Dupa ce Ethereum a depasit recordul de 3.000 de dolari, in cursul zilei de luni, 3 mai, au inceput sa apara din nou discutiile cum ca a doua criptomoneda din piata ar putea ajunge pana la finele anului la o valoare de 10.000 de dolari.
Acesta discutii sunt vechi inca de acum doi ani, dar au fost temperate de criza sanitara si de faptul ca, anul trecut, Ethereum ajunsese sa se tranzactioneze si la sub 100 de dolari.
Acum, Ethereum a devenit mai performanta ca ritm de crestere si decat Bitcoin, iar marii investitori pariaza ca tehnologia din spatele acestei monede virtuale va deveni viitorul sistemul financiar descentralizat.
Succesul pe care l-a inregistrat pana acum Ethereum se datoreaza si imbunatatirilor aduse blockchain-ului, care se indreapta tot mai mult catre piata financiara descentralizata. Aceasta se refera la tranzactiile in afara sistemului traditional bancar pentru care Ethereum reprezinta o platforma extrem de importanta.
Cu cat discutiile legate de piata descetralizata prind un mai mare contur, cu atat pretul Ethereum creste, mai ales ca investitorii prind incredere in criptomonede si vad Ethereum ca o moneda virtuala foarte sigura, chiar si de pe locul 2.
Ethereum ar putea ajunge la 10.000 de dolari
In ultima luna, a doua criptomoneda din piata, dupa capitalizare, a crescut cu 40%, in timp ce Bitcoin nu a inregistrat decat o majorare de 5%. Mai mult, analistii deja vad o trecere de la Bitcoin catre Ethereum si catre alte segmente precum... mai mult
Luni, 03 Mai 2021, ora 16:23
Pentru utilizatorii din piata crypto diversele modalitati de cumparare sau vanzare a monedelor digitale pot fi usor de inteles. Dificultatea intervine atunci cand isi aleg modalitatea de stocare. Este usor sa platesti pentru a avea Bitcoin, insa trebuie sa fii foarte atent unde depozitezi cantitatea de Bitcoin. Exista multi scammeri pe internet care te atrag cu oferte de pret, cu un comision mic de tranzactionarea pentru a lasa in portofelul lor Bitcoinul, insa in momentul vanzarii nu mai puteti sa faceti acest lucru.
Cum poti cumpara Bitcoin in Romania? Simplu, dupa cum am mentionat, dar alegeti exchange-uri sau platforme de renume. Care sa va garanteze vanzarea monedelor ulterior.
Sa vedem unde si cum depozitam monedele digitale
In termeni simpli, un portofel digital este asemenea unui cont bancar care iti permite sa depozitezi, sa trimiti sau sa primesti Bitcoin. Portofelele digitale au doua componente principale: cheie publica si cheie privata. Cheia publica este compusa dintr-un cod QR si o adresa de wallet care poate fi vazuta de oricine si reprezinta adresa de depunere. Cheia privata are acelasi principiu, respectiv cod QR si adresa de wallet, care poate fi folosita pentru retragere. In afara de posesorul cheii private, nimeni nu trebuie sa cunoasca aceasta adresa.
Portofelele crypto nu depoziteaza criptomonede in forma fizica. Cand cineva iti trimite Bitcoin, aceasta isi schimba adresa de la proprietar la destinatar. Acest tip de tranzactie este... mai mult
Joi, 29 Aprilie 2021, ora 12:58
Bitcoin-ul si monezile fiduciare nu sunt rivale, iar tehnologia blockchain, care se afla in spatele bitcoin, poate aduce imbunatatiri sistemelor financiare actuale, a declarat marti George Rotariu, CEO Bitcoin Romania, la conferinta "Strategia de dezvoltare a Romaniei" - organizata de grupul de presa Bursa in parteneriat cu Camera de Comert si Industrie a Romaniei.
"Din punctul meu de vedere, bitcoin-ul si monezile fiduciare nu sunt rivale, nu rivalizeaza. Din contra, parerea mea este ca se complementeaza. Eu nu cred ca bitcoin-ul sau blockchain, tehnologia din spatele bitcoin-ului, vin sa inlocuiasca sistemele bancare. Dimpotriva, parerea mea este ca aceasta tehnologie poate aduce foarte multe imbunatatiri sistemelor financiare actuale", a spus George Rotariu.
Acesta a precizat ca bancile pot integra tehnologia blockchain iar in acest fel tranzactiile pot fi mai sigure, mai rapide si nu este necesara prezenta unei a treia entitati.
La randul sau, Radu Gratian Ghetea, presedintele Consiliului de Administratie al CEC Bank, a afirmat ca nu poate sa isi dea seama in acest moment daca criptomonedele vor avea un viitor "extraordinar" si vor cuprinde intreg sistemul financiar-bancar.
"Noi cand avem de a face cu o moneda care evolueaza de aceasta maniera spunem ca este vorba de o moneda exotica. De ce? Pentru ca variatia fiind atat de puternica poate crea clientilor sau utilizatorilor unele stari de fericire sau unele stari de nefericire care pot fi, Doamne fereste,... mai mult
Marti, 25 Septembrie 2018, ora 14:53
Transalpina este cea mai spectaculoasa, mai frumoasa si mai inalta sosea din Romania, ajungand in Pasul Urdelor la o altitudine de 2145 m. Supranumita si Drumul Regelui, Transalpina este soseaua care ne poarta printre nori de aproape 2000 de ani, strabatand 5 judete: Alba, Sibiu, Hunedoara, Valcea si Gorj.
Soseaua traverseaza Muntii Parang de la Nord la Sud, este paralela cu Valea Oltului si Valea Jiului, fiind situata de altfel intre acestea, si leaga localitatea Sebes din judetul Alba de localitatea Novaci din judetul Gorj.
Transalpina gazduieste nenumarate obiective turistice de poveste, precum: Pestera si Manastirea Polovragi (situate la 15 km de Novaci, in Muntii Capatana), Pestera Muierilor (prima pestera electrificata din Romania), Ranca (cea mai populara statiune turistica de la Transalpina, aflata la o altitudine de 1600m, la poalele Varfului Papusa), Lacul Galcescu (cel mai mare lac glaciar din Muntii Parang, la o altitudine de 1925 m), Iezerul Muntinului, Lacul Oasa (panorame spectaculoase) si, nu il ultimul rand, Valea Frumoasei.
Fiind vizitata anual de catre mii de turisti din Romania si din strainatate, locurile de cazare si restaurantele se regasesc, totusi, intr-un numar destul de restrans. Unul dintre putinele hoteluri de pe Transalpina este Hotelul Popasul Regelui Transalpina, hotel de 3 stele cu o capacitate de 50 de locuri si un restaurant cu capacitate de 160 de locuri, plus terasa de 100 de locuri care incanta in fiecare vara turistii cu... mai mult
Marti, 10 Aprilie 2018, ora 09:40
Banca Nationala a Romaniei clasifica monedele virtuale, precum Bitcoin, drept active speculative, extrem de volatile si riscante, mentionand ca descurajeaza orice fel de implicare in legatura cu acestea, inclusiv din perspectiva furnizarii de servicii pentru entitatile care ofera servicii de investitii sau de tranzactionare a acestor monede, potrivit unui comunicat al bancii.
"In contextul evolutiei schemelor de monede virtuale, inclusiv a riscurilor asociate acestora, Banca Nationala a Romaniei isi intareste pozitia exprimata prin comunicatul emis in martie 2015, cand atragea atentia asupra riscului ridicat de pierdere a sumelor investite in astfel de monede. Banca Nationala a Romaniei semnaleaza o crestere a interesului populatiei fata de monedele virtuale, in special Bitcoin, atat din perspectiva detinerii si tranzactionarii acestora, cat si ca afacere. Pe fondul lipsei reglementarilor si a lipsei supravegherii schemelor de monede virtuale, la nivel global, precum si a diversificarii acestora, s-au amplificat riscurile financiare si reputationale la nivelul detinatorilor", se mentioneaza in comunicat.
Totodata, avand in vedere cresterea exponentiala din ultima perioada a pretului majoritatii monedelor virtuale, si a fluctuatiilor foarte mari inregistrate de acestea pe perioade foarte scurte, institutia clasifica monedele virtuale drept active speculative, extrem de volatile si riscante.
"In scopul evitarii manifestarii riscului reputational la nivelul... mai mult
Marti, 06 Februarie 2018, ora 16:58
Prima platforma completa de plati din Romania, Netopia mobilPay, a implementat, in mai putin de 3 luni, optiunea de plata cu criptomoneda pentru comercianti de top, printre care Vola.ro, PcGarage, ComputerGames.ro, F64, Fly-go.ro sau Kartela.ro.
In urma implementarii, care nu presupune costuri sau eforturi suplimentare de dezvoltare din partea comerciantilor, clientii pot achita cu Bitcoin orice serviciu sau produs disponibil in oferta magazinului.
Mai mult, pentru a incuraja ecosistemul Bitcoin si a impulsiona platile cu criptomoneda, NETOPIA mobilPay ofera, in primul an de la implementare, un comision de doar 0,5% la plata prin Bitcoin.
"mobilPay este prima platforma care le ofera comerciantilor optiunea de a accepta Bitcoin, fara niciun cost sau efort suplimentar. Cand am pornit la drum nu ne asteptam la rezultate exceptionale, pentru ca plata cu Bitcoin nu genereaza beneficii enorme pentru useri si comercianti. Insa tehnologia din spatele sau este extraordinara, reprezinta urmatorul pas in tot ceea ce inseamna online.
Ne bucura si ne surprinde deschiderea pe care o au comerciantii romani fata de Bitcoin. Vom continua sa promovam tot ce inseamna comunitate Bitcoin in Romania: dezvoltatori, comercianti si utilizatori", declara Antonio Eram, CEO si Fondator Netopia mobilPay.
Potrivit lui Eram, orice comerciant online partener mobilPay, indiferent de produsele sau serviciile pe care le vinde, poate integra plata cu Bitcoin, tot procesul durand doar cateva... mai mult
Luni, 27 Aprilie 2015, ora 11:33
Radu Georgescu, fondator al grupului GECAD si antreprenor cunoscut, care a infiintat companii precum Avangate sau ePayment, s-a asociat anul acesta cu Diwaker Singh si Manuel Heilmann, pentru a pune bazele Coinzone, o platforma globala de plati cu Bitcoin si alte cripto-monede adresata pietei europene si altor economii in curs de dezvoltare.
In prezent, fondatorii Coinzone fac eforturi pentru a aduce solutia de plata in atentia comerciantilor din Europa. Manuel Heilmann, Co-Fondator Coinzone, va urca anul acesta pe scena How to Web Conference 2014, pentru a vorbi despre oportunitatile si provocarile aduse de dezvoltarea fara precedent cripto-monedelor in general, si a Bitcoin in special.
Pana atunci insa, Business24 a stat de vorba cu Manuel Heilmann despre evolutia Bitcoin si perspectivele Coinzone in Romania si la nivel european.
Care sunt motivele care v-au determinat sa infiintati o companie in domeniul platilor digitale?
Cred ca industria platilor are un potential disruptiv, este o industrie in care nu au aparut inovatii majore in ultimii 50 de ani. Evolutia Bitcoin are potentialul de a avea un impact disruptiv si de a stimula inovatia in acest domeniu.
M-am intalnit la finalul anului trecut cu Radu Georgescu si Diwaker Singh pentru a discuta o serie de idei si credem ca Bitcoin va evolua in urmatorii ani si va transforma modul in care oamenii efectueaza plati si transfera bani, iar ultimele evolutii ale pietei confirma presupunerile noastre.... mai mult
Sambata, 15 Noiembrie 2014, ora 00:00
2Moneda virtuala Bitcoin ar putea castiga tot mai mult teren in Romania, desi pana acum a intampinat reticente in tara noastra, avand in vedere ca seamana din unele puncte de vedere cu banii cash.
Mihai Onosie, fondatorul comunitatii Bitcoin Romania si al Bitcoin Wiki Romania, a vorbit, intr-un interviu acordat Ziare.com, despre avantajele monedei virtuale si despre impactul pe care l-ar putea avea in tara noastra.
Bitcoin este o moneda virtuala, care insa nu este reglementata de autoritati, motiv pentru care este vazuta ca o bula speculativa sau ca o moneda pentru traficanti de droguri si arme. Cum comentati aceste lucruri? Ce avantaje are? Cum poti obtine profit de pe urma tranzactiilor?
Bitcoin este inca o tehnologie noua, incepand sa fie reglementat intr-o oarecare masura in mai multe tari. Printre avantajele Bitcoin putem enumera faptul ca permite tranzactii internationale sigure, rapide si fara comisioane. Important de mentionat este si faptul ca un bitcoin nu poate fi ...citeste mai departe despre "Moneda virtuala Bitcoin, asemanata cu banii cash - Ce succes va avea in Romania si care sunt avantajele Interviu" pe Ziare.com mai mult
Vineri, 14 Martie 2014, ora 12:58
O pictorita din Romania a decis sa isi vanda tablourile folosind moneda virtuala Bitcoin, care a avut un parcurs fulminant in 2013, depasind aurul ca valoare.
Artista Stefania Nistoreanu sustine ca ea trebuie utilizata ca o moneda de schimb.
"E foarte simplu. Orice transfer bitcoin se face instant in lume. Poti sa-ti cumperi lucruri extraordinare. Poti sa-ti etalezi diverse marfuri. Masini, bijuterii, chiar si o insula exista, implicit arta", a spus pictorita, potrivit TVR.
Totusi, pana in prezent ea nu a reusit sa isi vanda creatiile prin aceasta metoda, deoarece putini romani au auzit de Bitcoin.
Nici in celelalte tari nu este foarte cunoscuta. Insa in Cipru, de exemplu, studentii pot plati cu moneda virtuala taxele la facultate, iar americanii si-au vandut apartamentele si au facut si profit.
Bitcoin se bucura de succes mai ales in randul speculatorilor, iar anul acesta valoarea sa a crescut de aproape 100 de ori. De la 10 dolari cat valora in ianuarie, a sarit la 100 ...citeste mai departe despre "Moneda virtuala Bitcoin intra si in Romania: Poti face orice tranzactie in toata lumea" pe Ziare.com mai mult
Sambata, 28 Decembrie 2013, ora 09:51