Călătoriile cu mașina îți pot asigura confort, însă atrag și un anumit nivel de responsabilitate. Descoperă în cele ce urmează ce trebuie să ai în vedere atunci când călătorești în interes de afaceri.
Fii în siguranță
Siguranța se află printre primele lucruri pe care trebuie să le ai în vedere atunci când călătorești în interes de afaceri, în special atunci când ești șofer și călătoriile presupun deplasarea cu mașina.
Pentru astfel de călătorii, de obicei, compania îți pune la dispoziție mașina pentru deplasare, însă există și situații în care este necesar să te folosești de mașina personală, urmând ca mai apoi compania să îți deconteze costurile. Având în vedere situația din urmă, întreaga responsabilitate este asupra ta, astfel că dacă îți dorești o călătorie fără griji, poți să apelezi la o asigurare de accidente care îți oferă avantaje în întreaga lume, nu numai în România.
Stabilește-ți din timp programul
Indiferent de durata călătoriei tale de afaceri, nu uita să îți stabilești din timp programul pe care urmează să îl ai în următoarele zile. Pentru a face asta într-un mod cât mai eficient, poți începe prin a-ți nota toate ședințele și întâlnirile de afaceri pe care le ai, iar mai apoi, în timpul rămas disponibil, poți să vizitezi atracțiile turistice ale orașului pe care îl vizitezi.
Pentru a te putea bucura de călătoria ta în interes de... mai mult
Joi, 13 Octombrie 2022, ora 19:50
Desi emigrarea in UK reprezinta pentru multi dintre noi o sansa la o viata mai buna, dificultatile financiare nu sunt excluse si, chiar si in absenta lor, cativa bani economisiti nu strica niciodata. Astazi vom analiza cateva modalitati simple de a reduce costul asigurarii auto.
Achizitionarea unei polite de asigurari in UK constituie adesea una dintre cele mai mari cheltuieli anuale, dar exista solutii pentru a plati mai putin. Iata 5 sfaturi care va pot ajuta.
1. Solicitati in avans o oferta de pret si nu auto-reinnoiti
Nu se poate spune cu exactitate care este momentul oportun pentru solicitarea unei oferte de pret astfel incat asigurarea sa fie cat mai ieftina, dar, ca obicei - cu cat mai repede, cu atat mai bine. Cele mai scumpe polite sunt cele pe care le cumparati in ultimul moment, deci e bine sa aruncati o privire asupra preturilor cu cel putin 2-4 saptamani inainte de data expirarii asigurarii in vigoare.
Evident, comparati ofertele diverselor companii. Sunt o multime de site-uri de comparare a preturilor care va vor lista diverse oferte. Totusi, cea mai ieftina optiune nu este intotdeauna si cea mai buna, deci cantariti cu atentie avantajele oferite de fiecare oferta in parte astfel incat sa puteti economisi bani fara a renunta la siguranta.
Inca ceva: in urma achizitionarii unei polite, compania de asigurari se va oferi sa o reinnoiasca dupa 12 luni. Nu acceptati, deoarece in asa fel nu veti putea obtine un pret mai bun anul urmator.
Daca... mai mult
Miercuri, 26 Mai 2021, ora 17:47
Indiferent de industrie, daca mergi direct la sursa de cele mai multe ori iesi mai ieftin cu costurile, insa nu si in cazul brokerilor de asigurari. Aici preturile sunt la fel ca la asigurator, numai ca avantajul unui astfel de intermediar pentru servicii financiare este ca iti ofera mai multe produse si poti alege in cunostinta de cauza.
Ziare.com iti explica, in cadrul rubricii Banii tai, de ce este mai bine sa folosesti un broker de asigurari.
Brokerul de asigurare, daca este unul profesionist, te poate consilia in cazul in care ai nelamuriri, pentru ca, dupa cum am observat in ultimii ani, pe piata RCA, cele mai ieftine oferte nu sunt neaparat si cele mai bune, mai ales in cazul unui incident in trafic.
De asemenea, daca apelezi la un broker de asigurari, in momentul in care polita iti este pe cale sa expire, sa spunem cu o luna inainte, acesta te contacteaza pentru a-ti aminti ca risti sa circuli fara asigurare. Este in interesul lui sa incerce sa-ti vanda asigurarea pentru ca traieste din comision.
Tot pe partea de consiliere, brokerul te poate ajuta cu intocmirea dosarului in cazul unei daune si iti poate facilita demersurile pentru rezolvarea cat mai rapida a cazului, prin recomandarea de service-uri autorizate agreate de asiguratorul cu care ai incheiat polita.
CITESTE SI:
Riscurile la care te expui cand investesti in criptomonede cu valoare mica
Cardurile cu criptomonede, profitabile, dar numai pentru cazuri de urgenta
Atentie la fraude!... mai mult
Marti, 27 Aprilie 2021, ora 08:30
Pretul mediu practicat de catre anumite service-uri auto din Romania pentru reparatia unui autovehicul, efectuata cu asigurare auto, este de aproape trei ori mai mare decat costurile reparatiei unei masini al carei proprietar nu are asigurare obligatorie, reiese din rezultatele unui studiu de specialitate prezentat joi, in cadrul unei conferinte de presa, de catre reprezentantii Uniunii Nationale a Societatilor de Asigurare din Romania (UNSAR).
"Inca de cand a aparut legea RCA, in piata de asigurari s-au observat niste lacune, astfel incat azi asistam la niste cresteri nejustificate de preturi. Am tot mentionat ca pagubitul nu beneficiaza de serviciile de service, ci anumiti terti, respectiv anumite ateliere de reparatii. Un asigurator normal nu o sa vina niciodata cu o solutie de reparatie pentru o aripa sau o bara facuta praf, ci doar cu solutia de inlocuire, pentru ca acolo este castigul si pentru ca legislatia permite. Atunci, de ce legislatia permite acest lucru? Am mai auzit ca elementele de plastic ale unei bare nu se repara. Nu se repara ce? Pe de alta parte, se vorbeste despre siguranta rutiera. Anumite lucruri care se pot repara, se repara. Tehnicieni sunt si de o parte, si de alta, la fel cum sunt si in service-uri", a afirmat Madalin Rosu, responsabil Sectiunea Auto din cadrul Uniunii Nationale a Societatilor de Asigurare din Romania (UNSAR).
Potrivit cercetarii, un posesor de masina avariata, model Skoda Octavia, care nu are asigurare, va plati un pret... mai mult
Joi, 02 August 2018, ora 11:21
Cei mai mari cinci asiguratori din Romania au inregistrat, anul acesta, o crestere cu 50% a reclamatiilor. Cele mai multe apartin beneficiarilor politelor de raspundere civila auto (RCA).
In primele opt luni ale acestui an, Astra, Asirom, Omniasig, Allianz-Tiriac si Groupama au inregistrat 7.600 de reclamatii, cu 50% mai mult fata de perioada similara de anul trecut. Dintre acestea, 5.460 apartin beneficiarilor politelor RCA.
De altfel, anul acesta primele subscrise pentru asigurari auto, atat CASCO cat si RCA, au depasit un miliard de lei, suma ce reprezinta 59,43% din totalul asigurarilor generale, conform datelor CSA.
"Tendinta de usoara crestere, pe care s-a inscris piata de asigurari de la inceputul acestui an, va putea fi mentinuta pe termen lung doar prin consolidarea politicilor de management al riscului, dar si a celor de protectie a asiguratilor. Conditiile macroeconomice locale si internationale vor continua sa puna presiune pe industria de asigurari, care va trebui sa identifice noi solutii de protectie la o gama de riscuri aflata in continua schimbare", a declarat presedintele CSA, Constantin Buzoianu.
Romanii nu investesc in asigurari: Codasii UE, in 2011
Compania de asigurari Astra, controlata de omul de afaceri Dan Adamescu, a inregistrat cele mai multe reclamatii, respectiv 3.370. Astra este urmata de Asirom, firma controlata de asiguratorul austriac Vienna Insurance Group, cu 1.730 de plangeri. Pe locul trei se afla Omniasig, o firma... mai mult
Joi, 04 Octombrie 2012, ora 11:59
Ponderea ridicata a asigurarilor auto in total subscrieri reprezinta un indicator al lipsei de civilizatie, situatia fiind efectul gradului redus de educatie si interes in randul populatiei, care evita incheierea unei polite non-auto, precum cea de raspundere civila fata de terti, sustine UNSICAR.
"In Polonia, ponderea politelor auto era sus acum 10-15 ani, apoi usor-usor a scazut si au crescut alte tipuri de asigurari. In momentul in care intervin si alte linii de asigurari, cum ar fi raspunderea civila fata de terti, adica polita care acopera daunele pe care le-ai provocat altei persoane, avem o dovada de civilizatie. Daca ponderea asigurarilor auto scade putem spune ca gradul de civilizatie in tara respectiva a crescut", a declarat presedintele Uniunii Nationale a Societatilor de Intermediere si Consultanta in Asigurari (UNSICAR), Bogdan Andriescu, la o intalnire cu jurnalistii.
Potrivit datelor Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA), subscrierile din polite auto (RCA si CASCO) au insumat anul trecut 3,96 miliarde de lei si au avut o cota de 50,6% in totalul veniturilor companiilor de profil, in scadere cu aproape 10 puncte procentuale fata de 2010, pe fondul reducerii vanzarilor de autovehicule si al scaderii finantarilor in leasing si credit.
"Despre potentialul pietei romanesti in domeniul asigurarilor s-a vorbit foarte mult in ultimii 5-10 ani, dar ponderea liniilor de asigurari nu s-a schimbat semnificativ. Unul din motive este ca romanii nu includ... mai mult
Duminica, 30 Septembrie 2012, ora 18:00
Intarzierile de decontare ale asiguratorilor catre service-urile auto cumuleaza in prezent circa 300 de milioane de euro, cu o medie de 100.000 de euro pe societate, a declarat pentru MEDIAFAX presedintele Asociatiei Societatilor de Service Auto Independente (ASSAI), Vasile Ion. "Intarzierile cu platile pentru decontarea serviciilor de reparatie efectuate pe baza politelor de asigurare RCA si Casco sunt de circa 100.000 de euro per societate , iar in Romania sunt autorizate 3.000 de service-uri auto. In aceste conditii, firmele din bransa sunt obligate sa se imprumute la banci pentru a acoperi costurile reparatiilor", a afirmat reprezentantul asociatiei.
El a afirmat ca 80% din societatile de asigurari intarzie decontul reparatiilor peste limita legala de 15 zile.
"Daca acum doi ani plata decontului se efectua pana in 20 de zile, in prezent, media de achitare este de 60 de zile", a adaugat Ion.
El a subliniat ca in legislatia specifica nu exista sanctiuni care sa penalizeze intarzierile de plata.
Reprezentantii asociatiei profesionale s-au aratat nemultumiti si de tarifele la politele de raspundere civila auto (RCA).
"Valoarea RCA a crescut in ultimii cinci ani cu 445%", a afirmat presedintele organizatiei.
ASSAI va organiza, luni, un miting de protest in fata sediului central al Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA), acuzand autoritatea de supraveghere de cresterea "abuziva a tarifelor la politele RCA".
Dupa pichetarea sediului Comisiei, protestatarii vor... mai mult
Joi, 04 Februarie 2010, ora 16:56
Unii asiguratori vor fi nevoiti sa dubleze primele de asigurare de raspundere civila auto obligatorie (RCA) pe termen mediu, iar altii le vor majora, anual, cu cateva zeci de procente, in functie de rezultatele inregistrate anterior, a spus pentru NewsIn directorul de comunicare al Allianz-Tiriac."In opinia noastra, nu exista companie de asigurari care sa fi inregistrat, in 2009, in mod real, un rezultat operational pozitiv pe segmentul de asigurari RCA", a afirmat directorul de comunicare al Allianz-Tiriac Asigurari, Marius Onofrei.
El a adaugat ca, pe termen mediu, pierderile inregistrate de asiguratori in ultimii ani din activitatea operationala - inclusiv in 2009, conform estimarilor Allianz-Tiriac - impun revizuirea politicilor de tarifare pe segmentele auto (RCA si Casco), linii de afaceri generatoare de pierderi anuale de ordinul sutelor de milioane de euro.
"Aceasta situatie trebuie revizuita cat se poate de repede, tinand cont ca daunalitatea, din diverse motive - cum ar fi, de exemplu, evolutia indemnizatiilor datorate in contul vatamarilor corporale - continua sa creasca", a considera Onofrei.
"Pe clasa de asigurari de avarii si furt auto (Casco), situatia nu este inca la fel de grava ca pe RCA, insa si aceasta linie de business a inregistrat, la nivelul agregat al pietei, rezultate operationale negative in ultimii doi-trei ani", a mai spus reprezentantul Allianz-Tiriac.
Asiguratorii vor aplica din 2010 sistemul bonus/malus pentru politele de raspundere civila... mai mult
Duminica, 20 Decembrie 2009, ora 18:24
Interamerican, parte a grupului Eureko, va renunta de la 1 mai la politele de asigurari ce acopera riscuri precum bunuri auto, raspundere civila si cargo, in urma unei estimari de temperare a cresterii pe aceste clase de asigurari, a spus astazi directorul pe Romania al Eureko, Frans van der Ent. "Estimarile pentru aceste linii de produse sunt mai putin optimiste in ce priveste nivelul cresterii in acest an, pe fondul crizei financiare", a mentionat van der Ent.El a mai spus ca asigurarile auto sunt sub presiunea situatiei economice actuale."Am analizat acest proces foarte bine din 2007, dupa ce am incheiat lupta pentru pilonul II, iar conditiile economice ne-au facut sa credem ca acesta este viitorul", a mai spus van der Ent.Van der Ent a precizat ca Eureko se va orienta pe piata din Romania pe segmentele de viata, sanatate si pensii, unde are o pozitie puternica."In ultimii ani, piata de asigurari generale nu a fost deloc profitabila si ne-am gandit ca e o problema de strategie. Prin urmare, am decis sa ne axam pe trei linii de afaceri pe care suntem competitivi", a mai spus van der Ent. mai mult
Miercuri, 04 Februarie 2009, ora 10:20