In 2050, rata de dependenta pentru Romania va fi de 1 la 9, adica un adult care munceste va trebui sa sustina noua pensionari, ca urmare a imbatranirii populatiei, a declarat joi presedintele Uniunii Nationale a Societatilor de Asigurare si Reasigurare (UNSAR), Rangam Bir, citat de NewsIn."Desi anul 2050 pare unul indepartat, este vorba despre o perioada de 30-35 de ani. Pana in 2050, tot mai multa populatie va fi imbatranita, va avea peste 60 de ani.
Imbatranirea propulatiei din Europa este o problema cheie care trebuie gestionata pentru sistemul de sanatate, mai ales in ceea ce priveste povara sociala si deficitele pe care le produce", a mentionat Rangam Bir.
Acesta a mentionat ca pentru guverne va fi dificila de finantat plata pensiilor si finantarea sistemului de sanatate.
Presedintele UNSAR a mai spus ca, in Romania, trebuie gasite solutii alternative de finantare a sanatatii, cum ar fi dezvoltarea pietei private de asigurari medicale.
mai mult
Joi, 06 Octombrie 2011, ora 14:00
Deficitul bugetar in sistemul de sanatate din Romania a ajuns in acest an la 2,5 - 3 miliarde lei, in pofida cresterii continue a procentului cheltuielilor cu sanatatea in PIB, a declarat joi presedintele Uniunii Nationale a Societatilor de Asigurare si Reasigurare (UNSAR), Rangam Bir, citat de NewsIn."Deficitul in ceea ce priveste sistemul public de sanatate din Romania creste de la un an la altul. Trebuie identificate surse alternative de finantare a sanatatii, iar asigurarile private de sanatate in Romania sunt subdezvoltate", a mentionat Rangam Bir.
Acesta a mentionat ca unele companii de asigurari pot contribui la imbunatatirea sistemului de sanatate din Romania.
Rangam Bir a mai spus ca, in prezent, o persoana din Romania cheltuie, in medie, 0,48 euro pe an pentru asigurarea privata de sanatate, comparativ cu Polonia, unde suma ajunge la 5 euro pe an, Ungaria - 13 euro pe an si Croatia, cu 28 euro pe an.
mai mult
Joi, 06 Octombrie 2011, ora 13:56
Curtea de Apel Bucuresti l-a condamnat definitiv, luni, pe Dinel Staicu la sapte ani de inchisoare cu executare in dosarul fraudarii Bancii Internationale a Religiilor (BIR), instanta reducand cu cinci ani pedeapsa primita de acesta la Tribunalul Capitalei, precizeaza Mediafax.Instanta Curtii de Apel Bucuresti a redus de la 12 la sapte ani de inchisoare cu executare si pedepasa primita la Tribunalul Bucuresti de fostul presedinte al Bancii Internationale a Religiilor (BIR) Ion Popescu, in dosarul in care este acuzat de o frauda de cinci milioane de euro.
De asemenea, Radian Raceala, fost director al Directiei de creditare din BIR, a fost condamnat definitiv la cinci ani de inchisoare cu executare, pedeapsa in cazul acestuia fiind redusa cu un an.
In cazul Vioricai Dutu, fost sef serviciu creditare la BIR, Curtea de Apel Bucuresti a dispus condamnarea la patru ani de inchisoare cu suspendare, cu termen de incercare de noua ani. La Tribunalul Bucuresti, Viorica Dutu fusese condamnata la sase ani de inchisoare cu executare.
In dosarul fraudarii BIR, Tribunalul Bucuresti i-a condamnat, in 16 decembrie 2010, pe Dinel Staicu si Ion Popescu la 12 ani de inchisoare cu executare, iar pe Radian Raceala si Viorica Dutu la sase ani de inchisoare cu executare. Decizia Tribunalului a fost contestata cu recurs la Curtea de Apel Bucuresti, care luni a decis definitiv in acest dosar.
In 15 iunie 2010, la Judecatoria Sectorului 4 Dinel Staicu si fostul presedinte al BID Ion Popescu au... mai mult
Luni, 04 Aprilie 2011, ora 18:06
Impozitul forfetar, in proiect, nu este nici impozit, nici forfetar, ci, mai degraba, un bir. Noul impozit al lui Pogea vrea bani pentru buget si de la firmele care nu incaseaza nici macar un leut.Am fost unul dintre cei care am sustinut introducerea impozitului forfetar. Prin impozitul forfetar intelegeam o aplicare a noului impozit pe urmatoarele coordonate: un numar limitat de domenii de activitate, aplicarea impozitului de la un anumit prag al cifrei de afaceri, aplicarea impozitului asupra cifrei de afaceri si, evident, corelarea noii legislatii cu aceea privind impozitul pe venit si impozitarea microintreprinderilor.
Ma bazam, in pledoaria mea, pe sustinerea punctelor tari pe care impozitul forfetar le-ar fi avut in fata celor ce ar fi putut fi contestate. Noul impozit ar fi adus o simplificare a birocratiei si, in ultima instanta, o partiala corectitudine in mediul de afaceri.
Este vorba despre faptul ca aproximativ 80% dintre companiile romanesti (aproape 620.000) nu platesc impozit pe venit din motive legate de faptul ca fie au pierderi, fie pur si simplu eludeaza plata acestui impozit. De altfel, acesta din urma a fost si argumentul pentru care reprezentantii mediului de afaceri (cei ai marilor companii, Asociatia Oamenilor de Afaceri din Romania) au imbratisat ideea introducerii impozitului forfetar.
In plus, experienta impozitarii microintreprinderilor (aplicarea unui impozit de 3% din cifra de afaceri, o varianta foarte aproapiata de metodologia impozitului... mai mult
Luni, 06 Aprilie 2009, ora 18:10