Constructorul auto suedez Volvo Cars a anuntat luni ca va introduce o limita de viteza, de 180 kilometri pe ora, pentru toate noile sale vehicule incepand din 2020, pentru a-si indeplini promisiunea de a elimina decesele sau ranile grave in urma accidentelor.
In prezent, viteza maxima a automobilelor Volvo este de 212 de kilometri pe ora.
Directorul general de la Volvo, Hakan Samuelsson, a precizat ca desi compania a facut progrese cu strategia sa denumita "Vision 2020", care are drept obiectiv zero decese sau rani grave, este putin probabil sa isi atinga acest obiectiv fara masuri suplimentare destinate corectarii comportamentului soferului, transmite Reuters.
"Ne-am dat seama ca pentru a reduce diferenta, trebuie sa ne concentram mai mult pe factorii umani", a spus Samuelsson.
Pe langa limitarea vitezei, Volvo intentioneaza sa introduca o serie de tehnologii care utilizeaza camere video pentru a monitoriza starea de sanatate si gradul de atentie al soferului, in ideea de a impiedica persoanele care sunt distrase sau in stare de ebrietate sa conduca, alte doua cauze importante ale accidentelor, a spus Samuelsson.
Avand in vedere ca deseori cei care cumpara un automobil Volvo aleg marca suedeza pentru reputatia sa de siguranta, Samuelsson a recunoscut ca limitarea vitezei ar putea sa fie un factor descurajator pe unele piete, precum Germania, unde soferii pot calatori cu pana la 200 km/h pe unele autostrazi fara limita de viteza.
"Nu putem multumi pe... mai mult
Luni, 04 Martie 2019, ora 16:01
Serviciul de rezervari de automobile Uber intentioneaza sa cumpere pana la 24.000 de automobile autonome de la constructorul auto suedez Volvo Car Corp.
Acordul marcheaza tranzitia Uber de la o aplicatie utilizata pentru chemarea unui taxi la cea de proprietar si operator al unei flote de automobile, informeaza Reuters.
Volvo, companie controlata de grupul chinez Geely, a precizat luni ca va furniza Uber modelul sau XC90 SUV echipat cu tehnologie fara sofer, in conformitate cu un acord care se va intinde pe perioada 2019 - 2021. Un purtator de cuvant de la Volvo a precizat ca acordul include pana la 24.000 de automobile.
Daca Uber va cumpara toate cele 24.000 de automobile, aceasta va fi de departe cea mai mare comanda primita de Volvo si cea mai mare vanzare inregistrata pana acum in industria vehiculelor autonome, oferind Uber prima sa flota comerciala de vehicule.
Uber a testat un prototip al automobilului autonom Volvo timp de mai mult de un an, in Tempe, Arizona, si Pittsburgh.
"De la inceput, obiectivul nostru a fost sa facem investitii intr-un vehicul care poate fi produs la scara larga", a declarat Jeff Miller, director de aliante auto la Uber.
Teoretic, automobilele autonome vor fi disponibile prin aplicatia Uber pentru a prelua pasagerii fara un sofer.
"Doar atunci cand elimini operatorul vehiculului din ecuatie devine o afacere profitabila", a spus Jeff Miller.
Cele doua companii nu au dezvaluit detaliile finanaciare ale tranzactiei, care... mai mult
Luni, 20 Noiembrie 2017, ora 17:27
Doua modele ravnite de totii iubitorii de masini de lux din lumea intreaga au ajuns si pe piata din Romania. Seria 90 creata de Volvo este reprezentata de sedanul S90 si de modelul estate V90, cele doua masini surprinzand perfect noua tendinta de perfectionare a luxului si sigurantei automobilistice initiate de producatorul auto din Suedia.
"Succesul de care s-a bucurat XC90 ne-a convins ca noua directie abordata este pe placul clientilor nostri si asta nu poate decat sa ne incurajeze sa le oferim mai mult decat un mijloc de transport", afirma Andrei Huidan, Marketing Manager al importatorului EIT-Forum Auto.
Luxul a devenit o siguranta
Cele doua automobile se remarca prin combinatia ideala de tehnologie si finisaje de lux, modelele standard cuprinzand tapiterie de piele Moritz, scaune Comfort, climatizare automata cu reglaj pe doua zone si sistem de control a calitatii aerului Clean Zone Technology.
De asemenea, S90 si V90 dispun in varianta standard de cea mai noua generatie de sisteme multimedia ce pot fi accesate prin intermediul ecranului tactil cu diagonala de 9 inci integrat in centrul plansei de bord.
Experienta de condus moderna poate fi completata si cu sistemul Head-Up Display de afisare a informatiilor pe parbriz.
Daca SUV-ul XC 90 a reprezentat un punct de cotitura in industria auto, prin prisma tehnologiei care confera mai multa siguranta in controlul automobilului, noile modele S90 si V90 adauga inca o noutate in materie de Pilot assist.... mai mult
Sambata, 23 Aprilie 2016, ora 00:00
Producatorul de automobile Volvo a anuntat, luni, ca va incepe sa vanda masini online si ca nu isi va mai face aparitia la unele saloane auto.
Compania suedeza va introduce treptat vanzarile pe Internet si va cheltui mai multi bani pe reclamele din mediul online, se arata in strategia globala de marketing pentru anul viitor.
"Planul este ca toata gama de masini sa poata fi achizitionata in acest mod", a transmis Alain Visser, seful diviziei de vanzari.
Volvo da drumul pe ...citeste mai departe despre "Volvo a luat o decizie indrazneata: Compania intra intr-o noua etapa a vanzarilor de masini" pe Ziare.com. mai mult
Marti, 16 Decembrie 2014, ora 06:06
Volvo a anuntat ca va introduce treptat vanzarile de automobile pe internet si va investi mai mult in publicitatea online, renuntand in acelasi timp la participarea la unele dintre saloanele auto internationale importante, pentru a promova noile modele si a creste pe piata auto premium.
"Stim din cercetari ca tot mai multi clienti sunt dispusi sa cumpere online. Motivul pentru acest lucru nu este dorinta de a obtine un pret mai mic, ci de a evita negocierile pentru cumpararea unei masini", a afirmat Alain Visser, directorul departamentului de marketing si vanzari, relateaza Bloomberg.
Volvo, care este detinuta de compania Geely din China, vrea sa creasca bugetul pentru investitii in vanzarile online pentru anul viitor. De asemenea, producatorul suedez planuieste sa mareasca numarul reprezentantelor la nivel global si sa creeze un eveniment anual destinat promovarii modelelor sale.
"Sa fim cinstiti: inca suntem un jucator relativ mic. Avem o estimare de 800.000 de automobile vandute in 2020, ceea ce inseamna ca bugetele noastre, comparate cu ale unora dintre competitorii nostri, vor fi inca mici", a declarat Alain Visser, directorul departamentului de marketing si vanzari.
El estimeaza ca Volvo va vinde aproximativ 465.000 de autovehicule in acest an.
De anul viitor, producatorul suedez va participa la doar un salon auto in fiecare regiune: la cel de la Geneva, in Europa, la cel de la Detroit, in Statele Unite si la cel de la Shanghai sau Beijing, in China,... mai mult
Luni, 15 Decembrie 2014, ora 13:57
Producatorul de automobile Volvo lanseaza un nou model de SUV in 26 august, in incercarea de a revitaliza vanzarile la nivel mondial si de a castiga o cota mai buna pe piata automobilelor premium, care este dominata de competitorii germani de la BMW, Mercedes si Audi.
Modelul XC90 este primul produs lansat de Volvo de cand compania a fost preluata, in 2010, de grupul Zhejiang Geely, detinut de miliardarul chinez Li Shufu. Printre caracteristicile SUV-ului se numara o noua tehnologie pentru evitarea accidentelor, un nou tip de ecran tactil compatibil cu echipamentele Apple, precum si un schimbator de viteze din cristal, relateaza Bloomberg ,potrivit MEDIAFAX
"Sper ca, prin acest produs, compania Volvo sa-si regaseasca increderea in sine, pentru a recastiga teritoriul care i-a apartinut in anii '50 si '60 si pentru a obtine din nou cota de piata pe care trebuie sa o aiba" a declarat Li.
Noul model XC90 ofera un sistem de siguranta mai performant decat precedentele modele, incluzand senzori care calculeaza distanta la care se afla alte masini intr-o intersectie, precum si viteaza cu care ruleaza acestea, precum si centuri de siguranta mai puternice, pentru cazul in care automobilul paraseste soseaua. Totodata, SUV-ul va fi echipat cu un motor de 400 de cai-putere, la care poate fi adaugat un motor electric aditional.
"Desi brandul Volvo se bazeaza pe siguranta, soferii se uita la toate aspectele atunci cand cumpara o masina. Cel mai important lucru este ca... mai mult
Luni, 18 August 2014, ora 15:06
Lupta dintre producatorii de automobile pentru suprematia vitezei nu s-a incheiat, ci dimpotriva, s-a accentuat. De cand Ferrari F40 a depasit pragul de 320 de kilometri pe ora (200 mph) in anii '80, viteza a continuat sa cresca, principalele super-masini de astazi incercand sa ajunga cat mai aproape de "magicul" prag de 480 de kilometri pe ora (300 mph).
Cu ajutorul informatiilor de la producatori, dar si de la thesupercars.org, cei de la Business Insider au realizat un top al celor mai rapide automobile de astazi.
Automobilele din acest top sunt produse si comercializate in 2014 (iar listele de asteptare se maresc pe zi ce trece) si nu include modele care au fost scoase din productie, modelele de serie mare sau modele a caror viteza nu a fost inca testata.
Drept urmare, SSC Aero (care a fost scos din productie) si Ferrari LaFerrari (a carei viteza nu a fost confirmata, inca), nu au fost incluse in clasamentul celor mai rapide automobile.
Recordul mondial de viteza atinsa pe sol a fost stabilit in 1997 de Andy Green cu ThrustSSC, "automobil" propulsat de doua motoare de avion Rolls-Royce Spey, respectiv 1227,986 kmh, primul record la sol care a depasit viteza sunetului.
Top 10
9-10. Ferrari F12 Berlinetta si Porsche 918 Spyder - 337,6 kmh (211 MPH) (egalitate)
Ferrari F12 Berlinetta are un pret de 316.000 de dolari si este ultimul model din seria de automobile de la Maranello cu motorul in fata.
Sursa foto: Ferrari
Porsche 918 Spyder:... mai mult
Duminica, 29 Iunie 2014, ora 13:33
Volvo a reintrat pe profit anul trecut, dupa ce si-a redus costurile si si-a stabilit afaceri in China, conform directorului executiv al producatorului suedez de automobile Hakan Samuelsson.
"Obiectivul nostru a fost sa obtinem profit... pot spune ca am trecut 'pe negru', ceea ce este pozitiv", a declarat Samuelsson pentru Reuters.
Totusi, oficialii companiei au precizat ca Samuelsson se referea la profitul operational.
Volvo va anunta rezultatele financiare pentru 2013 in luna martie. In prima jumatate a a anului 2013, compania a avut pierderi operationale de 88,71 miloane de dolari (577 milioane de coroane suedeze).
Volvo a vandut anul trecut peste 427.000 de automobile
Revenirea Volvo se datoreaza, conform lui Samuelsson, restructurarii cu succes a retelie de distribtie din China, proces care a condus la o crestere cu 46% a volumului vanzarilor, la 61.146 de unitati anul trecut, precum si revizurii structurii costurilor la nivel global.
In 2013, Volvo a vandut in total 427.840 de automobile, in crestere cu 1,4% fata de anul anterior.
"Obiectivul pentru acest an este sa crestem. Daca anul trecut a fost un fel de an de consolidare, acesta va fi unul de crestere", a spus Samuelsson.
O componenta cheie a strategiei de crestere a companiei este piata Statelor Unite, a adaugat oficialul Volvo, unde marca suedeze nu se poate spune ca s-a bucurat de foarte mult succes in ultima perioada. Anul trecut, de exemplu, vanzarile din SUA ale Volvo au scazut,... mai mult
Sambata, 18 Ianuarie 2014, ora 11:00
Producatorul suedez de automobile Volvo, aflat pe pierdere, cu vanzari in scadere abrupta, isi pariaza supravietuirea pe dezvoltarea unei masini autonome, care nu are nevoie de sofer, sperand ca poate aduce primul model pe piata peste sapte ani.
Cu o traditie de 85 de ani, Volvo a fost grav afectata de criza financiara mondiala de acum patru ani, compania fiind preluata in 2010 de grupul chinez Zhejiang Geely Holding, pentru 1,3 miliarde de dolari, potrivit Wall Street Journal.
Cu pierderi masive si vanzari de numai 436.000 autoturisme in 2011, Volvo vrea sa lanseze peste doar sapte ani un automobil care se conduce singur in conditii siguranta, cu garantia ca pasagerii nu vor fi raniti.
"Viziunea noastra este ca, in anul 2020, nimeni sa nu fie omorat sau ranit daca este intr-un Volvo", a declarat Anders Eugensson, director pentru afaceri cu statul in cadrul Volvo, citat de Wall Street Journal.
Volvo pariaza pe cresterea cererii pentru functia de pilot automat la autoturisme, precum si pe noile tehnologii care pot elimina probabilitatea unei erori de condus.
Compania nu a precizat investitiile necesare pentru dezvoltarea noii tehnologii, finantata partial de Uniunea Europeana. Proiectul este in dezvoltare de sapte ani la mai multi parteneri ai Volvo. mai mult
Luni, 03 Decembrie 2012, ora 13:05