Ministrul PSD al Turismului, Bogdan Trif, anunta ca va reinfiinta birourile de promovare a Romaniei in strainatate. Acestea au fost desfiintate, in primavara anului 2017, de fostul ministru PSD al Turismului, Mircea Titus Dobre, din cauza ca ajunsesera veritabile gauri negre in bugetul de stat.
Bogdan Trif a apreciat, intr-o conferinta de presa sustinuta marti, ca desfiintarea birourilor de promovare externa a tarii noastre, dispusa de Mircea Titus Dobre, a fost o greseala.
In consecinta, a hotarat sa le reiinfiinteze. Ba chiar sa faca mai multe. Astfel, in loc de 14 birouri - cate fusesera pana in 2017 - vom avea 20. In plus, la fiecare birou vor lucra cate doua persoane, nu cate una, ca in trecut.
"Degeaba pui acolo un om (la biroul de promovare - n.red.) . Se mai imbolnaveste omul, isi mai ia concediu medical. Sau concediu de odihna. Si oricum cei care au lucrat aveau de facut si raportari si nu aveau timp sa interactioneze cu tour-operatorii asa cum ar trebui. Asa ca am decis sa avem cate doi oameni pentru fiecare dintre aceste birouri.
Este adevarat ca ele nu asigurau in mod eficient promovarea. Asta inseamna ca trebuiau eficientizate, nu desfiintate. Asa, dupa desfiintare, a trebuit sa treaca o perioada de timp pana sa le putem redeschide", a precizat Bogdan Trif.
Ministrul Turismului a mai spus ca se vor crea 56 de posturi noi la nivel de minister. 40 dintre ele vor fi ocupate cu angajatii birourilor de promovare din strainatate, iar 5 de salariati ai... mai mult
Marti, 26 Iunie 2018, ora 16:08
Presedintele Vladimir Putin a declarat, marti, ca Rusia isi va continua politica externa independenta, in ciuda presiunilor din "mediul international plin de provocari de astazi".
Prezent la un eveniment cu ocazia Zilei Diplomatului, liderul de la Moscova a vorbit despre importanta muncii Ministerului de Externe, ambasadelor Rusiei, consulatelor si altor birouri diplomatice, potrivit Reuters.
UE a pregatit noi sanctiuni pentru Rusia. Kremlinul, replica acida: Nimeni nu-i da ultimatumuri lui Putin
"Va garantez ca Federatia Rusa, indiferent cat de multa presiune se va pune pe noi, isi va continua politica externa independenta, pentru a sprijini interesele fundamentale ale cetatenilor nostri, in acord cu stabilitatea si securitatea globala", le-a spus Putin diplomatilor prezenti la eveniment.
Comentariile liderului de la Kremlin vin pe fondul negocierilor intense din ultimele zile, intre Rusia, Franta, Germania si Ucraina, pentru atingerea unui acord privind ...citeste mai departe despre "Putin: Rusia isi va continua politica externa independenta, in ciuda provocarilor" pe Ziare.com mai mult
Marti, 10 Februarie 2015, ora 13:51
Industria IT din Romania a continuat sa se dezvolte, iar piata locala a devenit un punct de plecare atat pentru exportul de solutii pentru afaceri, cat si de competente.
Dupa ce concerne externe straine s-au aratat interesate de investitii in Romania, in extinderea productiei sau in cercetare si dezvoltare, doua firme, Siveco si Planet Group, isi deschid birouri pe piata externa.
SIVECO Romania deschide un nou birou comercial in Turcia
SIVECO Romania, unul dintre principalii dezvoltatori romani de aplicatii, deschide un nou birou comercial in Turcia, la Ankara, fiind al treilea birou deschis de companie in Asia, marcand extinderea activitatilor sale comerciale in aceasta zona geografica.
Noul birou este inaugurat dupa deschiderea birourilor din Belgia, Bruxelles, Emiratele Arabe Unite, Dubai si a celui din Kazahstan, Almaty. Reprezentantul companiei la Ankara este Marian Murgulet.
Deschiderea noii sucursale este sustinuta de intensificarea activitatilor comerciale in aceasta tara.
"SIVECO este prezenta in Turcia cu solutia eCustoms implementata la Autoritatea Nationala Vamala, insa intentionam sa demaram noi proiecte de eGoverment prin implementarea solutiilor de eLearning, eAgriculture, eHealth, Customized Application Development, Enterprise Resources Planning (ERP)", a declarat Marian Murgulet, directorul general SIVECO Turcia.
De peste doua decenii, SIVECO desfasoara proiecte complexe de eLearning, eHealth, eCustoms si Credit Bureau in... mai mult
Luni, 14 Octombrie 2013, ora 20:00
Gigantul bancar Deutsche Bank, fost pretendent la privatizarea BCR in 2005, este de cateva luni in cautarea unui sediu de birouri in Bucuresti, pentru deschiderea unui centru de servicii de suport si procesare pentru diferite subsidiare ale grupului cu anvergura globala.
Perfectarea unei tranzactii este asteptata in perioada imediat urmatoare, potrivit unor informatii de pe piata imobiliara, bancara si de HR.
"Chiar daca nu este vorba - cel putin deocamdata - despre extinderea ofertei de servicii bancare a Deutsche Bank pentru piata locala, proiectul de outsourcing al puternicei banci germane reprezinta un adevarat eveniment si marcheaza transformarea Romaniei intr-un hub de back office, servicii de callcenter si procesare de carduri pentru mari grupuri bancare europene", potrivit Ziarul Financiar.
Deutsche Bank, a carei divizie de investment banking este unul dintre managerii preferati ai Ministerului Finantelor la emisiunile de obligatiuni realizate pe pietele externe, a tatonat inainte de criza mai multe variante de dezvoltare a prezentei locale, insa planurile au devenit tot mai greu de sustinut in fata actionarilor pe fondul deteriorarii dramatice a mediului financiar-bancar international.
In cazul in care ar avea succes, proiectul ar putea fi extins
Germanii au ramas astfel si in prezent la nivelul unui birou de reprezentare la Bucuresti, situat intr-o cladire de pe strada Andrei Muresanu, in apropierea Pietei Dorobanti, desi bancile germane au fost... mai mult
Vineri, 26 Iulie 2013, ora 09:58
Afacerile romanesti reprezinta carti de vizita ale economiei, iar promovarea lor in afara granitelor tarii este butonul pe care trebuie sa apese fiecare intreprinzator. Care sunt parghiile de care trebuie sa le lege mediul privat, cand vine vorba de promovare externa?
Stefan Vuza, presedintele Grupului Serviciile Comerciale Romane, a prezentat pentru Business24 optiunile pe care oamenii de afaceri romani le au pentru a-si promova business-ul in strainatate.
Potrivit acestuia, un rol vital in promovarea companiilor romanesti il are statul, prin intermediul ambasadelor. Cu toate acestea, in situatia in care sistemul nu functioneaza, oamenii de afaceri pot apela la alte modalitati, cum ar fi prezenta la targuri sau conferinte.
Rolul ambasadelor este acela de a facilita contractele bilaterale si de a promova produsele fabricate in Romania.
"Birourile ambasadelor romane nu au alta menire, decat sa promoveze produsele fabricate in Romania, indiferent ca sunt facute de firme de stat sau private. Trebuie sa faciliteze contractele bilaterale. Din pacate, ambasadele noastre isi numesc acolo oameni de paie, sau oameni foarte slabi pregatiti, carora le este teama sa faca un pas stanga-dreapta", a precizat Vuza.
Oamenii de afaceri din Romania pot apela cu incredere la ambasadele straine intrucat angajatii acestor ambasade sunt platiti dupa cate raspunsuri si contacte le dau romanilor.
"Ambasadele straine isi fac treaba. Suntem obligati sa apelam la ambasadele... mai mult
Marti, 03 Iulie 2012, ora 12:14