Insolventele bancilor americane au provocat pagube in valoare de 165 miliarde de dolari, in ultimii 35 de ani, se arata intr-un raport oficial al SUA.
Aceasta suma a fost suportata de platitorii de taxe si a fost folosita pentru a salva institutiile financiare cu probleme.
Estimarile au fost realizate de Oficiul Guvernamental de Contabilitate din Statele Unite, care arata ca sunt necesare masuri de precautie.
"Criza financiara din 2007-2008 a demonstrat ca riscurile la adresa sigurantei si sanatatii sistemului bancar nu trebuie evaluate doar in functie de activitatea si performantele individuale ale institutiilor financiare. In schimb, autoritatile care reglementeaza ...citeste mai departe despre "Bancile, salvate de cei care platesc taxe: Costurile ajung la 165 de miliarde de dolari" pe Ziare.com mai mult
Vineri, 26 Iunie 2015, ora 10:28
Autoritatile din Statele Unite si Marea Britanie ar putea amenda cu suma totala de 1,58 miliarde de dolari sapte banci mari investigate pentru manipularea pietei valutare, in urma unei intelegeri care va fi semnata in maximum doua saptamani, relateaza The Wall Street Journal.
Cele sapte banci care se afla in prezent in negocieri cu autoritatile de reglementare sunt Barclays, HSBC si Royal Bank of Scotland din Marea Britanie, UBS din Elvetia si Citigroup, J.P. Morgan Chase si Bank of America din SUA, potrivit Mediafax.
Desi obiectivul autoritatilor este sa ajunga la un acord cu institutiile bancare vizate pana la jumatatea saptamanii viitoare, acest termen s-ar putea prelungi cu inca o saptamana, potrivit surselor The Wall Street Journal.
Dintre cele sapte banci, Bank of America negociaza doar cu autoritatile americane, in timp ce celelalte sase poarta discutii cu institutii atat din SUA, cat si din Marea Britanie.
Amenda totala pe care cele bancile o vor plati catre autoritatile americane si britanice se ridica la 1,58 miliarde de dolari, Autoritatea de Conduita Financiara (FCA) din Marea Britanie urmand sa primeasca intre 300 si 450 de milioane de dolari, cea mai mare penalitate aplicata vreodata intr-o investigatie.
Autoritatile analizeaza de mai bine de un si jumatate acuzatii potrivit carora cele sapte banci nu au supravegheat corespunzator activitatea traderilor sai si nu au condus suficient de multe controale interne, in aceste conditii mai multi... mai mult
Vineri, 07 Noiembrie 2014, ora 16:37
Lichiditatile bancilor americane au atins un nivel record, de 981 miliarde de dolari in saptamana incheiata la 27 iulie, potrivit datelor Rezervei Federale, de peste trei ori mai mari decat in iulie 2008, inainte de prabusirea Lehman Brothers si declansarea crizei financiare globale, potrivit Mediafax. Depozitele la bancile americane ar putea sa creasca in continuare, daca investitorii retrag fonduri din Europa, ca urmare a crizei, pentru a-i plasa in institutiile de credit americane, noteaza Bloomberg.
Aceste fonduri nu vor fi binevenite. Din cauza oportunitatilor reduse de a imprumuta profitabil, bancile din SUA ar putea fi nevoite sa impuna taxe la depozite.
Bank of New York Mellon a anuntat, saptamana trecuta, planuri de a taxa clientii institutionali pentru depozitele foarte mari, de peste 50 de milioane de dolari.
Intr-o scrisoare catre clienti, banca a explicat ca ia masuri pentru a transfera costurile suportate din cauza cresterii depozitelor in dolari. mai mult
Luni, 08 August 2011, ora 23:25
Singura banca care s-a deschis in Statele Unite de la inceputul anului opereaza dintr-o casa mobila, parcata pe un teren viran in fata unei biserici din orasul Lake Charles, statul Louisiana, potrivit cotidianului New York Times (NYT).Lakeside Bank este condusa de un fost jucator de fotbal american, Hartie Spence, care ofera si doze de umor fals alaturi de imprumuturi ocazionale. "Acesta este un loc in care principala cauza a mortalitatii este plictiseala", a afirmat Spence.
Intrebat cum a reusit ca banca pe care o conduce sa obtina aprobarea autoritatilor federale de reglementare, Spence, in varsta de 70 de ani, a glumit: "Cred ca se datoreaza faptului ca arat bine".
Penuria de noi institutii de credit din SUA urmeaza unei perioade dificile pentru industria financiara. Odata cu adancirea crizei creditelor, sute de banci si institutii financiare nonbancare au fost inchise. Ca urmare, numarul investitorilor dispusi sa infiinteze o banca de la zero a scazut drastic.
Iar cei cativa care au incercat au intampinat dificultati in a obtine aprobarea autoritatilor. In acest an, Spence are privilegiul de a fi infiintat singura banca asigurata de autoritatile federale. In alte sapte cazuri, investitorii au primit aprobarea de a cumpara o banca aflata in faliment si sa o redeschida.
Incepand din ianuarie 2008, peste 280 de banci mici si institutii financare nonbancare au fost inchise in SUA, iar costurile pentru autoritatea de garantare a depozitelor au fost de aproximativ 70 de... mai mult
Duminica, 29 August 2010, ora 23:15
Autoritatile de reglementare din Statele Unite au inchis vineri trei banci, ridicand numarul de falimente din acest an la patru, potrivit Reuters, dupa ce anul trecut criza a scos de pe piata 140 de banci, in mare parte de mici dimensiuni.Federal Deposit Insurance Corp (FDIC), agentia care administreaza schema de garantare a depozitelor bancare din SUA, a anuntat ca Town Community Bank and Trust din Antioch (Illinois), Saint Stephen State Bank din Saint Stephen (Minnesota) si Barnes Banking Co din Kaysville (Utah) sunt ultimele victime ale crizei financiare.
Cele trei banci erau de dimensiuni reduse. Barnes Banking Co, Town Community Bank si St. Stephen State Bank aveau active de 828 milioane dolari, 70 milioane dolari, respectiv 25 milioane dolari.
FDIC, care asigura depozitele pana la un plafon de 250.000 dolari, nu a precizat cauzele celor trei noi falimente, dar estimeaza costurile pentru fondul de garantare la circa 296,3 milioane dolari.
Agentia se asteapta ca ritmul falimentelor bancare sa ramana ridicat in acest an, dupa ce anul trecut au fost inchise 140 de banci, cel mai ridicat numar dupa 1992. mai mult
Sambata, 16 Ianuarie 2010, ora 16:10
Numarul bancilor inchise in Statele Unite in acest an a ajuns la 123, record dupa 1992, dupa ce autoritatile americane au inchis inca trei banci, potrivit Bloomberg.Doua din cele trei banci, Orion Bank si Century Bank din Florida, au fost preluate de Iberiabank, cu sediul in Louisiana, care si-a marit, in urma operatiunii, depozitele cu 2,5 miliarde dolari si reteaua cu 34 de sucursale.A treia banca, Pacific Coast National Bank din California, a fost preluata Sunwest Bank, din acelasi stat, care si-a asumat depozite de 130,9 milioane dolari si active de 134,4 milioane dolari.Schema de garantare a depozitelor din SUA, Federal Deposit Insurance Corp (FDIC), va avea costuri de circa 980 milioane dolari in urma celor trei falimente.Numarul de falimente bancare din SUA a ajuns in acest an la cel mai inalt nivel din ultimii 17 ani, in ciuda iesirii din recesiune in trimestrul al treilea. in 1992, numarul de banci inchise a fost de 179. mai mult
Sambata, 14 Noiembrie 2009, ora 14:53