Ministerul Economiei a inceput, vineri, a doua licitatie in care companiile de executive search sunt asteptate sa depuna dosarele de participare pentru proiectul "CEO la stat". Si companiile locale sunt invitate acum, insa experienta cu statul le face sa ezite.
Credibilitatea este cea mai mare problema a statului, spune Ana Ber, Senior Consultant Dr. Pendl & Dr. Piswanger, invocand experientele pe care firmele serioase de executive search le-au avut cu statul drept motivul principal pentru care licitatia din 23 decembrie 2011 nu a avut nicio oferta.
De aceasta data ar putea exista oferte la nivel international, de la firme de executive search de talie mondiala precum Korn/Ferry, Spencer Stuart sau Egon Zehnder, spun surse citate de ZF.
Head-hunterii locali, asteptati si ei la Ministerul Economiei
Conditiile de participare s-au schimbat, dupa ce, la prima licitatie ministerul nu a reusit sa atraga head-hunteri internationali.
Acum pot intra in cursa si companiile de executive search din Romania pentru ca, daca la prima licitatie, concursul putea fi castigat de un consortiu de firme cu o cifra de afaceri medie de 40 de milioane de euro in ultimii trei ani, fiecare membru al asociatiei avand o cifra de afaceri de mimimum 10 milioane de euro, acum cifra de afaceri individuala nu mai este o cerinta de baza.
Un motiv pentru care Ministerul Economiei nu a primit nicio oferta la prima licitatie ar putea fi lipsa de credibilitate in fata companiilor.
"Astfel... mai mult
Vineri, 20 Ianuarie 2012, ora 12:26
Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri (MECMA) a semnat marti cu compania Pedersen & Partners Consulting contractul de consultanta pentru recrutarea de personal de conducere, acordata institutiei pentru companiile din subordine, potrivit Mediafax."In urmatoarea perioada, Pedersen&Partners Consulting va acorda Ministerului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri consultanta de specialitate in alcatuirea caietelor de sarcini si organizarea licitatiilor prin care vor fi desemnate companiile de recrutare resurse umane, ce vor selecta candidatii pentru posturile de manageri la companiile aflate in subordinea ministerului", se arata intr-un comunicat MECMA.
Subsidiara din Romania a companiei daneze de executive search Pedersen & Partners a fost unul din ofertantii pentru acest proiect, alaturi de Agentia de Servicii Profesionale SRL si asocierea dintre firma lui George Butunoiu Group SRL si casa de avocatura Biris Goran.
Pedersen & Partners a fost infiintata in 2001 si este una dintre cele mai mari companii de executive search din regiune.
Guvernul si FMI au decis ca in acest an sa fie numiti manageri privati la noua companii de stat, urmand ca anul viitor lista acestor companii sa fie suplimentata cu sase societati, releva ultima scrisoare de intentie convenita de cele doua parti.
Primele companii de stat pentru care vor fi angajati manageri privati sunt Posta Romana, Tarom, CFR Marfa, Electrificare CFR, Societatea Nationala a Lignitului... mai mult
Marti, 11 Octombrie 2011, ora 20:57
Compania Pedersen&Partners a fost aleasa pentru a oferi serviciile de consultanta in recrutarea de personal de conducere la companiile cu capital majoritar de stat aflate in subordinea Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri (MECMA), informeaza NewsIn.Informatia a fost confirmata de catre reprezentantii Pedersen&Partners, care au precizat ca asteapta semnarea propriu-zisa contractului.Pentru stabilirea consultantului MECMA in procesul de implementare a managementului profesionist, comisia de evaluare a analizat ofertele tehnice si financiare ale operatorilor economici: SC Agentia de Servicii Profesionale SRL, SC Pedersen & Partners Consulting SRL si Asocierea George Butunoiu Group SRL & SCA Biris Goran. Ministerul a primit cinci oferte pentru serviciile de consultanta, dar numai trei au fost validate de catre comisia de evaluare.Consultantul va intocmi caietele de sarcini ce vor sta la baza licitatiilor pentru desemnarea firmelor de recrutare a viitorilor manageri, pentru fiecare dintre cele cinci companii: SC Hidroelectrica SA, SC Oltchim SA, Societatea Nationala a Lignitului Oltenia (SNLO), Electrica Furnizare si Compania Nationala Romarm SA. Consultantul va selecta, impreuna cu reprezentantii ministerului, informatiile economice care sunt necesare firmelor de recrutare pentru selectia managerilor.
De asemenea, consultantul va stabili elementele esentiale care trebuie urmarite in interviurile finale. mai mult
Vineri, 16 Septembrie 2011, ora 16:27
Firmele Pedersen&Partners, Agentia Proffesional SRL Bucuresti si asocierea dintre firma lui George Butunoiu si casa de avocatura Biris Goran au depus oferte pentru a recruta managementul privat la companiile din subordinea Ministerului Economiei, informeaza Mediafax."Pedersen, Agentia Proffesional SRL si asocierea George Butunoiu cu Biris Goran au depus oferte pana la termenul limita", au declarat marti pentru MEDIAFAX surse din Ministerul Economiei.Pedersen & Partners a fost infiintata in 2001 si este una dintre cele mai mari companii de executive search din regiune. Firma are operatiuni in 41 de tari.Butunoiu activeaza in domeniul recrutarii si al consultantei in resurse umane din 1992. El detine 60% din firma George Butunoiu management Consulting.Casa de avocatura Biris Goran, infiintata in 2006, ofera servicii in domeniul taxelor, imobiliar, concurenta si funziuni si achizitii.Agentia de Servicii Proffesional SRL are un capital social de 19.000 de lei, controlat in proportie de 31% de Fundatia Euxinus, precum si de doua persoane fizice - Dragos Teofan Marian Munteanu (29%) si Maria Cristina Pasat (40%).Termenul de depunere a ofertelor pentru alegerea consultantului care va sprijini MECMA in procesul de recrutare a noilor manageri a expirat marti, la ora 12:00.Potrivit surselor din Ministerul Economiei, au mai fost doua oferte, insa acestea au fost respinse pentru ca au fost transmise dupa ora 12:00.Perioada de valabilitate a ofertelor este de 60 de zile si... mai mult
Marti, 13 Septembrie 2011, ora 17:17
La cerinta FMI, cele mai mari companii de stat vor avea management privat. "Vom interzice prelungirea contractelor managerilor actuali dincolo de 1 ianuarie 2012.(...) Toate companiile de stat vor avea controale de audit externe independente si vor avea obligatia de a raporta si publica trimestrial date financiare", a declarat pentru Bloombiz.ro, consiliera premierului, Andreea Paul Vass. Aceasta averitizeaza companiile de stat ca toate costurile managementului actual vor fi drastic diminuate in raport cu eficienta acestora.Firmele de resurse umane care vor recruta manageri pentru companiile de stat trebuie sa fie recunoscute pe plan international, iar promovarea anuntului se va face la nivel international, inclusiv in Romania.
Prin aceasta masura, toate companiile de stat vor avea controale de audit externe independente si vor avea obligatia de a raporta si publica trimestrial date financiare, potrivit consilierului primului ministru Emil Boc, Andreea Paul Vass.
Aceasta a mai spus ca toate companiile de stat vor avea obligatia de a consolida drepturile actionarilor minoritari si de a transfera controlul financiar al intreprinderilor de stat de la Ministerele de resort catre Ministerul Finantelor Publice.
"Vom interzice prelungirea contractelor managerilor actuali dincolo de 1 ianuarie 2012. Pentru cele mai mari societati pe care le vom stabili pana la finele lunii iulie 2011 si care vor ramane sub controlul statului, vom impune prin legislatie ca toate functiile... mai mult
Miercuri, 11 Mai 2011, ora 16:06