WeChat, aplicatia detinuta de corporatia chineza Tencent, tocmai a intrat pe lista neagra a organismelor cu rol regulator in piata de comunicatii din Rusia, autoritatile de la Moscova reclamand faptul ca operatorul serviciului de messenger nu respecta standardele necesare pentru a primi avizul de a opera in tara.
WeChat este cea mai populara aplicatie de mesagerie in randul utilizatorilor chinezi de smartphone-uri, atingand in acest moment 900 de milioane de utilizatori activi in lumea intreaga, o parte dintre acestia fiind chinezi sau vorbitori de limba chineza din Rusia, relateaza CNN Money.
Informatia despre restrictionarea serviciului de messenger a fost dezvaluita pentru prima data de agentia de stiri TASS, dar nici reporterii acesteia nu au putut preciza cand anume a intrat in vigoare blocada, vineri, 5 mai fiind considerata cea mai probabila data a aplicarii sanctiunilor.
Intr-un comunicat de la inceputul acestei saptamani, reprezentantii Tencent au precizat ca au luat legatura cu autoritatile de la Moscova pentru a rezolva situatia.
Tencent si serviciul sau de mesagerie online sunt doar ultimele victime dintr-o lista lunga de site-uri si aplicatii similare blocate pe piata din Rusia.
In luna noiembrie 2016, cenzura de la Moscova a blocat site-ul LinkedIn, iar in cursul saptamanii trecute pe lista neagra a autoritatilor ruse au intrat si aplicatiile messenger ale Line, Blackberry si Imo.
Pe de alta parte, restrictiile din Rusia nu ar trebui sa... mai mult
Luni, 08 Mai 2017, ora 11:31
Oficialii rusi din administratie si armata nu vor mai avea voie sa discute problemele de serviciu pe Gmail, WhatsApp, Viber, Skype si Telegram.
Conform agentiei TASS, care citeaza surse din presa locala, Ministerul Dezvoltarii Economice din Rusia a inaintat o propunere legislativa care ar bloca personajele importante din administratia de la Moscova sa mai foloseasca aplicatii mobile dezvoltate in Occident pentru comunicarea legata de serviciu.
Propunerea a fost inainta deja administratiei prezidentiale, dupa cum relateaza ziarul Kommersant.
"Pentru relatiile de munca propunem sa se foloseasca doar servicii de mesagerie create in Rusia. Propunerea se bucura si de sustinerea Ministerului Telecomunicatiilor Comunicarii, a Ministerului Industriei si Comertului si a Institului pentru Dezvoltarea Internetului", a explicat ministrul Elena Lashkina.
Ministrul Dezvoltarii Economice vrea sa impuna si un embargou pentru tehnologiile si produsele hardware importate din Occident, daca se constata ca acestea pot fi inlocuite cu produse similare fabricate in Rusia.
Rusii se tem ca serviciile de mesagerie create in Occident ar putea fi folosite pentru spionarea oficialilor de la Moscova. mai mult
Luni, 30 Mai 2016, ora 12:50
Noul director executive al Google, Sundar Pichai, nu face niciun secret din faptul ca vrea sa aduca compania inapoi pe piata din China, in prima faza prin Google Play, magazinul dedicat aplicatiilor pentru programul de operare Android.
Numai ca, la 5 ani dupa retragerea majoritatii operatiunilor de pe piata chineza, generata de refuzul de a-si cenzura rezultatele motorului de cautare, Google nu va gasi cu usurinta o cale de acces inapoi, cred reporterii agentiei Reuters.
Cea mai mare piata de Internet
China reprezinta piata cea mai mare de internet de pe glob, iar Google nu mai detine decat o nisa nesemnificativa in aceasta, in conditiile in care refuzul de a se conforma agentiilor cu rol regulator in piata a facut ca majoritatea serviciilor sale sa fie inaccesibile in interiorul granitelor chineze.
"Google are nevoie sa intre in China, punct. Odata intrati pe aceasta piata isi pot extinde serviciile. Pentru aceasta au nevoie de un cap de pod, iar acesta s-ar putea sa fie serviciul Google Play", considera Andy Tian, director al Asia Innovations.
Reprezentantii Google au refuzat sa comenteze o eventuala lansare a Google Play pe piata chineza in cursul acestui an, dar in schimb au indicat comentariul facut de Pichai eferitor la acest subiect.
In schimb, Tian si alti dezvoltatori IT de pe piata asiatica sustin ca gigantul IT a pierdut teren in majoritatea serviciilor pe piata din China, in special pe cele de streaming video, in favoarea companiilor locale... mai mult
Joi, 10 Septembrie 2015, ora 16:41
1Aplicatiile mobile de pe telefon sau tableta te pot lasa pe nepusa masa fara datele personale pe care le credeai in deplina siguranta. Concluzia a fost trasa de expertii in securitate din Germania in urma unei verificari privind modul de stocare a datelor mobile.
Mii de aplicatii mobile nu reusesc sa puna la adapost date precum parole, adrese, coduri de acces, date de localizare si alte informatii de atacul unor infractori cibernetici, au concluzionat cercetatorii Institutului Fraunhofer, relateaza Hurriyet Daily News.
Punct vulnerabil
Cercetatorii germani au descoperit 56 de milioane de elemente continand date neprotejate in cadrul aplicatiilor mobile verificate.
Cele mai multe dintre aplicatii sunt jocuri, retele sociale, servicii de mesagerie, aplicatii medicale sau cele de internet banking.
"In aproape fiecare categorie am gasit o aplicatie care prezinta vulnerabilitati", spune Siegfried Rasthofer, unul dintre cercetatorii Institutului Fraunhofer pentru Securitate IT.
Eric Bodden, coordonatorul proiectului sustine ca cifra reala a vulnerabilitatilor prezente in aplicatiile mobile de pe piata ar putea fi de ordinul miliardelor.
Intr-un proiect derulat separat, cercetatorul columbian Jheto Xekri sustine ca a gasit aceeasi problema in cadrul aplicatiilor verificate de el.
Bodden crede ca problema apare in momentul in care dezvoltatorii acestor programe autentifica utilizatorii in momentul stocarii datelor acestora.
Cele mai multe astfel de... mai mult
Joi, 18 Iunie 2015, ora 09:33
Unii utilizatori care acceseaza platforma Facebook de pe dispozitive mobile vor trebui sa foloseasca, incepand din urmatoarea perioada, o aplicatie separata pentru mesagerie, informeaza techcrunch.com.
In luna aprilie, Facebook a anuntat ca vrea sa ii determine pe utilizatorii care acceseaza platforma de pe dispozitive mobile care au instalate sisteme de operare iOS si Android sa foloseasca o aplicatie separata pentru a dialoga in scris cu contactele lor de pe aceasta retea de socializare, potrivit Mediafax.
Deocamdata, serviciul de mesagerie este integrat in aplicatia mobila de Facebook.
Insa, in cateva zile, Facebook le va impune utilizatorilor sai de la nivel international sa descarce aplicatia de mesangerie de sine statatoare. Pentru a continua sa trimita mesaje de pe dispozitive mobile, oamenii vor avea nevoie sa instaleze aplicatia Messenger.
Astfel, utilizatorii vor fi preveniti ca mesajele vor iesi din aplicatia actuala a Facebook pentru a intra in aplicatia Messenger, propusa de aceeasi platforma de socializare, dar care ofera doar servicii de mesagerie.
"In urmatoarele cateva zile vom continua sa notificam mai multi oameni ca, daca doresc sa trimita si sa primeasca mesaje pe Facebook, trebuie sa instaleze aplicatia speciala de Messenger. Asa cum am anuntat, scopul nostru este sa ne concentram eforturile pe transformarea aplicatiei Messenger in cea mai buna experienta de comunicare posibila pe dispozitivele mobile (...)", au declarat reprezentantii... mai mult
Miercuri, 30 Iulie 2014, ora 10:15
Achizitia WhatsApp de catre Facebook pentru suma de 19 miliarde de dolari nu este o veste buna pentru toata lumea. Aplicatia de mesagerie online ar putea pierde o parte dintre utilizatori, dar din fericire exista mai multe alternative gratuite si universale la WhatsApp.
Asa cum si Instagram a pierdut dintre utilizatori dupa ce a fost cumparat de Facebook, analistii se astepta la migrarea unor utilizatori WhatsApp catre alte servicii de mesagerie. Cei care nu sunt interesati de serviciul detinut de reteaua sociala cu un numar record de incalcari ale drepturilor utilizatorului pot insa folosi deja una dintre cele 3 alternative gratuite la WhatsApp, care permit comunicarea intre gadgeturi iOS, Android, Windows Phone si BlackBerry.
Citeste mai multe despre 3 alternative gratuite si universale la WhatsApp pe Hit.ro mai mult
Duminica, 23 Februarie 2014, ora 16:21
Peste 200 de milioane de aplicatii mobile pentru afaceri vor fi folosite in 2013, potrivit firmei de consultanta Strategy Analytics, care a estimat ca va exista un trend ascendent puternic de folosire a acestor aplicatii, cel putin pana in 2017.
Firma a estimat ca venituriel asociate aplicatiilor mobile pentru afaceri vor creste de la 25 de miliarde de dolari in 2012, la aproape 50 de miliarde de dolari pana la sfarsitul anului 2017, potrivit Tab Times.
Utilizarea aplicatiilor pentru afaceri a depasit granita comunicarii prin e-mail si a mesageriei. Aplicatii de business inseamna conferinte, productivitate, procese de afaceri, precum CRM sau chiar ERP (Enterprise Resource Planning), potrivit firmei de consultanta. mai mult
Miercuri, 16 Ianuarie 2013, ora 15:32