Elvis Floroiu si Dan Dumitru importa si comercializeaza in Romania, pe dego.ro, picturi pe numere, diamond painting, puzzle 3D din lemn si origami 3D, si mizeaza pe dorinta romanilor de a-si dezvolta sau a descoperi latura creativa si relaxarea in pandemie.
Magazinul online dego.ro - the hobby society, o investitie realizata in perioada starii de urgenta, aduce alternative placute pentru petrecerea timpului in casa, indiferent de varsta si aptitudini. Platforma contine zeci de variante de picturi pe numere, picturi 3D sau diamond painting, puzzle-uri 3D din lemn si hartie care se realizeaza manual, dupa instructiuni.
"Criza ne-a facut sa trecem rapid de la servicii complexe de marketing, consultanta si campanii desfasurate in toate mediile, care acum renasc timid, precum Online, TV, radio, outdoor, la comertul electronic si la dego.ro, o platforma axata pe vanzarea de produse de creativitate, pentru segmentul de varsta 8 - 80 de ani. Ceea ce a inceput initial ca o joaca s-a transformat rapid intr-un business. Urmeaza integrari importante cu platforme de tip marketplace, suntem in cautarea unui nou sediu si am inceput procesele de recrutare de personal" spune Elvis Floroiu, unul dintre initiatori.
Adaptata situatiei prin care trecem, platforma a venit din start cu cateva avantaje pentru clienti: durata de expediere redusa, de numai cateva ore, plata online si in rate, pana la sase, fara dobanda, prin carduri de credit emise de cinci banci.
"Prima saptamana a... mai mult
Luni, 25 Mai 2020, ora 16:11
Aproape 85% dintre investitorii straini care activeaza in Romania declara ca mediul de afaceri din tara s-a inrautatit, arata cele mai recente rezultate ale indicelui perceptiei membrilor Consiliului Investitorilor Straini (FIC) despre mediul de afaceri, realizat in luna martie a acestui an.
Conform sursei citate, 24% dintre respondenti se asteapta ca veniturile lor sa se contracte, in acest an fata de doar 14%, in 2018, in timp ce 20% estimeaza ca afacerile lor se vor contracta, comparativ cu 12% care anticipau acest lucru, in martie 2018.
De asemenea, aproximativ 20% dintre cei chestionati vad o diminuare a exporturilor si a activitatii lor pe piata interna, dublu fata de acum sase luni, iar 30% se asteapta ca rezultatele propriilor afaceri, pentru urmatoarele 12 luni, sa se inrautateasca fata de perioada anterioara, comparativ cu 15% care aveau aceste asteptari in martie 2018.
Peste o treime dintre respondenti (35%) prevad un declin al investitiilor lor, aproape dubla fata de anul trecut, cand procentajul era de 19%. In plus, 37% dintre investitori considera ca vor angaja mai putine persoane in perioada urmatoare, in timp ce, in 2018, doar 17% au raspuns astfel.
"Inca observam un numar consistent de respondenti, care considera ca afacerea lor va creste si care vor continua sa investeasca, dar exista semne ca aceasta tendinta se poate inversa. Este inca prematur sa stim daca vorbim despre o schimbare pe termen scurt sau ceva structural si mai profund. Vom... mai mult
Joi, 11 Aprilie 2019, ora 21:07
Investitorii straini spun ca sunt dezamagiti de discursul guvernantilor care incearca sa sugereze ca "strainii" doresc sa faca rau Romaniei si care antagonizeaza companiile mari cu cele mici, cele romanesti cu cele straine sau mediul privat cu cel public.
"Daca companiile straine au profituri mici, li se reproseaza ca nu performeaza la nivelul asteptarilor. Daca au profituri mari, sunt acuzate ca le fac in detrimentul angajatilor si atunci reprosul este ca ofera salarii foarte mici. Dar sunt si multe alte voci care acuza aceleasi companii ca ofera salarii prea mari absorbind toata forta de munca in detrimentul celor locale", se arata intr-un comunicat al Consiliul Investitorilor Straini (FIC).
Ei spun ca au cerut in repetate randuri institutiilor statului sa puna in mod transparent, la dispozitia opiniei publice, datele privind toate taxele platite de companiile de stat si private din Romania si analiza in urma careia au aparut aceste semne de intrebare pe care politicienii le ridica din cand in cand.
"Acest tip de discurs ajunge sa devina politica publica materializata in decizii care se iau pripit si fara consultare. Cel mai recent exemplu este aceasta ultima ordonanta de urgenta, care urmeaza sa modifice peste 40 de acte normative (legi, OUG, HG) in ultima sedinta de Guvern a anului.
Hazardul acestor masuri, modificari de legi organice, prorogari de termene, derogari, sistarea platii unor drepturi banesti, introducerea de noi taxe, infiintarea de noi scheme... mai mult
Joi, 20 Decembrie 2018, ora 15:01
Membrii Consiliului Investitorilor Straini (FIC) se declara dezamagiti de discursul care incearca sa sugereze ca "strainii" doresc sa faca rau Romaniei si care antagonizeaza companiile mari cu cele mici, cele romanesti cu cele straine sau mediul privat cu cel public, potrivit unui comunicat al organizatiei.
"Rolul in economie al companiilor romanesti cu capital strain este o tema care revine din ce in ce mai des in prim planul discursurilor publice si politice. Membrii Consiliului Investitorilor Straini (FIC) sunt dezamagiti de acest discurs care incearca sa sugereze ca" strainii "doresc sa faca rau Romaniei, si care antagonizeaza companiile mari cu cele mici, cele romanesti cu cele straine sau mediul privat cu cel public. O tara cu o societate dezbinata nu este o tara mai usor de condus, ci pur si simplu este o tara mai saraca", se arata in document.
Conform comunicatului, companiile straine din Romania angajeaza aproximativ 1,3 milioane de oameni, un sfert din forta totala de munca a tarii, produc aproape jumatate din cifra de afaceri a Romaniei si mai mult de jumatate din exporturi.
Aceste companii au o contributie insemnata la veniturile statului roman prin impozite pe venit, pe profit, contributii sociale, TVA, accize si alte taxe speciale sau locale.
"Desi aceste informatii sunt publice, reprosurile complet nefondate in tonalitati cu intensitate diferita ating aceeasi tema, profiturile. Daca firmele straine au profituri mici, li se reproseaza ca nu... mai mult
Joi, 20 Decembrie 2018, ora 14:44
Pilonul II de pensii reprezinta singura forma reala de economisire care ofera garantia absoluta asupra propriilor contributii, in conditiile in care acesta a inregistrat randamente investitionale pozitive de la lansarea sa, din 2008, precizeaza Camera de Comert, Industrie si Agricultura Franceza din Romania (CCIFER), intr-un comunicat de presa.
Potrivit sursei citate, este necesara "dezvoltarea sau cel putin mentinerea la nivelul actual al sistemului de pensii private lansat in perioada 2007 - 2008 ca masura minim necesara pentru imbunatatirea capacitatii generale a intregului sistem de pensii de a face fata asteptarilor populatiei active".
"Evolutiile demografice pe termen mediu indica faptul ca, in urmatorii 15 ani, fiecare angajat din Romania va ajunge sa sustina aproximativ 2,5 pensionari. Mai mult, Expert Forum estimeaza ca, la orizontul 2040, Pilonul I va acoperi doar 25% din salariul mediu brut pe economie, iar Pilonul II poate suplimenta aceasta suma cu 10-15 procente. In acest context demografic, acum 10 ani, a aparut necesitatea dezvoltarii unui sistem de pensii coerent, bazat pe trei piloni de pensii complementari, menit sa asigure o stabilitate financiara la varsta pensionarii.
In conditiile in care exista o tendinta generala de subestimare a nevoilor reale de economisire, pentru majoritatea angajatilor romani, Pilonul II reprezinta singura forma reala de economisire care ofera garantia absoluta asupra contributiilor proprii", precizeaza CCIFER.
In... mai mult
Luni, 21 Mai 2018, ora 23:25
Fondul suveran de investitii al Norvegiei, cel mai mare din lume in conditiile in care gestioneaza active in valoare de 1.000 de miliarde de dolari, si-a prezentat marti noile sale asteptari celor aproximativ 9.100 de firme in care investeste, subliniind ca acestea ar trebui acorde prioritate combaterii coruptiei.
Fondul a apreciat, printre altele, ca board-urile companiilor ar trebui sa se asigure ca firmele au politici anticoruptie si proceduri pentru a preveni si combate coruptia iar aceste politici ar trebui comunicate in mod clar angajatilor, informeaza Reuters.
"Datele cu privire la guvernanta corporativa si sustenabilitatea pot influenta deciziile noastre de investitii. Obiectivul nostru este sa reducem riscurile pentru fond", a declarat Yngve Slyngstad, directorul general de la Norges Bank Investment Management, divizia Bancii Centrale a Norvegiei care gestioneaza fondul suveran de investitii.
"Vrem ca firmele sa treaca de la vorbe la fapte astfel incat sa avem o imagine mai clara a oportunitatilor si riscurilor financiare. Companiile ar trebui sa aiba mecanisme de denuntare care sa ofere o cale confidentiala atunci cand raportarea pe linie ierarhica nu este adecvata sau denuntatorul vrea sa ramana anonim", se mai arata in documentul publicat de Fondul suveran al Norvegiei.
Acest fond directioneaza fondurile realizate din productia de petrol si gaze a Norvegiei si investeste in aproximativ 9.100 de companii din intreaga lume, precum si in obligatiuni si... mai mult
Marti, 13 Februarie 2018, ora 15:40
Romania este atractiva pentru fondurile de investitii in sectoare precum farma, petrol si gaze naturale, servicii financiar-bancare sau productie, jucand acum in aceeasi liga cu Polonia, a declarat Radu Dumitrescu, partener Deloitte Romania, conform unui comunicat de presa remis, joi, AGERPRES.
"Am asistat, in ultimul timp, la o crestere semnificativa a activitatii fondurilor de investitii in Romania, dupa ce mai multe proiecte au fost incheiate cu succes, atat la nivel de ridicare de fonduri cat si la nivel de exit-uri.
Printre cele mai mari tranzactii incheiate in ultima perioada se numara achizitia Profi de catre MEP sau achizitia de catre Allianz Capital Partners a unui pachet minoritar in cadrul EoN Distributie Romania.
Ma astept ca fondurile de investitii prezente in Romania sa continue sa incheie tranzactii mari in urmatoarea perioada si nu as fi deloc surprins sa vad tranzactii cu valori de sute de milioane de euro in care sa fie si un fond de investitii implicat.
Romania este atractiva pentru fondurile de investitii in sectoare precum farma, petrol si gaze naturale, servicii financiar-bancare sau productie.
Romania joaca acum in aceeasi liga cu Polonia si sunt convins ca am ajuns in sfarsit pe harta marilor fonduri de investitii", a spus Dumitrescu.
Potrivit comunicatului, dupa un an cu turbulente post-Brexit, in Europa si Europa de Est vedem semnele unei reveniri in forta, fapt care indica unul dintre cei mai buni ani atat pentru investitii cat... mai mult
Joi, 14 Decembrie 2017, ora 14:48
De obicei, cand spui "investitor" te gandesti automat la oameni de afaceri care urmaresc miscarile din piata cu multa atentie si investesc sume mari pentru castiguri pe masura. Dar adevarul este ca orice alegere importanta pe care o faci pentru banii tai este, de fapt, o investitie.
Investesti intr-o masina putin mai scumpa sperand ca vei avea costuri de intretinere mai mici. Investesti intr-o vacanta relaxanta sperand ca te vei intoarce cu mai mult chef de munca. Investesti in educatia copiilor tai sperand ca in viitor vor avea joburi mai bune.
De fiecare data cand alegi unde se duc banii tai pui in balanta costul investitiei tale si potentialul castig.
La fel se intampla si cu banii pe care ai reusit sa-i pui deoparte si care acum ar putea sa iti aduca profit, in functie de cum alegi sa ii investesti.
Cum investesti banii pe care nu ii folosesti?
Inainte sa te gandesti la investitii, e bine sa ai in vedere si banii pe care ii economisesti pentru situatii neprevazute. Este intelept sa pastrezi o rezerva de bani intr-un cont de economii si sa iti faci planuri de investitii doar pentru restul banilor pe care ii ai la dispozitie.
Pentru sumele pe care alegi sa le pui la munca pentru tine ai la dispozitie Fondurile Mutuale de la ING Bank, usor de inteles si usor de folosit.
Acum e mult mai usor sa incepi sa investesti.
Poti sa investesti direct prin aplicatia de internet banking, Home'Bank si poti sa urmaresti oricand investitiile online.
In functie... mai mult
Marti, 17 Octombrie 2017, ora 08:00
Apple anunta astazi rezultatele financiare pe primul trimestru, motiv suficient pentru analisti sa mizeze pe o crestere a valorii unei actiuni pana la nivelul de 1000 de dolari, iar capitalizarea bursiera sa ajunga la 1000 de miliarde de dolari.
Nu se stie ce produse vor mai "scoate din palarie iluzionistii" de la Apple, insa, in pofida unor rezultate financiare bune, va veni si vremea cand gigantul american va incepe sa se rostogoleasca la vale.
Interesante sunt similiaritatile intre Apple si alte companii-vedeta ale bursei americane, care au avut parte de un trecut glorios, iar acum au ajuns in dizgratie. Iar toate aceste companii-vedeta au iesit din gratiile investitorilor, in ciuda faptului ca profiturile inca erau frumusele. Iata cinci avertismente pentru impatimitii dupa actiuni Apple:
Monumentalul declin
Traiectoria arata cam asa: O companie cu o poveste desprinsa de la Hollywood este declarata magnifica si apare pe copertile tuturor revistelor de specialitate. Asa iau nastere si asteptarile investitorilor, in timp ce preturile actiunilor cresc pana la un nivel ireal.
Dupa ascensiune, urmeaza caderea. Exact asa s-a intamplat cu fiecare astfel de companie in ultima decada, iar aici merita mentionate, printre multe altele, Intel, Cisco sau Microsoft.
Chiar si asa, exista multi analisti financiari care sustin ca actiunile Apple sunt subevaluate, deci mai este loc de crestere. Asta nu inseamna ca actiunile companiei americane vor urma un trend... mai mult
Marti, 24 Aprilie 2012, ora 18:52