Ford Romania se retrage, incepand cu data de 1 aprilie 2020, din Asociatia Producatorilor si Importatorilor de Automobile (APIA), a anuntat compania intr-un comunicat de presa, transmis vineri AGERPRES.
"Ratiunea esentiala pentru care am decis parasirea organizatiei APIA tine de nevoia unei abordari unitare si fundamentate a problematicilor cu care industria auto se confrunta, astfel ca anumite aspecte semnalate de catre noi de-a lungul anilor nu au fost gestionate cu nivelul de prioritate impus in mod obiectiv de importanta fiecarui subiect in parte. Cu toate acestea, ne dorim sa ramanem in dialog si salutam pe aceasta cale deschiderea pe care APIA a manifestat-o pentru a institui un dialog constructiv cu celelalte asociatii de profil", a explicat Cristian Prichea, director general Ford Romania NSC.
Potrivit sursei citate, decizia de iesire a Ford Romania din APIA isi va produce efectele incepand cu data de 1 aprilie 2020.
Ford Motor Company este o companie globala cu sediul in Dearborn, Michigan. Compania proiecteaza, produce, comercializeaza si furnizeaza o linie completa de autoturisme, camioane, SUV-uri, vehicule electrificate marca Ford si vehicule de lux Lincoln, ofera servicii financiare prin Ford Motor Credit Company si urmareste sa ocupe pozitii de top in domeniul electrificarii, vehiculelor autonome si solutiilor de mobilitate.
Compania are aproximativ 190.000 de angajati, la nivel mondial.
In Europa, Ford produce, vinde si deserveste vehiculele... mai mult
Vineri, 27 Martie 2020, ora 10:48
Constructorul auto german Mercedes-Benz si-a aparat cu succes titlul de cel mai mare producator mondial de automobile de lux, dupa ce si-a devansat rivalii BMW AG si Audi pentru al patrulea an consecutiv, transmite Bloomberg.
Vineri, producatorul a informat ca livrarile sale de vehicule marca BMW au crescut anul trecut cu 2%, pana la 2,17 milioane de autoturisme. Anterior, Mercedes-Benz a informat ca livrarile sale au crescut cu 1,3%, pana la un nivel record de 2,34 milioane vehicule. Audi se situeaza pe locul trei.
Pe viitor, BMW mizeaza pe o usoara crestere a vanzarilor la nivel de grup in acest an, gratie unei cresteri solide a vanzarilor pe piata din China. In schimb, in Europa, vanzarile BMW ar urma sa fie comparabile cu cele din 2019.
Cererea pentru vehiculele premium s-a dovedit a fi mai rezistenta decat pe segmentul vehiculelor de masa, unde vanzarile au scazut in unele regiuni ale lumii afectate de incetinirea cresterii economice si tensiunile comerciale.
"Gratie ofensivei noastre de produs, am reusit din nou sa ne majoram vanzarile la un nou record in 2019. Sunt increzator ca vom continua acest drum de succes si in actualul an", a declarat directorul de vanzari de la BMW, Pieter Nota.
Anterior, directorul de vanzari de la Audi, Hildegard Wortmann, a declarat si el ca noua linie de produse ar trebui sa ajute marca de lux a grupului Volkswagen sa recupereze terenul pierdut in fata rivalilor Mercedes-Benz si BMW in ultimii ani. La nivel global,... mai mult
Vineri, 10 Ianuarie 2020, ora 12:11
Scandalul privind motoarele diesel a tensionat relatiile industriei de automobile din Germania cu mediul politic. Mai bine asa. Numai ca producatorii de masini au politica ferm sub control.
Vorbind, la inceputul lunii iunie, la Ziua Industriei Germane, cancelarul Angela Merkel nu a ezitat sa ofere o replica neobisnuit de ferma lobbyistului sef al industriei germane, Dieter Kempf, care a acuzat guvernul federal ca "face rau companiilor".
Pastrand un ton rece, Angela Merkel a afirmat ca ar putea discuta la randul ei despre "cat timp am petrecut ocupandu-ma cu pierderea de incredere suferita de industria de automobile germana si incalcarea regulilor".
Desi nu a fost primul contra-atac al cancelarei impotriva industriei auto, aceasta interventie atesta, o data in plus, schimbarea de atitudine a Angelei Merkel. In trecut, cand Bruxelles-ul lua in calcul inasprirea limitelor maxime de poluare, cancelarul era prima persoana care avea grija ca marile companii de automobile sa nu aiba prea mult de suferit.
Un tel ratat
De atunci, bosii din domeniu au fost chemati de mai multe ori la "raport", la sediul Cancelariei. Ultima intalnire a lor cu reprezentantii Executivului s-a numit "summit auto". In realitate, coalitia de la Berlin a dorit sa afle cat mai are de asteptat revolutia mobilitatii electrice.
Scopul trasat la nivel politic in acest domeniu a fost ca, incepand de anul viitor, pe strazile Germaniei sa circule un milion de automobile electrice, concomitent cu... mai mult
Joi, 27 Iunie 2019, ora 14:48
Excelenta sa presedintele Republicii Federale Germania, domnul Joachim Gauck, a acordat domnului Michael Horst Schmidt Crucea de merit in grad de Cavaler a Ordinului de Merit al Republicii Federale Germania.
Ceremonia de acordare a ordinului si brevetului a avut loc la resedinta ambasadorului Germaniei la Bucuresti, domnul Werner Hans Lauk, desemnat de presedintele Joachim Gauck sa inmaneze in cadru festiv aceasta distinctie domnului Schmidt, pentru merite deosebite in dezvoltarea relatiilor romano-germane si a conservarii patrimoniului cultural al minoritatii germane in Romania.
Evenimentul a fost onorat cu prezenta de catre presedintele Romaniei, domnul Klaus Werner Iohannis, de reprezentanti ai Parlamentului Romaniei, ai Bundestag-ului german si ai Casei Regale a Romaniei, de personalitati ale vietii culturale, economice si spirituale printre care Ion Carmitru, Lazar Comanescu, Emil Hurezeanu, Astrid Fodor, Radu Merica, rectorul Universitatii "Lucian Blaga" din Sibiu, profesor doctor ing. Ioan Bondrea si membri ai familiei Schmidt.
Domnul Michael Schmidt a adresat invitatilor un discurs emotionant in care a evocat momente importante din viata si activitatea sa de pana acum:
"Sunt foarte de mandru si extrem de emotionat sa primesc aceasta distinctie in prezenta unui auditoriu atat de onorant. Cei care ma cunosc, stiu ca o astfel de recunoastere inseamna foarte mult pentru mine si imi da curajul sa continui pe calea care mie imi este cea mai draga, a... mai mult
Vineri, 20 Februarie 2015, ora 12:54
Automobilele fara sofer complet automate ar putea sa reprezinte in 2035 aproximativ 10% din vanzarile globale de vehicule, sau 12 milioane de unitati pe an, a estimat joi firma de consultanta Boston Consulting Group, transmite Reuters, potrivit Agerpres.
In conditiile in care se estimeaza ca pana la noua miliarde de oameni vor trai in zonele urbane peste 25 de ani, mai mult decat populatia actuala a Globului, constructorii auto sunt presati sa dezvolte tehnologii care elimina blocajele de trafic si ofera utilizatorilor capacitatea de a face mai multe lucruri deodata. O serie de mari producatori auto, inclusiv General Motors, Audi si Mercedes-Benz, lucreaza deja la o serie de sisteme semi-automate care necesita insa o anumita implicare umana. Primele astfel de sisteme, care controleaza in mod automat directia, frana si acceleratia in anumite situatii, ar urma sa fie introduse in acest an si anul urmator pentru a fi incluse in automobile de lux precum Cadillac CT6, care va aparea pe piata in 2016, si modelul Audi A8 ce va fi lansat in 2017. Insa, trecerea de la sistemele semi-automate la automobilele complet automate va fi un proces de lunga durata iar multi experti estimeaza ca primele automobile complet automate nu vor aparea pe piata inainte de anul 2025. mai mult
Vineri, 09 Ianuarie 2015, ora 14:12
Programul Rabla ar trebui sistat, deoarece interesul cetatenilor pentru el este in scadere, se arata intr-un comunicat publicat recent de Asociatia Producatorilor si Importatorilor de Automobile.
Datele comunicate de catre INS si cele privind inmatricularile efective in Romania arata o situatie a pietei mai putin optimista, deoarece cifra de afaceri din comertul cu autovehicule inregistreaza la 6 luni o crestere de doar 4,7%, in timp ce numarul de autoturisme noi inmatriculate in Romania (in sapte luni) este cu cca. 17% mai mic decat vanzarile realizate, se arata in documentul de presa publicat de institutie.
Desi datele sunt pozitive, ele nu se datoreaza, insa, derularii in aceasta perioada a programului Rabla.
Mai mult, potrivit institutiei, interesul pentru acest program este in scadere, atat din partea operatorilor din piata, cat si din partea cetatenilor.
Citeste mai multe despre Asociatia Producatorilor si Importatorilor de Automobile: Programul Rabla ar trebui sistat pe AvocatNet.ro mai mult
Marti, 19 August 2014, ora 14:15
Compania Alexandros Motors estimeaza ca va vinde pe piata romaneasca, anul viitor, 400 de automobile Great Wall, produse la fabrica Lovech din Bulgaria, a declarat luni, pentru Agerpres, directorul general al companiei, Bogdan Ciocalteu.
Alexandros Motors, care face parte din Alexandrion Group Romania, a semnat luni cu Litex Motors JSC Bulgaria un contract de distributie exclusiva pentru automobilele Great Wall Motor in Romania.
Distributia si mentenanta automobilelor va fi asigurata prin intermediul unei retele de 20 de dealeri, iar reteaua de distributie va fi lansata pana la finalul lunii septembrie.
Ce modele vor fi lansate in Romania
In Romania vor fi lansate trei modele - doua SUV-uri (sport utility vehicle) H5 si H6 si pickup-ul (camioneta) Steed 5, pozitionate ca pret sub modelele sud-coreene si japoneze, dar peste SUV-ul autohton Dacia Duster.
Spre exemplu, SUV-ul Great Wall H6, echipat 'full-option', va costa pe piata romaneasca 24.700 euro (cu TVA inclusa), iar pickup-ul Steed 5 va costa 14.000 de euro.
Great Wall Motor este cel mai mare producator privat de masini SUV si pickup din China, iar in martie 2013 a depasit pragul de un milion de masini vandute. Compania chineza exporta in Europa, Australia, Africa, America Centrala si de Sud, Orientul Mijlociu si Asia si detine unitati de productie in Rusia, Bulgaria, Ecuador, Iran si Egipt.
Masinile Great Wall au mai fost comercializate in Romania in urma cu cativa ani. In 2007 si 2008, in... mai mult
Marti, 12 August 2014, ora 08:50
Managementul uzinei de productie de automobile Litex Motors din orasul bulgar Lovech va incheia, pana la finele anului, noi contracte pentru exportul tuturor modelelor de autoturisme pe care le produce, a declarat marti directorul companiei Litex Motors, Andon Dimitrov, transmite BTA.
Great Wall, cel mai mare producator auto chinez, a infiintat o fabrica la Lovetch, in nord-estul Bulgariei, prima sa unitate de productie din Uniunea Europeana, in urma unui acord incheiat cu compania bulgara Litex Motors. Productia de automobile Great Wall la aceasta uzina a inceput in anul 2012.
Andon Dimitrov a informat ca un contract cu un distribuitor din Serbia va fi incheiat in saptamanile urmatoare urmand ca acorduri similare cu distribuitori din Slovacia, Romania, Turcia, Ungaria si Cehia sa fie incheiate in lunile urmatoare.
Directorul Litex Motors a precizat ca in prezent uzina vinde peste 100 de autoturisme pe luna, insa pana la finele anului cifra ar urma sa ajunga la 3.000 de unitati pe luna. Aceasta in conditiile in care in prezent uzina are 200 de angajati care produc 5.000 de autoturisme pe an insa planurile prevad cresterea fortei de munca pana la 2.000 de angajati in ideea de a atinge capacitatea maxima de productie de 50.000 de unitati pe an. De asemenea, la cele doua modele de automobile Great Wall produse in prezent la uzina de la Lovetch se va adauga un nou SUV, Great Wall Speed 5, care va fi produs in mai multe versiuni.
In 2013, potrivit datelor oficiale... mai mult
Miercuri, 16 Iulie 2014, ora 08:45
Lupta dintre producatorii de automobile pentru suprematia vitezei nu s-a incheiat, ci dimpotriva, s-a accentuat. De cand Ferrari F40 a depasit pragul de 320 de kilometri pe ora (200 mph) in anii '80, viteza a continuat sa cresca, principalele super-masini de astazi incercand sa ajunga cat mai aproape de "magicul" prag de 480 de kilometri pe ora (300 mph).
Cu ajutorul informatiilor de la producatori, dar si de la thesupercars.org, cei de la Business Insider au realizat un top al celor mai rapide automobile de astazi.
Automobilele din acest top sunt produse si comercializate in 2014 (iar listele de asteptare se maresc pe zi ce trece) si nu include modele care au fost scoase din productie, modelele de serie mare sau modele a caror viteza nu a fost inca testata.
Drept urmare, SSC Aero (care a fost scos din productie) si Ferrari LaFerrari (a carei viteza nu a fost confirmata, inca), nu au fost incluse in clasamentul celor mai rapide automobile.
Recordul mondial de viteza atinsa pe sol a fost stabilit in 1997 de Andy Green cu ThrustSSC, "automobil" propulsat de doua motoare de avion Rolls-Royce Spey, respectiv 1227,986 kmh, primul record la sol care a depasit viteza sunetului.
Top 10
9-10. Ferrari F12 Berlinetta si Porsche 918 Spyder - 337,6 kmh (211 MPH) (egalitate)
Ferrari F12 Berlinetta are un pret de 316.000 de dolari si este ultimul model din seria de automobile de la Maranello cu motorul in fata.
Sursa foto: Ferrari
Porsche 918 Spyder:... mai mult
Duminica, 29 Iunie 2014, ora 13:33