Banca Romana de Credite si Investitii (BRCI), cea mai recenta institutie de credit de pe piata autohtona controlata de omul de afaceri Dorinel Umbrarescu, este cea de-a doua banca cu capital majoritar privat romanesc care apare pe piata de la inceputul crizei.
Omul de afaceri Dorinel Umbrarescu si-a prezentat la inceputul saptamanii planurile sale si ale managementului cu cea mai noua banca din sistemul bancar roman, Banca Romaneasca pentru Credit si Investitii (BRCI).
"Imi doresc o banca care sa vina in sprijinul investitorilor, in special autohtoni. Daca si multinationalele vor dori, sunt bineveniti. Imi doresc o banca in care depunatorii sa aiba siguranta 100% ca nu vor pierde banii (...) Doresc ca aceia care investesc sa fie respectati si in primul rand sa fie serviti foarte rapid, sa primeasca un raspuns, da sau nu, intr-o saptamana, maxim 10 zile, si nu in trei luni. As vrea sa avem o banca suficient de buna sa usureze munca firmelor private", a declarat Dorin Umbrarescu, cunoscut pentru afacerile cu statul la constructia de sosele.
La randul sau, directorul general al bancii, Marinel Burduja, a declarat ca BRCI nu va fi o banca universala, ci de nisa, cu 75-80% din activitatea de creditare dedicata persoanelor juridice, inclusiv liber profesionisti, iar 20-25% o zona de retail atent selectionata, cu accent pe private banking.
"Vrem sa aducem in piata o noua atitudine fata de client. Ca sa te diferentiezi de competitie trebuie sa aduci ceva deosebit.... mai mult
Marti, 11 Februarie 2014, ora 09:35
Grupul bancar elen Piraeus Bank a anuntat miercuri ca a finalizat vanzarea pachetului sau de 93,27% din actiunile ATE Bank Romania SA catre omul de afaceri Dorinel Umbrarescu, dupa ce a primit toate autorizatiile necesare, informeaza un comunicat al bancii.
"Tranzactia a avut loc dupa incheierea, in prealabil, a transferului unei parti din activele si pasivele ATE Bank Romania SA catre Piraeus Bank Romania SA", precizeaza grupul bancar elen.
In luna aprilie a acestui an, Dorinel Umbrarescu a preluat de la Piraeus Bank pachetul de 93,27% pe care il detinea la subsidiara sa ATE Bank Romania pentru suma de 10,3 milioane de euro.
Banca Nationala a Romaniei a aprobat, in luna octombrie, conducerea viitoarei banci rezultate dupa finalizarea tranzactiei. In noua sa formula de actionariat, banca va fi condusa de Marinel Burduja, fostul prim-vicepresedinte al Raiffeisen Bank timp de sapte ani, cel care a si coordonat din partea lui Dorin Umbrarescu tranzactia. De pe pozitia de presedinte executiv, acesta va fi secondat de Alina Pascu, membru al conducerii ATE, Dorin Badea, ex-sef Trezorerie UniCredit, Gabriel Arsene, care a lucrat la Raiffeisen Bank si Andrei Popovici, fost la McKinsey.
Infiintata in anul 1990 sub numele Banca pentru Mica Industrie si Libera Initiativa - MINDBANK SA, aceasta a fost prima banca cu capital mixt din Romania. In anul 2006, Agricultural Bank of Greece (ATE Bank) a achizitionat majoritatea actiunilor la aceasta entitate pentru ca la finele... mai mult
Joi, 19 Decembrie 2013, ora 08:12
Marinel Burduja este artizanul noii banci romanesti, denumita Banca Romana pentru Credit si Investitii, ce urmeaza a fi constituita dupa cumpararea ATE Bank de catre omul de afaceri Dorinel Umbrarescu.
Consiliul de Administratie al BNR a aprobat joi conducerea viitoarei banci, potrivit directorului Directiei Supraveghere din Banca Nationala a Romaniei, Nicolae Cinteza. Acesta a precizat ca, dupa finalizarea tranzactiei, BNR va aproba si noua denumire a bancii.
Omul de afaceri Dorin Umbrarescu a semnat un acord in luna aprilie cu Piraeus Bank pentru preluarea subsidiarei ATE Bank Romania, urmand sa plateasca 10,3 milioane de euro pentru 93,27% din actiunile institutiei de credit.
Noua banca a lui Umbrarescu porneste cel putin cu un avantaj, acela al liderului cu multa experienta in banking si relatii in mediul de afaceri, reprezentat de Marinel Burduja.
Are "scoala" Bancorex
Burduja este unul dintre cei mai experimentati bancheri de corporate de pe piata locala. Acesta face parte din luna aprilie 2013 din Consiliul de Administratie al Leumi Bank Romania.
El a fost pe o perioada de sapte ani numarul doi dupa Steven van Groningen, ocupand pozitia de prim-vicepresedinte executiv, responsabil cu divizia corporatii in cadrul Raiffaisen Bank.
In 1991 devine directorul bancii de stat Bancorex, sucursala din orasul-natal, Piatra Neamt, apoi vicepresedinte al intregii banci, la Bucuresti, ca in 1996 sa treaca in mediul privat, la Creditanstalt, ABN AMRO.... mai mult
Luni, 21 Octombrie 2013, ora 16:35