Licitatia pentru cele 100 de autobuze electrice pentru Capitala a fost anulata, conform Sistemului informatic colaborativ pentru mediu performant de desfasurare al achizitiilor publice (SICAP).
Licitatia a fost anulata pe 10 decembrie 2019 pe motiv ca "au fost depuse numai oferte inacceptabile si/sau neconforme".
Amintim ca in luna iunie, Primaria Capitalei a anuntat ca doi operatori au depus oferte in cadrul procedurii de achizitie pentru atribuirea contractului de furnizare a 100 de autobuze electrice.
Astfel, au depus oferte asocierea Bozankaya Otomotiv Makina Imalat Ithalat ve Ihracat A.S. (Turcia) si SILEO GmbH (Germania), respectiv New Kopel Car Import (Romania - Otopeni, reprezentant al companiei BYD - China).
Valoarea totala a investitiei era de 219.571.200 milioane de lei (fara TVA), din care fonduri nerambursabile aproximativ 177.997.631,79 milioane de lei (fara TVA) din Fondul European de Dezvoltare Regionala (FEDR) prin Programul Operational Regional (POR) 2014 -2020.
A.G. ...citeste mai departe despre "Primaria Capitalei a anulat licitatia pentru cele 100 de autobuze electrice" pe Ziare.com mai mult
Miercuri, 11 Decembrie 2019, ora 14:24
Sufocata de poluare, China s-a pozitionat in ultimii ani in avangarda luptei pentru un aer mai curat. Prin urmare, nu este surprinzator ca un oras din aceasta tara este primul din lume cu autobuze 100% electrice.
Reusita este una remarcabila in conditiile in care vorbim de peste 16.000 de autobuze - un numar mai mare decat cel al vehiculelor similare din New York, Los Angeles, Toronto, New Jersey si Chicago la un loc, scrie Curbed.
Cumulat, China are 385.000 de autobuze electrice, respectiv 99% din totalul de astfel de vehicule la nivel global, la care adauga saptamanal 9.500 de autobuze cu zero emisii de carbon.
Potrivit unei analize a Institutului de Resurse Globale, China, si in special Shenzhen, oras cu 12,5 milioane de locuitori, a pariat masiv pe o abordare cuprinzatoare, care a creat un ecosistem industrial si de transport care a propulsat tara mult inaintea restului lumii.
Ca in multe alte orase din China, sistemul de metrou s-a dezvoltat rapid in Shenzhen, insa autobuzele au ramas predominante, multi locuitori fiind ceea ce se cheama "calatori captivi" - adica nu isi permit alte mijloace de transport, explica reprezentantii Institutului de Resurse Globale.
Orasul a investit intr-o retea de statii de incarcare, aceasta dezvoltare a infrastructurii fiind coordonata cu producatorii de autobuze si cu sistemul local de utilitati. Construind mii de statii si concentrandu-se in acelasi timp pe autobuze cu o durata de viata a bateriei mai mare, Shenzhen a... mai mult
Marti, 08 Mai 2018, ora 00:00