Laurene Powell Jobs nu este numai vaduva regretatului co-fondator al Apple, Steve Jobs, care i-a mostenit averea, ci si o femeie de afaceri de succes, cu dare de mana.
Ea se afla in topul celor mai bogati 50 de oameni ai planetei, potrivit Wealth-X, o firma de cercetare de piata care analizeaza averea miliardarilor lumii.
Business Insider aminteste ca de la moartea sotului ei, in 2011, avutia sa - formata in cea mai mare parte din actiuni la Apple si Disney - a ajuns la 14,4 miliarde de dolari.
La fel ca regretatul inventator al iPhone-ului, Powell Jobs apare rar la evenimente, da putine interviuri si nu este o "rasfatata" a tabloidelor. In schimb, prefera sa faca donatii in scopuri caritabile si sa se concentreze pe afacerile sale.
Amintiri cu Steve Jobs: Copiii sai nu aveau decat acces limitat la tehnologie
- Laurene Powell Jobs s-a nascut in West Milford, New Jersey, SUA, in 1963. Mama sa era profesoara, iar tatal era pilot si a a murit intr-un accident aviatic pe ...citeste mai departe despre "Ce face misterioasa vaduva a lui Steve Jobs cu o avere de peste 14 miliarde de dolari" pe Ziare.com mai mult
Sambata, 12 Martie 2016, ora 13:46
Desi Steve Jobs este cunoscut in special ca fondatorul Apple, el a jucat un rol urias si in cadrul companiei Pixar. In vremea in care a condus acest studio de filme, el avea intalniri de afaceri doar vinerea.
In 1985, regretatul antreprenor a fost dat afara de la gigantul IT care realizeaza iPhone si iPad, informeaza Business Insider.
Insa el nu a stat degeaba si a cumparat Pixar (care la acea vreme se numea Graphics Group) de la Lucasfilm pentru 5 milioane de dolari, devenind cel mai mare actionar si director executiv pana in 2006, cand a fost achizitionata de Disney cu 7,4 miliarde de dolari.
Steve Jobs valoreaza o avere si dupa moarte: Suma uriasa licitata pentru o poza cu el
Cat timp a fost la Pixar, viata lui Jobs a fost presarata cu multe lucruri pozitive, au mentionat Brent Schlender si Rick Tetzeli, autorii cartii "Becoming Steve Jobs: The Evolution of a Reckless Upstart Into a Visionary Leader".
In conditiile in care Jobs a revenit la conducerea Apple in 1997, ...citeste mai departe despre "Motivul pentru care Steve Jobs avea intalniri de afaceri vinerea" pe Ziare.com mai mult
Luni, 23 Martie 2015, ora 13:00
O fotografie cu regretatul CEO al Apple, Steve Jobs, a fost scoasa la licitatie pe eBay, iar un utilizator este dispus sa dea 13.000 de dolari pentru a o avea.
Poza face parte din albumul liceului la care a mers omul de afaceri, arata Cult of Mac.
Pretul de pornire a fost de 5.000 de dolari, dar suma aproape s-a triplat in cateva zile.
Fotografia cu Steve Jobs dateaza din 1972. El avea 17 ani, parul lung si era descris ca fiind un rebel al clasei.
Cel care vinde aceasta poza, utilizatorul "bcwright77", sustine ca a fost prieten cu sora lui Steve Jobs, iar fratele lui a mers la cursuri impreuna cu fondatorul Apple.
Omul de afaceri ar fi fost "mascariciul clasei" si parea ca nu prea ia lectiile in serios.
Licitatia se incheie peste o zi si jumatate.
Amprenta lasata de Jobs asupra Apple este una puternica nu doar la nivel de produse ...citeste mai departe despre "Steve Jobs valoreaza o avere si dupa moarte: Suma uriasa licitata pentru o poza cu el" pe Ziare.com mai mult
Vineri, 20 Martie 2015, ora 14:40
Impresionantul iaht al lui Steve Jobs, botezat "Venus", care fusese retinut la chei din cauza unui litigiu pentru facturi neplatite catre designerul francez Philippe Starck, este liber sa plece. Este o solutie temporara la care au ajuns partile, a anuntat luni avocatul olandez al mostenitorilor lui Steve Jobs, citat de AFP.
"Venus nu mai este sub sechestru", a declarat AFP Gerard Moussault, avocatul in Olanda al mostenitorilor fondatorului companiei Apple. "A fost gasita o solutie si s-a depus o garantie intr-un cont bancar pentru ca vasul sa poata pleca", a adaugat el, refuzand sa precizeze la cat se cifreaza garantia.
Iahtul de circa 70 m lungime a fost sechestrat in urma litigiului intre mostenitorii lui Steve Jobs - vaduva sa, Laurene Powell Jobs, si cei trei copii ai lor, Reed, Erin si Eve - si designerul francez Philippe Starck, care a proiectat interiorul vaporului. Mostenitorii lui Jobs considera ca designerul ar trebui platit cu un procent din costul total al navei, adica cu 6% din costul estimat de 100 milioane de euro, iar Starck apreciaza ca trebuie sa primeasca o suma fixa, de 9 milioane de euro.
Vaporul a fost construit de santierul naval olandez "Royal de Vries", intr-un mic port din sud-vestul orasului Amsterdam. Philippe Starck afirma in 2011 ca lucreaza la conceptia iahtului, mentionat in biografia lui Steve Jobs scrisa de Walter Isaacson. "Stiu ca pot muri si lasa pe Laurene cu un vapor construit pe jumatate, a spus Jobs, citat in biografie, dar... mai mult
Marti, 25 Decembrie 2012, ora 14:07
Iahtul de peste 100 milioane euro construit pentru fostul lider Apple Steve Jobs a fost sechestrat in Amsterdam din cauza unui litigiu privind o datorie neachitata catre designerul francez Philippe Starck, potrivit The Guardian.
Jobs, care a murit anul trecut, nu a mai apucat sa foloseasca iahtul, denumit Venus, insa il angajase pe Starck sa se ocupe de designul vasului.
Un avocat care reprezinta compania lui Starck a declarat pentru Reuters ca designerul a primit numai sase milioane euro dintr-un total de noua milioane euro convenit pentru serviciile oferite.
Designerul incearca astfel sa recupereze diferenta, iar litigiul a condus la blocarea vasului miercuri seara in portul din Amsterdam, pana la plata datoriei de catre administratorii averii lui Jobs.
"Proiectul a inceput in 2007 si au existat numeroase discutii detaliate intre Jobs si Starck. Aveau incredere unul in celalalt, deci contractul nu a fost foarte detaliat", a comentat avocatul. mai mult
Vineri, 21 Decembrie 2012, ora 17:08
Steve Jobs si sotia sa au plasat in 2009 cel putin trei proprietati in trust-uri (administrare privata, n.r.), strategie prin care cofondatorul Apple a incercat sa se asigure ca averea si succesiunea nu vor fi facute publice dupa moarte, relateaza Mediafax.Transferurile de proprietate au avut loc in timpul unui concediu medical din 2009, potrivit inregistrarilor publice ale tranzactiilor.
Plasarea averii in trust se face printr-un contract care da activele in incredintare unei persoane sau firme specializate, in baza unor conditii stricte, beneficiarul pastrand drepturile de exploatare si orice alte venituri sau profituri aduse de respectivele proprietati.
Considerat unul dintre cei mai de seama inovatori in domeniul computerelor, industria muzicala si sectorul comunicatiilor mobile, Jobs a murit miercuri, la varsta de 56 de ani, dupa o lupta indelungata cu cancerul.
Nu se stie daca Jobs a plasat in trust-uri similare si alte active, precum actiunile detinute la Apple si Walt Disney, insa procesul de succesiune ar putea ramane in totalitate secret daca a luat astfel de masuri.
Plasarea actiunilor si a proprietatilor imobiliare in trust-uri poate minimiza taxele pe avere in urma decesului, si poate in acelasi timp preveni dezvaluirea publica a averii in tribunal, potrivit unui avocat din San Francisco specializat in trusturi si administrarea averii, citat de Reuters.
"Daca a facut totul asa cum trebuie, detaliile ar putea sa nu fie aflate niciodata", comenteaza acesta.... mai mult
Vineri, 07 Octombrie 2011, ora 13:25
Steve Jobs a lasat in urma o avere estimata de Forbes la 7 miliarde de dolari, formata in principal din actiuni Apple si Walt Disney, insa nu este inca sigur cum va fi impartita mostenirea intre cei patru copii, sotie si sora. Steve Jobs era casatorit, din 1991, cu Laurene Powell, cu care a avut trei copii - un baiat si doua fiice, Reed (in varsta de 20 de ani), Erin (16 ani) si Eve (13 ani). Jobs mai avea insa o fata dintr-o relatie anterioara cu Chrisann Brennan, Lisa Brennan-Jobs, in varsta de 33 de ani, inormeaza Mediafax.
Emblematicul cofondator si lider al Apple a mai lasat in urma o sora, pe Patti Jobs, dar si numerosi prieteni si rude mai indepartate.
Averea sa a fost evaluata in septembrie de Forbes la 7 miliarde de dolari, atribuita muncii depuse la dezvoltarea Apple si a studiourilor de animatie Pixar.
Totusi, cea mai mare parte din avere este reprezentata de actiunile dobandite la Walt Disney Co dupa vanzarea Pixar catre grup.
Participatia lui Jobs la Disney este evaluata la 4,4 miliarde de dolari.
El avea anul trecut 5,426 milioane de actiuni Apple, care ar valora peste 2 miliarde de dolari la pretul de la inchiderea sedintei bursiere de miercuri de la New York.
Jobs ocupa locul 110 in topul Forbes al miliardarilor lumii, pozitia 34 in topul celor mai bogati americani si locul 17 in clasamentul Forbes al celor mai puternici oameni din lume. mai mult
Joi, 06 Octombrie 2011, ora 16:53
Steve Jobs, omul care a transformat lumea calculatoarelor, a muzicii si a telefoanelor mobile, a murit, miercuri, la varsta de 56 de ani, dupa o lunga batalie cu cancerul pancreatic. "Constiinta faptului ca vei muri este cea mai buna cale de a evita capcana gandului ca ai ceva de pierdut. Esti deja dezbracat. Nu exista niciun motiv sa nu-ti urmezi inima", spunea Jobs in 2005.Cofondatorul Apple, unul dintre cei mai importanti antreprenori, i-a avut alaturi in ultimele clipe din viata pe sotia sa si cele mai apropiate rude. Acesta a murit in Palo Alto, California, relateaza CNBC.
Decesul sau a fost anuntat de Apple, vestea generand un val de tristete si compasiune in randul fanilor si a colegilor din mediul de business, de la cofondatorul Microsoft, Bill Gates, pana la CEO Facebook, Mark Zuckerberg.
Figura emblematica din Silicon Valley, care a daruit lumii iPod-ul, iPhone-ul si iPad-ul, renuntase in luna august la functia de CEO a celei mai mari companii tehnologice, predandu-i stacheta secundului sau Tim Cook.
Sufletul Apple
Steve Jobs a fost sufletul companiei care concureaza cu rivali precum Exxon Mobil pentru titlul de cea mai valoroasa companie din SUA.
"Inteligenta, pasiunea si energia lui Steve au reprezentat sursa a numeroase inovati care au imbogatit si au imbunatatit vietile tuturor. Lumea este incomensurabil mai buna datorita lui Steve", a declarat compania Apple.
"Insa marea iubire a vietii sale a fost sotia sa, Laurene, si familia sa. Inimile noastre sunt... mai mult
Joi, 06 Octombrie 2011, ora 10:54
Viata si cariera lui Steve Jobs au fost marcate de decizii inspirate, luate la momentul oportun. Totusi, "creierul" Apple a fost departe de alegerea corecta, de cateva ori. Iata cateva din alegerile gresite pe care le-a facut Steve Jobs de-a lungul timpului, potrivit Business Insider.Si-a ignorat fiica, timp de cativa aniSteve Jobs a devenit tata la 23 de ani. In anii care au urmat, a negat paternitatea si a jurat, in fata judecatorilor, ca este steril. Cand Jobs a dat lovitura cu Apple, mama copilei l-a cautat, cu speranta de a obtine niste bani.In cele din urma, Steve Jobs si-a recunoscut fiica de care s-a apropiat tot mai mult in ultimii ani.Angajarea lui John Sculley, in fruntea AppleTanarul Steve Jobs nu era sigur pe capacitatea sa de a conduce o companie ca Apple, considerand ca are nevoie de sprijinul unui om mai experimentat.Asa a ajuns John Sculley in fruntea companiei pe care n-a inteles-o si din care a decis sa-l elimine pe Jobs."Ce pot sa spun? Am angajat omul gresit. A distrus tot ce am cladit in 10 ani, inclusiv pe mine", avea sa zica Jobs la revenirea in cadrul Apple.Vanzarea actiunilor AppleAtunci cand a fost indepartat din companie, Jobs s-a grabit sa scape de actiunile Apple. O decizie nu foarte inteleapta, daca ne uitam la nivelul de 340,04 dolari la care au ajuns. Desi nici acum nu e de lepadat, averea lui Steve Jobs ar fi putut fi mult mai mare.Prima abordare NeXTAlungat de la Apple, Steve Jobs a pus bazele unei noi companii, NeXT, care dezvolta... mai mult
Miercuri, 06 Aprilie 2011, ora 10:08