Episodul Orastie-Sibiu pare ca nu este unul singular. O noua portiune de autostrada, de data aceasta ce apartine lotului 2 din tronsonul Lugoj-Deva, ar putea fi demolata. Coincidenta sau nu, ambele lucrari sunt realizate de aceeasi firma, fata de care CNADNR a facut de curand o plangere penala.
Surse oficiale din cadrul Companiei Nationale de Autostrazi din Romania (CNADNR) au declarat pentru Capital ca o portiune din cei 17 km de autostrada aflati pe lotul 2 al autostrazii Lugoj-Deva ar putea fi demolata, din cauza faptului ca s-a constatat folosirea materialelor de slaba calitate.
Ponta a gasit vinovatul pentru dezastrul autostrazii Sibiu-Orastie si are si o solutie (Video)
Deci se pare ca se repeta episodul de la autostrada Orastie-Sibiu, unde o portiune va fi demolata in dreptul kilometrului 60, din cauza infiltrarilor de apa subterane.
Portiuni din autostrada Sibiu-Orastie, demolate pe ambele cai de rulare (Video)
"Avem un raport in urma unei expertize efectuata pe ...citeste mai departe despre "O noua portiune de autostrada trebuie demolata? Reactia CNADNR" pe Ziare.com mai mult
Marti, 10 Noiembrie 2015, ora 15:22
Vicepresedintele Consiliului Judetean Alba Florin Roman cere demisia directorului CNADNR, Narcis Neaga, pe care il acuza ca este vinovat de tamponarile in lant produse pe autostrada Sibiu - Orastie, in care au fost implicate 31 de masini, intrucat "a atribuit in mod absolut irational deszapezirea".
Intr-un comunicat de presa transmis duminica, vicepresedintele CJ Alba Florin Roman (PNL) a spus ca vinovata de tamponarile in lant produse pe A1 este conducerea CNADNR, care a atribuit Sectiei Drumuri Nationale Timisoara deszapezirea acestui tronson de autostrada pe care a avut loc accidentul.
"Daca am fi trait intr-o tara civilizata, azi directorul CNADNR, falosul Narcis Neaga, specialistul in concesiuni, ar fi trebuit sa-si inainteze demisia de onoare. Asa cum ne-am obisnuit, cad capetele celor mici, ale sefului de la Pianu, desi pe autostrada s-a aruncat cu antiderapant. Principalul vinovat este CNADNR, care a atribuit in mod absolut irational deszapezirea pe timp de iarna la...Timisoara! Asta este incompetenta cat casa", a spus Roman.
Astfel de accidente, posibile in orice moment
El considera ca accidente similare se pot produce oricand in perioada de iarna deoarece deszapezirea nu este facuta corespunzator si trebuie infiintate de urgenta centre de deszapezire pe cele doua noduri rutiere de pe autostrada de la Sebes si Cunta.
"Atrag atentia ca astfel de accidente se mai pot produce in orice moment. Cele doua noduri de la Sebes si Cunta sunt fara puncte de... mai mult
Luni, 23 Decembrie 2013, ora 07:45
Proiectarea si executarea loturilor 2 si 3 din autostrada Lugoj - Deva, estimate initial la aproape 2,1 miliarde de lei (peste 464 milioane de euro) fara TVA, au fost atribuite de Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale (CNADNR) asocierilor conduse de italienii de la Salini, respectiv de romanii de la Teloxim Con.
Valoarea celor doua contracte atribuite depaseste valoarea de 1,14 miliarde de lei (circa 254 milioane de euro). Acestea prevad proiectare si executarea celor doua loturi, sectorul Dumbrava - Ilia si sunt finantate din Fondul de Coeziune (85%), in cofinantare cu Bugetul de Stat (15%).
Durata de executie este de 30 luni, din care sase luni pentru proiectare si 24 luni pentru executia lucrarii, iar perioada de notificare a defectiunilor este de 48 luni.
Autostrada Lugoj-Deva este inclusa de guvern pe lista lucrarilor publice care vor fi tratate anul viitor cu prioritate la finantare, urmand sa fie inaugurata in 2015.
Lotul 2, contract de 125 milioane de euro
Lucrarile pentru lotul 2 din autostrada Lugoj-Deva erau estimate initial la aproape 1,1 miliarde de lei, iar oferta castigatoare a fost de aproape 563 milioane de lei (125 milioane euro) fara TVA>
Contractul a fost atribuit de CNADNR asocierii dintre Salini (liderul asocierii) si Secol - Societa Edile Costruzioni e Lavori. La aceasta licitatie au fost primite 18 oferte, din care numai trei au fost admise.
Salini va subcontracta serviciile de proiectare a autostrazii, parte... mai mult
Miercuri, 20 Noiembrie 2013, ora 12:15
Construita la standarde de autostrada, varianta de ocolire Deva - Orastie (parte a Coridorului IV Paneuropean, cel mai amplu poiect de infrastructura rutiera din Romania) este gata de inaugurare.
Proiectul - reprezentat de constructia variantei de ocolire de tip "Greenfield" - va scapa orasele Deva, Simeria si Orastie de o buna parte a traficului infernal de pe DN7 si va usura drumul spre Ungaria, prin vama Nadlac, cea mai tranzitata de pe frontiera de vest. Cu atat mai mult cu cat intrarea pe noua autostrada se va face pe la est de Orastie, cu intrare/iesire la intersectia Simeria, pentru a colecta si traficul de pe DN66.
Realizata in principal cu fonduri europene, in baza memorandumului de finantare intre Comisia Europeana si Guvernul Romaniei, de asocierea Strabag AG - Strabag SRL si Straco Grup - noua autostrada masoara 17,7 kilometri. Are doua benzi pe sens (adica patru benzi de circulatie de cate 3,75 de metri latime), doua benzi de stationare de urgenta de 2,50 metri si o zona mediana de 3 metri latime.
Constructorul a ridicat 12 poduri si pasaje superioare, cu o deschidere minima de 24 de metri, 72 de podete si a amenajat zone de odihna amplasate pe fiecare sens al autostrazii. In plus, noua autostrada este prevazuta cu zone de odihna pe fiecare sens al autostrazii, la est de podul peste raul Orastie. mai mult
Sambata, 11 Mai 2013, ora 17:05
Tronsonul de 17 km intre Orastie si Simeria (parte a tronosonului Deva-Orastie de 32 km) a fost finalizat la termenul initial stabilit, de 10 mai. Autoritatile vor inaugura portiunea din aceasta autostrada in acest weekend.
Noul tronson se adauga celor 15 km de autostrada intre Deva si Simeria, finalizati in decembrie 2012.
Lucrarile pentru aceasta portiune au inceput in luna aprilie a anului 2011, iar contractul a fost atribuit constructorilor Strabag si Straco.
Investitia se ridica la peste 200 de milioane de euro, iar doua treimi din cheltuieli sunt acoperite cu finantarea de la Uniunea Europeana.
Tronsonul face parte din Autostrada A1 Coridorul IV Pan-european, care va face legatura intre Bucuresti si granita cu Ungaria la Nadlac, trecand prin Pitesti, Sibiu, Deva, Timisoara si Arad.
Tronsoanele Autostrazii Transilvania
-> Bucuresti - Pitesti - in exploatare
-> Pitesti - Sibiu - in exploatare
-> Sibiu - Orastie - in executie. Lucrarile ar trebui finalizate in 2014
-> Orastie - Deva - O parte din acest tronson a fost finalizat
-> Deva -Lugoj - in executie. Lucrarile ar trebui finalizate in 2014
-> Lugoj - Timisoara - in executie. Lucrarile ar trebui finalizate in 2014
-> Timisoara - Arad - in exploatare
-> Arad - Nadlac - in executie. Lucrarile ar trebui finalizate in 2014
Romania are, in prezent, in jur de 500 de kilometri de autostrada, dintre care insa doar circa 350 de kilometri au fost inaugurati in ultimii 23 de ani. In... mai mult
Vineri, 10 Mai 2013, ora 18:01
Premierul Emil Boc a urcat, sambata, in cabina unui excavator si a turnat prima cupa de pamant la inaugurarea lucrarilor la tronsonul de autostrada Deva - Orastie, pe santierul din zona localitatii hunedorene Turdas, transmite NewsIn.Prezent la organizarea de santier a firmei care va executa lucrarile variantei de ocolire Deva - Orastie la standard de autostrada, premierul Emil Boc a laudat activitatea Ministerului Transporturilor, despre care a spus ca este "asa cum a promis, un minister al faptelor" si a afirmat ca "ceea ce se intampla astazi este o dovada ca ceea ce se promite se respecta".
"In primul rand, se demonstreaza faptul ca, in acest moment, Ministerul Transporturilor este, asa cum a promis, un minister al faptelor si ca lucrarile de autostrada pe care le-a promis, exact in termenul stabilit se pun in practica.
In al doilea rand, o felicit pe doamna ministru ca a reusit sa salveze 108 milioane de euro, bani europeni pe programul ISPA si am salvat ca acesti bani sa fie pusi de la bugetul de stat, pentru ca oricum in acest proiect inca 69 de milioane de euro vin de la bugetul de stat.
Daca nu se salva programul ISPA, riscam sa punem si acesti bani tot de la bugetul de stat, iar pentru asta trebuie apreciat efortul ministrului si al ministerului.
In al treilea rand, acum suntem in licitatie si in executie cu tot Coridorul IV. Asta in seamna ca, in sfarsit, vom avea finalizat acest important traseu de autostrada din Romania", a sustinut premierul.
Premierul a... mai mult
Sambata, 09 Aprilie 2011, ora 23:06