Skanska a anuntat ca cele 40 de proiecte de birouri dezvoltate pana acum in Europa Centrala si de Est au fost certificate LEED Core & Shell. Din 2012, compania a livrat peste 700 000 m2 de spatii de birouri certificate LEED si 34 600 m2 spatii de birouri certificate WELL in intreaga regiune. Se preconizeaza ca stocul de spatii sustenabile ce vor fi livrate de Skanska va creste cu inca 300 000 m2 in 2020.
Skanska este un pionier in ceea ce priveste dezvoltarea de spatii de birouri sustenabile in Europa Centrala si de Est, in urma cu zece ani, fiind primii care au implementat certificarea LEED. Aceasta a fost o idee vizionara, intrucat LEED nu era cunoscut in mod curent in randul industriei si a plecat de la nevoia de a avea mai multa grija de mediul inconjurator.
An de an, constientizarea importantei cladirilor verzi a crescut, astfel ca LEED a devenit un instrument de evaluare standard pe piata imobiliara. Acum, Skanska este din nou un promotor prin introducerea certificarii WELL pentru cladirile sale de birouri.
Anul trecut, proiectul Visionary, dezvoltat de Skanska in Praga, a devenit prima cladire de birouri certificata WELL din Europa Centrala si de Est, iar cladirile Campus 6.2 si Campus 6.3 au obtinut pre-certificarea WELL Building Standard™ la nivel Silver, fiind primele doua cladiri cu aceasta pre-certificare din Romania.
Sustenabilitatea sta la baza operatiunilor Skanska si sprijina strategia noastra de business avand ca scop sa construim pentru o... mai mult
Marti, 18 Februarie 2020, ora 13:37
Skanska Romania, filiala locala a unuia dintre cei mai mari dezvoltatori imobiliari la nivel global, a inaugurat Equilibrium 1, prima cladire a proiectului de birouri Equilibrium.
Complexul este cel de-al doilea proiect dezvoltat de companie in zona de Nord a capitalei, dupa Green Court Bucharest. Prin atingerea acestui milestone, Skanska isi reconfirma pozitia solida in cadrul pietei din Romania. In prezent, Equilibrium 1 a ajuns la un grad de ocupare de 61%.
De la placemaking-ul care functioneaza ca hub social si pana la restaurantul care va mentine o atmosfera animata in cladire pe toata perioada zilei, facilitatile oferite de Equilibrium 1 le vor permite utilizatorilor sa munceasca si sa se relaxeze intr-un mediu placut.
Dezvoltarea cladirii a preintampinat trendurile emergente in piata de office, care fac tranzitia de la paradigma traditionala a programului de munca fix catre o perspectiva moderna tip "agile working".
"Proiectele office hibrid, care pot acomoda activitati diverse, atrag tot mai mult interes. Equilibrium este un astfel de spatiu, care prin modularitate si facilitati acopera o paleta larga de nevoi. Credem ca prin acest proiect cream premisele ca fiecare angajat sa gaseasca acea armonie intre viata personala si profesionala", a declarat Aurelia Luca, Managing Director al Skanska Property Romania.
Situata la intrarea in cel mai dezvoltat si activ hot-spot de business al orasului, cladirea Equilibrium 1 ofera acces la un placemaking de... mai mult
Luni, 16 Decembrie 2019, ora 16:23
Conform celui mai recent raport de investitii pentru Europa Centrala si de Est (CEE): Thriving metropolitan cities, realizat de Skanska, Colliers International si Dentons, performantele economice ale regiunii sunt in crestere.
Situatia economica favorabila si o performanta foarte buna a oraselor din CEE s-a tradus intr-o crestere a cererii de investitii noi, inclusiv pe piata de birouri. Stocurile de birouri, care au crescut in ultimii ani, totalizeaza in prezent 21,8 milioane mp pe teritoriul CEE.
Constructiile planificate pentru a fi livrate pana in 2021 vor majora cifrele cu 20%, atingandu-se un total de 26,5 milioane mp. Investitiile pe pietele imobiliare din CEE au atins anul trecut circa 13,2 miliarde, cu peste 5 miliarde de Euro tranzactionate exclusiv pe piata de birouri.
In Bucuresti, singurul oras din Romania in care Skanska isi desfasoara activitatea la acest moment, stocul de spatii de birouri a ajuns deja la 2,5 milioane mp. Raportul de activitate denota rezultate spectaculoase pentru capitala, care are cea mai mare crestere a PIB-ului din ultimii 10 ani (96%) si ocupa locul 6 in topul oraselor cu cea mai rapida evolutie din Uniunea Europeana.
Pe langa cresterea PIB-ului si ritmul sustinut al dezvoltarii economice totale, Bucurestiul atinge un al treilea record, fiind cel mai dinamic dintre orasele CEE in ceea ce priveste cresterea veniturilor.
Considerat una dintre cele mai bune locatii pentru investitii in sectorul IT, orasul a devenit un hub... mai mult
Marti, 08 Octombrie 2019, ora 15:35
Prima faza a proiectului Green Court Bucharest este finalizata in proportie de 80%, la un an de la la inceperea constructiei, structura si fatada cladirii A fiind deja terminate, a declarat, miercuri, Marcin Lapinski, presedintele Skanska Property Romania.
Potrivit acestuia, dezvoltarea proiectului evolueaza intr-un ritm rapid, astfel incat prima faza va fi finalizata, conform planului, in ultimul trimestru din acest an.
"Proiectul are toate premisele pentru a avea succes, iar feedback-ul pe care il avem pana acum din piata este unul foarte bun. Green Court Bucharest le va oferi clientilor nostri spatii de birouri personalizate, adaptabile, care vor spori productivitatea si satisfactia angajatilor. Avand deja primul client anuntat, cat si negocieri avansate cu alte mari companii, suntem pe drumul cel bun, astfel incat, pana la deschiderea oficiala, intreaga cladire sa fie complet inchiriata', afirma Marcin Lapinski.
Aproape 350 de angajati lucreaza pentru prima faza a proiectului Green Court Bucharest si, pana in momentul de fata, au fost folositi 25.000 metri cubi de beton, aproximativ 11.000 mp de sticla pentru fatada si 3.200 tone de otel beton.
"Am alcatuit o echipa valoroasa de experti, 100% romani, care lucreaza pentru a aduce acest proiect la standardele de constructie si dezvoltare Skanska. Exista o sinergie buna pe santier, iar lucrarile continua intr-un ritm care ne ajuta sa ne tinem promisiunea de a livra la timp cladirea A, in trimestrul patru din... mai mult
Joi, 08 Mai 2014, ora 12:45
Suprafata totala de birouri tranzactionata in Capitala este estimata sa ajunga la 240.000 - 260.000 metri patrati pana la finalul anului 2013, cel mai inalt nivel din ultimii cinci ani, potrivit unui raport al companiei CBRE.
Comparativ cu anul 2012, cresterea este de 10%, conform raportului despre piata spatiilor de birouri in Bucuresti in T2 2013.
Activitatea totala de tranzactionare inregistrata in al doilea trimestru al anului 2013 in Bucuresti a fost de 68.800 metri patrati, in crestere cu 13% fata de trimestrul precedent. Stocul modern de birouri a ajuns la 2,23 milioane mp, dupa livrarea a doua cladiri in intervalul aprilie-iunie: CSDA Siriului, cu o suprafata de 3.600 mp si ocupat 100%, si Armand Calinescu, cu o suprafata de 3.500 mp si o rata de ocupare de 70%.
Pana la finalul anului vor mai fi livrati 55.800 mp, constand in trei cladiri de birouri noi, si alti 30.500 mp, ca urmare a doua conversii. Cele mai importante proiecte care vor fi finalizate in perioada urmatoare sunt Floreasca Park, dezvoltat de Portland Trust, si City Offices, in urma conversiei City Mall.
"Pentru 2014 se afla in constructie doar 48.700 mp, ceea ce ar putea reprezenta cel mai scazut nivel al livrarilor din 2000 pana in prezent. De asemenea, alti 25.100 mp in constructie au ca termen de livrare primul trimestru al anului 2015, cea mai notabila livrare fiind prima faza a cladirii Green Court Bucharest, dezvoltata de Skanska. Din suprafata totala de cladiri de birouri in... mai mult
Marti, 06 August 2013, ora 08:57
Omul de afaceri grec Gkotsis Anastasios, care a dezvoltat in Bucuresti cladirea de birouri Polona 68, va investi circa 7 milioane de euro pentru constructia unei cladiri de birouri in zona Calea Floreasca, pe un teren achizitionat anul trecut de la compania Willbrook International.
"Suntem aproape de inceperea constructiei unei cladiri de birouri, cu o suprafata de circa 8.000 de metri patrati. Investitia alocata pentru acest proiect este de circa 7 milioane de euro, sustinuta din fonduri proprii. Constructia este programata sa fie finalizata in trimestru trei din 2014", au declarat agentiei MEDIAFAX reprezentantii Ethos House, firma prin intermediul careia omul de afaceri dezvolta imobilul respectiv.
Terenul, cumparat cu 1,5 milioane de euro in 2012
Terenul de circa 1.500 de metri patrati, cumparat anul trecut cu 1,5 milioane euro, este situat pe strada Gheorghe Titeica, iar suprafata construita a cladirii va fi de 12.500 metri patrati. Suprafata pe etaj va avea intre 925 si 1.025 metri patrati. Imobilul va avea 90 locuri de parcare subterane si 10 supraterane. Cladirea va avea opt etaje si va fi clasificata verde.
Gkotsis Anastasios a fost unul dintre investitorii care au dezvoltat cladirea de birouri Polona 68 Business Center, investitie de 15 milioane de euro. In cladire au sediul firme precum Ariston Thermo Romania sau Novartis.
Zona Floreasca-Barbu Vacarescu a atras atentia dezvoltatorilor de birouri, grupul suedez Skanska, Raiffeisen evolution,... mai mult
Vineri, 24 Mai 2013, ora 12:46
Grupul suedez Skanska a inceput lucrarile aferente primei faze a proiectului de birouri Green Court Bucharest in urma achizitionarii terenului si a obtinerii autorizatiei de construire la finalul anului 2012, investitia fiind de 46 milioane euro.
Proiectul imobiliar lansat de Skanska in Bucuresti este amplasat pe strada Gara Herastrau in zona Floreasca-Barbu Vacarescu si este alcatuit din trei cladiri de birouri de clasa A cu o suprafata totala inchiriabila de 52.000 metri patrati. Fiecare cladire va avea 12 niveluri supraterane si trei subterane.
Prima faza a investitiei cuprinde o cladire de birouri cu o suprafata totala inchiriabila de 19.500 metri patrati, precum si parcarea subterana pentru primele doua cladiri ale complexului. Proiectul a obtinut deja pre-certificare LEED Gold, care presupune fatada cu inalta eficienta energetica si sistemul de iluminare dotat cu senzori de prezenta.
Finalizarea proiectului este estimata pentru trimestrul patru al anului 2014.
"Suntem entuziasmati de lansarea primului nostru proiect de investitii imobiliare in Bucuresti. Consideram Bucurestiul o piata importanta pentru noi; vedem aici un mare potential si si avem planuri pe termen lung. (...) Am primit deja solicitari din partea potentialilor clienti care sunt interesati de produse sustenabile si de inalta calitate intr-o zona de afaceri consacrata", a declarat presedintele Skanska Romania, Andreas Lindelöf.
Skanska Romania, parte din Grupul Skanska, este un... mai mult
Marti, 26 Februarie 2013, ora 16:12
Grupul suedez de constructii Skanska, cu afaceri de peste 14 miliarde dolari, intra in Romania cu un proiect de birouri. Investitorii au cumparat deja un teren de 15.000 de metri patrati, in zona Floreasca-Barbu-Vacarescu, de la Gabriel Popoviciu. Valoarea: 14 milioane de euro.
Terenul se afla pe strada Gara Herastrau, in apropierea statiei de metrou Aurel Vlaicu, iar Skanska va dezvolta pe acesta un proiect de birouri, in trei etape, denumit Green Court Bucharest.
"Green Court Bucharest este amplasat in zona Floreasca-Barbu Vacarescu, care a devenit cea mai dinamica destinatie pentru spatiile de birouri din Bucuresti. Aceasta zona a atras atat atentia chiriasilor cat si a investitorilor, fiind astfel locatia ideala pentru primul proiect de birouri pe care Skanska il dezvolta in Romania", a declarat, intr-un comunicat, Andreas Lindelöf, presedintele Skanska Romania.
In comunicat nu se mentioneaza valoarea tranzactiei si nici vanzatorul terenului.
Potrivit datelor publicate in Monitorul Oficial insa, Skanska a achizitionat terenul de la firma Banseasa Investments, detinuta de Gabriel Popoviciu. Omul de afaceri este implicat si in dezvoltarea proiectului Baneasa, din nordul Bucurestiului.
Contractul de vanzare a fost incheiat in urma cu cateva luni, intre Baneasa Investments si firma SPC Beta Property Development Company (inregistrata in Romania si detinuta integral de Skanska) pentru un teren de aproximativ 15.000 metri patrati si constructiile aflate pe el.... mai mult
Luni, 19 Noiembrie 2012, ora 11:02