Presedintele Traian Basescu a primit duminica, la Palatul Cotroceni, delegatia comuna a Fondului Monetar International, CE si Banca Mondiala, seful statului transmitand ca nu sustine introducerea unei accize suplimentare pentru benzina si motorina, deoarece nu o considera necesara.
In cadrul intrevederii, presedintele Traian Basescu s-a aratat nemultumit ca stocul arieratelor societatilor de stat nu a scazut conform intelegerii dintre Guvernului Romaniei si institutiile financiare internationale, se arata intr-un comunicat de presa al Administratiei Prezidentiale.
In plus, seful statului s-a aratat nemultumit si pentru ca nu este luata in calcul o reducere suficienta a deficitului structural, ceea ce poate duce la masuri fiscale suplimentare.
Presedintele Traian Basescu a tinut sa sublineze din nou ca nu sustine introducerea unei accize suplimentare pentru benzina si motorina deoarece nu o considera necesara, cheltuielile bugetare putand fi acoperite fara aplicarea acestei accize, se mai arata in comunicatul de presa al Administratiei Prezidentiale.
Conditiile lui Traian Basescu
Presedintele Traian Basescu va semna scrisoarea cu FMI daca acciza de 7 eurocenti la benzina nu va fi specificata in document, iar acciza la motorina va fi amanata cel putin 3 luni, masura agreata de premierul Victor Ponta, dar nu si de PNL, care vede astfel diminuate sansele reducerii CAS din iulie.
"Fondul este flexibil si insista doar pe acoperirea deficitului creat prin... mai mult
Luni, 03 Februarie 2014, ora 08:00
Guvernul va aloca 300 milioane lei pentru sanatate, la rectificarea bugetara, va pastra 150 milioane lei pentru spitale in Fondul de rezerva si va suplimenta creditele de angajament cu peste un miliard de lei pentru medicamente si alte probleme din sistem, a declarat, marti, premierul Emil Boc. "La rectificarea de buget pe care o vom promova in zilele urmatoare, sanatatea va beneficia de resurse financiare suplimentare, este vorba de 300 milioane lei alocate direct, 150 milioane lei care raman in Fondul de rezerva, dar tot pentru spitale si medicamente, la care se mai adauga credite de angajament de peste un miliard de lei.
Faptul ca, in primavara acestui an, au fost restructurate mai multe spitale ne-a dat posibilitatea sa avem mai multe resurse financiare pentru a le moderniza sau a le consolida pe cele existente", a spus Boc, prezent la inaugurarea noii Unitati de Primiri Urgente a Spitalului Universitar de Urgenta Bucuresti.El a aratat ca Guvernul va stabili un pachet minimal de servicii in sanatate, care sa primeasca avizul Parlamentului in primavara anului viitor, si va reglementa taxa clawback.Purtatorul de cuvant al PDL, Sever Voinescu, a declarat, luni, ca este posibil ca la rectificarea bugetara sa se aloce sistemului de sanatate 300 de milioane de lei pentru acoperirea arieratelor si a subliniat ca alocarea suplimentara nu are sens decat daca urmeaza ca o umbra pasii de reforma.
Presedintele Traian Basescu a afirmat, duminica, dupa intalnirea cu delegatia... mai mult
Marti, 02 August 2011, ora 11:33
Presedintele Basescu si reprezentantii misiunii comune de evaluare a FMI, CE si BM au abordat, la intalnirea de luni, si principiile rectificarii bugetare care urmeaza sa aiba loc in aceasta vara, punandu-se totodata accent pe nevoia de predictibilitate si transparenta in procedura bugetara, transmite Mediafax.Misiunea de evaluare a Programului Economic al Romaniei a apreciat progresele facute de tara noastra si s-au discutat masurile care trebuie sa fie luate pentru continuarea consolidarii fiscale si accelerarea cresterii economice.
In acest context, s-au abordat principiile rectificarii bugetare care urmeaza sa aiba loc in aceasta vara. S-a pus accent pe nevoia de predictibilitate si transparenta in procedura bugetara.
Presedintele Romaniei a subliniat faptul ca sunt necesare masuri pentru indeplinirea programului de investitii publice al Romaniei, pentru cresterea gradului de utilizare a fondurilor de la Uniunea Europeana, precum si pentru reforme in sanatate si in intreprinderile de stat", se arata intr-un comunicat al Administratiei Prezidentiale.
Presedintele Traian Basescu a primit, luni, la Palatul Cotroceni, delegatia formata din reprezentantii misiunii comune de evaluare a Fondului Monetar International, a Comisiei Europene si a Bancii Mondiale.
Seful delegatiei FMI in Romania, Jeffrey Franks, a afirmat, la inceputul intrevederii cu seful statului, ca, desi se afla la mijloc de misiune in tara noastra, are vesti bune de anuntat,... mai mult
Marti, 26 Iulie 2011, ora 10:32
"Nu suntem la finalul misiunii, de obicei ne intalnim la sfarsit. Suntem abia la mijloc, dar cred ca avem niste vesti bune de anuntat, asa cum probabil ca stiti deja", a spus seful misiunii FMI, Jeffrey Franks, provocand replica presedintelui ca el "incepe cu vestile proaste intotdeauna", anunta NewsIn."Nu suntem la finalul misiunii, de obicei ne intalnim la sfarsit. Suntem abia la mijloc, dar cred ca avem niste vesti bune de anuntat, asa cum probabil ca stiti deja", a spus Franks, provocand replica presedintelui ca el "incepe cu vestile proaste intotdeauna"."Eu incep cu vestile bune. Am evaluat performantele din cadrul programului pana la mijlocul anului si am descoperit ca tintele au fost atinse in ceea ce priveste criteriile de performante in practic toate domeniile", a continuat Franks.
Seful misiunii FMI a spus ca mai exista un domeniu care este inca in analiza, dupa cum exista domenii in care trebuie continuate eforturile, precum sistemul medical, insa "vedem ceva miscare in zonele cheie".
"Cred ca ne vom intoarce cu un raport bun la Washington pentru urmatoarea analiza a Board-ului, dar desigur ca trebuie sa lucram impreuna la rectificarea bugetara din 2011, la bugetul din 2012 si la zona structurala in general", a mai spus Jeffrey Franks.Traian Basescu a sustinut ca un obiectiv care trebuie negociat este tinta de deficit, admitand ca Romania trebuie sa-si adapteze sistemul la ESA pentru a evita "discrepantele" cu UE.
"Probabil va trebui sa fixam ca tinta... mai mult
Luni, 25 Iulie 2011, ora 18:12
Liderii coalitiei de guvernamant s-au reunit marti la Senat, pe agenda discutiilor aflandu-se ordonanta referitoare la rectificarea bugetara, dar si modificarile la Codul Fiscal, subiect propus de social-democrati. Presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat la inceputul sedintei ca intentioneaza sa ridice in sedinta coalitiei subiectul Codului Fiscal, a carei modificare i se pare "cel mai important moment de dupa semnarea acordului cu FMI".
De asemenea, liderii PSD si PD-L vor discuta si despre efectele ordonantei privind deconcentratele. Secretarul general al PD-L, Vasile Blaga, a spus ca nu se vor face modificari asupra acesteia, si ca, din punctul sau de vedere, nu ar mai fi nimic de discutat. Pesedistii au spus in schimb ca masura este buna.
"Ordonanta asta ajuta ministrii sa evalueze niste oameni, cu care sa aplice politicile sectoriale in teritoriu", a spus vicepresedintele Liviu Dragnea. Intrebat cum comenteaza faptul ca presedintele Basescu a spus ca ar fi mai bine daca cele doua partide s-ar mai gandi la ordonanta, Dragnea a recunoscut deficientele acestei masuri.
"Nu e o forma buna, pentru ca cea mai buna e descentralizarea, pana la urma aia e cea mai buna varianta, ca sa dam decizia cat mai apropape de cetatean. Singurul lucru bun e ca iesim din ipocrizie. (Sefii de servicii, n.r.) Erau functionari publici, noi ne faceam ca le aparam drepturile, dar pana la urma le puneam hartia si pixul in fata sa-si dea demisia", a declarat vicele pesedist.Un alt... mai mult
Marti, 28 Aprilie 2009, ora 11:59