Producatorul de automobile electrice de inalta performanta Tesla din California a anuntat ca intentioneaza sa investeasca in constructia unor fabrici cu acest profil in Europa si in China.
Producatorul, cu sediul in Freemont, California, a produs deja 22.477 vehicule in 2013 si 7.535 in primul trimestru al anului 2014, programul sau avand prevazuta livrarea a 35.000 automobile pe intregul an, scrie La Tribune.
Suntem in faza de testare a pietei
Desi aceste Tesla-S sunt masini de lux si prin urmare scumpe, estimarile intocmite de proiectant arata ca piata mondiala ar avea capacitate sa absoarba 500.000 vehicule pe an, daca industria isi va crea capacitatile de productie necesare.
Este un argument suficient pentru managementul uzinelor californiene, ca sa-si propuna construirea de fabrici amplasate in arealul viitorilor beneficari. Programul uzinelor Tesla prevede construirea unei uzine de electromobile in Europa si a inca uneia in China.
Pana atunci, Tesla si-a propus sa ...citeste mai departe despre "O piata cu potential de 500.000 masini pe an. Tesla vrea uzine in Europa si China" pe Ziare.com mai mult
Sambata, 14 Iunie 2014, ora 16:03
Japonia va incheia un acord de parteneriat cu Kazahstanul, in vederea productiei de "pamanturi rare", un proiect menit sa reduca dependenta fata de metalele din aceasta categorie provenite din China.
Acordul ar putea fi semnat la inceputul lunii mai in Kazahstan, in timpul vizitei ministrului nipon al comertului si industriei, Yukio Edano, care ar urma sa aiba o intrevedere si cu presedintele kazah Nursultan Nazarbaev.
Potrivit Asahi Shimbun, cele doua tari vor construi o uzina in nordul Kazahstanului, pentru producerea de disprosiu , un metal care este folosit la fabricarea de motoare pentru vehicole hibride si electrice.
Extrem de cautate, "pamanturile rare" sunt un grup format din 17 metale, intre care lantanul, neodimul si ytriul, indispensabile pentru fabricarea de masini electrice, eoliene, ecrane plate sau hard-discuri.
Circa 95% dintre aceste metale sunt extrase in China, care a redus in ultimul an cotele de export, in scopul mentinerii preturilor la un nivel ridicat si pentru a determina companiile straine sa se stabileasca pe teritoriul sau. Cu toate acestea, China nu detine decat 37 la suta din rezervele planetare de 'pamanturi rare'.
La randul sau, Japonia incearca sa-si diversifice importurile de 'pamanturi rare', care in prezent provin din China in proportie de 90 la suta, si indeamna companiile sale sa reduca utilizarea acestor metale. Pe termen mediu si lung, guvernul nipon estimeaza o reducere cu 10.000 de tone a consumului anual de... mai mult
Duminica, 29 Aprilie 2012, ora 11:55