Perioada post-criza a ridicat un val masiv de incertitudine in toata lumea, dar ingrijorarea nu planeaza strict asupra oamenilor simpli, ci este intalnita intr-un procent ridicat in randul celor cu averi consistente.
Un studiu realizat de banca elvetiana UBS in randul milioanarilor de pe 7 piete dezvoltate din toata lumea arata ca 90% dintre acestia sunt alarmati de lipsa de predictibilitate in ceea ce priveste evolutia economiilor unde si-au depus banii, mentioneaza CNBC.
Posesori de averi cu o valoare de peste un million de dolari din Marea Britanie, Italia, Elvetia, Hong Kong, Japonia, Singapore si Mexic se declara ingrijorati de acest lucru, cei mai speriati fiind milionarii mexicani (90%), care dau vina pe gradul ridicat de coruptie din tara.
Ii urmeaza indeaproape cei din Singapore, 84% dintre acestia vazand in impunerea unor bariere comerciale cel mai mare pericol pentru averile lor.
Pentru milionarii singaporezi, cele mai bune investitii ale momentului sunt cele imobiliare, alaturi de pastrarea rezervelor de lichiditati in vederea exploatarii unei bune ocazii de a investi.
Nu acelasi lucru se poate spune despre posesorii de averi similare din Hong Kong si Japonia, care tot nu reusesc sa identifice un punct focal catre care sa isi dirijeze profiturile. mai mult
Joi, 18 Mai 2017, ora 06:36
Imuni la criza si austeritate, bogatii lumii devin mai bogati, iar in topul tarilor care gazduiesc cei mai multi milionari regasim state de pe toate continentele.
Iata, deci, unde traiesc cei mai multi milionari in dolari, potrivit unui clasament realizat de Business Insider.
Citeste si care e cea mai atractiva tara pentru milionarii lumii
1. Statele Unite - 4.458.000 de milionari
Asa cum era de asteptat, cea mai mare economie a planetei are si cei mai multi bogati. Desi China se apropie cu pasi repezi, America este locul in care inovatia este cea mai incurajata si bine platita la nivel global.
2. Japonia - 2.720.000 de milionari
Numarul milionarilor din aceasta tara a crescut cu 11% in ultimul an. O posibila explicatie, scrie sursa citata, este aceea ca legile nipone motiveaza populatia sa faca investitii.
3. Germania - 1.199.000 de milionari
Nemtii sunt cunoscuti pentru faptul ca au cea mai mare economie din zona euro, asa se explica si ca Germania este tara ...citeste mai departe despre "Top 10 tari cu cei mai multi milionari de pe planeta" pe Ziare.com mai mult
Miercuri, 20 Iulie 2016, ora 08:43
Milionarii vor ajunge sa controleze aproape jumatate din bogatia globala pana la sfarsitul anului 2019, arata un nou studiu realizat de Boston Consulting Group.
Analistii companiei afirma ca, in urmatorii ani, prapastia dintre clasele sociale se va adanci si mai mult.
Boston Consulting Group arata in raportul Averilor Globale ca numarul milionarilor este in crestere, numai anul trecut inregistrandu-se un numar de peste 2 milioane de noi posesori de averi ce depasesc un milion de dolari, relateaza reporterii CNBC.
Averi de pe bursa
Anul trecut, numarul milionarilor de pe glob a crescut cu doua milioane, ajungand la un total de 17 milioane de detinatori de mari averi.
Acestia controleaza deja 41% din cele 164. 000 de miliarde de dolari reprezentand totalul averilor private la nivel global. Procentul este in crestere fata de 2013, cand bogatii lumii controlau doar 40% din aceasta suma.
Raportul prognozeaza ca milionarii vor controla peste 46% din bogatia privata globala in anul 2019.
O mare parte din cresterea inregistrata de marile averi a fost generata de veniturile generate pe bursa.
Analistii BCG estimeaza ca 73% din castigurile private inregistrate in cursul anului 2014 au fost realizate prin intermediul performantei inregistrate pe diferite piete de activele deja existente, decat din alte afaceri si investitii noi.
Ban la ban trage
"Bogatii devin din ce in ce mai bogati", sustine Anna Zakrzewski, partener in cadrul firmei de consultanta din... mai mult
Marti, 16 Iunie 2015, ora 14:09
Numarul romanilor cu averi de peste 30 de milioane de dolari va creste in urmatorii 10 ani cu 34%, in timp ce avansul la nivel mondial va fi de 50%, potrivit unui raport al companiei de consultanta Knight Frank, cu sediul central la Londra.
In Romania, numarul romanilor cu averi de peste 30 de milioane de dolari va ajunge la 183, de la 137, anul trecut. In Europa, cresterea va fi de 31%, de la 54.170 de persoane in urma cu un an la 70.864 de persoane.
Cei mai multi astfel de milionari sunt in America de Nord. In aceasta regiune, in urmatorul deceniu va avea loc o crestere de 32% a numarului milionarilor, de la 65.579 de persoane anul trecut la 86.965 in 2022.
Numarul persoanelor cu averi mari, de peste 30 de milioane de dolari, a crescut anul trecut cu 8.700, respectiv cu 5%, la nivel global. Averile cumulate ale acestora au urcat anul trecut cu 2%, la 26.000 de miliarde de dolari. In urmatorii 10 ani, numarul acestor persoane va creste cu 50%, la peste 285.000, potrivit raportului.
Dintre tarile europene, numarul persoanelor cu averi de peste 30 de milioane de dolari va creste cu 20% in Germania, la 20.286, in Franta cu 28%, la 5.212, iar in Marea Britanie cu 36%, la 14.140.
In Rusia va avea loc o crestere de 51%, la 1.694 persoane, in Polonia de 41%, la 1.128, iar in Cehia cu 38%, la 367.
Londra si New York vor fi principalele destinatii pentru elita mondiala a bogatilor, in urmatorul deceniu, chiar daca averile vor fi construite cel mai rapid in Asia... mai mult
Joi, 07 Martie 2013, ora 09:59
Singapore are de departe cei mai multi milionari ca procentaj din populatie, orasul-stat fiind urmat de Qatar si Kuweit, in timp ce SUA continua sa domine topul mondial al tarilor cu cei mai multi bogati, potrivit unui raport prezentat marti de Boston Consulting Group (BCG).
Numarul familiilor cu avere de peste un milion de dolari a crescut anul trecut in Singapore la 188.000, reprezentand 17,1% din totalul gospodariilor din metropola cu o populatie de 5 milioane de oameni, cunoscut pentru industria serviciilor financiare si devenit unul dintre cele mai importante centre bancare offshore din lume.
Tot mai multi milionari aleg Singapore ca resedinta, datorita taxelor mici si calitatii ridicate a vietii.
Cofondatorul Facebook Eduardo Saverin a renuntat la inceputul anului la cetatenia SUA pentru a se muta in Singapore, procedura fiind finalizata la scurt timp inainte de listarea la bursa a retelei de socializare. Coincidenta sau nu, succesiunea evenimentelor a starnit controverse in Statele Unite, Saverin fiind criticat ca si-ar fi schimbat resedinta pentru a evita plata taxelor pe castigul obtinut in urma ofertei publice initiale a companiei.
Qatar, pe locul al doilea in topul locurilor cu cei mai multi milionari
Pe locul al doilea in top este Qatarul, unde 14,3% dintre familii au averi mai mari de un milion de dolari, la o populatie de 1,9 milioane de persoane.
Qatar rezerve uriase de gaze naturale si va gazdui campionatul mondial de fotbal FIFA World Cup... mai mult
Marti, 05 Iunie 2012, ora 15:59