Noile iPhone-uri au la baza componente care valoreaza sub 50% din preturile acestora, arata un calcul simplu care vorbeste despre marja de profit a Apple.
Inginerii serviciului japonez de reparatii si asamblari, Fomalhaut Techno Solutions, au luat fiecare piesa de pe iPhone 12 si iPhone 12 Pro in parte, au cautat pretul de vanzare al acestora si au calculat cat costa, in total, componentele noilor smartphone-uri Apple.
Componentele lui iPhone 12 costa 373 de dolari, in conditiile in care preturile acestuia incep de la 800 de dolari.
In cazul versiunii Pro, care se comercializeaza la preturi ce incep de la 1.000 de dolari, pretul insumat al componentelor este de 406 dolari.
Diferentele mari intre costul componentelor si pretul cu care Apple isi vinde telefoanele, vorbesc de la sine de marja mare de profit pe care o practica gigantul american.
La fel de adevarat este ca nu toata diferenta dintre pretul de vanzare si costul componentelor reprezinta marja de profit. Exista numeroase alte cheltuieli pe care Apple le face inainte ca iPhone-urile sa ajunga pe piata, de la R&D, la distributie.
Cele mai scumpe componente de pe noile iPhone-uri sunt modem-urile Qualcomm X55 5G, care costa 90 de dolari bucata, si ecranele OLED cumparate de la Samsung cu 70 de dolari bucata.
Chipset-ul A14 Bionic costa 40 de dolari, o unitate de memorie RAM costa 12,8 dolari, memoria flash costa 19,2 dolari, iar preturile camerelor Sony de pe noile iPhone-uri variaza intre 7,4 si... mai mult
Joi, 26 Noiembrie 2020, ora 08:13
Grupul Apple a realizat progrese majore in realizarea obiectivului sau privind furnizarea propriilor cipuri pentru smartphone-urile sale, achizitionand divizia de modemuri a Intel, intr-o tranzactie evaluata la un miliard de dolari, au anuntat joi cele doua companii, transmit Xinhua si Reuters.
Conform acordului, aproximativ 2.200 de angajati Intel se vor alatura Apple, alaturi de echipamente si drepturile de proprietate intelectuala.
Combinat cu portofoliul existent, Apple va avea 17.000 patente in domeniul tehnologiei wireless, devenind astfel un jucator de top in domeniul detinatorilor de patente 5G, alaturi de firme ca Huawei Technologies Co Ltd.
Dupa anuntarea acordului, La Bursa de la New York actiunile Intel au urcat cu 5,7%, la 55,05 dolari, in timp ce titlurile Apple au crescut usor, cu 0,1%, la 207,29 dolari.
Tranzactia, care ar urma sa se finalizeze pana la finalul anului, va ajuta Apple sa-si atinga obiectivul de a face propriile sale cipuri pentru modemuri folosite la smartphone-uri, concurand astfel mai bine cu rivalele Samsung Electronics si Huawei.
Intel a anuntat ca va scoate la vanzare divizia de cipuri pentru modemuri 5G in aprilie, dupa finalizarea disputei juridice dintre Apple si Qualcomm, un furnizor cheie de cipuri pentru modemuri folosite la iPhone-uri. Apple se afla printre companiile interesate de divizia Intel, sustineau atunci analistii.
In 2018, Comisia Europeana a impus o amenda de 997 milioane de euro Qualcomm din cauza... mai mult
Vineri, 26 Iulie 2019, ora 11:40
Apple a reinceput sa vanda pe site-ul oficial modelul iPhone SE, un smartphone lansat initial in 2016.
iPhone SE, un smartphone atipic pentru tendintele actuale, poate fi cumparat din nou de pe site-ul oficial Apple. Acesta este listat in sectiunea lichidarilor de stocuri si beneficiaza de o reducere semnificativa.
Versiunea de 32 GB costa 250 de dolari, beneficiind de o reducere de 100 de dolari de la pretul initial de 350 de dolari.
Cea de-a doua varianta, cu 128 GB spatiu de stocare, are un pret redus cu 150 de dolari fata de cel initial. Acesta poate fi cumparat cu 300 de dolari, in loc de 450 de dolari cat costa initial.
Ambele versiuni sunt disponibile in patru culori: "argintiu spatial", "aur roz", auriu si argintiu.
iPhone SE este un smartphone cu ecran de 4 inchi, pe care Apple l-a lansat in martie 2016 pentru a targeta segmentul de utilizatori nemultumiti de telefoanele cu ecrane din ce in ce mai mari.
Citeste mai departe despre "Apple a scos din nou la vanzare un smartphone lansat in urma cu trei ani" pe Ziare.com. mai mult
Duminica, 20 Ianuarie 2019, ora 16:27
Apple intentioneaza sa vanda obligatiuni in valoare de 5 miliarde de dolari, a patra emisiune din ultimii doi ani, in conditiile in care pastreaza rezervele in numerar in strainatate pentru a le proteja de fiscul american, potrivit unei persoane apropiate situatiei, transmite Bloomberg.
Vanzarea va avea loc in pana la cinci transe, iar cea mai lunga perioada de maturitate va fi de 30 de ani.
Fondurile astfel obtinute vor fi folosite la rascumparari de titluri, plata dividendelor si rambursarea de datorii, a precizat sursa.
Apple a emis in total obligatiuni echivalente cu 32,5 miliarde de dolari, din care bonduri de 17 miliarde de dolari in aprilie 2013 care, la acea data, au fost cea mai mare vanzare de obligatiuni facuta vreodata de o companie.
Ultima emisiune de obligatiuni a Apple, de 2,8 miliarde euro (3,17 miliarde dolari), a avut loc in noiembrie anul trecut si a permis companiei sa finanteze recompensarea actionarilor fara utilizarea fondurilor din strainatate, care ar fi fost supuse taxelor de repatriere aplicate de SUA.
Emisiunea de obligatiuni va avea loc dupa ce Apple a raportat o crestere de 30% a veniturilor, la 74,6 miliarde de dolari, in primul trimestru fiscal (octombrie-decembrie). Profitul net a urcat cu 38%, la nivelul record de 18 miliarde de dolari. mai mult
Marti, 03 Februarie 2015, ora 09:36
Grupul american Apple Inc a anuntat ca modele iPhone 6 si iPhone 6 Plus vor fi disponibile in peste 115 tari pana la sfarsitul anului, transmite Reuters.
Noile iPhone-uri vor sosi pana la sfarsitul acestei luni in alte 36 de state si teritorii din Europa, Asia, Orientul Mijlociu, America Latina si Africa, potrivit datelor Apple. Pe cea mai mare piata a telefoanelor mobile inteligente - China - modele iPhone 6 si iPhone 6 Plus vor fi disponibile din 17 octombrie. Alte tari unde vor fi lansate noile iPhone-uri includ Israel, Cehia, Groenlanda, Polonia, Africa de Sud, Bahrain si Kuweit.
Apple Inc a vandut peste zece milioane de noi iPhone-uri in primul weekend dupa ce modelele au fost scoase la vanzare (20 - 21 septembrie), aratand cererea solida pentru telefoanele cu ecrane mai mari. Directorul general al companiei, Tim Cook, a anuntat ca livrarile modelelor iPhone 6 si iPhone 6 Plus ar fi putut fi chiar si mai ridicate in cazul in care compania ar fi avut la dispozitie mai multe telefoane. In 2013, Apple a vandut peste noua milioane de iPhone 5S si 5C in primul weekend, dupa ce modelele au fost scoase la vanzare.
Noile iPhone-uri au fost vandute initial in SUA, Australia, Canada, Franta, Germania, Hong Kong, Japonia, Puerto Rico, Singapore si Marea Britanie.
Apple ramane cea mai valoroasa marca din lume cu o valoare de 113,165 miliarde de euro (in crestere cu 3% comparativ cu anul trecut), potrivit editiei din 2014 a clasamentului eurobrand Global Top 100... mai mult
Marti, 14 Octombrie 2014, ora 08:50
Apple a vandut obligatiuni in valoare de 17 miliarde de dolari, emisiune record pentru o corporatie, iar fondurile urmeaza sa fie folosite in programul care prevede returnarea a 100 de miliarde de dolari catre actionari.
Compania americana a emis obligatiuni cu dobanda variabila in valoare de 3 miliarde de dolari si titluri cu rata fixa de 14 miliarde de dolari. Maturitatile variaza intre 3 si 30 de ani, potrivit Bloomberg.
Fondurile obtinute din obligatiuni vor ajuta Apple sa evite plata taxelor pe care le-ar datora in cazul repatrierii unor fonduri de 102,3 miliarde de dolari din lichiditatile pe care le detine in afara SUA.
"Este un brand de calitate foare ridicata, ceea ce aduce foarte multi cumparatori diferiti", a declarat Ashish Shah, director de investitii la AllianceBernstein, fond care administreaza active de 256 miliarde de dolari.
Vanzarea de obligatiuni, prima pentru Apple incepand din 1996, a fost intermediata de Goldman Sachs si Deutsche Bank.
Emisiunea de obligatiuni a Apple este cea mai mare din istorie pentru o corporatie, potrivit calculelor Bloomberg. Valoarea emisiunii a depasit suma de 16,5 miliarde de dolari imprumutata prin obligatiuni de RocheHolding in februarie 2009.
Totalul ofertelor din partea investitorilor pentru obligatiuni Apple s-a situat la 50 de miliarde de dolari, a declarat o sursa apropiata situatiei.
Desi Apple are lichiditati de 145 miliarde de dolari, mai mult decat fondurile adunate ale tuturor companiilor cu... mai mult
Miercuri, 01 Mai 2013, ora 14:38
Din informatiile presei americane, Apple va ingreuna cu mult asteptata revenire in prim plan a rivalilor canadieni de la BlackBerry.
Firma condusa de Tim Cook a reusit sa semneze un contract cu Ministerul Apararii din SUA, in detrimentul BlackBerry. Armata americana va cumpara de la Apple 650.000 de dispozitive, care vor inlocui smartphone-urile si tabletele de la BlackBerry folosite pana acum, scrie Electronista.
Comanda va include iPad, iPad mini, iPad touch, precum si iPhone din diverse generatii. Expertii ministerului Apararii au decis, in urma unor calcule detaliate, ca achizitia si mentenanta dispozitivelor Apple ii vor costa mult mai putin decat trecerea la noua generatie de dispozitive BlackBerry 10.
Cititi mai multe despre Apple, lovitura teribila pentru concurentii de la BlackBerry pe Ziare.com mai mult
Sambata, 23 Martie 2013, ora 16:37
Contractul original privind infiintarea Apple Computer in data de 1 aprilie 1976 a fost vandut pentru 1,3 milioane dolari, in cadrul unei licitatii desfasurata in Statele Unite.
Contractul va costa, cu tot cu impozite, 1,594 milioane dolari. Organizatorii licitatiei se asteptau sa primeasca oferte in aria 100.000 - 150.000 de dolari, scrie mai mult
Miercuri, 14 Decembrie 2011, ora 10:02
Departamentul de Justitie american a anuntat demararea investigatiilor impotriva Apple si a altor furnizori de carti digitale, pentru a afla daca acestea au uzat practici neconcurentiale pe piata cartilor electronice.
Apple, dar si alte companii, precum Hachett Livre de la Lagardere, publisherul Harper Collins de la News Corp, Simon & Schuster de la CBS, Pemguin de la Pearson PLC si GmbH de la Verlagsgruppe Georg von Holtzbrinck, sunt investigate si de Comisia Europeana, anuntul fiind facut in urma cu cateva zil, scrie Engadget.
In ciuda faptului ca oficialii Departamentului de Justitie nu au dat numele companiilor investigate, este foarte posibil ca ei sa se concentreze pe aceiasi furnizori si publisheri majori de e-book-uri. Cel mai probabil, mai mult
Joi, 08 Decembrie 2011, ora 14:37