Milionarii britanici sunt increzatori in sansele lor de a-si spori averile in urma separarii Marii Britanii de blocul comunitar, arata un sondaj efectuat de managerii bancii UBS.
Din 400 de milionari in dolari din Marea Britanie, care si-au plasat averea in grija bancii UBS, 78% sunt de parere ca Brexit reprezinta un moment in care pot miza pe o crestere a veniturilor, anunta The Guardian.
Daca majoritatea clientilor UBS sunt nelinistiti in privinta perioadei care va urma dupa invocarea Articolului 50 si separarea Regatului Unit de UE, nu acelasi lucru se poate spune despre cei mai bogati dintre ei, recunoaste Nick Tuckerm, seful sucursalei britanice a bancii.
"Noi nu avem un punct de vedere politic asupra Brexitului. Insa, conversatiile cu clientii nostri din toata tara arata un nivel mare de neliniste. Situatia este mai complicata la cei cu averi mari, care pe termen lung dau dovada, totusi, de optimism", spune Tucker.
Milionarii tineri sunt cei mai increzatori in sansele lor de a-si spori averea pe termen lung in urma beneficiilor aduse de divortul de Uniunea Europeana.
83% dintre milionarii cu varste intre 18-34 de ani chestionati de UBS au manifestat o incredere neclinitita in aceasta privinta, in timp ce doza de optimism prezenta la alte categorii de varsta este de 70% in randul boagatilor cu varste intre 35-44 ani si de 74 de procente la cei trecuti de 64 de ani.
In ciuda unei increderi masive in sansele economiei locale de a performa dupa momentul... mai mult
Miercuri, 22 Martie 2017, ora 17:34
Economia Marii Britanii isi va reduce ritmul de crestere cu 40%, in 2017, au anuntat expertii Comisiei Europene intr-un raport emis miercuri, 9 noiembrie.
Cresterea de 1,8% prognozata anterior de Bruxelles a fost inlocuita cu una mult mai modesta, de numai 1%, informeaza The Independent.
Expertii organismului european au invocat "incertitudinea" provocata de Brexit ca principala cauza a deteriorarii prognozei de crestere economica a Regatului Unit. In acelasi timp, analiza lor indica o crestere a inflatie de la 0,8% la 2,5%, ca urmare a deprecierii lirei sterline cu 20 de procente in fata dolarului si a monedei euro.
Prognoza emisa de europeni este mai pesimista decat ultima analiza facuta publica de Banca Angliei, in care echipa guvernatorului Carney spera la o crestere de 1,4%.
"O scadere a nivelului investitiilor este de asteptat in trimestrele urmatoare, iar aceasta va atarna greu asupra cresterii economice din Marea Britanie in cursul anului viitor", au mentionat reprezentantii CE.
Unele efecte vor fi sesizate inca de pe acum, prognoza Comisiei indicand o reducere a cresterii economice pe anul in curs de la 2,3% (estimare facuta in luna mai), la 1,9 procente.
Abia in 2018 se va inregistra o usoara repornire a motoarelor economiei britanice, prognoza de acum dand o rata de crestere de 1,2%.
O analiza a Ministerului de Finante din Marea Britanie este de asteptat sa fie prezentata pe 23 noiembrie, odata cu raportul de toamna al Cabinetului May,... mai mult
Miercuri, 09 Noiembrie 2016, ora 17:22
1Marea Britanie a dat tonul virand 50 de miliarde de lire sterline, inca de saptamana trecuta, in Banca de Investitii in Infrastructura a Asiei, o copie "Made in China" a mult mai cunoscutei Banci Mondiale.
Acum, alt trei tari europene, Germania, Franta si Italia, au decis sa sfideze Washingtonul, care vede in institutia financiara lansata de chinezi un rival al Bancii Mondiale, si au semnat pentru a deveni membri BIIA, arata publicatia Financial Times.
Australia cedeaza tentatiei
La presiunea Washingtonului, Australia, un alt aliat al Statelor Unite din zona Asia-Pacific, a refuzat initial oferta venita din parte Chinei, dar acum anunta ca isi va regandi pozitia.
Decizia tarilor europene reprezinta clar un refuz al variantei propuse de administratia Obama de a pastra distanta fata de noua institutie bancara si mentinerea unor standarde ridicate in acordarea creditelor de investitii.
Pion financiar pentru controlul Asiei
Banca de Investitii in Infrastructura a Asiei este doar un element din strategia Chinei de a crea noi institutii economice si financiare care sa aiba un impact major in politica internationala a tarii.
Eforturile Chinei in acest sens sunt parte a unei competitii derulate impotriva Statelor Unite pentru obtinerea controlului asupra pietei asiatice in urmatoarele decenii.
Primul pas facut de Marea Britanie a fost comentat la Casa Alba drept o miscare usor de anticipat, care se inscrie in trendul general al politicii adoptate de... mai mult
Marti, 17 Martie 2015, ora 12:35
1JPMorgan Chase si-a pastrat pozitia de cea mai mare banca de investitii din lume in primul trimestru al acestui an, in conditiile in care a realizat venituri de 6,9 miliarde de dolari, arata un studiu publicat miercuri de firma de cercetare Coalition, transmite Reuters.
Pe locul al doilea se afla, la egalitate, patru banci de investitii, Bank of America Merrill Lynch, Citigroup, Deutsche Bank si Goldman Sachs, urmate de Barclays, Credit Suisse si Morgan Stanley.
Analistii urmaresc cu atentie acest clasament in conditiile in care bancile din intreaga lume isi restructureaza operatiunile pentru a reduce costurile si a imbunatati profitabilitatea.
Coalition a precizat ca in primele trei luni ale acestui an JPMorgan a realizat venituri de 4,3 miliarde de dolari in sectorul FICC (venituri fixe, tranzactii valutare si tranzactiile cu materii prime), la aceasta categorie fiind urmata de Citi si Deutsche Bank. In schimb, Goldman Sachs s-a clasat pe primul loc la categoria equities, urmata de JPMorgan si UBS, cu venituri de 1,4 miliarde de dolari.
In sfarsit, Goldman Sachs si Bank of America s-au clasat pe primul loc la veniturile din consultanta cu 1,4 miliarde de dolari.
Pe regiuni, primele cinci banci americane au inregistrat venituri mai mici cu 7% in primul trimestru al acestui an comparativ cu perioada similara a anului trecut. In schimb, primele patru mari banci de investitii din Europa (Deutsche Bank, Barclays, UBS si Credit Suisse) au raportat venituri... mai mult
Miercuri, 12 Iunie 2013, ora 16:26
Fondurile de investititii monetare si cele de obligatiuni ofera, de multe ori, randamente mai bune decat depozitele la termen, dar sunt si mai riscante, nefiind garantate de Fondul de Garantare a Depozitelor in Sistemul Bancar.
Un aspect important pentru deponenti, mai ales in contextul in care criza a redus apetitul pentru risc. In aceste conditii, ce tipuri de plasamente sunt mai avantajoase?
In mod categoric, principalul avantaj al fondurilor de investitii il reprezinta randamentele mai mari, comparativ cu cele oferite de depozitele bancare, spun specialistii. "Fondurile de investitii dau randamente mai mari. Diferenta dintre randamentele oferite de fonduri si depozite bancare poate ajunge si la 1%, procent semnificativ, pentru o inflatie de 6%", spune analistul economic Dragos Cabat.
Castigul superior este compensat printr-un risc mai crescut, comparativ cu depozitele bancare. Cabat mai spune ca exista agentii de rating care sa evalueze fondurile de investitii, dar costurile sunt mari. "La volumele mici de obligatiuni, evaluarea devine scumpa", spune analistul.
Management profesionist, in spatele fondurilor de investitii
Un alt avantaj al fondurilor de investitii il reprezinta managementul profesionist care sta in spatele pietei, asa cum remarca Sorin Spoiala, reprezentant ING.
"Depozitele bancare nu ofera aceeasi performanta precum fondurile de investitii", mai spune oficialul ING, atragand atentia ca exista doua categorii principale de... mai mult
Marti, 19 Februarie 2013, ora 07:05
1Bank of International Settlements (BIS) cu sediul la Basel, in Elvetia, o organizatie internationala care promoveaza cooperarea monetara internationala si financiara prin activitati de coordonare a politicilor in domeniu, a avertizat la sfarsitul saptamanii trecute ca marile banci din lume ameninta din nou economia globala prin portofolii investitionale riscante.
In raportul sau anual, organizatia trage un semnal de alarma, indicand ca bancile fac in prezent greseli similare cu cele care au dus la actuala criza economica pe plan mondial.
Potrivit BIS, bancile considerate prea mari pentru a falimenta continua sa investeasca in proiecte cu un grad extrem de ridicat de risc pentru ca in caz de esec sa poata conta pe sprijinul contribuabililor.
In raportul sau, organizatia, care activeaza ca o banca pentru bancile centrale (adica ofera servicii financiare numai pentru bancile centrale), indeamna guvernele lumii sa introduca noi reguli pentru a descuraja un astfel de comportament din partea institutiilor bancare. mai mult
Luni, 25 Iunie 2012, ora 10:01
Cea mai mare banca din Germania, Deutsche Bank, a anuntat un profit in scadere cu 76% in cel de-al patrulea trimestru pe 2011, pe fondul crizei din Europa.
Venitul net a scazut la 147 de milioane de euro de la 601 milioane de euro in 2010, potrivit unui comunicat al companiei citat de Bloomberg. Banca de investitii a anuntat 422 de milioane de euro pierderi inainte de impozitari.
2012 pare a fi un an mai bun pentru Deutsche Bank decat 2011, dupa parerea lui Anshu Jain, Co-CEO impreuna cu Juergen Fitschen.
"Nu poti fi optimist avand in vedere atmosfera de piata. Activitatea investitorilor nu exista, iar asta se vede din numarul de tranzatii", a declarat Olaf Kayser, analistul la Landesbank Baden-Wuerttemberg.
Deutesche Bank a avansat cu 21% la ultima sedinta de tranzactionare de la Frankfurt. mai mult
Joi, 02 Februarie 2012, ora 10:02
Cele mai bune locuri in care iti poti pastra banii pe timp de criza sunt depozitele bancare, apreciaza presedintele Consiliului Investitorilor Straini din Romania, Steven van Groningen. Presedintele Bursei de Valori Bucuresti, Stere Farmache, adauga ca si investitiile la bursa pot fi luate in considerare.
"Intr-o perioada in care lucrurile sunt neclare, trebuie sa iti pui urmatoarea intrebare: esti dispus sa risti si sa pierzi banii? Daca raspunsul tau este nu, atunci trebuie sa te orientezi catre depozitele bancare sau catre fondurile de invesitii cu un grad scazut de risc", spune presedintele Consiliului Investitorilor Straini din Romania, Steven van Groningen.
In opinia sa, "Banii la banca poate ca nu iti aduc un randament mare, dar sunt siguri".
Parerea sa este impartasita si de presedintele Bursei de Valori Bucuresti (BVB), Stere Farmache. Acesta adauga ca "bancile ofera dobanzi rezonabile si bune".
"Mai exista fondurile de investitii, care sunt administrate de manageri de fonduri si care diminueaza riscul de a pierde bani.
Exista investitiile pe piata de capital, care sunt intotdeauna la indemana investitorilor. Dar si aici exista un risc. La bursa avem o paleta larga de instrumente. Sunt produse structurate care presupun un risc ridicat, dar si un castig pe masura.
Sunt investitori care isi asuma un risc mai mare. Instrumentele derivate se adreseaza jucatorilor antrenati", mai explica Stere Farmache, in cadrul unei emisiuni televizate.
Leul,... mai mult
Duminica, 11 Decembrie 2011, ora 12:10
Bancile britanice vor fi obligate sa isi separe diviziile de retail de cele de investitii, pentru a proteja clientii si contribuabilii de consecintele unei crize financiare, potrivit unei comisii guvernamentale.Diviziile vor trebui despartite si capitalizate separat pana in 2019, potrivit unor propuneri publicate, luni, de Comisia Independenta de Banking, programul urmand a costa 7 miliarde de lire sterline (11 miliarde de dolari), relateza Bloomberg.
Anul trecut, guvernul i-a cerut lui John Vickers, fost guvernator al Bancii Angliei, sa fie presedintele acestei comisii si sa gaseasca metode pentru reducerea riscului pentru contribuabili, dupa ce, din 2007, statul a fost obligat sa cheltuiasca 850 de miliarde de lire sterline pentru a salva bancile britanice. Ministrul Finantelor, George Osborne, si-a dat deja acordul pentru aceste masuri, considerand ca este un pas inainte spre un sistem bancar care sprijina creditarea catre afaceri si gospodarii, economia si crearea de locuri de munca, dar nu ii costa pe contribuabili miliarde de lire, cand lucrurile se inrautatesc. Activitatile care vor excluse din operatiunile normale ale bancilor vor fi cele de investitii si de trading.
Potrivit analistilor, Barclays va fi cea mai afectata banca de aceste masuri, urmata de Royal Bank of Scotland. mai mult
Luni, 12 Septembrie 2011, ora 12:07