Procurorul general al Romaniei, Augustin Lazar, a aratat miercuri la prezentarea bilantului Ministerului Public pe anul 2017 care sunt cazurile reprezentative facute anul trecut de procurorii din Parchetul General.
Printre cauzele cu impact care au fost finalizate in 2017, Augustin Lazar a enumerat anchetele privind acordarea ilegala a titlului de luptator in Revolutie, Dosarul Hexi Pharma, cazul Furtului tezaurelor antice si Dosarul Mineriada din 13-15 iunie 1990.
"Procurorii militari au avut o contributie relevanta la activitatea Ministerului Public, au clarificat aspecte ale istoriei recente a Romaniei", a facut Lazar trimitere la ancheta in Dosarul Mineriadei. "S-a retinut ca autoritatile statului au declansat un atac violent asupra manifestantilor pasnici", a explicat procurorul general al Romaniei.
Urmareste LIVE sedinta de bilant de la Parchetul General
"Cauza avand ca obiect fapte savarsite de membrii comisiei pentru acordarea titlului de Luptator in Revolutie care au avut drept consecinta prejudicierea bugetului de stat cu suma de 14.047.085 lei, reprezentand indemnizatiile acordate revolutionarilor, platite de catre casele judetene de pensii.
Dosarul Hexi Pharma, in care s-a retinut ca societatea comerciala mentionata a produs si comercializat catre numeroase unitati sanitare produse biocide neconforme sub aspectul concentratiei de substante active si al eficientei biocide.
Cauza cunoscuta sub denumirea de tezaurele antice, privind valorificarea... mai mult
Miercuri, 07 Martie 2018, ora 11:49
Procurorul general al Romaniei a facut, miercuri, trimitere la un act istoric, denumit Constitutia de la Troesmis, considerat unul din fundamentele Constitutiei actuale. Augustin Lazar a citat din acest act, partea in care se arata ca persoanele care au fraudat voturile nu pot ocupa functii publice si ce inseamna cuvantul "demnitate" pentru cei care ocupa functii in stat.
Afirmatiiile acestuia sunt facute in contextul in care in spatiul public s-au facut mai multe declaratii privind situatia liderului PSD, Liviu Dragnea, condamnat definitiv pentru fraudarea referendumului din 2012. Liviu Dragnea ocupa in prezent demnitatea de presedinte al Camerei Deputatilor.
Procurorul general Augustin Lazar a declarat miercuri, la sedinta de bilant privind activitatea DNA, ca votul multiplu era pedepsit inca din anul 170 d.Hr., asa cum arata Constitutia de la Troesmis' interpretata de experti ca fiind fundamentul ordinii de drept si al Constitutiei de azi a Romaniei.
Procurorul general a aratat ca, in 2017, a fost solutionat un dosar in care a fost recuperata pentru patrimoniul cultural national ceea ce se numeste Constitutia de la Troesmis sau Lex Municipii Troesmensium. Aceasta este interpretata de experti ca reprezentand fundamentul ordinii de drept si al actualei Constitutii a Romaniei.
Este vorba de doua monumente epigrafice, reprezentand tabulae din bronz ce contin legile municipiului Troesmis (judetul Tulcea), in prezent localitatea Iglita, emise in timpul imparatului... mai mult
Miercuri, 28 Februarie 2018, ora 14:21