CNAIR anunta ca demareaza lucrari de reparatie pe Autostrada Soarelui, care vor dura aproape 6 luni si vor presupune restrictii de circulatie.
La sediul CNAIR, a avut loc miercuri o intalnire intre conducerea companiei, reprezentanti ai Politiei Rutiere, ai DRDP Bucuresti si ai antreprenorilor ce executa lucrarile de reparatii pe A2.
"Partile implicate au hotarat ca lucrarile sa demareze in data de 15 februarie si sa fie sistate in data de 01 iulie. De asemenea, precizam ca lucrarile vor fi oprite in zilele de 1, 2 si 3 mai 2020.
Tot in cadrul acestei intalniri s-a stabilit ca in urma unor analize, CNAIR impreuna cu Politia Rutiera sa stabileasca restrictiile si variantele de circulatie ce se vor impune pentru desfasurarea lucrarilor in conditii de siguranta. Precizam ca acestea vor fi anuntate opiniei publice in timp util", anunta CNAIR intr-un comunicat remis Ziare.com.
Lucrarile care incep in februarie vor afecta calea 1 a autostrazii A2 intre km 12 - km 21 si km 27 - km 36. E vorba de frezarea dalelor de beton, consolidarea fisurilor active si repararea rosturilor degradate.
CNAIR aminteste ca lucrarile de pe sectorul Bucuresti - Fundulea al A2, Bucuresti - Constanta, sunt impartite in doua loturi astfel:
Lotul 1 km (12+000 - km 24+000), Calea 1 si 2, are o lungime de 12 km, si va fi executat de S.C. PORR CONSTRUCT S.R.L. la o valoare a lucrarilor de 41.7 mil lei, fara TVA.
Lotul 2 km (24+000 - km 36+000) Calea 1 si 2, tot in lungime de 12 km, va... mai mult
Miercuri, 05 Februarie 2020, ora 17:40
Segmentul din beton al Autostrazii Soarelui - care este plin de santuri si de gropi - va intra, in sfarsit, in reparatii, la inceputul saptamanii viitoare, anunta Compania de Drumuri.
Pe segmentul de autostrada dintre Bucuresti si Fundulea apar probleme de trafic in fiecare vara. Motivul: la caldura, placile din beton din care e facuta calea de rulare se dilata si sar din locurile lor, creand denivelari periculoase.
Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) si-a creat un asa-numit "SMURD al autostrazii". Este vorba despre o echipa care sa intervina prompt si sa repare portiunile din A2 in care placile se inalta. Din pacate, oricat de repede ar interveni, muncitorii nu pot decat sa peticeasca soseaua, fara sa poata preveni repetarea incidentelor similare.
In consecinta, in noiembrie 2018, CNAIR a lansat o licitatie pentru a alege constructori care sa repare intregul segment de autostrada. In mai 2019, au fost selectate doua firme - Porr si Saga Business Construct SRL - care sa execute lucrarile.
Potrivit CNAIR, acesti constructori urmeaza, printre altele, sa frezeze 8 centimetri din beton, sa decolmateze rosturile (spatiile dintre placile de beton - n.red.) si sa le umple cu un amestec siliconic rezistent.
Apoi, peste betonul frezat se vor asterne: un adeziv bituminos, un geogrid textil si iarasi un strat de adeziv bituminos. Ulterior, se va intinde un strat de rulare. In acest fel, placile vor fi izolate si nu vor mai sari din... mai mult
Miercuri, 11 Septembrie 2019, ora 09:12
Compania de Autostrazi a gasit solutia pentru a impiedica Autostrada Soarelui sa se mai rupa, in fiecare vara, la intrarea in Capitala. Din pacate, vor mai trece macar doi ani pana cand soferii sa poata circula pe soseaua de mare viteza, intre Bucuresti si Fundulea, fara sa isi mai riste viata.
N-a fost vara in ultimii ani in care placile de beton de pe A2, de la intrarea in Capitala, sa nu se ridice, dand nastere unor denivelari periculoase pe sosea.
De fiecare data, echipaje ale Companiei Nationale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) au invervenit pentru a rezolva situatia. Cu toate acestea, placile au continuat sa se ridice, rupand drumul si punandu-le vietile in pericol soferilor care circulau prin zona.
De ce s-a intamplat asta, iar si iar, a explicat inca din luna iulie pentru Ziare.com purtatorul de cuvant al CNAIR, Alin Serbanescu.
De ce se rupe autostrada la intrarea in Bucuresti
"Cei 40 de kilometri din A2 pe care risca sa apara astfel de probleme (cei de la intrare/iesire din Bucuresti - n.red) au fost proiectati inainte de 1989. Pe vremea aceea, se considera ca betonul e cel mai bun material din care poti construi o autostrada. Acum facem autostrazi cu terasament si covor asfaltic, dar pe atunci se considera ca betonul e solutia ideala.
Ce-i drept, betonul e bun si rezistent. Doar ca intretinerea unei autostrazi din beton e foarte dificila. Placile au 6 metri lungime si au intre ele rosturi, umplute cu un soi de mastic siliconic.... mai mult
Marti, 20 Noiembrie 2018, ora 08:31