Mediul de afaceri din Marea Britanie nu sustine proiectele de legi care vizeaza diminuarea numarului de imigranti din regat, sustin reprezentantii unor organizatii patronale, printre care si Institute of Directors (IoD).
"Promisiunea premierului David Cameron de a reduce numarul imigrantilor este o adevarata pedeapsa aplicata mediului de afaceri", sustin reprezentantii IoD, citati de postul britanic BBC.
Cer o analiza corecta
Datele statistice care sunt asteptate sa fie facute publice joi, 27 august, ar putea demonstra ca fenomenul migratiei in Marea Britanie depaseste de trei ori tinta stabilita de guvern.
Este si unul din motivele pentru care oficialii din cabinetul Cameron insista sa reduca cifra imigrantilor veniti in Marea Britanie cu zeci de mii de persoane.
In schimb, reprezentantii IoD si cei ai grupului de analiza British Future afirma ca aplicarea unor politici radicale in acest domeniu ar putea produce pagube semnificative in economia tarii.
Cele doua organizatii cer o analiza cuprinzatoare pentru a stabili ce masuri vor trebui aplicate in atingerea targetului stabilit de Londra si insista ca acestea sa fie insotite de studii de impact asupra economiei, culturii si societatii din Regatul Unit.
IoD si British Future cer ca premierul Cameron si secretarul biroului pentru imigrari, Theresa May, sa conlucreze cu expertii Comitetului de Consultanta in probleme de Migratie inainte de propune proiectele de legi menite sa rezolve aceasta problema.... mai mult
Joi, 27 August 2015, ora 14:57
Presedintele Confederatiei Patronatul Roman, Gheorghe Naghiu, ii scrie presedintelui Camerei Deputatilor cerandu-i sa declanseze procedurile privitoare la reanalizarea si invalidarea desemnarii lui Florian Costache in functia de presedinte al Consiliului Economic si Social, potrivit Newsin.Naghiu isi argumenteaza cererea prin faptul ca presedintele CES are o condamnare penala pentru infractiuni de drept comun si a fost dovedit de CNSAS ca fiind agent al Securitatii.
"Forumul executiv de conducere al Patronatului Roman nu intelege de ce institutii ale statului sunt reprezentate de oameni ce produc deservicii majore prin trecutul lor, ce nu pot constitui repere ale moralitatii si nu se incadreaza in tiparele democratice.
Este de neadmis ca un cetatean posesor de cazier, dovedit de CNSAS ca agent al politiei politice, sa reprezinte interesele Guvernului Roman, ale sindicatelor libere din Romania si al reprezentantilor patronatelor romanesti", afirma Naghiu in scrisoarea inaintata Robertei Anastase si care s-a aflat luni pe masa membrilor Biroului Permanent al Camerei Deputatilor.
In documentul citat, Gheorghe Naghiu isi exprima rezervele privitor la "independenta politica a CES" si la moralitatea presedintelui acestei institutii.
"Confederatia Patronatul Roman nu poate accepta ca la presedintia Consiliului Economic si Social sa se afle un condamnat penal si un fost colaborator al politiei politice, fapt pentru care solicita, cu respect, Parlamentului Romaniei sa... mai mult
Luni, 17 Mai 2010, ora 23:46
O firma nu va mai putea face parte, in acelasi timp, din mai multe patronate, iar un patronat va avea dreptul sa fie membru al unei singure structuri asociative patronale, constituita pe criteriul domeniului de activitate, si al uneia formata pe principiul teritorial, propune ministerul IMM-urilor.
In acest sens, Ministerul Intreprinderilor Mici si Mijlocii, Comert si Mediul de Afaceri (MIMMCMA) propune modificarea legii patronatelor, informeaza Mediafax.
Printre modificarile propuse de MIMMCMA se numara constituirea unui patronat din cel putin 15 persoane juridice, fata de forma actuala a legii care prevede ca o astfel de structura este constituita din cel putin 15 persoane juridice sau persoane fizice autorizate.
In ceea ce priveste structurile asociative, propunerea ministerului prevede ca un patronat poate fi membru al unei singure structuri asociative patronale, constituita pe criteriul domeniului de activitate, si al unei singure structuri asociative patronale, constituita pe principiul teritorial.
De asemenea, personalitatea juridica a unui patronat se va acorda, potrivit MIMMCMA, prin sentinta a judecatoriei in a carei raza teritoriala se stabileste sediul acestuia.
Ministerul IMM-urilor vrea si un patrimoniu initial la constituirea organizatiilor patronale.
Astfel, pentru patronate neconstituite in federatii, confederatii sau uniuni patrimoniul initial trebuie sa fie de cel putin 3.000 de lei, pentru federatii de minim 5.000 de lei, pentru confederatii - minim... mai mult
Miercuri, 23 Septembrie 2009, ora 16:36
Organizatiile patronale din turism si ministerul condus de Elena Udrea au cazut de acord, luni, asupra infiintarii Organizatiei Romane a Turismului, cu scopul de a promova Romania ca destinatie turistica, a declarat, pentru NewsIn, presedintelui ANAT, Corina Martin."Si presedintele Traian Basescu, prezent la sedinta Consiliului Consultativ al Turismului (CCT), si ministrul de resort, Elena Udrea, au fost de acord cu infiintarea unei Organizatii Romane a Turismului, un parteneriat public-privat, care sa aiba ca atributie promovarea turismului romanesc.
Cred ca vom reusi astfel sa scoatem din mana ministerului aceasta atributie de promovare a Romaniei", a declarat presedintele Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT), Corina Martin.
Aceasta a precizat ca urmatoarea sedinta a CCT va avea loc pe 20 august, cand se asteapta si definitivarea Legii Turismului. "Noi ca asociatii patronale am avut timp pana saptamana trecuta sa venim cu propuneri cu privire la reglementarile Legii Turismului.
Avem, de asemenea, timp o saptamana sa rezolvam toate detaliile, pentru ca proiectul de act normativ sa fie definitivat in sedinta din 20 august", a precizat Martin. Oficialul de la ANAT a adaugat ca in sedinta CCT la care a participat si presedintele Traian Basescu s-a discutat si despre posibilitatea ca viitoarea lege a turismului sa inglobeze toate actele normative care reglementeaza activitatea turistica.
Seful statului a participat luni la sedinta Consiliului Consultativ al... mai mult
Luni, 20 Iulie 2009, ora 16:53