Comitetul de protectie a consumatorilor la nivelul Autoritatii Europene de Asigurari - EIOPA a identificat un risc semnificativ pentru consumatori referitor la politele de asigurari de calatorie, a declarat, joi, Calin Rangu, director in ASF.
"Comitetul de protectie a consumatorilor la nivelul Autoritatii Europene de Asigurari - EIOPA, unde reprezint ASF, a identificat un risc semnificativ pentru consumatori referitor politele de asigurari de calatorie.
A fost lansata public solicitarea ca asiguratorii sa revada produsele de asigurari de calatorie ca acestea sa nu fie in detrimentul consumatorilor, sa revada sistemul de remunerare care poate genera conflicte de interese, uneori singurele beneficii fiind doar ale distribuitorilor.
De asemenea, supraveghetorii trebuie sa intensifice monitorizarea. La nivelul Autoritatii de Supraveghere Financiara s-au demarat analize tematice si s-a dispus la nivelul pietei revederea acestor produse. Surprinzator, dar piata romaneasca sta mai bine decat cea europeana, unde comisioanele intermediarilor de exemplu sunt mult mai mari decat cele din Romania", a spus Calin Rangu, de la Directia Supraveghere si Control Intermediari, Conduita si Scheme de Garantare din cadrul Autoritatii de Supraveghere Financiara, prezent joi la la conferinta "Quo Vadis piata de asigurari in 2020".
El a afirmat ca s-au identificat polite care aveau atatea excluderi incat la momentul solicitarii unei daune probabilitatea de a fi despagubit era foarte... mai mult
Joi, 06 Februarie 2020, ora 19:51
Odata cu inceperea sezonului de vacante, asigurarea de calatorie revine in centrul atentiei, iar romanii inteleg cat de important este ca, in cazul unei calatorii in strainatate, eventualele probleme de sanatate sa fie acoperite prin asigurare.
O scurta analiza a portofoliului Gothaer pe segmentul travel (2018 vs. 2017) evidentiaza cateva aspecte importante care definesc aceasta linie de business.
Romanii calatoresc mai ales in Europa si Turcia si prefera o protectie completa
Acoperirea solicitata pentru aproximativ 90% din asigurarile de calatorie emise de Gothaer in 2018 a fost pentru Europa si Turcia, ceea ce pare sa reprezinte o constanta, de vreme ce reflecta si situatia din anul anterior.
Majoritatea politelor - peste 86% - ofera sume asigurate de pana la 30.000 de euro sau chiar 50.000 de euro, intrucat clientii sunt constienti de costurile uriase ale serviciilor medicale in strainatate si nu isi asuma riscuri inutile prin contractarea unei acoperiri insuficiente.
Cele mai multe dintre politele de calatorie emise de Gothaer au fost incheiate pentru turisti cu varste cuprinse intre 6 si 59 de ani.
Pentru aceeasi zona acoperita (Europa si Turcia), am inregistrat cea mai importanta crestere a numarului politelor cu acoperire pentru sporturile de agrement. Acest lucru ar putea sugera faptul ca romanii isi schimba modul in care isi petrec timpul in vacanta, incluzand acum mai multe activitati sportive.
Problemele medicale intampinate de turistii... mai mult
Marti, 25 Iunie 2019, ora 11:00
Pretul unui bilet la un festival de renume poate fi o investitie considerabila, la fel ca si o vacanta binemeritata. Ca sa fie siguri ca totul merge ca pe roate si riscurile sunt, totusi, sub control, tinerii au inteles ca trebuie sa descopere "tainele" asigurarilor.
De fapt, un studiu desfasurat in 2018 de Entrepreneurship Academy si Eurolife arata ca Millennials ar fi dispusi sa aloce un buget mediu lunar de pana la 100 de lei pentru asigurari, daca ar intelege in detaliu beneficiile acestora.
Mai departe, urmatoarea generatie, Generatia Z, vine cu noi abordari pentru companiile de asigurari.
"Cei nascuti incepand cu anul 1995 petrec mult timp online, folosind mai multe dispozitive si comunicand pe canale multiple. Cand vine vorba de servicii de asigurare, ei prefera sa le achizitioneze prin intermediul aplicatiilor. (...) Pentru ei este foarte important sa se intalneasca in persoana cu un agent inainte de a cumpara o asigurare. O astfel de intalnire nu trebuie sa aiba loc intr-un birou fizic, pentru ei este in regula daca se desfasoara pe Skype, FaceTime sau Google Hangouts. Aceasta generatie isi doreste totul acum", explica Anita Nitulescu, CEO Eurolife ERB Asigurari Romania, intr-un interviu acordat Business24.
Care sunt tendintele din industria asigurarilor, in Romania, in 2019, atat din perspectiva jucatorilor, cat si a preferintelor consumatorilor?
Ne asteptam la continuarea tendintei ascendente din 2018, cand volumul primelor brute subscrise in... mai mult
Joi, 09 Mai 2019, ora 16:36
Principesa Margareta a decis anularea calatoriei cu Trenul Regal de 1 Decembrie, din cauza starii de sanatata a regelui Mihai, anunta, vineri, Casa Regala. Aceasta mai precizeaza ca joi seara principesa Maria a ajuns la resedinta din Elvetia a regelui.
"Principesa Maria a ajuns joi seara la resedinta privata din Elvetia a Majestatii Sale Regelui Mihai. Principesa va sta alaturi de tatal sau pana la mijlocul saptamanii viitoare. Din cauza starii de sanatate a Majestatii Sale, Custodele Coroanei a decis, cu parere de rau, anularea calatoriei cu Trenul Regal de 1 Decembrie, din acest an. Calatoria simbolica a Trenului Regal pe traseul prevazut pentru ziua de astazi va fi reprogramata la o data in cursul anului 2018", a anuntat, vineri dimineata, Casa Regala.
Totodata, familia regala a transmis, pe Facebook, un mesaj de Ziua Nationala a Romaniei, "zi de fericita si optimista sarbatoare", in care, "aduce omagiu natiunii romane, care a facut sacrificiu de sange pentru unirea tarii".
Principesa Margareta a declarat miercuri, la Seara Regala a Corpului Diplomatic, desfasurata in Sala Tronului, ca sanatatea regelui Mihai paleste, dar a dat asigurari ca "lumina calauzitoare a Regelui, farul unei Romanii drepte si indreptatite, nu se va stinge niciodata".
"Sanatatea Majestatii Sale paleste. Dar in seara aceasta, fac in fata tuturor romanilor legamantul ca lumina calauzitoare a Regelui, farul unei Romanii drepte si indreptatite, nu se va stinge niciodata", a spus... mai mult
Vineri, 01 Decembrie 2017, ora 11:19
Asigurarea este ca o umbrela pe care o porti cu tine tot timpul. Furtuna se porneste uneori din senin, insa poate sa ploua, tu esti acoperit.
Iata cinci dintre cele mai importante asigurari pe care majoritatea oamenilor ar trebui sa le aiba pentru a trece mai usor peste evenimentele nedorite cu care s-ar putea confrunta la un moment dat in viata:
Asigurarea de viata
Asigurarea de viata este esentiala in special daca esti casatorit si ai copii sau daca ai parinti in varsta.
Este asigurarea care ii va proteja financiar pe cei care depind de venitul tau in cazul in care tu nu vei mai putea face acest lucru.
Pe langa riscul de deces, prin aceeasi asigurare poti acoperi riscuri suplimentare cum ar fi diverse tipuri de invaliditate, traume, spitalizare sau interventii chirurgicale.
O poti transforma si intr-un instrument de economisire, alegand sa primesti chiar tu, la sfarsitul... citeste mai departe despre "Cinci tipuri de asigurari pe care oricine ar trebui sa le aiba" pe Ziare.com. mai mult
Marti, 19 Iulie 2016, ora 17:03
Vrei sa pleci in strainatate si ai de gand sa-ti faci asigurare de calatorie? Daca nu vrei sa bati drumul pana la cel mai apropiat sediu al unei firme de acest gen, atunci poti incheia o polita direct pe smartphone.
Aceasta posibilitate e oferita de aplicatia Auto.ro, informeaza un comunicat remis luni Ziare.com.
"Prioritatea noastra este sa oferim cele mai utile servicii si astfel sa ne mentinem pe primul loc, in segmentul aplicatiilor de mobil pentru soferi. Serviciul este lansat in parteneriat cu Safety Broker. Acum, aplicatia Auto.ro ofera calatorilor singuri, familiilor, dar si grupurilor de turisti asigurari de calatorie pentru orice tara de pe glob", au precizat reprezentantii ...citeste mai departe despre "Aplicatia prin care poti sa-ti faci asigurare de calatorie direct de pe smartphone" pe Ziare.com mai mult
Luni, 08 Februarie 2016, ora 13:35
In Romania, exista peste 9,5 milioane de utilizatori de Internet, motiv pentru care atat companiile cat si multi dintre brokerii de asigurari s-au adaptat cerintelor pietei si ofera posibilitatea de a achizitiona online diferite tipuri de asigurari.
Faptul ca interesul pentru acest tip de servicii este unul sporit, este dovedit si de costul ridicat al cuvantului "asigurare" in Google AdWords.
Momentan, piata de asigurari online nu este reglementata de catre Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF), iar numarul de polite emise prin intermediul acestui canal de distributie nu este raportat separat nici de catre asiguratori si nici de catre brokerii de asigurare.
Preponderent in mediul online se incheie polite obligatorii de tip RCA si asigurari de calatorie, dar prin intermediul Internetului, mai pot fi achizitionate si asigurarile de tip CASCO, asigurarile pentru locuinta - atat polite obligatorii de tip PAD (Polita Anti Dezastre), cat si polite de asigurare facultativa a locuintei sau asigurari de viata ori sanatate.
Companiile ofera din ce in ce mai multe tipuri de asigurari online, lasand la latitudinea clientului modalitatea de plata (plata ramburs la livrare, ordin de plata sau plata online cu cardul). Pentru a preintampina reticenta clientilor privind plata cu cardul multi operatori din piata de asigurari online ofera diverse beneficii constand fie in reduceri de pret fie in servicii conexe asigurarilor (asistenta la dauna, asistenta rutiera, etc.).... mai mult
Vineri, 16 Mai 2014, ora 08:47
Doar 5% dintre romanii care cumpara online bilete de avion pentru plecari in strainatate isi fac si asigurare de calatorie, masura ce elimina riscul ca pentru o singura zi de spitalizare, sa plateasca cel putin cateva sute de euro.
Procentul celor care cumpara bilete de avion online si achizitioneaza si o asigurare de calatorie (asigurare de sanatate sau pentru pierderea bagajului) s-a mentinut constant in ultimii ani. In schimb, numarul persoanelor care cumpara biletul de avion offline (apeland la un agent de turism) si se decid si pentru o asigurare de calatorie este in crestere, aproximativ 35% dintre acestia alegand asigurarea, potrivit unui studiu al portalului de turism Vola.ro.
"Daca in anul 2012, procentul mediu al celor care alegeau o asigurare de calatorie era de aproximativ 16%, in 2013 a evoluat la aproximativ 20%, iar spre sfarsitul anului 2013 si inceputul lui 2014, asigurarile au fost cumparate de aproximativ 35% dintre cei care au achizitionat biletul din agentie. In luna februarie a acestui an am atins chiar un record, rata de conversie pentru asigurarile offline fiind de peste 40%", a declarat luni intr-un comunicat Alina Dumitrescu, Directorul Agentiei Vola.ro.
Aproximativ 58% din asigurarile vandute de Vola.ro sunt asigurari medicale, aproximativ 34% sunt polite medicale care asigura si bagajul si doar 8% sunt polite de calatorie care acopera riscul de pierdere a conexiunii si a plecarii. mai mult
Luni, 14 Aprilie 2014, ora 15:52
Averea familiei sau afacerea proprie trebuie protejata impotriva tuturor evenimentelor imprevizibile, asadar este loc destul pe piata romaneasca si pentru alte asigurari decat cele de viata. Este o cheltuiala necesara, dar chiar si in cazul acesta, politele incheiate sunt putine, iar companiile care activeaza in domeniul asigurarilor generale reusesc cu greu sa faca fata crizei financiare.
Business24 a realizat un top al celor mai mari companii din domeniul asigurarilor generale, exceptand asigurarile de viata, dupa cifra de afaceri raportata la nivelul anului trecut, pe baza datelor furnizate de RisCo.
Aceasta clasa include furnizarea serviciilor de asigurare, altele decat cele de viata: asigurare in caz de accidente si incendiu, asigurari de sanatate, asigurari de calatorie, asigurari privind dreptul de proprietate, asigurari pentru transport rutier, maritim si aerian, asigurari pentru pierderi financiare si obligatiuni. Insa, clasamentul nu reflecta si profitul companiilor care nu este direct proportional cu cifra de afaceri.
Locul 1. Serbanescu: cifra de afaceri de 356.937 lei
Primul loc in topul companiilor din domeniul asigurarilor, exceptand asigurarile de viata, revine firmei Serbanescu. Infiintata in anul 1992 cu un capital social de 5.530 lei, compania a raportat in anul 2012 un profit de 97.259 de lei, raportat la o cifra de afaceri de 356.937 de lei.
In primul semestru al acestui an, compania nu a reusit sa aibe aceiasi performanta ca anul... mai mult
Joi, 10 Octombrie 2013, ora 13:46