Oferta variată de produse de calitate, prețurile bune și livrarea rapidă sunt doar câteva dintre motivele pentru care merită să vizitezi site-ul FineStore.ro, în situația în care ești în căutare de băuturi alcoolice rafinate, pe care să le pui pe masa de sărbători sau să le oferi în dar celor la care vei merge în vizită în zilele festive.
Din oferta celui mai mare magazin online de băuturi alcoolice fac parte peste 3.000 de produse originale. Toate produsele comercializate de FineStore sunt achiziționate fie de la producători din România, fie de la marile case de distribuție din Olanda, Germania, Franța, Austria sau Italia. În acest mod, este eliminat intermediarul, iar prețurile sunt apropiate de cele ale producătorilor.
Băuturi de la branduri renumite, la prețuri bune
De la whisky, rom, vodkă, tequila, gin, lichior, coniac, vin, vin spumant sau șampanie și până la băuturi tradiționale, oferta FineStore.ro satisface până și cele mai pretențioase gusturi. Printre brand-urile care se regăsesc în oferta celui mare mare magazin online de băuturi alcoolice, cu prețuri mici de sărbători, se numără: Masi, June, Mozart, Gosset, Crystal Head Vodka, Foss Marai, G Vine, Clase Azul, Frapin sau Dictador, unul dintre cele mai apreciate şi premiate romuri din lume.
Pentru a veni în întâmpinarea nevoilor clienților, pe lângă prețurile mici, la fiecare două săptămâni, specialiștii FineStore.ro completează oferta cu... mai mult
Miercuri, 29 Decembrie 2021, ora 11:47
Aproape 10% dintre cetățenii de peste 15 ani din UE au consumat în fiecare zi băuturi răcoritoare care conțin zahăr în anul 2019.
Statele membre cu cea mai mică pondere a populaţiei care consumă zilnic astfel de băuturi sunt Estonia (2%), urmată de Lituania, Finlanda, Letonia şi România (toate cu aproximativ 3%), arată datele publicate marţi, 27 iulie, de Eurostat.
La polul opus, ponderea persoanelor de peste 15 ani care zilnic beau băuturi răcoritoare care conţin zahăr este cea mai mare în Belgia (20%), urmată de Malta, Germania, Ungaria, Polonia şi Bulgaria (toate cu aproximativ 12%).
În Uniunea Europeană, 9% din persoanele cu vârsta de cel puţin 15 ani au declarat că beau zilnic băuturi răcoritoare care conţin zahăr, în timp ce 6% declară că beau astfel de băuturi de 4-6 ori pe săptămână şi 19% de 1-3 ori pe săptămână.
Consumul zilnic de băuturi răcoritoare care conţin zahăr este mai răspândit în rândul bărbaţilor decât în rândul femeilor (12% pentru bărbaţi faţă de 7% din femei). În plus, odată cu creşterea vârstei scade frecvenţa consumului de astfel de băuturi. Cea mai mare pondere a persoanelor care consumă zilnic băuturi răcoritoare care conţin zahăr se înregistrează în rândul grupei de vârstă 15-24 de ani (14%), în timp ce în rândul grupei de vârstă 65-74 de ani şi peste 75 de ani ponderea persoanelor care consumă zilnic băuturi răcoritoare care conţin zahăr... mai mult
Marti, 27 Iulie 2021, ora 09:50
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor a aplicat, in urma controalelor efectuate in perioada 29 iulie-9 august 2019 sanctiuni de peste un milion de lei pentru nerespectarea prevederilor legale la comercializarea bauturilor racoritoare si a sucurilor si nectarurilor din fructe.
Controlul s-a desfasurat in toate judetele tarii si in municipiul Bucuresti. Au fost controlati 682 operatori economici (distribuitori, magazine, statii benzina si producatori), iar la un numar de 425 dintre acestia (62,3%) au fost constatate deficiente.
A fost verificata o cantitate de 652.610 litri produse (47.357 litri sucuri, 25.103 litri nectaruri si 580.150 litri bauturi racoritoare), din care 75.644 litri, reprezentand 11,6% din cantitatea controlata (1.634 litri sucuri, 892 litri nectaruri si 73.118 litri bauturi racoritoare), nu se incadrau in prevederile legale in vigoare privind protectia consumatorilor.
Ca urmare a deficientelor constatate, organele de control au dispus oprirea definitiva si retragerea de la comercializare a 29.449 litri de bauturi racoritoare, nectaruri si sucuri din fructe in valoare de circa 43.353 lei care erau improprii consumului uman (produse depozitate in conditii improprii sau cu data durabilitatii minimale depasita) si oprirea temporara de la comercializare a 31.767 litri de bauturi racoritoare, nectaruri si sucuri din fructe in valoare de 92.173 lei pana la remedierea neconformitatilor constatate.
De asemenea, au fost aplicate 463 de... mai mult
Marti, 27 August 2019, ora 07:50
Intentia Guvernului de a introduce o taxa suplimentara pentru bauturile racoritoare cu continut de zahar este o masura discriminatorie si disproportionata, pentru ca bauturile racoritoare reprezinta, in medie, doar 3% din aportul caloric zilnic al unui adult, iar unicul sau scop pare sa fie cresterea incasarilor la bugetul de stat, afirma Asociatia Nationala a Bauturilor Racoritoare (ANBR), intr-un comunicat remis joi.
"Asociatia Nationala a Bauturilor Racoritoare (ANBR) a aflat cu mare surprindere, din presa, de intentia Guvernului Romaniei de a introduce o taxa suplimentara pentru bauturile racoritoare cu continut de zahar. Consideram ca aceasta masura ar fi discriminatorie si disproportionata, iar unicul sau scop pare sa fie cresterea incasarilor la bugetul de stat. Initiativa Guvernului Romaniei reprezinta o suprataxa ce va afecta direct consumatorul roman", spun producatorii de bauturi racoritoare.
ANBR aminteste ca, in urma cu patru luni, aceeasi majoritate parlamentara a respins prin vot in plen o initiativa similara a USR, de taxare suplimentara a bauturilor racoritoare.
"Respingerea a fost motivata de faptul ca masura era discriminatorie. ANBR considera ca taxa este ineficienta din cauza impactului negativ in economie si pentru ca nu genereaza schimbari care sa duca la imbunatatirea starii de sanatate a populatiei. Totodata, taxa este discriminatorie pentru ca bauturile racoritoare reprezinta, in medie, doar 3% din aportul caloric zilnic al unui adult",... mai mult
Joi, 01 August 2019, ora 20:08
Uniunea Salvati Romania acuza Guvernul ca a copiat initiativa legislativa depusa, anul trecut, de senatorul USR Adrian Wiener prin care se introduce o taxa pentru bauturile racoritoare cu un continut ridicat de zahar.
"Guvernul a anuntat ca intentioneaza accizeze bauturile racoritoare indulcite avand un continut de zahar adaugat mai mare de 5g/100ml, copiind, practic, initiativa legislativa depusa, anul trecut, de senatorul USR Adrian Wiener, propunere trecuta tacit de Senat si respinsa de Camera Deputatilor", se arata intr-un comunicat al USR remis joi.
Uniunea subliniaza ca au fost copiate pana si pragurile de accizare.
"Propunerea Guvernului copiaza pana si pragurile de accizare din initiativa legislativa a senatorului USR Adrian Wiener, dupa cum urmeaza: nu se percepe acciza pentru bauturile indulcite cu un continut mai mic de 5 g/100 ml zahar liber adaugat; acciza in cuantum de 0,33 bani/litru pentru bauturile cu un continut de zahar adaugat intre 5 si 8 g/100 ml; acciza in cuantum de 1 leu/litru pentru bauturile cu un continut de zaharuri de peste 8 g/100 ml", precizeaza comunicatul.
Senatorul USR Adrian Wiener sustine ca nu este prima data cand social-democratii copiaza initiative, dar de data aceasta au luat o idee benefica romanilor, pentru ca va incuraja consumul de produse naturale.
Totusi, subliniaza Wiener, este foarte important ca suma colectata sa fie folosita pentru reformarea sistemului de sanatate, nu la plata pensiilor speciale.
"PSD... mai mult
Joi, 01 August 2019, ora 13:07
Guvernul va lua in discutie in sedinta de luni o Ordonanta de Urgenta cu o serie de masuri fiscal-bugetare, una dintre acestea vizand introducerea unei taxe pentru bauturile racoritoare cu continut ridicat de zahar, potrivit unei surse oficiale.
Astfel, la propunerea Ministerului Sanatatii se are in vedere introducerea sub forma de acciza nearmonizata a unei taxe pentru bauturile racoritoare cu continut ridicat de zahar de cel putin 5 grame la 100 de mililitri (ml) pe produs.
"Masura are ca scop descurajarea consumului de produse nesanatoase (...) . O astfel de masura exista in mai multe state europene, ca de exemplu in Marea Britanie (model pe care l-a avut si Romania in vedere), Danemarca, Franta, Ungaria si Finlanda", au precizat sursele citate.
Potrivit acestora, acciza nearmonizata va fi de 0,8 lei/litru pentru 5-8 grame/100 de ml si de un leu pe litru pentru mai mult de 8 grame pe 100 ml si va fi datorata de producatori, de importatori sau de cei ce vor achizitiona intracomunitar.
"Impactul este semnificativ, de 320 milioane lei in patru luni de aplicare. In principiu se are in vedere aplicarea din luna septembrie", au mai spus sursele citate, care au subliniat ca in Romania consumul de bauturi racoritoare este 80 de litri/persoana/an. ...citeste mai departe despre "Guvernul vrea sa introduca o taxa pentru bauturile racoritoare cu continut ridicat de zahar (surse)" pe Ziare.com mai mult
Miercuri, 31 Iulie 2019, ora 23:55
Grecia a incalcat legislatia UE prin faptul ca percepe accize reduse de la micii producatori ocazionali bauturi alcoolice, a decis joi Curtea de Justitie a Uniunii Europene, sustinand o plangere depusa de Comisia Europeana, informeaza DPA.
Cazul priveste tsipouro si tsikoudia, doua bauturi spirtoase distilate din tescovina in nordul Greciei si in insula Creta.
Grecia percepe de la micii producatori ocazionali de bauturi spirtoase o acciza semnificativ mai mica. In timp ce marile distilerii platesc o acciza standard de 50%, micile distilerii platesc o acciza de 6%.
Curtea de Justitie a Uniunii Europene a decis ca aceste facilitati sunt contrare legislatiei in domeniul competitiei. Grecia trebuie sa modifice prevederile fiscale, in caz contrar riscand masuri punitive.
"Chiar daca statele membre sunt autorizate sa aplice accize reduse sau scutiri pentru anumite produse regionale sau traditionale, acest lucru nu inseamna ca o traditie nationala poate exonera statele membre de la obligatiile lor care decurg din dreptul comunitar", se arata in decizia CJUE.
In luna mai a acestui an, Romania, tara care detinea atunci presedintia Consiliului UE, a propus ca Uniunea Europeana sa fie mai permisiva cu proprietarii de livezi care vor sa isi distileze propriile lor bauturi spirtoase, o practica traditionala in Europa Centrala si de Est dar care este restrictionata in blocul comunitar din motive de sanatate.
Normele UE interzic in prezent distilarea la domiciliu a... mai mult
Vineri, 12 Iulie 2019, ora 10:52
Un numar total de 672 de persoane au fost arestate intre luna decembrie 2018 si luna aprilie 2019, in cadrul unei vaste operatiuni coordonate de Interpol si Europol vizand traficul de bauturi si alimente potential periculoase, a anuntat vineri Interpol, transmite AFP.
Operatiunea, care a implicat fortele de politie din 78 de tari, a permis confiscarea unor marfuri in valoare de peste 100 milioane de euro in magazine, piete, aeroporturi, porturi sau depozite. In total 16.000 de tone de alimente si 33 de milioane de litri de bauturi potential periculoase au fost retrase de pe piata ca urmare a peste 67.000 de verificari.
Inspectorii au identificat pachete de branza sau carne de pui in cazul carora data de expirare a fost falsificata, bauturi continand produse periculoase sau loturi de carne stocate in conditii sanitare ilegale, a precizat Interpol.
"Aceasta operatiune demonstreaza inca odata ca infractorii vor profita de orice oportunitati pentru a face profit. Volumul confiscarilor confirma ca fraudele alimentare afecteaza toate tipurile de produse si toate regiunile lumii", a declarat Jari Liukku, seful centrului european pentru crima organizata in cadrul Europol.
La fel ca si la precedentele operatiuni de acest tip, alcoolul de contrabanda a constituit inca odata cea mai mare parte din produsele confiscate, peste 33.000 de tone, urmate de cereale si grane (3.628 tone) si condimente (1.136 tone) . De exemplu, in Rusia fost inchisa o uzina clandestina care... mai mult
Vineri, 21 Iunie 2019, ora 15:19
Romania si Ungaria vor ca Uniunea Europeana sa fie mai permisiva cu proprietarii de livezi care vor sa isi distileze propriile lor bauturi spirtoase, o practica traditionala in Europa Centrala si de Est dar care este restrictionata in blocul comunitar din motive de sanatate.
"Cele doua state ex-comuniste, care sunt criticate de Bruxelles pentru ca submineaza statul de drept, descriu dreptul de a distila bauturi spirtoase pe baza de fructe drept o lupta pentru libertate", transmite Reuters.
La initiativa Romaniei, tara care in prezent detine presedintia Consiliului UE, acest subiect va fi discutat la reuniunea ministrilor europeni de Finante, care va avea loc vineri, inaintea alegerilor europarlamentare de saptamana viitoare.
Normele UE interzic in prezent distilarea la domiciliu a bauturilor spirtoase, chiar daca proprietarii de livezi care isi duc fructele la distilerii pentru a fi transformate in bauturi pot sa duca acasa o parte din bautura pentru folosul personal, platind jumatate din acciza obisnuita.
Romania, renumita pentru tuica sa de prune, vrea sa ridice embargoul referitor la distilarea la domiciliu a bauturilor spirtoase si sa ofere statelor membre optiunea de a elimina complet acciza pentru bauturile spirtoase produse in folosul personal al cultivatorilor de fructe.
In acest demers, Romania este sprijinita de Ungaria, tara al carei premier, Viktor Orban, a modificat legislatia pentru a permite distilarea la domiciliu a bauturilor spirtoase in... mai mult
Joi, 16 Mai 2019, ora 10:04