In armata americana au fost interzise, pentru moment, dronele provenite de la SZ DJI Technology Co Ltd., producator din China, din cauza "vulnerabilitatilor la atacuri cibernetice".
O nota interna in acest sens a fost data in 2 august si se refera la toate dronele DJI, dar si la sistemele care folosesc componente si software realizate de aceeasi companie, arata Reuters.
Personalul militar trebuie sa scoata aceste produse din uz, sa dezinstaleze aplicatiile DJI, sa inlature toate bateriile, inregistrarile, dar si memoria, mai arata sursa citata.
De mentionat e ca acest tip de drone este cel mai folosit de armata SUA.
In replica la acest anunt, DJI a transmis ca este "surprinsa si dezamagita" de decizia armatei americane, afirmand ca nu a fost consultata inainte de a se lua aceasta hotarare.
Compania privata a mai spus ca va contacta armata SUA pentru a afla mai multe despre aceste "asa-zise vulnerabilitati".
Temerea legata de aceste vulnerabilitati a aparut in urma unor studii realizate de Laboratorul de Cercetare al Armatei si Marina Militara in luna mai a acestui an.
Citeste si Armata SUA a pierdut peste 400 de drone - de ce s-au prabusit
A.S. ...citeste mai departe despre "Armata americana este vulnerabila la atacuri cibernetice, din cauza dronelor "made in China"" pe Ziare.com mai mult
Duminica, 06 August 2017, ora 13:24
Armata Statelor Unite mobilizeaza mijloace in spatiul cibernetic pentru a descuraja hackerii sa atace potentiale tinte americane, a anuntat marti seful Agentiei pentru Securitate Nationala (NSA).
Michael Rogers, care conduce si Comandamentul Cibernetic al Pentagonului, a vorbit, intr-o conferinta de presa, despre strategia in materie de razboi nuclear, in care detinerea bombei atomice este considerata ca fiind disuasiva in fata unui adversar ce ar lua in calcul un potential , potrivit Mediafax.
In calitate de director al acestei unitati militare de aparare cibernetica, Rogers intentioneaza sa avertizeze hackerii in privinta consecintelor actiunilor lor. "Astazi, fie ca este vorba de un stat, de o organizatie sau de un individ, majoritatea (piratilor informatici) ajung la concluzia, in opinia mea, ca actiunile lor comporta prea putine riscuri, ca pretul de platit este foarte mic", a subliniat el.
"Eu nu spun ca este adevarat", a declarat directorul NSA, "dar sunt de parere ca cei mai multi dintre ei considera ca isi pot permite sa fie destul de agresivi si nu este in interesul nostru pe termen lung, in calitate de tara, de a mentine aceasta perceptie. Trebuie sa incercam sa o schimbam", a spus el la Camera de Comert de la Washington.
Potrivit lui, armata are un "cadru legal" pentru folosirea oricarei arme cibernetice ofensive, cu conditia sa aiba aprobarea presedintelui american si a secretarului Apararii.
"Sper", a adaugat el, "ca se va putea pune in... mai mult
Miercuri, 29 Octombrie 2014, ora 11:47
China duce un razboi cibernetic agresiv impotriva Statelor Unite, care provoaca in fiecare an pierderi in valoare de miliarde de dolari companiilor americane, a declarat duminica directorul FBI James Comey, relateaza AFP.
Potrivit sefului politiei federale, imensa majoritate a companiilor americane au fost deja vizate de acest tip de activitati.
"Exista doua feluri de societati mari in Statele Unite. Cele care stiu ca au fost piratate de catre chinezi si cele care nu stiu ca au fost piratate de catre chinezi", a declarat Comey in emisiunea "60 Minutes" a postului CBS.
Pierderile provocate de atacurile din China sunt "imposibil de numarat"
Pierderile anuale provocate de catre atacuri cibernetice lansate din China sunt "imposibil de numarat", dar sunt de ordinul "miliardelor", potrivit sefului FBI.
Intrebat despre tarile care vizeaza Statele Unite, Comey a spus "nu vreau sa va dau o lista completa. Dar pot sa va spun ca in capul listei se afla chinezii".
El a citat ca exemplu inculparea, in mai, a cinci ofiteri din cadrul armatei chineze pentru ca au furat, in perioada 2006-2014, secrete comerciale de la intreprinderi americane specializate in energie nucleara sau solara si in metalurgie.
Acest caz a provocat tensiuni puternice cu Beijingul.
In opinia directorului FBI, hackerii vizeaza acest informatii spre profitul industriei chineze, care este scutita in acest fel sa fie "nevoita sa inventeze".
Dar, a subliniat el, acestia sunt usor de reperat.... mai mult
Luni, 06 Octombrie 2014, ora 08:57
Expertii in securitate nationala din Statele Unite acuza inca o unitate militara din China ca a efectuat atacuri cibernetice de spionaj impotriva corporatiilor americane.
Astfel, firma de securitate CrowdStrike din SUA a intocmit un raport de lunga durata privind o unitate militara a Armatei Populare de Eliberare din China care opereaza la Shanghai.
Raportul vine la doar cateva saptamani dupa ce Departamentul Justitiei din SUA a acuzat cinci membri ai armatei chineze de atacuri cibernetice impotriva unor companii americane, o escaladare dramatica a eforturilor guvernului de la Washington de a combate spionajul corporativ sponsorizat de stat, potrivit CNN Money.
Firma CrowdStrike, cu sediul in California care ajuta companiile sa detecteze si sa raspunda la amenintarile cibernetice, a anuntat ca a observat un grup ...citeste mai departe despre "SUA acuza unitati militare din China de spionaj cibernetic masiv" pe Ziare.com mai mult
Marti, 10 Iunie 2014, ora 16:25
Guvernul chinez neaga acuzatiile firmei de securitate informatica Mandiant, conform carora in spatele atacurilor cibernetice care au vizat presa, companiile si mai multe agentii guvernamentale din SUA, s-ar afla armata din China.
Declaratiile companiei Mandiant - unul dintre consilierii administratiei americane in materie de securitate informatica - sunt "nefondate", a afirmat Geng Yansheng, purtator de cuvant al Ministerului chinez al Apararii, intr-un comunicat, informeaza AFP, conform Agerpres.
"Atacurile cibernetice sunt prin natura lor transnationale, anonime si inselatoare. Exista multe incertitudini legate de originea lor", a explicat acesta. "A te baza pe adresele IP ale unor computere pentru a ajunge la concluzia ca aceste atacuri vin din China denota o ignorare a regulilor tehnice elementare", a mai sustinut ministerul chinez.
"Toata lumea stie ca zilnic adrese IP sunt subtilizate pentru a fi folosite in atacuri virtuale", a adaugat aceeasi sursa, repetand astfel versiunea clasica a apararii autoritatilor chineze pe acest subiect.
Mandiant a acuzat in aceasta saptamana armata chineza ca ar controla sute sau chiar mii de hackeri, dintre cei mai periculosi din lume, dupa ce a efectuat sute de anchete in acest sens in cursul ultimilor trei ani. Raportul de 74 de pagini este concentrat pe un grup, "APT1", acronimul de la "Advanced Persistent Threat", care ar fi furat cantitati enorme de informatii si ar fi tintit infrastructuri importante din SUA,... mai mult
Miercuri, 20 Februarie 2013, ora 15:20
Armata chineza se afla in spatele mai multor hackeri care au intreprins atacuri cibernetice impotriva unor firme si organizatii americane, arata o firma de securitate informatica din SUA.
In ultimii trei ani, societatea Mandiant, care ofera asistenta guvernului american in domeniul securitatii pe internet, a descoperit prin intermediul a sute de anchete ca organizatiile care lanseaza ciberatacuri asupra unor ziare americane, agenti guvernamentale si diferite societati "isi au sediile in special in China, iar guvernul chinez are cunostinta de aceste activitati", transmite AFP, citata de Agerpres.
Documentul se axeaza pe activitatea unui grup, APT1, acronimul "Advanced Persistent Threat", care ar fi sustras o imensa cantitate de informatii vizand infrastructuri importante si activitati americane in domeniul energetic.
"Credem ca APT1 este capabil sa duca la bun sfarsit o campanie complexa de spionaj pe internet, deoarece primeste sprijin guvernamental", noteaza Mandiant.
Aceasta organizatie este de fapt o filiala a Armatei Populare de Eliberare, denumita Unitatea 61398, si autorii atacurilor sale actioneaza in interiorul unui imobil cu 12 etaje, situat intr-o suburbie a Shanghaiului, conform aceleiasi surse. mai mult
Marti, 19 Februarie 2013, ora 10:02