Fundatia LEADERS crede ca leadershipul personal si performanta pe termen lung incep cu autocunoasterea. Iar daca ti-ai tot pus intrebarea "cine sunt eu?" sau "ce trebuie sa fac?" de nenumarate ori in ultimul timp, dar inca nu ai gasit un raspuns pe masura asteptarilor tale, probabil, ei te pot ajuta.
Stim ca esti parte a unei generatii, dar mai stim ca esti unic. Au gandit LEADERS Explore, ca programul de leadership care sa iti raspunda la intrebarea "cine sunt eu?".
Cu o experienta de invatare de 20 de ani alaturi de cei 30 mii de absolventi, ti-au pregatit doua luni de autocunoastere, autodepasire, testare a limitelor si accesul la o comunitate unita, din care vei face si tu parte.
Ce vei trai mai exact?
36 de ore de training, in care vei descoperi importanta valorilor personale, stilurile de comunicare conform DISC, roluri in echipa si vei avea ocazia sa lucrezi cu alti 70 de tineri cu care impartasesti aceleasi aspiratii.10 proiecte in comunitate gandite si implementate de voi cu sprijinul unui mentor.Explorare individuala prin intermediul testelor psihometrice, temelor si challenge-urilor date de traineri specializati.O Biblioteca Vie, in care vei avea oportunitatea sa discuti cu profesionisti din diverse domenii despre brandingul personal si cum poti sa-ti construiesti/ mentii imaginea in functie de domeniu.Vei avea ocazia sa cunosti povestile de viata a 4 lideri care iti vor impartasi din experienta lor personala si profesionala.
Recunoasterea... mai mult
Joi, 05 Martie 2020, ora 17:00
Departamentele de personal din companii sunt nemultumite de ratele proaste de retentie a personalului. Angajatii se plang ca nu lucreaza in conditiile promise in procesul de recrutare.
Am sa incerc sa exemplific ce se intampla printr-o mica povestioara, si sunt curioasa daca o recunoasteti:
Compania da un anunt: angajam randunica pentru stolul nostru de promovare. In fapt, Compania spera sa gaseasca un Corb eficient, pentru stolul sau de corbi vanzatori, care se numesc Brand Representatives. Candidatul vede anuntul: el, in forul sau interior, se crede Vultur, se prezinta la interviu Cocos - intelegand ca asa ar dori angajatorul sa aiba in echipa sa -, in fapt, pentru jobul respectiv, el nefiind decat un Papagal care nu ar obtine nici rezultatele asteptate de Companie si nici nu s-ar potrivi jobului si echipei de Corbi. Este angajat pentru ca este singurul care s-a prezentat la interviu cu un CV cat de cat aproape de anuntul Companiei.
Nu trebuie sa va spun finalul povestii...
Suntem responsabili cu totii de modul in care construim asteptari, suntem pagubitii sau beneficiarii relatiilor pe care le nastem prin ceea ce promitem ca putem face.
Inca mai cred, dupa 16 ani de interfata intre firme si candidati, in calitate de consultant in recrutare, ca o harta corecta a ceea ce ofera fiecare dintre cele 2 parti este reteta unei convietuiri profesionale de lunga durata, echitabil profitabila.
Reconfigurarile de pe piata mondiala a muncii, nu doar in Romania, au... mai mult
Marti, 08 Mai 2018, ora 15:33
Tinerii au alte asteptari de la locul de munca fata de parintii lor, astfel ca angajatorii sunt nevoiti sa-si schimbe modul de abordare daca vor sa ii atraga.
Cei din generatia Millennials, nascuti in perioada 1980-2000, sunt interesati de bani, insa isi doresc sa imbine viata profesionala cu cea personala, asa ca accepta mai greu un job cu program fix si orele suplimentare.
Mai mult, isi doresc sa avanseze repede si sunt dornici sa se implice in proiecte noi, potrivit unei analize remisa Ziare.com, care a fost realizata de Smartree, o firma ce se ocupa cu externalizarea proceselor legate de Resurse Umane (HR).
Asa arata viitorul fortei de munca din Romania: Ce pretentii au tinerii de la un job
Salariul nu este pe primul loc in asteptarile tinerilor legate de un nou job
Salariul nu este cel mai important si, de departe, nici singurul aspect pe care cei din generatia Millenials il iau in considerare in alegerea unui loc de munca.
In primul rand, tinerii au dorinta de a ...citeste mai departe despre "Viitorul fortei de munca din Romania: Cat conteaza salariul pentru tineri si echilibrul intre job si viata personala" pe Ziare.com mai mult
Luni, 11 Aprilie 2016, ora 10:45
S-au nascut intre 1981 si 2000. Au o perspectiva cu totul diferita fata de lume si viata, comparativ cu generatiile anterioare - "baby boomers" (1946-1964) si generatia X (1965-1980). Tehnologia de ultima ora nu le pune nicio problema, dar au nevoie de feedback constant pentru propria dezvoltare. Pretuiesc timpul liber si viata personala, dar isi construiesc mai multe optiuni de cariera in paralel pentru ca sunt interesati de teme foarte diverse, care sa le solicite creativitatea. Ce face speciala generatia Y? Care sunt caracteristicile ei definitorii?
1. Au asteptari de responsabilitate sociala de la angajatori
Diferite studii globale arata ca, pana in anul 2025, 75% din forta de munca de la nivel global va fi alcatuita din membrii generatiei Y, iar 15% dintre ei sunt deja la nivel managerial. De asemenea, mai mult de 92% dintre membrii generatiei Y considera ca succesul in afaceri nu se masoara doar prin profitul generat, ci si prin implicarea sociala a companiei.
In Romania, un studiu similar1 arata ca prestigiul companiei si calitatea produselor si serviciilor oferite de aceasta sunt aspecte importante pentru tinerii din generatia Y. Astfel, 81% dintre respondenti spun ca bunul renume al companiei este un criteriu pentru selectarea viitorului loc de munca, iar 94% dintre ei acorda aceeasi importanta impactului asupra mediului si calitatii pe care o au produsele si serviciile firmei la care sunt in proces de recrutare. Tot tinerii din generatia Y spun ca pe... mai mult
Joi, 17 Iulie 2014, ora 13:00
In ultimul articol am vorbit putin despre ce este un brand personal si la ce foloseste. Acum, va invit la un articol despre setarea asteptarilor. Adica: ce o sa ni se intample si ce nu o sa ni se intample intr-un proces de branding personal.
Si vom incepe cu...
Ce nu o sa se intample intr-un proces de branding personal
Nu o sa inveti sa "te vinzi"
Brandingul personal nu este despre a construi o imagine atat de buna incat oricine sa zica "vreau sa cumpar". Este mult mai degraba despre a construi o imagine clara si coerenta bazata pe abilitati si pe valoare intrinseca.
Este despre a te formula pe tine insuti intr-un fel care sa explice clar oamenilor cine esti, la ce esti bun si la ce se pot astepta daca te cumpara. Este despre cumparare pe baza de incredere si nu despre vanzare agresiva.
Nu o sa ai mai multi clienti peste noapte
Increderea se construieste in timp. Un potential client, cand incepe sa se gandeasca sa lucreze cu tine sau cu compania ta, va cauta sa afle cat mai multe inainte sa ia o decizie.
Asta e momentul in care un brand personal construit pe baza de autenticitate poate face minuni. De ce? Pentru ca tot ce-a gasit potentialul client despre tine pe internet, sau in presa se va potrivi perfect cu ce va intalni in persoana. Si congruenta genereaza incredere.
Cu toate astea, congruenta vine in timp asa ca ofera acestui proces rabdarea pe care o cere. O sa merite.
Nu o sa devi celebru sau persoana publica
Cel putin, nu in mod... mai mult
Sambata, 10 Martie 2012, ora 00:00
Inainte de a citi randurile de mai jos, am o veste buna si una proasta: cea proasta este ca, fie ca vreti, fie ca nu, aveti un brand personal. Cea buna este ca daca el devine o preocupare constienta, pe care o cultivati si in care investiti energie, poate sa va aduca incredere, bani si reputatie.
Acestea fiind spuse...
Ce este un brand
Inainte de a vorbi despre branduri personale, hai sa vorbim putin despre branduri in general. Pana la urma, ce este un brand?
Iata doua definitii simple si interesante. Una mai tehnica (data de un om de strategie) si una mai plastica (data de un director de creatie):
"Un brand reprezinta totalitatea perceptiilor pe care un public le are despre un subiect" si "A brand is the most valuable piece of real estate in the world: a corner of someone's mind".
Ok. Si atunci ce este un brand personal
Un brand personal reprezinta totalitatea perceptiilor pe care un public le are despre cineva.
Incercati sa va ganditi la un brand personal ca la o constructie din caramizi: fiecare noua interactiune (fie ea live sau virtuala) cu persoana respectiva contribuie cu niste caramizi (perceptii) la constructia finala (brandul personal).
In final, poate sa iasa un castel interesant in care toata lumea sa-ti doreasca sa intre si pentru care sa fie dispusa sa plateasca sau, poate sa iasa o baraca darapanata in care oamenii nu ar intra nici daca sunt platiti.
La ce foloseste un brand personal si de ce ne-am dori unul
In ultimii ani... mai mult
Sambata, 03 Martie 2012, ora 00:00
Licitatia, de patru zile, cu obiectele lui Elizabeth Taylor - rochii si bijuterii purtate de aceasta in filme sau la evenimente importante din viata sa - s-a incheiat, cu incasari de peste 150 de milioane de dolari, o parte din suma urmand sa fie donata unei fundatii umanitare infiintate de actrita. Licitatia a intrecut asteptarile organizatorilor, casa Christie's.
Scenariul filmului "Vis de glorie/ The National Velvet" - primul lungmetraj de succes al lui Liz Taylor - a fost vandut pentru 170.000 de dolari, suma fiind de 50 de ori mai mare decat pretul de pornire. De asemenea, unul dintre colierele lui Taylor, cu o perla datand din secolul al XVI-lea, a fost vandut pentru suma de 11,8 milioane de dolari.
Presedintele casei Christie's, Marc Porter, a descris rezultatul licitatiei ca fiind "coplesitor, existand foarte multi doritori care s-au intrecut sa cumpere fiecare obiect".
O parte din suma stransa in urma licitatiei va fi donata Elizabeth Taylor AIDS Foundation, o fundatie care lupta contra maladiei SIDA, infiintata de actrita in 1991.
Elizabeth Taylor era cunoscuta pentru pasiunea sa pentru diamante. O parte dintre bijuteriile actritei au fost vedetele licitatiei, unde au mai fost scoase la vanzare rochii unicat, mobilier, scenarii si alte obiecte care au facut parte din viata starului hollywoodian.
Alte aproximativ 1.000 de obiecte ce au apartinut actritei vor fi vandute exclusiv online, pana sambata seara.
Cele mai frumoase rochii ale actritei... mai mult
Sambata, 17 Decembrie 2011, ora 16:10
Cheltuielile de personal vor fi ridicate de Guvern in 2012, an electoral, cu 5% peste limita stabilita pentru acest an, la 42,59 miliarde lei (7,2% din PIB), cu mai mult de un punct peste estimarile privind inflatia si avansul PIB, urmand ca aceste cheltuieli sa fie fixate ulterior la 6,9% din PIB, transmite Mediafax.Cheltuielile de personal vor creste astfel de la 40,5 miliarde lei in 2011 (dintr-un total al cheltuielilor bugetului general consolidat de 192,6 miliarde lei) la 42,59 miliarde lei (dintr-un total al cheltuielilor de 203,3 miliarde lei), releva proiectul prin care Guvernul urmeaza sa aprobe plafoanele de cheltuieli pentru anul viitor.
In 2010, cheltuielile de personal au totalizat 42,15 miliarde lei.
Plafonul cheltuielilor de personal ale bugetului general consolidat, exprimat ca procent in Produsul Intern Brut, va fi de 7,2% in anul 2012 si de 6,9 % in anul 2013.
Comisia Nationala de Prognoza ia in calcul un produs intern brut de 599 miliarde lei (3,9%) in 2012 si de 659,4 miliarde lei (4,5%) in 2013. Plafonul de cheltuieli va fi inclus in proiectul de buget pentru anul viitor.
Cresterea cheltuielilor de personal din 2012 este de 5%, cu un punct procentual peste nivelul prognozat al inflatiei, dar si avansul estimat al PIB.
Banca Nationala a Romaniei a revizuit, recent, in urcare prognoza de inflatie pentru 2011 de la 3,6% la 5,1% si asteptarile pentru anul viitor de la 3,2% la 3,6%.
In acelasi timp, Comisia Europeana estimeaza o crestere economica de 3,7%... mai mult
Miercuri, 25 Mai 2011, ora 15:26
Hewlett-Packard Co., cel mai mare producator de calculatoare personale din lume, a raportat un profit conform asteptarilor pentru al treilea trimestru fiscal din 2009, dupa reducerea cheltuielilor si concedieri care au compensat cererea mai scazuta, scrie Bloomberg, transmite NewsIn. Excluzand anumite costuri, profitul s-a ridicat la 91 centi pe actiune in trimestrul ce a luat sfarsit pe 31 iulie, a anuntat compania.Analistii chestionati de Reuters se asteptau la un profit de 90 centi pe actiune.Profitul net a scazut cu 19%, la 1,64 miliarde dolari, sau 67 centi pe actiune, fata de nivelul de 2,03 miliarde dolari, sau 80 centi pe actiune, inregistrat in perioada similara din 2008.
Vanzarile au scazut cu 2,1%, la 27,5 miliarde dolari in perioada analizata, in timp ce analistii mizau pe o performanta de 27,5 miliarde dolari.Compania a anuntat ca se asteapta ca veniturile in trimestrul in curs sa creasca cu aproximativ 8%, la aproximativ 29,6 miliarde dolari.Veniturile din vanzarile de imprimante au scazut cu 20%, la 5,7 miliarde dolari in timp ce livrarile au scazut cu 23%.HP a raportat o scadere de 23% a profitului obtinut din divizia de servere si stocare, la 3,7 miliarde dolari.Vanzarile diviziei de PC-uri au scazut cu 18%, la 8,4 miliarde dolari in trimestrul analizat, in timp ce livrarile au scazut cu 2%.Marja operationala s-a redus la 4,6%, de la nivelul de 5,7% in perioada similara din 2008. mai mult
Miercuri, 19 August 2009, ora 11:20