De cativa ani, te gandesti din ce in ce mai serios sa-ti transformi visul in realitate? Provocarile financiare presupuse de lansarea unui nou business pe piata te-au descurajat? Avem o veste care s-ar putea sa-ti schimbe perspectiva si sa te ajute sa-ti cladesti propriul vis: programul Start-Up Nation continua si in 2021.
Cui se adreseaza programul Start-Up Nation?
Potrivit site-ului oficial, programul Start Up-Nation se adreseaza microintreprinderilor, intreprinderilor mici si mijlocii si le ofera acestora servicii complete de consultanta si ajutor in accesarea fondurilor nerambursabile.
De asemenea, printre beneficiarii acestui program se numara si I.M.M.-urile care au nevoie de fonduri pentru a-si inlocui utilajele (precum miniexcavatoare sau miniincarcatoare), echipamentele, calculatoarele, mobilierul, s.a.m.d., mai vechi cu unele de generatie mai noua.
Suma maxima pe care o poate accesa fiecare beneficiar este de maximum 200.000 de lei, adica aproximativ 40.000 de euro, conform cursului BNR din data de 19.03.2021.
Idei de afaceri de succes
Daca iti doresti sa iti deschizi propria afacere, dar inca nu te-ai hotarat in care domeniu ar fi bine sa activezi, atunci te-ai putea ghida dupa recomandarile din randurile urmatoare. Am adunat pentru tine 5 idei de businessuri profitabile in zilele noastre.
Atentie, insa: este extrem de important sa crezi in businessul tau si chiar sa ai competentele si cunostintele necesare pentru a aduce plus valoare pe piata.... mai mult
Miercuri, 31 Martie 2021, ora 13:39
Beneficiarii programelor nationale destinate infiintarii si dezvoltarii intreprinderilor mici si mijlocii derulate, cum ar fi Start-up Nation, pot suspenda contractele de munca ale angajatilor pe perioada starii de urgenta, anunta Ministerul Economiei.
Totodata, acestea pot sa suspende si implementarea proiectelor si a obligatiilor aferente.
"Ministerul Economiei a adoptat, prin ordin al ministrului publicat in Monitorul Oficial, masuri pe perioada starii de urgenta, in contextul raspandirii virusului SARS Cov-2, care vin in sprijinul IMM-urilor beneficiare ale programelor nationale destinate infiintarii si dezvoltarii intreprinderilor mici si mijlocii derulate de MEEMA", se arata intr-un comunicat al Ministerului Economiei, transmis Ziare.com.
Este vorba despre:
Programul pentru stimularea infiintarii intreprinderilor mici si mijlocii "Start-up Nation - Romania, editiile 2017 si 2018Programul de dezvoltare a activitatilor de comercializare a produselor si serviciilor de piata, editiile 2017 si 2018Programul national multianual de microindustrializare, editiile 2017 si 2018
"Lucram in continuare pentru a gasi cele mai eficiente masuri pentru mediul de afaceri romanesc, gandindu-ne permanent si la ce va urma dupa aceasta criza. Este necesara o relaxare fiscala pentru companii in aceasta perioada, de aceea, am propus aceste masuri economice concrete pentru beneficiarii programelor noastre care sunt afectati de criza generata de noul coronavirus. Economia va... mai mult
Marti, 31 Martie 2020, ora 15:25
Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat va incepe saptamana viitoare primele deconturi pentru castigatorii Start-Up Nation 2018, a declarat ministrul de resort, Radu Oprea.
"Saptamana viitoare incep primele plati, deja s-au deschis liniile de finantare, au primit bani agentiile regionale. Cred ca sunt peste 200 de cereri de decont depuse. Avem banii pentru ele", a spus ministrul.
Referitor la editia pentru anul urmator, conform programului propus, in septembrie si octombrie vor fi dezbateri privind noile proceduri si publicarea lor.
"Apoi dam drumul la program. Obligatoriu avem nevoie de rectificarea bugetara sa putem porni efectiv programul, sa avem credite de angajament. In functie de acest moment stim cand va incepe programul. Intentia mea este sa fie pe modelul de anul trecut, sa terminam Start-Up Nation 2018, sa dam drumul la 2019", a continuat Oprea.
Potrivit acestuia, ministerul va tine cont de toate opiniile primite de la antreprenori pe Facebook.
"Am primit pe Facebook si critici, si propuneri, tinem cont de toate, le adunam, le punem intr-un material, le discutam si apoi decidem cu arata 2019 ca si program", a mai spus oficialul guvernamental.
Ministrul a vizitat, la finele acestei saptamani, cateva firme de succes dezvoltate prin programul Start-Up Nation in judetul Prahova.
Aplicatia pentru inscrierea in programul Start-Up Nation 2018 a fost deschisa pe 27 decembrie 2018.
Statul isi propune sa finanteze 10.000 de... mai mult
Duminica, 15 Septembrie 2019, ora 14:18
Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) este unul dintre principalii parteneri ai Programului guvernamental Start-Up Nation, oferind si in cadrul celei de-a doua editii a programului un produs de garantare dedicat pentru creditele punte acordate de CEC Bank si Banca Transilvania.
FNGCIMM s-a pozitionat in campania 2017-2018 ca principal sustinator al start-up-urilor declarate eligibile si care au solicitat creditul punte, obligatiile de rambursare fiind garantate de catre FNGCIMM in proportie de maxim 80%.
Incepand cu data de 25 iulie 2019, ca urmare a dinamicii pozitive a rezultatelor inregistrate in activitatea de garantare a creditelor acordate in cadrul Programului Start-up Nation si eficientizarii unor mecanisme interne ale societatii, FNGCIMM a redus comisionul de garantare pana la 1,95% din valoarea creditului.
"Reducerea costurilor de finantare reprezinta unul dintre importantele deziderate ale IMM-urilor in accesarea surselor de finantare. Asadar, am reevaluat riscul asociat acordarii garantiilor in cadrul Programului START-up Nation si, pentru a oferi un raspuns adecvat cerintelor specifice ale partenerilor nostri, am ajustat costurile practicate tocmai pentru a crea premisele unei facilitari a accesului la creditare. "a declarat Gheorghe Lapadat-Director general FNGCIMM
Comisionul se va aplica garantiilor noi emise in favoarea beneficiarilor Programului Start -up Nation, inclusiv celor care au situatii financiare incheiate,... mai mult
Luni, 29 Iulie 2019, ora 14:29
Peste 4.000 de utilizatori s-au inscris in aplicatia Start-Up Nation 2018 si au inregistrat deja 1.401 planuri de afaceri, la ora 12:45, la aproape trei ore de la lansarea aplicatiei, a declarat, joi, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat, Stefan-Radu Oprea.
"Am lansat astazi la ora 10:00 aplicatia Start-Up Nation 2018 si la ora 10:00 si doua secunde deja primul user se inscrisese pe site", a spus Oprea, intr-o conferinta de presa.
Potrivit acestuia, inscrierea in aplicatie, cu user si parola, este primul pas. Aplicantii isi vor crea un cont cu un e-mail care va ramane valabil pe tot parcursul programului, dupa care vor primi o confirmare si trebuie sa-si inscrie planul de afaceri.
"Tot la ora 12:45, erau depuse peste 1.401 proiecte cu plan de afaceri cu tot. Personal ma astept la un numar aproape dublu de proiecte depuse, pentru ca exista incredere in programul Start-Up Nation", a mai spus ministrul.
Aplicatia va fi deschisa timp de 30 de zile lucratoare.
Pentru programul din 2017, ultimele plati vor fi finalizate joi si vineri, a adaugat Oprea. Pana joi existau un numar de 7.176 de documentatii de decont depuse.
Aplicatia pentru inscrierea in Programul Start-Up Nation 2018 s-a deschis joi, 27 decembrie 2018, ora 10:00, iar suma maxima nerambursabila pe care o poate primi un beneficiar este de 200.000 lei, a anuntat Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat (MMACA).
"Procedura de implementare a editiei 2018 a... mai mult
Joi, 27 Decembrie 2018, ora 14:20
Aplicatia pentru inscrierea in programul Start-Up Nation 2018 se deschide joi, incepand cu ora 10:00.
Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat anunta ca aplicatia va ramane deschisa timp de 30 de zile lucratoare.
"Alocatia financiara nerambursabila, de maximum 200.000 de lei/beneficiar, poate reprezenta 100% din valoarea cheltuielilor eligibile (inclusiv TVA pentru societatile neplatitoare) aferente proiectului", aminteste ministerul.
Calcularea punctajului planului de afaceri se va face in timp real si transparent, conform grilei de evaluare, sustin reprezentantii ministerului.
Punctajul minim pentru a fi acceptat de principiu in vederea verificarii administrative si a eligibilitatii este de 50 de puncte din maximum 100 de puncte posibile.
"Platforma informatica este pregatita pentru lansarea inscrierilor. Ii incurajez pe antreprenori sa depuna planuri de afaceri sustenabile si sa evalueze foarte corect numarul de locuri de munca create, pentru ca, atrag atentia, punctajul incurajeaza achizitia de echipamente tehnologice.
Start-Up Nation va fi un program simplu si intuitiv, cu mai putina birocratie. Antreprenorul trebuie sa se ocupe de afacerea lui, nu sa plimbe hartii", a declarat Stefan-Radu Oprea, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat.
Ministerul aminteste ca pot beneficia de prevederile Programului Start-Up Nation 2018 societatile infiintate dupa data de 30 ianuarie 2017, care activeaza in domeniul... mai mult
Miercuri, 26 Decembrie 2018, ora 13:35
Aplicatia pentru inscrierea in programul Start-Up Nation 2018 se deschide joi, 27 decembrie 2018, ora 11:00.
Aplicatia va ramane deschisa timp de 30 de zile lucratoare. Alocatia financiara nerambursabila, de maximum 200.000 lei/beneficiar, poate reprezenta 100% din valoarea cheltuielilor eligibile (inclusiv TVA pentru societatile neplatitoare) aferente proiectului.
Calcularea punctajului planului de afaceri se va face in timp real si transparent, conform grilei de evaluare. Punctajul minim pentru a fi acceptat de principiu in vederea verificarii administrative si a eligibilitatii este de 50 de puncte din maximum 100 de puncte posibile.
"Platforma informatica este pregatita pentru lansarea inscrierilor. Ii incurajez pe antreprenori sa depuna planuri de afaceri sustenabile si sa evalueze foarte corect numarul de locuri de munca create, pentru ca, atrag atentia, punctajul incurajeaza achizitia de echipamente tehnologice. Start-Up Nation va fi un program simplu si intuitiv, cu mai putina birocratie. Antreprenorul trebuie sa se ocupe de afacerea lui, nu sa plimbe hartii", a declarat Stefan-Radu Oprea, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat.
Pot beneficia de prevederile Programului Start-Up Nation 2018 societatile infiintate dupa data de 30 ianuarie 2017, care activeaza in domeniul productiei, industriilor creative, serviciilor si comertului. Pentru a participa la program, societatile trebuie sa creeze cel putin un loc de munca cu norma intreaga... mai mult
Marti, 18 Decembrie 2018, ora 16:44
Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat indeamna beneficiarii Start-Up Nation 2017 sa depuna deconturile cat mai repede si sa-si ia banii din conturi, pentru a se putea demara cat mai repede etapa din acest an a programului, se arata intr-un comunicat al institutiei, remis, vineri, AGERPRES.
Pana vineri, 6 iulie, au fost virate platile catre 2.102 de beneficiari din editia 2017.
'Astazi am ajuns aproape la jumatate, in ceea ce priveste numarul deconturilor depuse de beneficiarii programului Start-Up Nation 2017. Le multumesc celor 3.819 intreprinzatori care au dat curs rugamintii noastre si au depus dosarele de decont. Ne dorim sa depuna cat mai repede aceste deconturi si ceilalti beneficiari ai editiei de anul trecut ca sa putem sa lansam cat mai repede editia 2018. Colegii din Agentiile regionale tin permanent legatura cu cei care trebuie sa isi ia banii pentru a grabi depunerile. Banii sunt in conturi si ii asteapta', a declarat, la Cluj, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat, Radu Stefan Oprea.
Ministrul a participat la conferinta de lansare a proiectului' Stimularea infiintarii de intreprinderi noi mici si mijlocii Start-Up Nation 2, Regiunea Nord Vest, Regiunea Sud-Est si Regiunea Sud Muntenia' POCU/ 256/ 3/ 7/ 118809, organizata de Agentia pentru IMM, Atragere de Investitii si Promovare Export Cluj, unde a avut un dialog, cu mediul de business, axat pe oportunitatile de demarare a unor noi afaceri pe plan local.... mai mult
Vineri, 06 Iulie 2018, ora 15:48
Corelarea eficienta intre toti actorii implicati in aprobarea dosarelor pentru Romania Start-Up Nation (SUN) este cel mai important factor pentru eficientizarea rezultatelor acestui program, a declarat pentru AGERPRES, presedintele Consiliului National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR), Florin Jianu.
"Pentru eficientizarea programului Romania Start-Up Nation este nevoie de alocarea de resurse umane suplimentare la Fondul de Contragarantare. Din discutiile purtate cu reprezentantii celor doua fonduri am inteles ca ar exista necorelari.
Am impresia ca pe undeva lucrurile se blocheaza. Programul Romania Start-Up Nation este un program important si este nevoie de o corelare eficienta intre toti actorii implicati in aprobarea dosarelor, in succesul programului. Cei de la FNGCIMM sunt chiar de laudat pentru munca depusa", a precizat Florin Jianu.
Conform datelor Fondului National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM), puse la dispozitia AGERPRES de CNIPMMR, ca urmare a masurilor implementate pana acum, numarul mediu de solicitari de garantare analizate a ajuns la circa 200 de dosare pe zi, din care aproximativ 40% sunt retrimise la finantatori (banci).
Pana la data de 21 decembrie 2017, FNGCIMM a aprobat circa 1.500 de garantii pentru beneficiarii Programului SUN, din care 1.000 au fost transmise la banci, iar pentru un numar de 500 de solicitari este asteptata emiterea scrisorilor de contragarantare de catre Fondul Roman... mai mult
Vineri, 22 Decembrie 2017, ora 13:37