Actorul britanic Christian Bale, cunoscut mai ales pentru rolul din seria Batman, a renuntat sa-l interpreteze pe Steve Jobs in filmul biografic realizat de regizorul britanic Danny Boyle despre co-fondatorul companiei Apple, mort in 2011, au anuntat luni Variety.com si Hollywood Reporter, preluate de AFP.
"Dupa discutii preliminare", Christian Bale "a decis in cele din urma sa nu participe la proiectul filmului biografic despre Steve Jobs produs de studiourile Sony", a anuntat revista Variety, citand surse care isi pastreaza anonimatul, transmite Agerpres.
Si Hollywood Reporter a confirmat, citand surse din industria filmului, ca actorul din 'Prestige' sau 'American Bluff' a ajuns la concluzia, 'dupa indelungi deliberari si sentimente contradictorii, ca nu este alegerea potrivita pentru acest scenariu'.
Luna trecuta, scenaristul filmului, Aaron Sorkin, declarase intr-un interviu la Bloomberg TV ca filmul are nevoie de 'cel mai bun actor la ora actuala, de o anumita varsta si acesta este Chris Bale'.
Revista Variety sustine ca Sony va continua sa caute un alt actor care sa il interpreteze pe patronul vizionar al firmei Apple, dupa ce Christian Bale si Leonardo DiCaprio au refuzat acest rol, adaugand ca studiourile sunt in discutii cu Seth Rogen pentru personajul co-fondatorului companiei americane de IT, Steve Wozniak.
Filmul este realizat dupa un scenariu scris de Aaron Sorkin, fiind adaptarea biografiei lui Steve Jobs scrise de Walter Isaacson. mai mult
Marti, 04 Noiembrie 2014, ora 13:16
Viata lui Steve Jobs va fi ecranizata pe baza unui scenariu scris de laureatul cu Oscar Aaron Sorkin, intr-un film inspirat de biografia celebrului cofondator al companiei Apple, scrisa de Walter Isaacson.
Compania Sony Pictures Entertainment a anuntat, marti, ca acest proiect cinematografic va beneficia de un scenariu scris de Sorkin, scenaristul american care a primit Oscarul pentru "Reteaua de socializare".
"Nu exista niciun scenarist, azi, la Hollywood, care sa fie capabil sa capteze mai bine pentru marele ecran o viata atat de extraordinara (cea a lui Steve Jobs, n.r.) precum Aaron Sorkin. In mainile lui, suntem incredintati ca filmul va fi exact asa cum era Jobs: captivant, distractiv si polarizant", a declarat Amy Pascal, directoare a companiei Sony Pictures Entertainment.
Sorkin va scrie scenariul pentru acest film pe baza biografiei lui Steve Jobs, scrisa de Walter Isaacson si care a devenit cartea cel mai bine vanduta in 2011 in Statele Unite, dupa decesul cofondatorului companiei Apple.
Aaron Sorkin a fost recompensat cu Oscarul la categoria cel mai bun scenariu adaptat pentru scenariul filmului "Reteaua de socializare" in 2011 si a fost din nou nominalizat la Oscar in 2012 pentru scenariul filmului "Moneyball: Arta de a invinge".
El a scris scenariul si pentru serialul dramatic de televiziune "Viata la Casa Alba/ The West Wing" si este creatorul viitorului serial produs de HBO intitulat "The Newsroom".
Un alt proiect cinematografic, inspirat... mai mult
Miercuri, 16 Mai 2012, ora 10:16
Biografia lui Steve Jobs este cea mai vanduta carte a anului de catre Amazon, a anuntat compania americana.
Scrisa de Walter Isaacson, biografia parintelui Apple a devenit cea mai vanduta carte a anului, detronand volumul "Bossypants", scris de actrita americana Tina Fey.
Aparitia biografiei in varful listei este o surpriza, daca luam in considerare cat de tarziu a fost publicata. Cu toate acestea, volumul a reusit sa ajunga pe locul intai dupa doar doua luni de la moartea lui Steve Jobs, la inceputul lunii octombrie, scrie TechCrunch.
Cifrele oferite de Amazon cuprind atat carti traditionale, cat si descarcarile pe e-readerele companiei, Kindle.
In topul unui alt mare retailer de carti, Barnes and Noble, biografia lui Steve Jobs a ajuns doar pe locul cinci, dar ei iau in considerare pentru realizarea topului vanzarile inregistrate doar pana la data de 21 noiembrie. mai mult
Luni, 12 Decembrie 2011, ora 21:32
Bill Gates este tinta unor replici acide atribuite lui Steve Jobs, in biografia scrisa de Walter Isaacson. Cu toate acestea, Gates a raspuns cu zambetul pe buze, in fata presei: "Nu ma deranjeaza absolut nimic. Steve a facut o treaba foarte buna", raspunde fondatorul Microsoft.
Relatia dintre Steve Jobs si Bill Gates a avut, intotdeauna, la baza, competitia tehnologica. Asadar, nimeni nu s-ar fi imaginat ca Jobs ar fi putut sa aiba prea multe citate reconciliante in bibliografia sa scrisa de Walter Isaacson.
Intr-un interviu acordat ABC News, Gates a declarat ca nu il deranjeaza absolut deloc "rautatile" aruncate de Jobs la adresa lui in ultimele sale luni din viata, scrie CNET.
"Nu ma deranjeaza absolut nimic", declara acesta in fata jurnalistilor, "Steve Jobs a facut o treaba foarte buna", adauga fondatorul Microsoft.
Cu toate acestea, Bill Gates a aruncat si el niste replici destul de dure, chiar in cartea lui Isaacson, una dintre ele fiind cea in care il numeste pe Jobs "o fiinta umana ciudat de defecta".
In replica, Jobs spunea despre Gates ca ar fi fost "un individ mult mai valoros daca ar fi luat LSD macar o data sau daca ar fi plecat sa mediteze undeva departe de civilizatie, eventual intr-o zona 'ashram'".
In plus, Jobs l-a acuzat pe Gates ca "a furat fara rusine ideile altor oameni".
Gates a insistat sa clarifice ironic, in cadrul uni interviu acordat ABC News, ca plecarea in India nu este o conditie de baza pentru succesul antreprenorial.... mai mult
Marti, 01 Noiembrie 2011, ora 08:09
Steve Jobs si-ar fi dorit ca iPad-ul si iPhone-ul sa aiba procesoare Intel, insa a renuntat la idee din doua motive: ritmul Intel nu se putea adapta vitezei cu care se dezvolta Apple si faptul ca Intel ar fi putut vinde informatii competitiei, se arata in biografia lui Steve Jobs, scrisa de Walter Isaacson.
Chiar daca Apple a ales pricesoarele Intel pentru intreaga sa linie de dispozitive Mac, Steve Jobs nu era complet multumit de colaborarea cu producatorul de procesoare, potrivit PCMag.
La inceputul parteneriatului cu Intel, Jobs avea planuri mari sa doteze iPad-ul cu un cip Intel Atom, chiar daca unul dintre directorii sai, Tony Fadell, considera ca Apple ar fi trebuit sa utilizeze un procesor cu arhitectura ARM la baza, element care chiar este utilizat astazi in toate telefoanele mobile si tabletele de pe piata.
"Intel este cel mai bun, aduce performante inalte si ne intelegeam foarte bine, la inceput. Mai mult, ei si-ar fi dorit ca acest proiect de colaborare sa functioneze si pentru iPhone-urile care urmau sa apara", isi aducea aminte Steve Jobs.
In cele din urma, insa, punctul de vedere al lui Fadell a fost cel castigator. Apple a cumparat doua companii producatoare de cip-uri, PA Semi si Intrinsity, si si-a creat propriile cip-uri, A4 si, mai apoi, A5, care se regaseste atat in iPad2, cat si in noul iPhone 4S.
Jobs explica in fata lui Walter Isaacson si ratiunea pentru care nu a pastrat colaborarea cu Intel pentru iPad si iPhone.
"Au fost doua motive pentru... mai mult
Joi, 27 Octombrie 2011, ora 18:30
Biografia lui Steve Jobs a fost lansata luni, sub semnatura lui Walter Isaacson. Cartea scoate la iveala conflictele pe care Steve Jobs le avea cu rivalii sai, Google si Microsoft, dar si respectul pe care il purta pentru fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg.
"Vorbim despre retelele sociale la plural, dar eu nu vad pe altcineva acolo decat Facebook. Facebook domina mediul de social networking. Il admir pe Mark Zuckerberg pentru ca nu a vandut nimic si pentru ca si-a dorit sa faca o companie de succes. Admir asta foarte mult", spunea Steve Jobs in interviurile sale cu Walter Isaacson, potrivit TechCrunch.
Cuvintele de lauda pentru Google lipsesc complet, in biografia lui Steve Jobs
El era suparat pe Google pentru tentativa lor de a copia sistemul de operare al iPhone prin sistemul Android. Dar, in momentul in care Larry Page a devenit CEO, Jobs a acceptat o intrevedere personala cu el, in care i-a dat o serie de sfaturi: "Nu lua modelul Microsoft, ci invata sa te concentrezi asupra produselor tale. Si nu te chinui sa fii prea bun ca CEO", spunea Jobs pe atunci.
Windows, "marul discordiei" intre Apple si Microsoft
Relatia lui Jobs cu Bill Gates, co-fondatorul Microsoft, a avut o istorie destul de complicata, insa cei doi s-au intalnit pentru ultima data chiar inainte ca Steve Jobs sa moara, si au stat de vorba pret de cateva ore.
In aceasta ultima intalnire Gates i-a spus lui Jobs ca modelul sau de a controla toate produsele de computing de la un capat la... mai mult
Luni, 24 Octombrie 2011, ora 17:22
Steve Jobs si-a amanat operatia cu 9 luni dupa ce a aflat, in octombrie 2003, ca avea o forma rara de cancer pancreatic.
In locul operatiei, Jobs a ales o dieta vegetariana, acupunctura si alte remedii naturale pe care le-a gasit online si ales chiar sa mearga la psiholog, se arata intr-o bibliografia fostului CEO Apple, Steve Jobs, care va aparea luni.
In plus, deciziile sale au fost influentate de un doctor care conducea o clinica specializata in abordari medicale neconventionale, precum curatirile stomacale si dietele de detoxifiere, potrivit mai mult
Vineri, 21 Octombrie 2011, ora 15:45
"iSteve", "Think Different" sau chiar "An Apple Story", cu trimitere directa la miturile care au marcat lumea, ar putea fi numele filmului despre viata lui Steve Jobs, pe care Sony promite sa il realizeze in baza unui contract de 3 milioane de dolari.Publicatiile internationale au anuntat zilele trecute ca Sony Pictures a semnat un contract in valoare de 3 milioane de dolari pentru a ecraniza biografia mult asteptata a lui Steve Jobs, co-fondatorul Apple si Pixar Animation Studios. Zvonurile privind actorul care va interpreta rolul sau numele filmului nu au intarziat sa apara, scrie International Business Times.Luand in considerare caracteristica de baza a numelor tuturor produselor Apple, si anume litera "i" care preceda fiecare denumire, "iSteve" sau "iJobs" au fost cele mai vehiculate titluri pentru pelicula bazata pe biografia scrisa de fostul CEO CNN, actual manager al revistei Time, Walter Isaacson.O alta varianta ar putea fi sloganul Apple lansat in 1997, "Think Different". Aceste doua cuvinte au devenit faimoase dupa ce sloganul a fost lansat pe televiziuni, dar si in varianta print. Motto-ul a devenit atat de popular, incat s-a transformat foarte repede intr-o adevarata identitate Apple, inainte de a fi inlocuit de cea de-a doua campanie, intitulata "Switch"."An Apple Story" ar putea fi, de asemenea, o varianta pentru titlul filmului despre viata lui Steve Jobs. Cei care sustin aceasta ipoteza se bazeaza pe o analogie intre ideea de "mar" (Apple n.r.) al lui Jobs... mai mult
Luni, 10 Octombrie 2011, ora 11:20
Cofondatorul Apple, Steve Jobs a implinit ieri 56 de ani. Pentru a celebra ziua lui Jobs, Business Insider a realizat o scurta biografie, cuprinzand cele mai importante momente din viata CEO-ului Apple. Mii de fani i-au transmis insanatosire grabnica, fiindca Apple are nevoie de el.Casa copilariei lui Jobs
Steve s-a nascut in 1955, in San Francisco si a fost adoptat de catre Paul si Clara Jobs. Aceasta este casa unde a luat nastere "Apple" cativa ani mai tarziu.
Steve il intalneste pe Steve
Jobs l-a intalnit pe cofondatorul Apple Steve Wozniak, care era mai mare cu 4 ani decat el. Cei doi s-au imprietenit rapid.
Jobs si Wozniak, 1975
Dupa ce a terminat cursurile "after school" la HP, unde lucra Wozniak, Jobs si-a luat un job pe timpul verii in aceeasi companie.
Dupa ce a renuntat la colegiul Reed Portland si a calatorit in India, in toamna lui 1974, Steve a inceput sa frecventeze reuniunile de la Homebrew Computer Club impreuna cu Wozniak.
L-a mintit pe Steve Wozniak
Cand au facut jocul Breakout pentru Atari, Wozniak si Jobs aveau de gand sa imparta profitul 50-50.
Atari i-a oferit lui Jobs 5000 $, insa CEO-ul Apple i-a spus lui Wozniak ca a primit de la doar 700 de dolari, prin urmare partenerul sau a plecat acasa cu 350 dolari.
Primele zile ale lui Apple
Pentru a "ridica" Apple, cei doi Steve si-au vandut cele mai de pret obiecte. Jobs si-a vandut mini autobuzul Volkswagen, iar Wozniac si-a vandut calculatorul Hewlett Packard.
Impreuna au strans 1300 $ pentru... mai mult
Joi, 24 Februarie 2011, ora 16:42