Avalansa de stiri negative privind plasamentul rezervei internationale de aur la Londra a facut mult rau tarii, a stirbit din credibilitatea Bancii Nationale a Romaniei si din credibilitatea tarii, iar daca aurul ar fi depozitat in totalitate in tara nu ar aduce niciun avantaj, a declarat, vineri, guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, Mugur Isarescu.
"Toata aceasta avalansa de stiri negative privind plasamentul nostru la Londra a facut mult rau tarii, ne-a stirbit din credibilitatea noastra si din credibilitatea tarii si daca ar fi depozitat in totalitate in tara nu iti aduce niciun avantaj. E bine ca a fost cel putin vazut si lumea stie ca avem 100 de tone aur.
Altminteri s-ar putea sa apara si semnul acesta de intrebare daca el exista si ce vom face in situatia asta. Pe fiecare investitor strain il chemam la Banca Nationala si in programul de vizite il trecem prin Tezaur sa atinga aurul, sa-l vada, dar si asa sa stiti ca nu crede pentru ca, fiind la Londra, este certificat din punct vedere al puritatii, al greutatii, al autenticitatii. Se si numeste good delivery bars", a spus Mugur Isarescu, la Simpozionul "Cristian Popisteanu", cu tema "Tezaurul BNR evacuat la Moscova - un bilant istoriografic si un studiu de caz".
El a mentionat ca lucrurile sunt mai complicate decat au fost prezentate in public, iar BNR va trebui sa faca un efort de explicare.
"O rezerva de aur care este tinuta in strainatate nu este tinuta pentru a avea dobanda. Dobanda la aur de... mai mult
Vineri, 24 Mai 2019, ora 13:17
Proiectul initiat de Liviu Dragnea si Serban Nicolae care prevede ca Banca Nationala a Romaniei (BNR) sa fie obligata sa repatrieze 91,5% din aurul depozitat de Romania in strainatate a trecut azi de Camera Deputatilor, decizionala.
Decizia a fost luata cu 165 de voturi favorabile, 90 impotriva si trei abtineri. PNL si USR au anuntat ca vor contesta legea la Curtea Constitutionala.
Intrebat cum comenteaza votul de azi, tinand cont ca proiectul a fost contestat de BNR, Liviu Dragnea, unul dintre initiatorii proiectului, a spus ca el nu l-a auzit pe Mugur Isarescu spunand ceva impotriva.
"Eu nu l-am auzit niciodata pe Mugur Isarescu contestand acest proiect. Sunt consilieri de la BNR care de-a lungul timpului au spus foarte multe prostii, au spus foarte multe minciuni, propovaduiau ca in Romania nu va functiona programul de guvernare al nostru si s-au inselat. Cand eu o sa vad o pozitie oficiala BNR exprimata de guvernator atunci va rog sa ma intrebati. Este un proiect de lege pe care il sustin", a declarat Liviu Dragnea, miercuri, la Parlament.
Totodata, intrebat daca Guvernul a transmis un punct de vedere la acest proiect, presedintele PSD a afirmat: "Va rog sa intrebati Guvernul, care este foarte prolific la puncte de vedere".
Anterior, proiectul a trecut de Senat, precum si de Comisia Juridica si de cea de Buget-Finante a Camerei Deputatilor.
Dragnea si Serban Nicolae vor sa aduca aurul in tara
Amintim ca, la finalul lunii februarie, presedintele PSD... mai mult
Miercuri, 24 Aprilie 2019, ora 12:28
Echipa olimpica a Romaniei ar putea castiga pana la 11 medalii la Olimpiada de la Londra, cu trei mai multe fata de editia de la Beijing, potrivit unui raport PwC.
Romania s-ar putea putea clasa pe locul 19 in clasamentul general pe natiuni, in urma superputerilor sportive precum Statele Unite, China, Rusia si Germania, dar inaintea unor tari precum India, Polonia, Turcia si Argentina, care au o populatie mai numeroasa si un Produs Intern Brut mai mare.
Avantajul terenului propriu ar putea juca un rol important in rezultatele sportivilor britanici, dar se estimeaza ca echipele Statelor Unite, Chinei si Rusiei vor domina si editia de anul acesta a Jocurilor Olimpice.
Aceasta este cea de-a patra analiza a PwC dedicata performantei la Jocurile Olimpice si a felului in care aceasta este influentata de factori precum traditia olimpica, forta economica si sprijinul statului pentru domeniul sportiv.
Alti factori avuti in vedere in cadrul analizei au fost numarul de locuitori, venitul mediu, statutul de fosta tara comunista, statutul de tara gazda.
"In general, numarul medaliilor castigate creste cand vine vorba de statele cu o populatie numeroasa si o forta economica semnificativa, dar cresterea nu este proportionala", a spus autorul raportului, economistul sef al PwC Marea Britanie, John Hawksworth.
"David il poate invinge pe Goliat in arena olimpica, desi superputerile sportive precum Statele Unite, China si Rusia vor domina si pe mai departe clasamentul... mai mult
Joi, 26 Iulie 2012, ora 13:30