Este foarte util sa ai un smartphone in ziua de azi. Iti place sa vorbesti online cu prietenii? Sau vrei sa faci poze profi? Ori ai de gand sa te relaxezi cu un joc? Exista o aplicatie pentru aproape orice. Insa cati dintre noi suntem constienti de pericolele care stau in spatele acestor programe pe care le instalam pe telefon?
Cu siguranta ati observat intrebarile care apar pe ecran de fiecare data cand instalati o aplicatie, care va cer permisiunea de a accesa diferite informatii stocate in telefon. Dar sunt foarte putini cei care chiar citesc termenii si conditiile si care apasa pe butonul "accept" in deplina cunostinta de cauza. Mai exact, un studiu recent arata ca doar 37% dintre utilizatori citesc aceste lucruri.
Pericolul din buzunarul tau: Un numar mare de utilizatori ignora un lucru crucial cand instaleaza aplicatii
Specialistii in securitate cibernetica au un sfat general pentru utilizatori: Pare ca e prea frumos ca sa fie adevarat? Atunci trebuie sa fii atent, ...citeste mai departe despre "Spionii din buzunarul tau: Te pacalesc ca e gratis, dar ajungi sa platesti scump - Pericolele aplicatiilor mobile" pe Ziare.com mai mult
Vineri, 20 Mai 2016, ora 07:13
Utilizatorii instaleaza aplicatii pe dispozitivele lor fara sa fie constienti de potentialele consecinte, 63% dintre acestia omitand sa citeasca atent termenii si conditiile pentru care isi dau acceptul inainte de a instala o aplicatie noua pe telefon.
De asemenea, un utilizator din cinci (20%) nu citeste niciodata mesajele atunci cand instaleaza aplicatiile, conform unui studiu al Kaspersky Lab.
Cercetarea numita "Are you cyber savvy?", in cadrul careia au fost intervievati 18.507 de utilizatori despre comportamentul lor in mediul online, a aratat ca un numar alarmant dintre acestia isi lasa viata personala - si datele din telefoane - expuse amenintarilor cibernetice pentru ca nu instaleaza aplicatii pe dispozitivele lor intr-o maniera sigura.
"Atunci cand utilizatorii omit sa citeasca termenii si conditiile sau mesajele din timpul procesului de instalare a aplicatiilor, nu stiu pentru ce isi dau acordul. Unele aplicatii pot afecta dreptul utilizatorului la viata personala, ...citeste mai departe despre "Pericolul din buzunarul tau: Un numar mare de utilizatori ignora un lucru crucial cand instaleaza aplicatii" pe Ziare.com mai mult
Luni, 09 Mai 2016, ora 17:19
Aplicatii care urmaresc posesorii de smartphone-uri fara ca acestia sa stie au fost utilizate in cazuri de violenta domestica si chiar tentative de omor, au declarat mai multi martori la o audiere in Senatul SUA, pentru o lege care vizeaza interzicerea programelor de acest fel.
Audierea este parte a eforturilor senatorului Al Franken de a obtine aprobarea legii, care ar impune companiilor sa obtina acordul utilizatorilor pentru difuza informatii despre locatia posesorului unui smartphone, dispozitiv de navigatie sau orice alt dispozitiv mobil conectat la internet. Proiectul a fost reintrodus din nou in Senat in acest an, scrie Financial Times.
Legea ar interzice aplicatiile care urmaresc persoane fara ca acestea sa stie si ar permite statului sa confiste profiturile obtinute de companiile care le vand.
Organizatiile companiilor cu activitati in publicitate s-au declarat, insa, ingrijorate ca legislatia Franken este formulata prea vag si ar putea restrictiona aplicatii precum Google Maps, Yelp si Weather Channel, care se folosesc de locatia utilizatorului si au scop comercial.
Senatorul a afirmat ca este dispus sa ia in considerare modificari pentru a nu crea dificultati afacerilor care utilizeaza datele legal, dar a reiterat ca aplicatiile care folosesc informatii despre locatia unei persoane fara ca aceasta sa stie trebuie interzise.
Un politist din Minnesota a declarat unei comisii din Senatul SUA ca investigheaza un caz de tentativa de omor in care... mai mult
Joi, 05 Iunie 2014, ora 12:55
Programele prin care guvernele isi spioneaza propriii cetateni, tehnicile publicitare agresive, fraudele si atacurile cibernetice au indus in ultima vreme o perceptie negativa asupra tehnologiei.
Totusi, rolul transformator al acesteia in cele mai variate domenii si in viata de zi cu zi a fiecaruia nu poate fi contestat. Tehnologia este, de asemenea, platforma care genereaza cele mai inovatoare idei. FoxNews a selectat cateva aplicatii care atesta faptul ca aceasta inca are capacitatea sa ne uimeasca.
Una dintre ele este Vyclone, un program care foloseste intr-un mod ingenios cantitatea imensa de materiale video existenta. Vyclone combina perspective diferite ale aceluiasi eveniment - o nunta sau un concert, de exemplu, din capturile realizate simultan cu telefonul mobil de mai multe persoane, si creeaza automat un videoclip unic, care poate fi vizualizat din unghiuri multiple.
Aplicatia care il anunta pe expeditor, fara sa stii, ca ai citit e-mailul
Aplicatia este gratuita ...citeste mai departe despre "Aplicatii uimitoare care ne vor schimba viata" pe Ziare.com mai mult
Duminica, 16 Februarie 2014, ora 15:43
Agentia americana de informatii care se ocupa de interceptarea comunicatiilor (NSA) si omoloaga sa britanica GCHQ colecteaza date despre utilizatorii aplicatiilor pe smartphone, indiferent daca acestea sunt Facebook sau Google Maps, a relevat luni New York Times, citata de AFP.
Dupa dezvaluirile despre colectarea metadatelor telefonice, recuperarea SMS-urilor si supravegherea platformelor de jocuri online, noi documente furnizate de fostul consultant al NSA, Edward Snowden, adauga un plus de informatii despre activitatile de supraveghere ale serviciilor de interceptare.
Potrivit Times, care citeaza aceste documente, de fiecare data cand cineva utilizeaza o aplicatie pe smartphone-ul sau, acest program face sa apara o cantitate de date despre localizarea utilizatorului, lista contactelor sale, date pe care NSA si GCHQ britanic le recupereaza in cadrul vastelor lor programe de colectare.
Android trimite date despre istoricul smartphone-ului si utilizatorul sau
Astfel, un raport citat de cotidian noteaza ca orice actualizare a sistemului de exploatare Android trimite in retea 500 linii de date despre istoricul smartphone-ului si utilizatorul sau, date captate de agentiile de informatii.
'Comunicatiile persoanelor care nu sunt tinte straine valide nu intereseaza NSA', a raspuns agentia solicitarii de clarificari a AFP, repliindu-se in spatele liniei sale de aparare obisnuite.
Agentia 'nu face profilul americanilor obisnuiti. Noi colectam doar comunicatiile... mai mult
Marti, 28 Ianuarie 2014, ora 12:35
De cand camerele foto au devenit suficient de compacte pentru a putea fi integrate in smartphone-uri, fotografierea a devenit pasiunea multora dintre utilizatorii acestor echipamente. Si pentru ca fotografierea si distribuirea pe retelele sociale nu mai este suficienta, dezvoltatorii de software au scos o sumedenie de aplicatii pentru prelucrarea fotografiilor chiar pe smartphone-ul cu care au fost facute.
Plecand de la faptul ca cele mai raspandite sisteme de operare pentru smartphone-uri sunt Windows Phone, Android si iOS, expertul site-ului acasa.ro, Ovidiu Leonte, a facut o selectie de cate 5 aplicatii gratuite de prelucrare a fotografiilor pentru fiecare din aceste sisteme.
Windows Phone
Camera360
In acest moment aplicatia este instalata pe mai mult de 150 de milioane de echipamente ce ruleaza cu Windows Phone, acest lucru facand-o pe departe cea mai populara aplicatie de prelucrare a fotografiilor pentru acest sistem de operare. Instrumentul principal al aplicatiei este Creative Compass Tool, insotita de optiunea Smart Photo Editing, in voga acum, de o sumedenie de efecte speciale sau de live preview.
Creative Compass Tool ofera 6 scene prestabilite de fotografiere, care ajuta la calibrarea camerei foto pentru fotografii cat mai reusite: Auto, Portrait, Scenery, Food, Night si Microspur. Optiunea Double Exposure permite combinarea a doua fotografii, optiunea Manual Focus permite fotografierea cu efect bokeh (efect de blur foarte accentuat pe fundal).... mai mult
Marti, 03 Decembrie 2013, ora 17:40
Smartphone-ul tau ascunde si secrete pe care nu le stii. Cunoasterea lor te va ajuta atunci cand ai unele probleme, inclusiv cand telefonul iti este furat.
Smartphone la apa
Daca din greseala iti cade telefonul in apa, nu iti pierde speranta ca il vei mai repara. Dupa ce il scoti din apa, important este sa nu il pornesti. In schimb, trebuie sa il stergi bine si sa ii scoti bateria, scrie Fox News.
Apoi umple un vas cu orez si pune telefonul acolo o noapte intreaga. Orezul va ajuta la extragerea umezelii din telefonul tau. Ai toate sansele ca a doua zi el sa fie din nou functional.
Citeste mai multe despre Secrete ascunse de smartphone-ul tau pe Ziare.com. mai mult
Duminica, 18 August 2013, ora 13:40
Doar o treime din bancile din Romania ofera aplicatii pentru telefonul mobil, prin
intermediul carora utilizatorii pot efectua tranzactii sau vizualiza informatii detaliate si in timp real despre conturile lor.
La nivel global, insa, trendul este diferit fata de ceea ce se intampla pe piata locala. Pana in 2017, peste un miliarde de utilizatori de telefonie mobila se vor
folosi de aparatele lor pentru operatiuni de tip mobile banking, potrivit unui studiu realizat de catre Juniper Research.
Potrivit raportului Juniper Research, multi dintre consumatori sunt constienti de beneficiile pe care le ofera serviciile bancare realizate prin intermediul telefonului mobil.
In Romania, piata de mobile banking inseamna in jur de 200.000 de utilizatori, potrivit informatiilor detinute de catre Ministerul pentru Societatea Informationala.
Business24 a facut o selectie a celor mai folosite aplicatii bancare pentru smartphone-uri, in functie de statisticile oferite de catre libraria digitala Google Play, principalul portal cu aplicatii pentru sistemul de operare Android.
ING Bank
ING ofera doua aplicatii pentru telefonul mobil: ING Home Bank si ING Pay.
Aplicatia ING Home Bank a fost dezvoltata chiar de catre specialistii
ING Bank Romania si le ofera clientilor posibilitatea de a-si folosi telefonul mobil pentru verificarea conturilor, pentru transferuri, dar si pentru a verifica
istoricul tranzactiilor.
Fast Play ofer optiunea de scanare a facturii de... mai mult
Duminica, 02 Iunie 2013, ora 09:17
Multi dintre noi incepem noul an promitandu-ne diverse lucruri: sa traim mai sanatos, sa facem mai multe economii si, in general, sa ne imbunatatim stilul de viata.
Dar multe dintre promisiunile pe care ni le facem "le uitam" la fel de repede. Din fericire, exista cateva aplicatii pentru smartphone care ne ajuta sa ne tinem de cuvant in 2013 (sursa: Mashable). Iata cateva dintre ele:
Promisiune: sa slabesc
Aplicatie: MyFItnessPal Calorie Counter, disponibila si pe Android, BlackBerry, iOS si Windows.
In batalia contra greutatii trebuie sa stim cate calorii consumam, dar acest lucru poate fi o sarcina dificila si greu de contabilizat. Cu MyFitnessPall poti tine un jurnal al alimentatiei tale, care iti arata cat de mult poti manca si totusi sa slabesti. De asemenea, aplicatia iti permite accesul la o comunitate larga de utilizatori, pentru a gasi curaj si inspiratie.
Promisiune: sa fac mai mult sport
Aplicatie: Fitness Buddy, disponibila pe Android si iOS
Aceasta aplicatie poate fi antrenorul tau personal, care sa te ghideze astfel incat sa obtii cele mai bune rezultate cu ajutorul exercitiilor fizice. Nu toata lumea isi poate permite sesiuni private cu un antrenor de fitness. Aceasta aplicatie, produsa de Azumio, care costa doar un dolar, ofera programe de antrenament pentru toata lumea. Aplicatia iti permite accesul la o baza de peste 1.000 de licpuri si ilustratii si iti arata modul corect in care trebuie facute exercitiile.
Utilizatorul poate tine... mai mult
Joi, 27 Decembrie 2012, ora 14:53