Asociatiile civice Miscarea pentru Dezvoltarea Moldovei, Moldova vrea Autostrada si Impreuna pentru A8 ii cer premierului Viorica Dancila sa se intalneasca pentru a discuta despre realizarea Autostrazii A8/Unirii, Ungheni-Iasi-Targu Mures.
Reprezentantii asociatiilor ii amintesc lui Dancila ca s-au intalnit cu ea la Palatul Victoria, pe 8 februarie 2019, cand au discutat situatia infrastructurii din regiunea aceasta, in special realizarea respectivei autostrazi.
"In urma cu trei saptamani, v-am adresat o scrisoare deschisa in legatura cu ignorarea acestei autostrazi. Reamintim ca aceasta autostrada este vitala pentru regiunea noastra, pentru iesirea din izolare, pentru dezvoltare si pentru crearea de locuri de munca menite a-i mentine acasa pe moldovenii care de ani buni sunt intr-un adevarat exod spre alte zone ale Romaniei, dar mai ales spre Europa Occidentala.
V-am solicitat atunci o noua intrevedere pentru a va prezenta in mod detaliat de ce este importanta aceasta autostrada pentru noi, pentru locuitorii Moldovei ocolite in mod sistematic de marile investitii de infrastructura", au transmis reprezentantii asociatiilor.
Acestia ii propun lui Dancila sa se intalneasca vineri, cand premierul se va afla in Moldova.
"Avand in vedere ca vineri, 16 august 2019, veti fi prezenta la Iasi, dorim sa avem o intalnire pe aceeasi baza de colaborare. Credem ca veti fi de acord cu noi ca interesele Moldovei nu mai pot fi ignorate fara asumarea tuturor riscurilor... mai mult
Marti, 13 August 2019, ora 15:05
Nouasprezece asociatii cer presedintelui Klaus Iohannis sa foloseasca "toate mijloacele" astfel incat "Romania sa nu devina un proiect blocat, esuat din punctul de vedere al statului de drept, capturat de retele infractionale"
Nouasprezece asociatii si comunitati on-line cer presedintelui Klaus Iohannis sa isi exercite atributiile de mediator pe care i le confera Constitutia si sa foloseasca "toate mijloacele", astfel incat "Romania sa nu devina un proiect blocat, esuat din punctul de vedere al statului de drept, capturat de retele infractionale".
Semnatarii mesajului solicita sefului statului sa ceara un punct de vedere Comisiei de la Venetia in problema modificarii legilor justitiei.
Nouasprezece asociatii si comunitati online, printre care si "Va vedem din Sibiu" care a organizat cel mai mare protest de tip sit-in in fata sediului PSD Sibiu, au transmis, duminica, un mesaj in care vorbesc despre rolul de mediator al sefului statului.
"Sunteti, conform Constitutiei, singurul mediator chemat sa actioneze atunci cand intervine o criza in functionarea autoritatilor publice. Mai mult, art. 80 alin. 2 din Constitutie ne spune ca sunteti chemat sa va exercitati functia de mediator nu numai atunci cand exista un blocaj sau un dezechilibru intre puterile statului, ci si intre stat si societate.
Ati exercitat aceasta functie de mediator in urma cu un an, cand Guvernul se pregatea sa legifereze in materie penala. Ati inteles atunci mesajul strazii, care reclama ca... mai mult
Duminica, 07 Ianuarie 2018, ora 13:57
Pana in urma cu putin timp, nu multe persoane au auzit de certificatul de cazier fiscal, desi reprezinta un document a carui organizare si functionare legala exista inca din anul 2001.
In mod frecvent, era confundat cu certificatul de atestare fiscala, desi diferentele sunt substantiale, dupa cum va rezulta din cele de mai jos.
Incepand cu septembrie 2015, exista un nou cadru legislativ care guverneaza emiterea, utilizarea, eliberarea si continutul certificatului de cazier fiscal.
Astfel, prin Ordonanta Guvernului nr. 39/2015, a fost abrogata reglementarea din anul 2001 aducandu-se clarificari si completari substantiale in aceasta materie.
Prin noua reglementare, organizarea cazierului fiscal a trecut de la Ministerul Finantelor catre ANAF.
Ce este cazierul fiscal?
Conform definitiei legale, cazierul fiscal reprezinta un instrument prin care se tine evidenta si se urmareste respectarea disciplinei in materie fiscala, contabila, vamala si, in general, disciplina financiara, a persoanelor fizice, juridice sau entitati fara personalitate juridica.
Daca in cazierul judiciar se inscriu faptele prevazute de legea penala, cazierul fiscal isi doreste sa devina un instrument de urmarire a conduitei de natura fiscala din partea contribuabililor persoane fizice sau juridice romane.
Ce fel de fapte se inscriu in cazierul fiscal?
Peste 120 de tipuri de fapte pot fi inscrise in cazierul fiscal. Aceasta lista ar fi trebuit sa fie actualizata printr-o hotarare... mai mult
Miercuri, 25 Noiembrie 2015, ora 11:43
Societatea de avocati Dragne & Asociatii anunta deschiderea perioadei de aplicare pentru noi pozitii de avocati definitivi si stagiari, pentru urmatoarele arii de practica: Litigii, Drept Comercial si Societati Comerciale, Drept Fiscal si Achizitii Publice.
Principalele criterii de selectie in ceea ce priveste pozitia de avocat stagiar sunt o buna cunoastere a limbii engleze, cunostinte teoretice temeinice, excelente abilitati de comunicare, precum si de analiza si sinteza.
Criteriile de evaluare pentru pozitia de avocat definitiv sunt experienta relevanta in ariile de practica mentionate, o buna cunoastere a limbii engleze, excelente abilitati de comunicare, analiza si sinteza. mai mult
Joi, 17 Aprilie 2014, ora 10:13
Pentru al treilea an consecutiv de la momentul infiintarii, societatea de avocati Dragne & Asociatii a fost nominalizata de Legal 500 Europe, Middle East si Africa (EMEA), unul dintre cele mai renumite ghiduri internationale de profil.
In acest an, aria de practica "Litigii si Arbitraj" o claseaza pe o pozitie de lider. Potrivit publicatiei, Dragne & Asociatii a fost apreciata pentru avocatii sai "remarcabili", care si-au castigat reputatia de specialisti in litigii, avand o "vasta experienta" in aceasta arie de practica.
Dintre partenerii societatii au fost nominalizati de catre Legal 500, Ion Dragne, ca fiind "unul dintre cei mai buni avocati litiganti" din Romania, Stelian Garofil si Delia Bosman.
Stelian Garofil a fost apreciat ca specialist in Proprietate intelectuala si Drept fiscal, iar Delia Bosman ca fiind avocatul care acorda clientilor "cele mai bune sfaturi si strategii".
Editia din 2014 a ghidului international Legal 500 EMEA a fost publicata in cursul zilei de astazi si cuprinde cele mai performante firme si avocati din Europa si din lume.
Inca din 2011, Dragne & Asociatii a primit recunoasterea pentru aria de practica "Litigii si Arbitraj", fiind remarcata de-a lungul timpului si pentru proiectele derulate in materie de "Banci, finantari, piete de capital", dar si "Drept comercial", "Fuziuni si Achizitii". mai mult
Joi, 10 Aprilie 2014, ora 15:15
Procurorii federali elvetieni au declansat o ancheta cu privire la doi asociati ai fostului presedinte ucrainean, Viktor Ianukovici, suspectati de spalare de bani, a aratat un reprezentant duminica.
Biroul Procurorului General a deschis ancheta dupa ce a fost notificat, saptamana trecuta, de politia federala elvetiana, mai precis de unitatea care ancheteaza cazurile de spalare de bani, scrie Wall Street Journal.
"Procurorul general poate sa deschida o ancheta numai atunci cand exista suspiciuni credibile privind un posibil ...citeste mai departe despre "Asociati ai lui Ianukovici, anchetati in Elvetia pentru spalare de bani" pe Ziare.com mai mult
Luni, 24 Martie 2014, ora 08:36
Asociatiile din domeniul forestier considera ca suma de 220 de milioane de euro prevazuta pentru sectorul forestier prin Programul National de Dezvoltare Rurala (PNDR) 2014 - 2020 este insuficienta, fata de un necesar estimat de trei miliarde de euro.
"Suma propusa de Ministerul Agriculturii prin PNDR nu reflecta nevoile sectorului forestier din Romania. Prin PNDR 2014 - 2020 a fost prevazuta alocarea sumei de 220 de milioane de euro. Noi sustinem ca suma este foarte mica", a aratat presedintele Asociatiei Profesionale a Prestatorilor de Servicii in Silvicultura (APPSS), Dan Popescu.
Acesta a precizat ca este pentru prima data cand aceste organizatii si-au unit fortele "sa lupte pe un front comun - PNDR 2014 - 2020", pentru obtinerea alocarii de sume adecvate prin PNDR.
"Analiza comparativa a indicatorilor statistici specifici agriculturii si silviculturii reflecta in mod obiectiv nevoia reala de finantare a sectorului forestier in functie de contributia la economia nationala. Un raport al Bancii Mondiale arata ca suma de 1,93 de miliarde de euro este insuficienta domeniului silvic pentru perioada 2014 - 2020", a spus Popescu.
Participantii au adresat o scrisoare deschisa primului ministru si Ministerului Agriculturii in care arata ca din cauza subfinantarii sectorului forestier se vor acutiza taierile ilegale de paduri, in cuantum de 8 milioane de euro anual, se va accentua lipsa accesibilitatii masei lemnoase in peste 30% din fondul forestier cu distante de... mai mult
Marti, 03 Decembrie 2013, ora 17:56
Autoritatile din Bucuresti cheltuiesc ineficient banii publici pentru "asa-zisa promovare turistica", facuta fara profesionisti, semnand un parteneriat pentru promovarea Bucurestiului cu un ONG recent infiintat, potrivit mai multor asociatii asociatii din turism.
"Operatorii de turism din Bucuresti, agentii de turism si hotelierii, au luat la cunostinta din presa centrala despre initiativa Consiliului Local al Municipiului Bucuresti de a incheia un parteneriat pentru promovarea destinatiei turistice Bucuresti cu un ONG recent infiintat, precum si de intentia Primariei Capitalei de a aloca sume importante de bani pentru elaborarea unui slogan si imn al Bucurestiului", se arata in comunicatul transmis de cateva asociatii, printre care Federatia Industriei Hoteliere din Romania (FIHR) si ANAT.
Patronatele sustin ca in ultimii sapte ani au incercat sa puna bazele promovarii Bucurestiului prin intermediul unei Asociatii de Promovare si Dezvoltare Turistica a Municipiului Bucuresti, dupa modelul entitatilor similare din toate capitalele europene.
Operatorii din turism considera ca singura solutie este o astfel de asociatie care sa adune in acelasi loc toti jucatorii care contribuie la crearea unui produs turistic, respectiv hotelierii, agentiile de turism, transportatorii, gastronomii, autoritatile locale si centrale cu atributii in turism, organizatorii de evenimente, expozitii si targuri, taximetristii etc.
"Am aflat cu stupoare ca in decembrie 2012 s-a infiintat... mai mult
Luni, 18 Februarie 2013, ora 14:07
Schimbarile legislative frecvente nu sunt in avantajul mediului de afaceri.Propunerile venite din partea Blocului National Sindical (BNS) urmaresc sa restabileasca situatia de dinaintea anului 2011, care oferea o flexibilitate mai redusa angajatorilor si mai putine parghii de actiune pentru acestia, a explicat pentru Business24, Daniel Cirstea, Partener specializat in Dreptul Muncii in cadrul Dragne & Asociatii.
BNS intentioneaza sa schimbe legislatia muncii. Propunerile de modificare au fost lansate saptamana trecuta printr-o campanie nationala pentru strangerea de semnaturi in vederea modificarii actualului Cod al Muncii.
Sindicalistii considera ca actuala legislatie a muncii este defavorabila, din multe puncte de vedere, angajatului, oferind libertate deplina angajatorului. De asemenea, conducerea BNS sustine ca rata somajului in Romania este, in realitate, de peste 20%, iar schimbarile pe care le propune pentru Codul Muncii ar veni in sprijinul cresterii reale a gradului de ocupare.
Proiectul de modificare a actului normativ vizeaza, in principal, cresterea salariului minim brut pe tara la 1.000 lei, in paralel cu reducerea cu 4 puncte procentuale a contributiei angajatorilor la bugetul asigurarilor sociale, reglementarea in detaliu a obiectivelor de performanta, dar si marirea perioadei maxime pentru care se pot incheia contractele de munca pe durata determinata, de la 3 la 5 ani.
Ultimele modificari ale legislatiei muncii facute in urma cu un mai bine... mai mult
Marti, 23 Octombrie 2012, ora 12:11