IKEA Romania introduce o noua forma de stimulent - luna de tranzitie pentru parinti, menita sa vina in sprijinul angajatilor cu copii mici, aratand in acelasi timp preocupare pentru viata de familie a acestora.
Toti angajatii IKEA Romania care au devenit parinti si au beneficiat de concediul pentru cresterea copilului, vor putea acum sa lucreze cu jumatate de norma in prima luna dupa revenirea la munca si vor fi platiti ca si cum ar fi lucrat cu norma intreaga.
"Timpul petrecut alaturi de familie este important pentru a crea un echilibru intre activitatea de la locul de munca si viata personala si ne face angajatii mai multumiti.
Suntem constienti ca intoarcerea la munca dupa concediul pentru cresterea copilului poate fi stresanta pentru toti membrii familiei.
De aceea, dupa ce am introdus o luna platita de concediu pentru noii tati de la IKEA, anul acesta facem un pas mai departe si introducem o masura care va face mai usoara reintorcerea la munca a colegilor care au beneficiat de concediul pentru cresterea copilului si, in acelasi timp, vine in ajutorul copiilor acestora sa se adapteze noii situatii.
Credem ca prin introducerea unor masuri progresiste oferim tuturor angajatilor nostri oportunitati egale de crestere si dezvoltare", a spus Violeta Nenita, Market Manager IKEA Romania.
Noul beneficiu este parte a campaniei dedicate egalitatii de gen care anul acesta se desfasoara sub sloganul "Egalitatea incepe de acasa".
In urma cu un an si jumatate,... mai mult
Joi, 05 Martie 2020, ora 12:54
Un studiu realizat de Undelucram.ro, cea mai mare platforma dedicata angajatilor din Romania, arata ca in topul beneficiilor pe care le primesc angajatii romani de la companiile pentru care lucreaza se numara bonusurile sau primele in bani, serviciile medicale, serviciile sau pachetele de relaxare si facilitatile cu privire la programul sau modul de lucru.
Studiul a fost realizat in urma analizei a 3657 de formulare completate de angajatii romani cu privire la beneficiile pe care le primesc de la angajatori din sapte industrii diferite.
Totodata, in urma unui sondaj realizat de Undelucram.ro, pe un esantion de 1450 de persoane, se arata ca beneficiile pe care romanii si le doresc cel mai mult in 2019 sunt al 13-lea salariu, prima de vacanta/sarbatori, abonamente de servicii medicale si/sau servicii stomatologice, tichete de masa si un program de lucru flexibil.
Prezenta companiilor straine in Romania pare sa influenteze in bine piata muncii locale. Tot mai multi angajati primesc beneficii salariale diverse, care se ridica la standardele occidentale.
Studiul realizat de Undelucram.ro, cea mai mare platforma dedicata angajatilor din Romania, a constat in analiza a 3657 de chestionare completate de angajati din sapte industrii diferite: banci si institutii financiare, BPO & servicii, consultanta, IT&C, productie, retail si telecomunicatii.
Desi ponderea beneficiilor difera usor de la o industrie la alta, categoriile de beneficii pe care romanii le primesc cel... mai mult
Marti, 12 Martie 2019, ora 12:27
Romania face parte din tarile cu cel mai mare deficit de personal, alaturi de Grecia, Turcia, Bulgaria sau Argentina, ne informeaza studiul Manpower Group 2018 care analizeaza piata fortei de munca din mai multe tari.
Totusi, organizatiile care folosesc beneficiile ca instrument strategic de recrutare si retentie a talentului din organizatie au raportat un nivel mai ridicat de performanta si un randament peste medie in ceea ce priveste recrutarea si retentia angajatilor, in comparatie cu organizatiile care nu au oferit beneficii extrasalariale, subliniaza un raport de cercetare sustinut de Society for Human Resource Management.
In Romania multe companii ofera diverse beneficii pentru motivarea angajatilor. Iata care sunt cele mai raspandite optiuni:
1. Tichetele de masa electronice
Sunt cele mai populare tipuri de beneficii extrasalariale oferite de angajatori, iar din 2015 exista si in varianta electronica, denumite carduri de masa.
Cardul de masa este mai usor de folosit decat varianta tiparita a tichetelor si scurteaza si timpul de cumparare, fiind eliminata etapa de verificare si numarare a tichetelor de catre casier.
In acelasi timp, angajatii pot plati contactless, fara sa mai achite diferenta care depaseste suma tichetelor si pot verifica in orice moment suma ramasa, daca si-au descarcat pe telefon aplicatia cardului.
Atat tichetele de masa tiparite, cat si cele electronice sunt beneficii care cresc puterea de cumparare a produselor alimentare,... mai mult
Vineri, 16 Noiembrie 2018, ora 17:31
Mancarea gratuita disponibila non-stop la cantina companiei este de obicei prima mentionata cand vine vorba de numeroasele beneficii de care se bucura cei care lucreaza la giganti precum Google sau Facebook. Exista insa o mica problema cu o astfel de practica: afecteaza afacerile restaurantelor din jurul campusurilor acestor companii care se intrec in generozitate.
Situatia a atras atentia autoritatilor, iar, in toamna, cand angajatii Facebook se vor muta in noul birou al companiei din complexul Village situat in Mountain View, vor constata consecintele acestei preocupari. Astfel, consiliul orasului californian le interzice companiilor sa ofere mese integral subventionate in cadrul complexului, noteaza Business Insider.
Facebook poate plati in continuare mancarea pentru angajatii sai, atat timp cat acestia iau masa in afara campusului.
De asemenea, autoritatile din Mountain View ar putea impune conditii similare pentru Google, cand compania se va extinde in zona North Bayshore.
Interdictia s-ar putea extinde si la nivelul orasului San Francisco, care a propus o masura similara, respectiv interzicerea constructiei de cafenele noi in incinta campusurilor companiilor. Aceasta nu se va aplica insa retroactiv, astfel ca angajatii unor companii ca Google si Twitter pot rasufla usurati.
Cei care sprijina initiativa sustin ca mancarea gratuita oferita de companii in cantinele proprii afecteaza restaurantele si cafenelele locale, deoarece angajatii nu prea mai au... mai mult
Duminica, 29 Iulie 2018, ora 17:45
Companiile din Marea Britanie dau dovada de inventivitate cand vine vorba de atragerea si de pastrarea angajatilor talentati.
Site-ul de profesii si de evaluare a angajatorilor Glassdoor a publicat recent lista pe 2017 cu 20 dintre cele mai atractive beneficii extrasalariale acordate angajatilor din aceasta tara. Bilete la teatru gratuite, plimbari cu barca prin lume platite de firma si concediu pentru catel sunt printre cele mai interesante.
Acestea sunt cateva dintre beneficiile de care se bucura in prezent unii angajati din Marea Britanie, grupate pe categorii de Daily Mail:
Spatiul de lucru
Fiecare angajat Hotjar, un serviciu de monitorizare a comportamentului utilizatorilor in mediul online, primeste 4.000 de euro pentru a-si amenaja propriul birou acasa.
Money.co.uk, un portal pe care utilizatorii pot compara preturile produselor financiare, si-a mutat intreg personalul intr-un castel renovat, cu o sala de cinema inspirata din Star Wars.
Toti angajatii serviciului de transfer de bani TransferWise au acces la sauna de la birou, in timp ce compania concurenta World First are un aparat de jocuri cu fise.
Gratuitati
Angajatii agentiei de turism VisitBritain primesc bilete la teatru, iar compania le faciliteaza participarea la unele dintre cele mai importante evenimente din Marea Britanie.
Concedii
Producatorul scotian de bere si lantul de pub-uri BrewDog le ofera angajatilor care isi iau un catel o saptamana de concediu platit pentru a ajuta... mai mult
Duminica, 11 Iunie 2017, ora 06:55
Una dintre provocarile cele mai mari ale managerilor si antreprenorilor de azi este sa gaseasca oameni buni, care sa fie dedicati misiunii firmei, sa indeplineasca scopurile acesteia, oameni pe care sa ii motiveze constant, pentru a-si pastra pasiunea si fidelitatea fata de afacere. Pentru aceasta, ei insisi trebuie sa asigure angajatilor un mediu de lucru pozitiv si un pachet salarial care sa-i determine pe acestia sa fie competitivi.
Dar ce isi doresc cu adevarat angajatii de la o companie?
"Din punct de vedere legal, oamenii asteapta sa le fie oferite toate drepturile salariale in baza unui contract de munca complet si corect realizat, fara alte artificii operate de catre angajatori. Oamenii isi doresc stabilitate, isi doresc sa se poata baza pe veniturile lor reale pentru planuri de viitor, precum achizitionarea unei case, isi doresc sa activeze intr-o companie sigura care pretuieste viata privata a angajatilor si care se preocupa de dezvoltarea acestora," mentioneaza Cristiana Deca, Legal Adviser in cadrul Decalex Legal Solutions.
In ceea ce priveste dezvoltarea profesionala a angajatilor, companiile pot organiza activitati de formare profesionala. Conform Codului Muncii angajatorii sunt obligati sa asigure salariatilor participarea la programe de formare profesionala, cel putin o data la 2 ani, daca au cel putin 21 de salariati si cel putin o data la 3 ani, daca au sub 21 de salariati. Pentru deductibilitate este necesar ca, din punct de vedere al... mai mult
Joi, 11 August 2016, ora 14:30
Companiile de tehologie sunt cunoscute pentru beneficiile impresionante oferite angajatilor, de la mese gratuite la servicii de curatatorie. Insa pentru Jason Fried, CEO-ul companiei Basecamp, toate acestea nu reprezinta decat o metoda de a-ti inchide angajatii intr-o colivie de aur.
Mesajul este "nu parasi biroul, tot ce ai nevoie este aici", a spus Fried pentru Huffington Post.
Intr-o industrie cu un program de lucru interminabil, compania de software condusa de Fried se diferentiaza radical.
La Basecamp, o companie cu 50 de angajati infiintata in urma cu 15 ani, oamenii sunt incurajati sa nu lucreze mai mult de 40 de ore pe saptamana, potrivit lui Fried, intr-un domeniu in care saptamana de lucru este de regula de 60 de ore.
Concediu de odihna platit este de trei saptamani, ceea ce nu pare prea mult dupa standardele europene, dar Basecamp compenseaza din plin cu alte beneficii.
Angajatii isi pot petrece o parte din concediu in excursii de cinci pana la sapte zile cu ...citeste mai departe despre "Cel mai bun sef? Acest CEO vrea ca angajatii sai sa munceasca mai putin si le plateste vacantele" pe Ziare.com mai mult
Duminica, 07 Februarie 2016, ora 20:24
Ca angajator, unul dintre lucrurile pe care le doresti, este sa te asiguri ca angajatii tai sunt fericiti la locul de munca. La urma urmei, ei sunt cei care ajuta afacerea ta sa mearga.
Poate ca angajatii tai sunt multumiti cu bonusurile si gustarile gratuite, dar unele companii merg mai sus de atat pentru a se asigura ca angajatii lor isi iubesc locul de munca.
Studiile arata faptul ca angajatii care au satisfactie mare la locul de munca, sunt in general mai productivi, mai loiali si mai implicati.
Iata care sunt cateva beneficii speciale, foarte apreciate de angajati, oferite de companiile mari si mici din intreaga tara, care ii mentine pe angajati motivati si productivi.
Fara ore de lucru oficiale
Program strict de la 9 la 5? Uita de asta. Exista companii in care zilele de concediu si orele de lucru nu sunt contorizate. Companiile analizeaza doar ceea ce au realizat angajatii; atata timp cat acestia isi fac treaba si realizeaza taskurile la timp, nu conteaza, cate ore acestia sunt la birou si cate ore acasa.
Timp liber
Cand lucrezi din greu, e bine sa ai un angajator care sa iti permita sa "joci tare". Unele companii ofera timp liber nelimitat, dar acest tip de politici descurajeaza de obicei, angajatii de la a-si lua zile de concediu, deoarece nu exista nici un stimulent gen "foloseste-le sau le pierzi".
Concentreaza-te pe familie
Uita de concediu de maternitate standard. Ofera mai multe avantaje pentru proaspetii parinti: concediu platit... mai mult
Vineri, 27 Noiembrie 2015, ora 18:52
1Doua dintre cele mai importante legi care privesc relatia angajat-angajator se afla in curs de modificare: un nou proiect al legii salarizarii ar urma sa fie inaintat Guvernului pentru o prima lectura de catre ministrul PSD Rovana Plumb pana la data de 1 octombrie, iar Codul Muncii va fi modificat de Parlament.
Ambele proiecte sunt, insa, insuficient dezbatute:
Legea salarizarii este pusa doar in discutia principalului partid de guvernare, proiectul lipsind de pe sectiunea "transparenta decizionala" a Ministerului Muncii.
Codul Muncii este trimis la camera decizionala dupa adoptarea tacita in Senat, deci fara o dezbatere in plen.
In lipsa unor date oficiale legate de salarizare, despre proiectul de modificare a Codului Muncii in cele ce urmeaza, documentele fiind publice, pe pagina Senatului.
Durata maxima a timpului de munca
Proiectul de modificare a Codului Muncii pastreaza durata maxima a timpului de munca la 48 de ore pe saptamana, inclusiv orele ...citeste mai departe despre "Codul Muncii se schimba: Beneficiile pentru angajat si angajator" pe Ziare.com mai mult
Marti, 08 Septembrie 2015, ora 08:23