ale solutiei, a fost lansata de Bitdefender.
Privacy Advisor permite utilizatorilor sa monitorizeze aplicatiile suspecte care pot pune in pericol confidentialitatea datelor personale, sunt neglijente cu informatii sensibile sau livreaza spam.
"Amenintarile pentru dispozitive cu Android sunt din ce in ce mai frecvente si mai variate. Virusii traditionali raman un pericol permanent, iar noile amenintari decurg mai ales din aplicatiile pe care utilizatorii pe instaleaza pe telefoane. Am echipat Bitdefender Mobile Security pentru a proteja dispozitivele de toate aceste pericole si de cele noi, care apar in fiecare zi", a spus Catalin Cosoi, Chief Security Strategist, Bitdefender.
Mobile Security a obtinut punctaj maxim in testarile AV-TEST
Luna trecuta, solutia Mobile Security dezvoltata de Bitdefender a obtinut punctaj maxim pentru a doua oara consecutiv in testarile realizate de compania independenta de evaluare AV-TEST.
Solutia a obtinut sase puncte din sase atat la capitolul protectie cat si la cel al usurintei in utilizare, reiterand performantele din sesiunile din mai/iunie. De asemenea, a detectat 100% din virusii cu care a fost testat pe parcursul lunii si nu a emis nicio alarma falsa. Testul a aratat, de asemenea, ca Mobile Security nu are impact asupra duratei de viata a bateriei, nu... mai mult
Miercuri, 28 August 2013, ora 12:59
Bitdefender Mobile Security s-a clasat in topul industriei de solutii de securitate pentru mobile atat la protectia impotriva virusilor de Android, cat si din punct de vedere al impactului pe care il are asupra bateriei telefonului, potrivit testelor realizate de organizatia independenta de analiza AV-Comparatives.
Testarea realizata de AV-Comparatives pe 13 produse software de securitate pentru Android a relevat ca Bitdefender Mobile Security se claseaza in categoria produselor de top in ceea ce priveste protectia impotriva virusilor. BMS a identificat intre 98 si 100% din virusii de Android, din mai mult de 18.000 de aplicatii periculoase.
In cadrul evaluarii AV-Comparatives, specialistii organizatiei independente au mentionat printre calitati interfata web foarte intuitiva care permite controlul multiplelor dispozitive, gama larga de comenzi prin SMS si caracteristicile modulului Anti-Theft.
In fiecare zi, tehnologia Bitdefender protejeaza datele digitale ale aproximativ 400 milioane de utilizatori individuali si companii din intreaga lume.
AV-Comparatives a testat, alaturi de Bitdefender si avast! Mobile Security, ESET Mobile Security, F-Secure Mobile Security, IKARUS mobile.security, Kaspersky Mobile Security, Lookout Premium, McAfee Mobile Security, Qihoo 360 Mobilesafe, Sophos Mobile Security, Trend Micro Mobile Security, TrustGo Antivirus & Mobile Security, Webroot SecureAnywhere Mobile si Security & Antivirus Premier. mai mult
Luni, 10 Septembrie 2012, ora 15:36