Consumatorii n-au nicio sansa sa afle ce substante folosesc producatorii pe post de "arome", pentru imbogatirea gustului si mirosului alimentelor. Asta cu toate ca legea le garanteaza romanilor liberul acces la toate informatiile de care ar putea avea nevoie pentru a-si alege doar cele mai bune alimente, de la raft.
Unul dintre cititorii campaniei Tu stii ce mananci - demarata de Ziare.com, in primavara acestui an - ne-a scris pe adresa viatasanatoasa@ziare.com pentru a ne intreba ce sunt aromele care se gasesc in alimente. In plus, cititorul nostru ne-a intrebat daca este posibil ca un aliment sa aiba in compozitie arome fara, insa, a contine si E-uri.
Din pacate, astfel de informatii - desi importante pentru orice consumator care vrea sa stie ce pune pe masa - nu figureaza pe nicio eticheta de aliment. Iata cum se explica acest lucru.
Legea e de partea consumatorului, care are tot dreptul sa stie ce mananca
De ani buni, producatorii mentioneaza pe eticheta doar faptul ca au folosit "arome" sau "arome naturale" la prepararea alimentului de pe raft. Nu amintesc, insa, nimic despre compozitia aromelor folosite si nici despre cantitatile in care au fost acestea adaugate in produs.
In teorie, o aroma - indiferent din ce si cum ar fi fost obtinuta - n-ar trebui sa reprezinte decat o parte infima din compozitia alimentului. In practica, insa, lucrurile nu stau chiar asa. Dovada clara e faptul ca am gasit la raft batoane despre care producatorul sustine ca sunt... mai mult
Marti, 31 Iulie 2018, ora 09:13