Grupul american Apple a confirmat marti, pentru AFP, ca a ajuns la un acord cu administratia fiscala franceza in urma caruia va plati retroactiv o suma nedeclarata reprezentand impozite restante.
Potrivit unor informatii publicate anterior pe site-ul L'Express, conform unui acord confidential semnat la finele lunii decembrie de Apple si palatul Bercy, grupul american va varsa fiscului francez suma de aproape 500 milioane de euro reprezentand impozite restante. Suma a fost confirmata pentru AFP de o sursa din apropierea acestui acord.
"Administratia fiscala franceza a incheiat recent un audit multianual cu privire la conturile franceze ale societatii, iar ajustarea va fi comunicata in conturile noastre publice", a informat si AFP, fara a preciza suma.
"Stim ce rol important joaca impozitele intr-o societate si ne platim impozitele in toate tarile unde operam, in conformitate cu legislatia in vigoare la nivel local", a adaugat compania.
Potrivit L'Express, negocierile intre Apple si palatul Bercy au avut ca obiect cifra de afaceri modesta declarata de zece ani de societatea Apple France, in conditiile in care vanzarile grupului american in Europa au explodat, in special gratie telefoanelor iPhone.
"In conditiile in care s-au multiplicat de sapte ori, aceste vanzari au urcat de la 6,6 miliarde de euro in 2008 la 47,7 miliarde de euro in 2017", subliniaza L'Express, care precizeaza ca aceasta cifra de afaceri este incasata in mare parte in Irlanda.
Anuntul... mai mult
Marti, 05 Februarie 2019, ora 12:32
Google, Apple si alti operatori de Internet ar putea simti in curand lungul brat al fiscului francez, guvernul de la Paris intentionand ca anul viitor sa schimbe legislatia astfel incat companiile online care obtin venituri in Franta sa nu mai poata sa plateasca impozite in tari cu taxe mai mici.
Impozitarea sectorului digital la nivelul celorlalte industrii ar putea genera statului francez venituri anuale de peste 500 de milioane de euro, contribuind la reducerea deficitului bugetar, a declarat Philippe Marini, sef al comisiei pentru finante din Senat, transmite Bloomberg.
Tari din intreaga Europa cauta solutii pentru colectarea mai eficienta a taxelor de la companii care pana acum au scapat de o analiza mai atenta.
"Aceste venituri pierdute au atras atentia, in special in aceasta perioada in care tarile europene trebuie sa isi echilibreze finantele", a declarat Marini la sfarsitul lunii trecute.
Politicienii francezi, ca si alti omologi europeni, au intensificat eforturile de taxare a gigantilor din domeniul Internetului, care evita sa plateasca impozite si TVA de ordinul sutelor de milioane de euro folosindu-se de lacunele legislative si diferentele dintre sistemele fiscale.
Guvernele europene sustin ca legislatiile fiscale existente au dat companiilor multinationale un spatiu prea mare de manevra si ar trebui modificate.
Marea Britanie si Germania au cerut in aceasta luna statelor din G20 sa adopte noi reguli fiscale.
"Libertatea Internetului nu... mai mult
Marti, 27 Noiembrie 2012, ora 17:35