Organizatia Patronala a Producatorilor de BCA din Romania "PRO BCA", care reuneste interesele principalelor companii producatoare de BCA, constata cu ingrijorare o diminuare a activitatii Guvernului in directia rezolvarii reale a problemelor economice prioritare pe termen scurt.
Intr-un comunicat remis Ziare.com, PRO BCA atrage atentia ca actualul Guvern trebuie sa se focuseze, in perioada ramasa pana la expirarea mandatului, pe urmatoarele 4 obiective prioritare:
1. Finalizarea si aprobarea de catre Guvern pana la data de 30 septembrie a bugetului de stat si bugetului asigurarilor sociale de stat pentru anul 2017
In spiritul transparentei decizionale si in baza Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informatiile de interes public, PRO BCA solicita Prim-Ministrului si Ministrului de finante comunicarea, in cel mai scurt timp, catre mediul de afaceri a unor date importante si a premiselor pentru bugetul de anul urmator: data la care este planificata aprobarea de catre ...citeste mai departe despre "Companiile ii cer lui Ciolos bugetul pe 2017, fonduri UE, reduceri de taxe si autostrazi" pe Ziare.com mai mult
Joi, 04 August 2016, ora 17:44
(P) Atunci cand vrei sa incepi o constructie, alegerea celor mai potrivite materiale de constructii este unul dintre cele mai importante aspecte.
Insa, care sunt criteriile care fac materialele de constructii potrivite sau nu?
Materiale de constructii usor de manipulat
Cu cat materialele de constructii sunt mai usor de manipulat, cu atat calitatea muncii constructorilor este mai mare.
BCA-ul este in acest caz o alegere potrivita pentru zidarie, avand o greutate redusa, fiind usor de transportat si manipulat.
De asemenea, greutatea redusa a BCA-ului determina o diminuare a incarcaturii asupra structurii de beton si a fundatiei cladirii, fiind recomandarea perfecta pentru orice tip de cladire.
Materiale de constructii rezistente la foc
Accidentele sau calamitatile naturale sunt imprevizibile. De aceea, folosirea unor materiale de constructii care sa asigure rezistenta cladirii este un punct important.
Blocurile de BCA sunt rezistente la foc si se comporta excelent ...citeste mai departe despre "Cum sa alegi cele mai potrivite materiale de constructii" pe Ziare.com mai mult
Luni, 11 Iulie 2016, ora 09:50
Fenomenul de radioactivitate este prezent in mod natural pretutindeni, fiind denumit radioactivitate naturala. Astfel, radionuclizii se gasesc in roci, aer, apa, sol si in organismele vii, inclusiv cel uman.
Radionuclizii primordiali au un rol foarte important in viata planetei Terra, care functioneaza ca o masina termica bazata pe radioactivitate. Dintre cei mai cunoscuti mentionam: U-238 (uraniu), Th-232 (thoriul), Ra-226 (radiul), Rn-222 (radonul), K-40 (potasiu).
Materialele de constructii contin o anumita cantitate de radionuclizi. Avand in vedere ca oamenii petrec in medie 80% din timp in cladiri, radioactivitatea naturala provenita din materialele de constructii devine o sursa importanta de expunere la radiatii.
Un studiu recent facut de Universitatea Tehnica Gheorghe Asachi din Iasi a analizat in laboratorul propriu continutul de radionuclizi. Materialele derivate din roci si soluri contin radionuclizi naturali din seriile 238 U (uraniu) si 232 Th (thoriu) precum si ...citeste mai departe despre "Inca mai crezi mitul fals ca BCA este radioactiv?" pe Ziare.com mai mult
Joi, 09 Iunie 2016, ora 15:30
Producatorii de BCA din Romania avertizeaza ca, din cauza functionarii defectuoase a pietei materialelor reciclabile, intreaga piata a materialelor de constructii ar putea intra intr-o criza profunda in 2016.
Problemele existente deriva din cadrul legislativ actual si ar putea avea implicatii negative pentru producatorii de materiale de constructii din Romania, anunta Organizatia Patronala a Producatorilor de BCA din Romania "PRO BCA", care reuneste interesele principalelor companii producatoare de BCA, intr-un comunicat de presa.
Cele mai mari riscuri sunt semnalate in ceea ce priveste procesul de colectare si reciclare a lemnului si plasticului, materiale reciclabile utilizate in cantitati mari de catre producatorii de materiale de constructii.
Pentru a evita o criza de proportii, PRO BCA propune Guvernului urmatoarele solutii:
1. Reanalizarea transparenta a modului in care a fost determinata valoarea de 2 lei/kg ambalaj, taxa solicitata de Administratia Fondului pentru Mediu, reprezentand contributia valorica calculata pe diferenta dintre cantitatea de ambalaje scoase pe piata de producator si cantitatea reciclata conform obiectivelor nationale reglementate si reducerea acesteia la valoarea reala.
2. Analizarea cadrului legislativ aferent lantului economic format din producatorii de materiale de constructii - organismul de transfer de responsabilitate (OTR) - colector - reciclator, tinand cont de doua elemente fundamentale:
a. Producatorii de materiale... mai mult
Joi, 04 Februarie 2016, ora 13:00
Organizatia Patronala a Producatorilor de BCA din Romania "PRO BCA", reprezentanta a intereselor principalelor companii producatoare de BCA, solicita Guvernului Romaniei ca in aceasta perioada sa comunice mediului de afaceri premisele pe care se vor construi bugetul de stat si bugetul asigurarilor sociale de stat pentru anul 2016.
"Pentru a putea fi trimis in Parlament, in paralel cu clarificarile care trebuie aduse Codului fiscal, este necesar ca echipa guvernamentala sa clarifice pentru mediul de afaceri toate ideile de baza si strategia fiscal-bugetara care vor sta la baza bugetului pentru anul 2016.
De asemenea, Organizatia Patronala a Producatorilor de BCA din Romania "PRO BCA" solicita reprezentantilor Guvernului ca in constructia bugetului pentru anul viitor sa manifeste prudenta in cresterea cheltuielilor bugetare si sa aloce resurse financiare mai mari pentru investitiile publice si cofinantarea proiectelor europene", se arata intr-un comunicat PRO BCA, remis Ziare.com
PRO BCA - Organizatia Patronala a Producatorilor de BCA din Romania reuneste principalele companii producatoare de BCA si alte materiale de constructii, in prezent din organizatie facand parte Celco, Macon, Elpreco, Somaco Grup Prefabricate, Xella RO, precum si compania producatoare de pasta de aluminiu, Alba Aluminiu.
PRO BCA - Organizatia Patronala a Producatorilor de BCA este membra a Asociatiei Europene a Producatorilor de BCA - EAACA. mai mult
Joi, 13 August 2015, ora 17:33
Organizatia Patronala a Producatorilor de BCA din Romania "PRO BCA", reprezentanta a intereselor principalelor companii producatoare de BCA, solicita Guvernului Romaniei ca in aceasta perioada sa comunice mediului de afaceri premisele pe care se vor construi bugetul de stat si bugetul asigurarilor sociale de stat pentru anul 2016.
"Pentru a putea fi trimis in Parlament, in paralel cu clarificarile care trebuie aduse Codului fiscal, este necesar ca echipa guvernamentala sa clarifice pentru mediul de afaceri toate ideile de baza si strategia fiscal-bugetara care vor sta la baza bugetului pentru anul 2016.
De asemenea, Organizatia Patronala a Producatorilor de BCA din Romania "PRO BCA" solicita reprezentantilor ...citeste mai departe despre "PRO BCA cere Guvernului prudenta in cheltuileli fonduri pentru investitii publice" pe Ziare.com mai mult
Joi, 13 August 2015, ora 17:32
In Romania se construiesc anual aproximativ doua locuinte noi la mia de locuitori, sub jumatate fata de media europeana, iar pentru recuperarea decalajului este nevoie de dublarea numarului de locuinte livrate pe an, la 100.000 unitati, potrivit Asociatiei Producatorilor de BCA din Romania PRO BCA.
In Romania exista 8,4 milioane de locuinte, din care doua milioane sunt din chirpici iar 0,7 milioane sunt construite inainte de 1944, a declarat joi Marius Marin, vicepresedintele PRO BCA si CEO al companiei Macon, la conferinta "Romania Construct Forum".
Potrivit sursei citate, cele mai multe locuinte s-au construit in anul 2008 (64.414 de unitati), echivalentul a aproximativ 3,1 locuinte noi/ mia de locuitori.
In 2009 au fost livrate 61.101 de unitati (2,9 locuinte/ mia de locuitori), in anul urmator au fost construite 48.812 unitati (2,1 locuinte/ mia de locuitori) iar pentru 2011 se estimeaza ca se vor construi 42 - 44.000 unitati noi (1,85 - 1,95 locuinte/ mia de locuitori), a aratat reprezentantul asociatiei.
"Media europeana este de 4,7-4,8 locuinte noi / mia de locuitori. Pentru a recupera decalajul fata de media europeana, Romania ar trebui sa construiasca aproximativ 100.000 locuinte pe an", a spus Marin.
El a afirmat ca in prezent exista un blocaj pe piata constructiilor din cauza situatiei financiare, a lipsei resurselor statului dar si a unui "blocaj psihologic".
Totodata, programele succesive Prima Casa initiate de Guvern si-au atins doar partial... mai mult
Joi, 08 Decembrie 2011, ora 12:47
Daca primele doua episoade ale serialului nostru, pornit din dorinta de a-i ajuta cu sfaturi de la profesionistii din imobiliare pe cei aflati in cautarea unei locuinte, au avut ca obiect principal de analiza achizitionarea unui apartament optim, cea de-a treia parte ii tinteste pe potentialii cumparatori de case sau pe cei care vor sa construiasca una.Despre importanta materialelor de constructie folosite, durabilitatea si eficienta lor, prin prisma raportului calitate-pret, ne-au vorbit Laurentiu Plosceanu - presedintele Asociatiei Romane a Antreprenorilor de Constructii (ARACO), Vasile Chiruta - general manager Dorna Eco House si Cristian Gheorghiu - general manager Stil Residence.
Cand vine vorba despre materialele de constructie folosite la ridicarea unei case, Cristian Gheorghiu este cel mai vehement.
"Caramida este cea buna alegere. Cea mai ieftina este lemnul", spune seful Stil Residence, amintind ca la romani alegerea materialului tine mai mult de factorul financiar.
Laurentiu Plosceanu face o categorisire a celor mai bune solutii de constructie, in functie de tipul si rostul casei. Potrivit acestuia, daca locuinta este in oras cel mai bun material este caramida, urmat de BCA si, mai apoi, de lemn.
Daca aducem in discutie mediul rural, ierarhia se schimba in functie de prioritati. "Daca este risc de inundatie, evident ca trebuie mers pe o solutie din caramida sau BCA; daca este o zona cu risc de cutremur se poate merge pe lemn si caramida, mai putin BCA", este de... mai mult
Marti, 26 Aprilie 2011, ora 00:04
Reprezentantii asociatiei producatorilor de BCA apreciaza ca prelungirea programului "Prima Casa" este o masura benefica relansarii sectorului imobiliar si deblocarii partiale a pietei constructiilor si propune majorarea plafonului de garantare de la 60.000 de euro in prezent la 100.000 de euro. Relansarea programului intr-o noua formula trebuie atent analizata, astfel incat sa poata fi aplicat pe un termen mai lung cu asigurarea unei continuitati in ceea ce priveste cadrul de derulare, potrivit PRO BCA, citat de Mediafax.
"Consideram ca programul «Prima Casa» ar trebui sa vizeze preponderent achizitia de constructii noi.
In ceea ce priveste plafonul de garantare, acesta ar trebui sa fie extins la nivelul a 100.000 euro, ceea ce nu ar mai limita potentialii cumparatori si ar asigura un cadru favorabil utilizarii unor materiale de calitate superioara in realizarea noilor constructii", se arata intr-un comunicat al asociatiei.
Asociatia reuneste principalii producatori de BCA din Romania.
Executivul va modifica, in urmatoarea etapa a programului, cadrul legal privind derularea acestuia, in urma unor consultari cu reprezentantii mediului de afaceri, sectorului bancar si imobiliar, pentru a stimula achizitia si implicit constructia de locuinte noi. mai mult
Marti, 09 Februarie 2010, ora 14:56