Premierul Viorica Dancila anunta ca Autostrada Comarnic-Brasov nu se va construi in parteneriat public-privat, ci va fi declarata in prima sedinta CSAT de importanta nationala si va fi construita din fonduri guvernamentale. Anuntul vine dupa ce, in vara anului trecut, Ministerul Transporturilor renunta la colaborarea pe proiectul de autostrada cu Banca Mondiala si a decis ca autostrada trebuie construita in parteneriat public-privat.
"Autostrada Comarnic-Brasov este in parteneriat public-privat. Am avut solicitari din partea unei societati chinezo-turce.
Eu am luat hotararea, impreuna cu colegii mei, sa scoatem din parteneriat public-privat, iar in prima sedinta de CSAT aceasta autostrada sa devina de importanta nationala sau de infrastructura critica, astfel incat sa putem sa demaram cat mai repede lucrarile la aceasta autostrada", a anuntat, duminica, la Ploiesti, premierul Viorica Dancila.
Dancila a adaugat ca procedurile sunt complicate: "La noi s-a format aceasta institutie a contestatiilor si pentru a trece de toate aceste obstacole cred ca solutia este ca aceasta autostrada sa devina de importanta nationala, astfel incat sa incepem executia cat mai repede din fonduri guvernamentale".
Citeste si: Razvan Cuc sustine ca pe Autostrada Comarnic - Brasov se va lucra si noaptea
Orban: Are un puternic iz penal. Dancila risca sa-i tina companie sefului de care s-a lepadat prea usor
La scurt timp dupa anuntul Vioricai Dancila, liderul PNL, Ludovic Orban,... mai mult
Duminica, 21 Iulie 2019, ora 16:40
Datele referitoare la evolutia ROBOR, prezentate de consilierul economic al premierului, Darius Valcov, sunt cele pe luna ianuarie, insa din data de 25 a aceleiasi luni tendinta din piata s-a inversat, iar daca s-au folosi media tranzactiilor efective ratele ar creste pentru luna februarie, a precizat marti, pentru AGERPRES, purtatorul de cuvant al Bancii Nationale a Romaniei, Dan Suciu.
"Acestea sunt datele pe luna ianuarie, dar incepand cu 25 ianuarie, tendinta din piata s-a inversat. In consecinta, pe primele 19 zile din februarie, media cotatiilor ferme la ROBOR 3 luni e 3,12% si ROBOR 6 luni e 3,32% in timp ce media tranzactiilor efective este mai mare, 3,39% . Iar aceasta tendinta continua. Ceea ce ar insemna ca, daca s-ar folosi acest indicator - media tranzactiilor efective - si nu ROBOR la 3 luni, ratele ar creste pentru luna in curs. Cine umfla acum ratele?", a aratat reprezentantul bancii centrale.
Reactia lui Dan Suciu vine la cateva ore dupa ce consilierul economic al premierului, Darius Valcov, a aratat, intr-o postare pe propria pagina de Facebook, ca in luna ianuarie bancile nu s-au imprumutat deloc intre ele iar cotatiile ROBOR au fost folosite numai pentru umflarea ratelor populatiei.
"In alta ordine de idei, daca nu stiati, in luna ianuarie, media cotatiilor ROBOR la 3 luni a fost 2,97 si la 6 luni a fost 3,27. Numarul tranzactiilor la 3 si la 6 luni a fost un mare ZERO. (Adica bancile, intre ele, nu s-au imprumutat deloc. Cotatiile au fost... mai mult
Marti, 19 Februarie 2019, ora 16:52
Plata taxei de parcare direct de pe smartwatch-ul Garmin este cea mai recenta inovatie pe piata sistemelor de parcare din Romania.
Aceasta optiune este introdusa in premiera de Parkomatic. Acest brand nu se dezice nici de aceasta data de angajamentul de lider in domeniul Managementului Sistemelor de Parcare Automata.
Parkomatic a introdus pentru prima data in Romania, optiunea platii contactless a taxei de parcare, direct de pe telefonul mobil. Plata contactless de pe smartphone se poate efectua in statiile de parcare automata instalate de catre companie.
Iar acum, Parkomatic face inca un pas in fata in implementarea celor mai inovative solutii pentru a facilita plata parcarii.
Plata taxei de parcare direct de pe Smartwatch reprezinta o inovatie in domeniul parcarilor automate. Noua optiune va asigura un plus de confort pentru posesorii de masini. De asemenea, va simplifica in mod considerabil procesul de plata si timpii de asteptare ai soferilor pentru a iesi din parcare.
De ce este nevoie pentru a folosi Garmin Pay?
Plata taxei de parcare cu Smartwatch Garmin se efectueaza la casele automate echipate cu cititor de card bancar contactless. Astfel, nu necesita o infrastructura suplimentara, singura diferenta constand in faptul ca trebuie inrolat cardul pe aplicatia de pe smartwatch.
Aceasta metoda de plata este disponibila pentru posesorii de carduri Visa BT de la Banca Transilvania.
Cum se adauga cardurile BT in Garmin Pay?
Pentru a folosi... mai mult
Marti, 18 Decembrie 2018, ora 10:46
Florin Stoican conduce o schimbare de mentalitate in Romania, construind sisteme functionale in jurul ariilor protejate. A infiintat cu succes Parcul National Buila-Vanturarita in judetul Valcea si Parcul Natural Vacaresti in Capitala, ambele la initiativa cetateneasca, o realizare inedita in Romania.
Mai mult, cu ajutorul comunitatii formate de el la Buila, a creat un impact economic local de 30 de milioane de euro, protejand in acelasi timp valorile culturale si naturale. Numarul de turisti din Buila a crescut in cativa ani de la cateva sute la peste 25.000 pe an.
Din Parcul Natural Vacaresti, Florin vrea sa faca principala atractie turistica a Bucurestiului, o "ambasada" a ariilor naturale protejate din Romania, un loc in care sa fie promovate valorile naturale deosebite ale tarii noastre, la nivel national si international.
Spune-ne mai multe despre tine, evolutia ta profesionala, si despre pasiunea ta care te-a determinat sa pui bazele, acum 15 ani, primului parc national din Romania intemeiat de o organizatie non-guvernamentala.
Pot spune ca in ultimii 15 ani am avut permanent doua joburi: unul ca angajat al unor mari companii si altul ca activist de mediu voluntar in cadrul celor doua ONG-uri pe care le-am fondat: Asociatia Kogayon si Asociatia Parcului Natural Vacaresti.
Am lucrat dupa facultate la un proiect al Bancii Mondiale in cadrul Agentiei Nationale pentru Resurse Minerale, la refacerea mediului post-minierit.
Am lucrat geotehnica si... mai mult
Marti, 13 Noiembrie 2018, ora 12:39
Premiera pe piata solutiilor de plata a taxei de parcare in statiile de plata automata: Noutatea vine de la Parkomatic, singura companie care a introdus optiunea platii contactless a taxei de parcare, direct de pe telefonul mobil, in statiile de parcare automata instalate de catre companie.
Noul sistem de plata a taxei de parcare Parkomatic vine in sprijinul nevoilor oraselor care aspira la calificativul de Smart City, intrucat sistemul inovativ de management al locurilor de parcare promite sa elimine haosul din parcari.
Iata ca plata parcarii nu a fost nicicand mai simpla, de cand bancile si-au extins posibilitatile de plata, un numar semnificativ dintre acestea permitand clientilor sa achite acum si direct cu telefonul mobil.
Sistemul de management al parcarii furnizat de Parkomatic este singurul din tara echipat cu terminale cu posibilitate de plata contactless, atat cu cardul bancar, cat si cu smartphone-ul.
Statiile de plata echipate astfel permit functionarea automata, fara a fi necesara prezenta factorului uman. Sistemul este intuitiv si rapid, o simpla apropiere a cardului sau telefonului mobil de automatul de plata permitand efectuarea platii si validarea tichetului de parcare.
Operatiunea este mult mai simpla decat plata cu bani lichizi, iar terminalul recunoaste orice tip de card sau telefon care are tehnologia NFC inclusa si cardul virtual instalat.
Parkomatic a instalat deja cateva astfel de sisteme in Romania, pentru Spitalul Militar Regina... mai mult
Joi, 27 Septembrie 2018, ora 16:40
Primarul Capitalei, Gabriela Firea, transmite, joi, ca in Parcul Romniceanu din Sectorul 5 se fac lucrari de reabilitare a mobilierului urban si a locurilor de joaca, nu pentru amenajarea unui patinoar, adaugand ca la directia de specialitate din cadrul municipalitatii nu a fost depusa documentatia pentru obtinerea autorizatiei in acest sens, avand in vedere ca Parcul Romniceanu se afla in zona protejata.
Precizarile vin dupa criticile aduse de presedintele filialei Bucuresti a Ordinului Arhitectilor, Serban Sturdza, care sustine ca anuntul de participare si documentatia de atribuirea a contractului privind construirea unor patinoare in parcurile din Sectorul 5, inclusiv in Parcul Romniceanu, arie protejata, este publicat in Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP) din 20 decembrie, iar valoarea acestuia se ridica la peste 3 milioane de lei.
"Asa cum s-a comunicat public in cursul zilei de ieri (miercuri - n.r), potrivit informatiilor primite de la conducerea Sectorului 5, lucrarile care se executa in acest parc sunt lucrari de punere in siguranta a mobilierului urban si a locului de joaca, ca urmare a sesizarilor primite de la Oficiul pentru Protectia Consumatorului, si nu lucrari de realizare a unui patinoar", transmite primarul Capitalei.
Potrivit acestuia, la directia de specialitate din cadrul municipalitatii nu a fost depusa nici o documentatie pentru obtinerea autorizatiei pentru construirea unui patinoar, avand in vedere ca Parcul Romniceanu se afla... mai mult
Joi, 28 Decembrie 2017, ora 19:14
Organizatorii Untold au anuntat ca vor suporta integral costurile de reabilitare a Parcului Central din Cluj-Napoca, unde s-a desfasurat o parte din festival, acestea ridicandu-se la aproape 300.000 de lei.
Potrivit unui comunicat al Untold transmis, duminica, lucrarile care vor fi executate includ pregatirea terenului si suprainsamantare, fertilizare teren, inlocuire pavaj, inlocuire banci, inlocuire rigole, inlocuire stalpi de iluminat public, inlocuire cosuri de gunoi, plombare gropi.
"Organizatorii Untold si-au propus ca in baza acordului de manifestare publica sa vina in sustinerea comunitatii locale si sa acopere integral costurile de reamenajare a Parcului Central si a parcului din vecinatatea Hotel Sport, reamenajare necesara atat in urma organizarii festivalului, cat si din cauza unor factori independenti (canicula din ultima perioada, organizarea in parc a altor evenimente, uzura normala a parcului de peste an).
In acest sens, Primaria Cluj-Napoca a stabilit necesarul lucrarilor de modernizare: pregatire teren si suprainsamantare, fertilizare teren, inlocuire pavaj, inlocuire banci, inlocuire rigole, inlocuire stalpi de iluminat public, inlocuire cosuri de gunoi, plombare gropi. Costurile totale se ridica la suma de 282.354 lei si vor fi suportate integral de catre organizatorii Untold", se arata in comunicat.
Lucrarile vor fi efectuate de catre RADP Cluj-Napoca, in perioada 16 august - 15 septembrie 2017.
"Untold isi propune sa investeasca anual... mai mult
Duminica, 13 August 2017, ora 12:52
Banca Transilvania (BT) a investit zece milioane de euro pentru constructia unei cladiri de birouri si a unui centru de date in parcul industrial Tetarom I din Cluj, unde vor lucra 350 de de angajati.
"In noua cladire de birouri lucreaza 350 de angajati din diverse departamente ale centralei BT. Constructia cuprinde demisol si cinci etaje. Investitia totala a bancii este de peste zece milioane euro, incluzand partea de constructie, dotari, respectiv echipamentele tehnologice de ultima generatie", se arata intr-un comunicat al bancii.
Proiectul a fost finalizat conform estimarilor bancii, intr-un an si jumatate, lucrarile fiind incepute la sfarsitul anului 2011.
In cladirea de birouri va fi deschisa o agentie BT pentru companiile care isi desfasoara activitatea in cadrul parcului industrial Tetarom I.
Banca Transilvania are la nivel national peste 6.000 de angajati, o retea formata din 550 de sedii si 1,67 milioane de clienti activi. Printre actionarii BT se numara Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD), cu o participatie de 15%. mai mult
Vineri, 31 Mai 2013, ora 12:07
Parcarea subterana de la Universitate a fost joi inaugurata, acesta fiind primul obiectiv de acest fel construit in Bucuresti in parteneriat public-privat, avand o capacitate de 425 de locuri pentru autoturisme si 21 pentru motociclete.
Intrarea in parcare se va face prin strazile Academiei si Caragiu, iar iesirea pe la Muzeul de Istorie al Municipiului Bucuresti, pe bd. I.C. Bratianu.
"O sa urmeze zeci de alte parcari. Sa fie clar pentru toata lumea ca intram intr-o ordine normala prin construirea parcarilor subterane. In acest fel strazile raman libere, trotuarele de asemenea si cu spatii pedestriene corespunzatoare", a declarat primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu.
El a avertizat insa ca masinile parcate neregulamentar vor fi ridicate.
Tariful pe ora in aceasta parcare va fi de 2,5 lei, maximum zilnic - 25 de lei, cu mentiunea ca in primele doua saptamani de la inaugurare parcarea va fi gratuita, iar in luna urmatoare perioadei de promotie primele doua ore, de asemenea, vor fi gratuite.
In cazul abonamentelor, costul pe o luna pentru un autoturism este de 499 lei, iar pentru motociclete 199 lei.
De asemenea, mai exista posibilitatea incheierii unor abonamente pe 10 ore/zi urmand ca pe luna sa se plateasca 349 lei, iar cei care doresc sa-si parcheze masina noaptea timp de 10 ore costul unui astfel de abonament va fi 149 lei.
Sorin Oprescu a mai precizat ca in Centrul Istoric urmeaza sa fie construita o a doua parcare in partea de sud spre... mai mult
Joi, 15 Noiembrie 2012, ora 13:33