Biroul regretatului CEO al Apple, Steve Jobs, este neschimbat de la moartea acestuia, care a avut loc in urma cu trei ani.
Informatia a fost dezvaluita de actualul director executiv al companiei, Tim Cook, care sufera si acum din cauza decesului mentorului sau, arata Business Insider.
Cofondatorul Apple a trecut in nefiinta in octombrie 2011, fiind bolnav de cancer, asa ca succesorul sau a decis sa lase biroul neatins pentru a-i cinsti memoria.
Cook a aratat ca acolo se afla pana si desenele facute de copiii lui Jobs.
"Imediat dupa ce a murit nu voiam sa intru in biroul lui, pentru ca simteam ca e coplesitor", a marturisit pentru Fast Company seful Apple, care a avut o prietenie stransa cu mentorul sau.
"Inca nu ne-am decis ce o sa facem cu acea camera", a precizat Cook, care a adaugat faptul ca regretatul geniu din spatele iPhone-urilor si iPad-urilor a fost un om de neinlocuit.
"Nu stiu ce sa zic... numele lui ar trebui sa fie in continuare pe usa. Eu asa simt ca... citeste mai departe despre "Biroul lui Steve Jobs de la Apple este la fel cum l-a lasat inainte sa moara" pe Ziare.com mai mult
Joi, 19 Martie 2015, ora 22:38
Un interviu pentru Apple este cel mai probabil diferit astazi, fata de acum 30 de ani, cand Steve Jobs te surprindea cu intrebari din cele mai neasteptate. Jobs nu mai este prezent zilnic la birou, iar compania a luat proportii considerabile, asa ca vei fi nevoit sa raspunzi la cateva intrebari tehnice dificile, dar si sa fii dispus sa vorbesti putin despre viata ta personala, pentru Apple.Iata cateva dintre tehnicile companiei si cele mai bune intrebari adresate de-a lungul timpului pentru candidati la diferite posturi in cadrul Apple, selectate de Business Insider:
Intre 4 si 10 interviuri a cate 30 de minute cu membrii din conducerea Apple
Similar cu ce se intampla in alte companii cand te prezinti la interviuri personale, cel putin 4 oameni vor sta de vorba cu tine pentru aproximativ 30 de minute.
Acestia iti adreseaza intrebari generale privind motivarea ta de a lucra la Apple, CV-ul tau si actualul loc de munca, urmate de intrebari din ce in ce mai concrete.
“Cum ai investiga o noua tehnologie, fara sa afle cineva ca faci asta?”
Aceasta este o interbare grea. Elementul de baza pentru Apple este discretia, pentru ca nu se doreste dezvaluirea planurilor de viitor.
“Descrie procesul de fabricatie pentru cateva din componentele unu iPhone.”
Ai nevoie de cateva cunostinte tehnice solide, daca vrei un post de inginer la Apple.
“Cum testezi prototipul unui tonomat?”
Un candidat la postostul de inginer Apple a primit urmatoarea problema de... mai mult
Miercuri, 18 Mai 2011, ora 12:34
Apple este o companie pe care poti s-o iubesti sau poti s-o dispretuiesti, dar nimeni nu poate contesta faptul ca este unul dintre liderii IT si castiga in continuare teren. O parte din acest succes provine din faptul ca Apple a fost la origine un start-up cu o cultura corporatista, concentrata pe dezvoltarea inginerilor, o companie cu minima birocratie, care a pus accentul pe nevoile angajatilor sai. Daca iti doresti sa lucrezi la Apple iata care sunt lectiile pe care trebuie sa le inveti:Apple, condusa de ingineri, nu de manageri
Majoritatea ehipelor de proiect sunt foarte mici si sunt conduse de ingineri, nu de manageri de proiect sau de absolventi MBA.
Avantajul? Oamenii care supravegheaza si conduc proiectele inteleg tehnologia, ceea ce este necesar pentru realizarea unui produs si sunt pe aceeasi lungime de unda cu membrii echipei.
Cultura bazata pe respectul dintre manageri si angajati
Cu toate ca managerii au cunostinte de background solide in inginerie, nu exista diferente intre asa numitii manageri de proiect si echipa efectiva. Exista intelegere si inainte de toate respect.
Respectul intre membrii echipei si prieteniile care se leaga sunt o piesa cheie din puzzle-ul succesului Apple.
Angajatii primesc produsele Apple si le imbunatatesc continuu
Daca ajungi sa lucrezi la Apple fii convins ca vei primi toate produsele pe care compania le-a realizat.
In cazul in care constati o problema, ai libertatea de a o rezolva fara a fi nevoit sa treci printr-un sistem... mai mult
Sambata, 23 Aprilie 2011, ora 19:06
"Steve Jobs este colosal de inventiv si cu tot caracterul lui uneori lipsit de scrupule, este un geniu. Banii sunt mult mai putin importanti decat satisfactia de a veni cu ceva care sa lase pe toata lumea cu gura cascata", a declarat Stelian Panescu, director general Smart Sigma. In ultima editie a emisiunii Business Adviser din 2010, specialistul in resurse umane adapteaza citatele apartinand unor personalitati din lumea business-ului si nu numai, la realitatile din managementul actual. "Nu exista genii in corporatii. O corporatie va fi foarte limitata daca se va baza pe ceea ce poate face un singur individ, fie el si extraordinar de competent"- Ralph Ablon, presedintele Ogden Corporation.
Stelian Panescu:
Managerul este un administrator de resurse, este cel care iti obtine cea mai mare eficienta in realizarea unor obiective.
El stie ce resurse are la dispozitie, ce trebuie sa faca si cum trebuie sa faca.
In corporatii e nevoie de lideri. Acesta e si motivul pentru care corporatiile au o singura figura proeminenta.
Managerul preia obiectivele, insa liderul este cel care le genereaza pe baza unei viziuni.
Pot exista manageri perfecti, oameni care sa realizeze un set de obiective utilizand eficient resursele pe care le au.
Intr-o corporatie, geniile infloresc destul de greu, e nevoie de multi oameni pentru ca unul singur nu face fata.
Dimensiunea unei firme este data de capacitatea de control a conducatorului.
Pe cale ierarhica e greu ca un manager competent sa devina... mai mult
Vineri, 31 Decembrie 2010, ora 21:02