Tot mai multe companii devin victime ale atacurilor cibernetice in ultima vreme, 91% dintre organizatiile confruntandu-se cu un atac cibernetic cel putin o data in ultimele 12 luni, in timp ce 9% au fost victime ale atacurilor cu tinta predefinita - activitate planificata in prealabil cu scopul de a infecta infrastructura de retea a unei organizatii specifice.
Utilizarea pe scara larga a dispozitivelor digitale in activitatea de business a creat conditiile ideale pentru dezvoltarea spionajului cibernetic si lansarea de programe malware care pot fura datele companiilor.
Potentialul este atat de mare incat programele malware pot inlocui in viitorul apropiat aproape complet sursele din interiorul companiei si alte tehnici de culegere a informatiilor, potrivit unui sondaj realizat de Kaspersky Lab si B2B International.
Atacurile informatice au vizat organizatii guvernamentale, in 2013
In 2013, au fost identificate atacuri de tip spyware care vizau organizatii guvernamentale, iar cele mai multe incidente cibernetice au avut ca obiectiv furtul de informatii. De asemenea, au fost identificate atacuri asupra contractorilor, cu scopul de a ajunge la organizatiile mari si a aparut un nou actor pe scena APT, respectiv mercenarii cibernetici care desfasoara operatiuni de spionaj cibernetic la cerere
In 2013, au fost descoperite noi informatii importante despre atacurile spyware, care au fost legate, direct sau indirect, de activitatile diverselor agentii... mai mult
Luni, 09 Decembrie 2013, ora 15:47
1Cehia este afectata de o serie de atacuri cibernetice masive care nu au fost inca revendicate, sporind astfel temerile ca vor urma atacuri mai periculoase.
"Motivele raman necunoscute, din moment ce, pana acum, nu le-a revendicat nimeni. Caracterul atacului nu ne permite sa deducem de ce l-a lansat aceasta persoana sau grup de persoane", a anuntat Radek Holy, purtator de cuvant al Centrului national pentru securitate cibernetica, potrivit Agerpres.
Valul de atacuri cibernetice de saptamana aceasta a pus autoritatile cehe in alerta. Este vorba despre "cel mai important atac de acest fel din Republica Ceha de la dezvoltarea internetului", sustine seful departamentului de infractiuni informatice din cadrul politiei cehe, Karel Kucharik.
De luni, diverse organisme si institutii cehe sunt vizate de atacuri de tip DDoS (Distributed-Denial-of-Service), care constau in "inundarea" unui server cu solicitari pentru a-i impiedica temporar functionarea.
Dupa un prim atac masiv care a vizat, luni, principalele servere de informatii cehe, hackerii au atacat marti cel mai mare motor local de cautare pe internet, Seznam, apoi, miercuri, serverele bancii centrale (CNB), ale principalelor banci comerciale si ale agentiei de presa CTK.
Joi dimineata, paginile de internet ale operatorilor cehi de telefonie mobila au fost, la randul lor, vizate de atacurile "piratilor".
Cine s-ar afla in spatele atacurilor
Potrivit purtatorului de cuvant al Telefonica Czech Republic,... mai mult
Vineri, 08 Martie 2013, ora 11:16
Atacurile informatice de tip DDoS (Distributed Denial-of-Service) devin din ce in ce mai puternice, statisticile din a doua jumatate a anului 2011 aratand ca intensitatea medie a unui astfel de atac a fost cu 57% mai mare (110 Mbit/sec), potrivit Kaspersky Lab.
Distributed Denial-of-Service este un tip de atac informatic care se produce atunci cand mai multe sisteme sunt folosite pentru a supra-incarca banda unei retele, prin trimiterea continua de comenzi catre serverele acesteia.
Astfel, informatiile primite de la sistemul Kaspersky Lab de monitorizare a retelelor de tip botnet si de la Kaspersky DDoS Prevention indica faptul ca cel mai puternic atac din semestrul doi al anului trecut a avut o intensitate cu 20% mai ridicata decat cel din prima jumatate a lui 2011, cumuland un total de 600 Mbit/sec.
"Atacurile DDoS sunt folosite atat ca act de protest, cat si ca o metoda eficienta de a exercita presiune asupra competitorilor. Cei care detin un business in comertul online (magazine online, licitatii, forumuri cu anunturi de mica publicitate etc.) sunt o tinta frecventa a atacurilor, 25% dintre acestea fiind directionate catre astfel de site-uri.
De asemenea, proportia atacurilor asupra paginilor web guvernamentale creste gradual, in a doua jumatate a anului trecut atingand 2%.
Flood-ul HTTP ramane cel mai popular tip de atac DDoS (80%). Acesta presupune trimiterea simultana a unui numar foarte mare de cereri HTTP catre site-ul atacat, computerele bot... mai mult
Miercuri, 22 Februarie 2012, ora 12:34