Traim in era vitezei, iar detinerea unui autoturism este o necesitate pentru cele mai multe persoane. Cu toate ca o masina iti ofera foarte multe beneficii, aceasta este totusi un bun pasiv care, pe langa costurile de achizitie si de inmatriculare, va genera cheltuieli constante.
Desi o masina va presupune mereu cheltuieli cu reparatii, taxe, carburant sau operatiuni de mentenanta, ai posibilitatea de a reduce aceste costuri fara a renunta in vreun fel la confort si fara a-ti pune in pericol siguranta.
In cele ce urmeaza iti prezentam cele mai avantajoase metode prin care poti reduce semnificativ costurile generate de masina ta:
Gaseste produsele si serviciile cu cel mai bun pret
"Nu exista ieftin si bun!" Este o afirmatie des intalnita si, uneori, adevarata, insa aceasta nu se aplica in toate cazurile. Cu toate ca nu este recomandat sa alegi un model de piesa sau un service auto doar dupa pret, atunci cand esti in cautarea unui produs sau a unui serviciu necesar pentru masina ta, este recomandat sa tii cont si de acest criteriu. Odata ce ai stabilit o lista de optiuni care raspund tuturor exigentelor legate de calitate, poti alege produsul sau serviciul cu cel mai mic pret.
De exemplu, foarte multe magazine comercializeaza acelasi model de piesa la preturi diferite si foarte multe service-uri auto cu aceleasi dotari si personal la fel de specializat au costuri de manopera care variaza. Ramane doar sa te informezi cu privire la aceste costuri si sa alegi... mai mult
Luni, 14 Decembrie 2020, ora 19:13
Inspectoratul de Stat pentru Controlul in Transportul Rutier anunta pe SICAP licitatie pentru achizitionarea a 42 autoturisme personalizate, iar Inspectoratul de Stat in Constructii intentioneaza sa cumpere 20 de masini de teren 4x4.
"Autoritatea contractanta intentioneaza sa achizitioneze 42 autoturisme personalizate pentru efectuarea controlului in trafic", potrivit anuntului Inspectoratului de Stat pentru Controlul in Transportul Rutier.
Valoarea totala estimata este de 3.031.092 lei. In vederea evaluarii ofertelor, componenta financiara reprezinta 85%, garantia autoturismelor 10%, iar termenul de livrare 5%.
Durata prevazuta a contractului este de trei luni, iar termenul limita pentru primirea ofertelor este 19 octombrie.
Valoarea estimata a achizitiei anuntate de Inspectoratul de Stat in Constructii este de 1.462.995 lei.
"Inspectoratul de Stat in Constructii - ISC doreste achizitionarea unor autoturisme noi de teren 4x4 care vor fi utilizate in sustinerea activitatilor specifice ale institutiei. Obiectul contractului il constituie achizitia unui numar de 20 autoturisme de teren 4x4 cu cap. cil. mai mica de 1.600 cmc, cu serviciile necesare livrarii acestora incluse, precum si servicii de garantie", conform anuntului.
In vederea evaluarii ofertelor, componenta financiara reprezinta 70%, puterea motorului 15%, iar garda la sol 15%.
Durata contractului este de doua luni, iar termenul limita pentru primirea ofertelor este 20 octombrie.
Ofertantul... mai mult
Joi, 17 Septembrie 2020, ora 11:14
Autoturismele care trec podul peste Dunare in sensul Giurgiu-Ruse nu vor achita tariful de trecere, sambata, 20 iunie, a anuntat Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).
"Sambata, 20.06.2020, vehiculele rutiere de transport persoane cu cel mult 8+1 locuri pe scaune, inclusiv conducatorul auto (autoturisme), care trec podul peste Dunare in sensul Giurgiu - Ruse, vor fi scutite de achitarea tarifului de trecere. Acest lucru este posibil fiindca data de 20 iunie a fiecarui an este considerata "Ziua Podului", in care autoturismele pot trece fara achitarea tarifului, in conformitate cu prevederile pct. 42 din Anexa nr. 3 Tarife de trecere pentru utilizarea podului peste Dunare in sensul Giurgiu - Ruse a Ordinului MT nr. 1836/2018", precizeaza sursa citata. ...citeste mai departe despre "Autoturismele care tranziteaza podul peste Dunare, pe sensul Giurgiu-Ruse, vor fi scutite sambata, 20 iunie, de taxa de trecere" pe Ziare.com mai mult
Joi, 18 Iunie 2020, ora 10:55
Primaria Capitalei vrea sa interzica traficul cu orice fel de masina sau vehicul motorizat pe mai multe artere din centrul Capitalei, precum Bulevardul Unirii sau Decebal, in ziua de 22 septembrie 2019. Aceasta zi ar putea fi declarata "Ziua fara autoturisme".
Pe ordinea suplimentara a sedintei CGMB de marti a fost inclus un proiect prin care se stabileste "Ziua fara autoturisme in Bucuresti", care va fi pe data de 22 septembrie 2019 (duminica), zi in care traficul cu orice fel de vehicul cu motor va fi interzis pe mai multe artere din Capitala.
"Ziua de 22 septembrie 2019 va fi desemnata ca fiind "Ziua fara autoturisme", in Municipiul Bucuresti. Pe 22 septembrie 2019, intre orele 9:00 si 17:00 se interzice circulatia vehiculelor cu motor, inclusiv LPG, vehicule electrice, cu 2, 3 sau 4 roti in arealul: Bulevardul Decebal - de la strada Dristorului pana la Piata Alba Iulia, Bulevardul Unirii - de la Piata Alba Iulia pana la Piata Constitutiei, fara afectarea traficului pe Bulevadrul Libertatii, iar la intersectia cu Strada Dristorului cu Bulevardul Decebal se va asigura traversarea acestuia", se arata in proiectul de hotarare care a fost introdus pe ordinea suplimentara a sedintei CGMB de marti.
Potrivit proiectului, sunt exceptate de la prevederile de mai sus si vor fi autorizate sa circule in regim normal: ambulantele, vehiculele SMURD, pompieri, politie, Jandarmerie, politie locala precum si ale altor institutii si servicii publice aflate in misiune.
De... mai mult
Marti, 27 August 2019, ora 12:35
Motivand ca vor contribui la cresterea calitatii actului de justitie, ministerul de resort cumpara 241 de autoturisme in valoare de aproximativ 10 milioane de lei pentru transportul personalului si documentelor, in interes de serviciu.
"Achizitionarea unui numar de 241 autoturisme, pentru uzul Ministerului Justitiei si al instantelor de judecata din Romania. Autoturismele sunt destinate deplasarii in interes de serviciu a personalului sau documentelor de specialitate din cadrul Ministerului Justitiei si a instantelor judecatoresti, pe urmatoarele categorii de drumuri: Autostrazi; Drumuri europene; Drumuri nationale; Drumuri judetene; Drumuri comunale", anunta Ministerul Justitiei.
Conform caietului de sarcini anexat licitatiei, "utilizarea acestor autoturisme la nivelul Ministerului Justitiei si a instantelor de judecata va contribui la cresterea calitatii actului de justitie", aducand beneficii precum "modernizarea parcului auto" si "imbunatatirea conditiilor de lucru pentru desfasurarea activitatii".
"Autoturismele trebuie sa fie noi, nerulate, fabricate in anul 2019, sa nu fi avut alti proprietari si sa fie in stare perfecta de functionare" si "ofertate in aceeasi configuratie (marca, model, culoare, dotari etc.) ", conform caietului de sarcini al anuntului.
Valoarea totala estimata pentru achizitionarea autoturismelor este de 10.382.766,05 lei, iar "incheierea contractului de achizitie publica este conditionata de disponiblilitatea fondurilor din venituri... mai mult
Duminica, 27 Ianuarie 2019, ora 13:00
Actiunile companiilor europene din sectorul auto au inregistrat joi cresteri semnificative, in frunte cu actiunile BMW, care au atins cel mai ridicat nivel din ultimele 11 saptamani, dupa ce comisarul european pentru comert, Cecilia Malmstrom, a anuntat ca blocul comunitar este dispus sa includa autoturismele pe lista bunurile industriale americane care ar putea fi importate fara taxe vamale.
"Suntem dispusi sa reducem chiar si tarifele vamale la autoturisme la nivelul zero, daca SUA fac acelasi lucru. Acest lucru ar fi benefic din punct de vedere economic atat pentru noi cat si pentru ei", a spus Cecilia Malmstrom la o reuniune a comisiei pentru comert din Parlamentul European, transmite Bloomberg.
Actiunile constructorilor auto si furnizorilor de componente au inregistrat in acest an unele dintre cele mai slabe performante din cadrul indicelui Stoxx Europe 600, care regrupeaza cele mai valoroase companii europene. Declaratiile oficialului european au dus joi la cresterea cu 0,6% a indicelui Stoxx Europe 600. Cele mai mari cresteri au fost inregistrate de actiunile BMW, care au atins cea mai ridicata cotatie de dupa 15 iunie, in timp ce actiunile Fiat Chrysler Automobiles NV au atins cea mai ridicata cotatie din ultima luna.
Disponibilitatea UE de a elimina tarifele vamale la autoturisme ar raspunde criticilor formulate de presedintele SUA, Donald Trump, vizand un sistem de tarife inegal care l-a determinat sa ameninte ca va introduce tarife vamale de pana la 25%... mai mult
Vineri, 31 August 2018, ora 10:17
Avtovaz, subsidiara rusa a Renault, va relua exporturile de masini Lada in Cuba, urmand sa livreze sedanul 344 Vesta si crossoverul Largus, care vor fi folosite ca taxiuri guvernamentale, vehicule de inchiriat si pentru uzul turistilor, transmite Automotive News Europe.
Modelul Largus este o versiune a primei generatii a celebrului Dacia Logan, in octombrie fiind pe locul opt in topul celor mai vandute masini din Rusia.
Renault detine o participatie de 50% la compania holding care controleaza AvtoVAZ, in timp ce partenerul nipon Nissan Motor Co. detine un pachet de 17,13%, iar corporatia rusa de stat Rostec are un pachet de 32,87%.
Noile masini vor sosi in Cuba in ianuarie, a anuntat Avtovaz, cel mai mare producator auto din Rusia. Ultima data cand Lada a exportat masini in Cuba a fost in anul 2005.
Vanzarea de masini noi in aceasta tara a fost strict controlata in timpul regimului Castro, cumparatorii avand nevoie de un permis special, dar reglementarile au fost relaxate in 2014. Totusi, preturile raman ridicate, doar 20 din 1.000 de cubanezi detin o masina.
Planul strategic al Renault prevede majorarea exporturilor de masini Lada de la 20.000 de vehicule, in 2016, la aproape 200.000, in 2026.
Lada exporta in 30 de tari, majoritatea din fosta Uniune Sovietica. Anul acesta, compania a inceput sa livreze masini in China si in Emiratele Arabe Unite.
"Cuba, alaturi de alte state din America Latina, este una dintre pietele noastre prioritare de export. Ne... mai mult
Sambata, 02 Decembrie 2017, ora 17:37
1Noile tehnologii de injectie aparute pe ultimele tipuri de autoturisme de la majoritatea producatorilor de masini sunt deja pe cale sa se uniformizeze si observam cum toata industria auto se focuseaza pe noile sisteme de injectie directa de benzina, foarte eficiente din punct de vedere al consumului.
Capacitatea motoarelor este relativ mica 1.0, 1.2 sau 1.4 litri, dar puterea in kw este crescuta mai ales daca pentru un astfel de motor se adauga si o turbina la fel ca si la motoarele pe motorina.
Foarte multa vreme industria auto GPL s-a uitat neputincioasa la motoarele noi care apar, iar producatorii de marca din acest domeniu incearca si acum sa rezolve problema si sa gaseasca solutia de conversie a acestor autoturisme de la benzina la GPL.
AGR Autogas Group impreuna cu Prins Autogas Systems din Olanda, parte a grupului de firme Wesport din Statele Unite ale Americi, au finalizat in aceasta luna prima omologare din Europa dupa regulamentul R67 pentru Instalatia GPL Prins Direct Liquid Max, care face parte din gama Platinium a producatorului roman AGR Autogas Group.
Lansam astazi la AGR cea mai viabila solutie pentru motoarele cu injectie directa de benzina. Asa cum am anuntat, inca din faza de testare, echipamentul Prins Direct Liquid Max este echipat cu o pompa de inalta presiune care injecteaza GPL prin injectoare originale ale autoturismului, nemaifiind nevoie de o alta rampa de injectie.
Injectia de combustibil se face in stare lichida direct in capul... mai mult
Marti, 08 Martie 2016, ora 16:30
Pentru ca GPL-ul (gazul petrolier lichefiat) este un produs petrolier obtinut in urma procesului de rafinare a benzinei si motorinei, pretul sau este strict legat de pretul acestora, mentinandu-se de-a lungul anilor la un nivel mult mai scazut, reprezentand jumatate din pretul benzinei.
Pentru a calcula economia care se poate obtine in timp prin folosirea GPL-ului drept combustibil alternativ ar trebui sa analizam diferenta de pret dintre GPL si benzina. Graficul de mai jos ne arata o diferenta medie de aproximativ 50% comparand preturile benzinei si GPL-ului din ultimii 5 ani.
GPL-ul a devenit principalul combustibil alternativ in Europa datorita dezvoltarii infrastructurii statiilor auto GPL, care sunt in acest moment peste 27.000, raspandite in toata Europa dar si datorita tehnologiilor de montaj dezvoltate de catre producatori regionali precum AGR Autogas Group care au militat cu insistenta pentru globalizarea acestui domeniu. Pentru ca este un combustibil ecologic se prevad mari investitii la nivel european pentru obtinerea GPL-ului si prin alte metode, din materii prime regenerabile. O astfel de investitie a fost anuntata la salonul auto din Frankfurt de catre Neste Oil, iar productia este planificata sa inceapa la sfarsitul anului 2016.
In domeniu auto GPL tehnologia a evoluat rapid, instalatiile GPL putand fi adaptate autoturismelor de ultima generatie pana la Euro 6, care folosesc ultimele tehnologii de injectie de benzina (injectie multipunct... mai mult
Miercuri, 03 Decembrie 2014, ora 16:19