Numarul noilor utilizatori care instaleaza aplicatia gratuita de mesagerie instantanee Signal in fiecare zi este pe cale sa depaseasca pragul de 1 milion, apropiindu-se foarte mult de nivelurile inregistrate de mult mai marele sau rival WhatsApp, in urma publicarii unui update al acestui serviciu de mesagerie online detinut de Facebook in ceea ce priveste politica sa de confidentialitate, informeaza Reuters.
Aproximativ 810.000 de utilizatori din lumea intreaga au instalat Signal in cursul zilei de duminica, de aproape 18 ori mai mult decat numarul de descarcari ale acestei aplicatii din data de 6 ianuarie, ziua in care WhatsApp si-a actualizat termenii politicii sale de confidentialitate, potrivit datelor comunicate de compania de cercetari de piata Apptopia.
Noii termeni de confidentialitate de la WhatsApp atribuie acestei aplicatii dreptul de a impartasi datele personale ale utilizatorilor, inclusiv locurile in care se afla si numerele lor de telefon, cu compania sa mama, Facebook Inc., si cu divizii ale acesteia, precum Instagram si Messenger. Utilizatorii care nu vor accepta noii termeni nu vor mai avea acces la conturile lor incepand din data de 8 februarie, conform AFP.
Sustinatorii dreptului la confidentialitate au criticat acel update si au citat istoricul companiei Facebook in ceea ce priveste gestionarea datelor private ale utilizatorilor, iar multi dintre ei le-au sugerat acestora sa migreze catre alte platforme online, precum Telegram si Signal.... mai mult
Marti, 12 Ianuarie 2021, ora 10:40
Aplicatia WhatsApp, detinuta de Facebook, nu va mai functiona pe milioane de smartphone-uri de la miezul noptii, incepand cu data de 1 ianuarie 2021, din cauza unei actualizari.
Concret, este vorba despre smartphonurile care ruleaza cu sisteme de operare mai vechi de iOS 9, respectiv Android 4.0.3. Cei care detin astfel de device-uri trebuie sa isi actualizeze software-ul, daca este posibil, sau sa isi cumpere un telefon mobil mai nou.
Practic, orice iPhone 4 sau mai vechi, nu va mai putea rula aplicatia WhatsApp, deoareceacestea nu suporta actualizarea iOS 9.
Modelele iPhone 4S, iPhone 5, iPhone 5S, iPhone 6 si iPhone 6S au fost lansate inainte de aparitia iOS 9, insa utilizatorii au posibilitatea de a face actualizarea sistemului de operare daca nu au facut inca acest lucru.
Printre telefoanele care opereaza cu sistemul Android care nu vor mai putea suporta aplicatia WhatsApp se numara Samsung Galaxy S2, HTC Desire si LG Optimus Black.
CITESTE SI:
Un angajat al unui spital din SUA a distrus cu buna intentie 500 de doze de vaccin anti-COVID. Masura luata de sefii unitatii medicale ...citeste mai departe despre "WhatsApp nu va mai functiona pe unele telefoane, de la 1 ianuarie 2021. Lista smartphonurilor pe care nu va mai rula aplicatia" pe Ziare.com mai mult
Joi, 31 Decembrie 2020, ora 21:33
Aproape toata lumea utilizeaza, in prezent, smartphone-ul pentru multiple functii. O aplicatie mobila nu inseamna doar jocuri, ci si aplicatii de lifestyle, instrumente pentru business, aplicatii educative si multe alte tipuri. Prin urmare, o aplicatie pentru mobil poate genera venituri substantiale, atunci cand este bine gandita si de calitate. Dezvoltarea unei aplicatii mobile necesita colaborarea cu firme specializate in acest domeniu. Asadar, oricine poate crea o aplicatie mobila, daca are o idee si o suma de bani de investit. Totusi, nu oricine poate face dintr-o aplicatie, o afacere de succes. Iata cum poti transforma o aplicatie mobila intr-o afacere profitabila.
Fa-o unica
O aplicatie care se aseamana multor alte aplicatii existente pe piata nu va starni interesul utilizatorilor. De ce ai descarca o aplicatie care nu aduce nimic nou? Atunci cand dezvolti o aplicatie mobila, incearca sa te bazezi pe o idee unica. Indiferent de tipul aplicatiei (joc, educatie, lifestyle, business etc.), ar trebui ca aceasta sa se deosebeasca, in totalitate, de celelalte aplicatii de acelasi gen. Cerceteaza in detaliu aplicatiile competitiei, astfel incat sa creezi ceva cu totul nou.
Fa-o utila
Pentru a fi profitabila, aplicatia ta trebuie sa rezolve o problema frecventa in randul utilizatorilor. Practic, chiar daca ideea de aplicatie exista deja pe piata, aplicatia ta trebuie sa fie o varianta mult mai buna decat cele existente. Cerceteaza competitia si recenziile... mai mult
Marti, 29 Decembrie 2020, ora 11:49
Primaria Sectorului 1 anunta ca a lansat o aplicatie online pentru inchirierea locurilor de parcare de resedinta, care se afla inca in teste.
Perioada de testare inceputa joi se va finaliza pe 2 ianuarie 2021, precizeaza autoritatea locala printr-un comunicat, amintind ca a lansat in dezbatere publica digitalizarea sistemului pentru ocuparea unui loc de parcare de catre cetatenii rezidenti ai Sectorului 1.
Cetatenii sunt rugati sa testeze aplicatia online la adresa: https://demo-parcari.adp-sector1.ro si sa isi spuna parerea.
Aplicatia va avea o harta interactiva cu locurile disponibile, in care utilizatorul completeaza adresa de domiciliu, urmand ca imediat sa i se afiseze harta locurilor de parcare din zona sa, cu evidentierea celor disponibile pentru a fi rezervate instant.
Dupa accesarea link-ului: https://demo-parcari.adp-sector1.ro, cetatenii vor avea disponibile trei sectiuni: 'Solicitare loc de parcare persoane fizice', unde vor putea testa fluxul de cerere a unui loc de parcare; 'Dezbatere regulament parcari', unde se va regasi propunerea pentru noul Regulament de organizare si functionare a parcarilor publice de resedinta in legatura cu care sunt rugati sa exprime parerea; 'Sondaj parcari persoane juridice', prin care se urmareste identificarea celor mai bune solutii care sa vina in intampinarea nevoilor specifice persoanelor juridice.
Autoritatea locala isi propune ca, incepand din primul trimestru al anului 2021, aplicatia sa devina un serviciu... mai mult
Joi, 10 Decembrie 2020, ora 15:43
Tara noastra are, de astazi, prima aplicatie "made in Romania" care-i identifica pe toti cei care nu poarta corect masca, in spatiile in care aceasta este obligatorie.
Aceasta este o aplicatie de inrolare digitala a unui client persoana fizica sau juridica, utilizata in special pana acum pentru procesul de pre-aprobare a creditelor online si deschidere de cont.
Astfel, cu ajutorul algoritmilor de detectie si recunoastere a fetei, aplicatia poate diferentia persoanele care poarta masca de cele care nu poarta, atentionand atunci cand cei din urma nu se supun regulilor. Atunci cand camera surprinde o persoana care nu se conformeaza, o notificare va fi trimisa administratorului sau responsabilului.
"In conditiile inmultirii alarmante a numarului de persoane infectate, nevoia de a identifica in timp real persoanele care nu poarta masca a devenit o necesitate, dar si o obligatie morala pentru organizatiile care au spatii tranzitate. Solutia noastra le ofera sansa de a reactiona prompt si de a preveni posibile infectari si suntem mandri ca putem contribui in acest fel la limitarea raspandirii virusului", a declarat Adrian Bacaianu, director general Starbyte.
Aplicatia 4Apply reprezinta o alternativa 100% romaneasca, destinata institutiilor financiare, companiilor de asigurari si oricarei firme care doreste sa implementeze un flux de inrolare sau de creditare online, automatizat, folosind date biometrice.
Platforma se conecteaza cu furnizori de semnatura digitala si... mai mult
Luni, 26 Octombrie 2020, ora 16:41
Angajati din numeroase domenii si-au putut continua activitatea prin intermediul unei aplicatii de care nu multi stiau pana acum.
Zoom este o aplicatie care permite realizarea unor conferinte video ce a capatat o popularitate foarte mare dupa ce milioane de oameni au inceput sa lucreze de acasa, informeaza The Guardian.
O multime de angajati au inceput sa o foloseasca pentru a-si putea continua activitatea in timpul pandemiei. De asemenea, aplicatia mai este folosita de scoli sau gradinite, dar si de psihologi. Totul pentru a continua viata cat de normal se poate in conditiile date de carantinare.
In versiunea gratuita a aplicatiei, conferintele video 1:1 sunt gratuite indiferent de durata acestora. In schimb, cele de grup sunt gratis doar pentru 40 de minute.
Pentru abonamentele platite, in functie de planul tarifar ales, intr-o conferinta video pot participa pana la 500 de persoane.
Avantajul abonamentelor platite este ca video conferintele pot fi inregistrate si stocate pe un server cloud.
Pentru abonamentul Pro este nevoie de o singura gazda, care sa plateasca 14,99 de dolari pe luna. In schimb, abonamentul Business necesita 10 gazde, care sa plateasca 19,99 dolari pe luna, iar cel Enterprise are nevoie de 50 de gazde care sa plateasca 19,99 dolari pe luna.
In ultimele doua versiuni, cei de la Zoom ofera inclusiv transcrierea discutiilor urcate in cloud.
Aplicatia Zoom a fost lansata in 2011 si este evaluata la 29 de miliarde de dolari.
C.S.... mai mult
Joi, 26 Martie 2020, ora 09:48
O echipa a Universitatii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara (USAMV) Cluj-Napoca, care se ocupa cu Disciplina de Parazitologie si Boli parazitare, a realizat o aplicatie menita sa informeze populatie cu privire la locurile in care se gasesc mai multi tantari, capuse sau muste.
Aplicatia se numeste VectExcel si este realizata impreuna cu firma Nonnagon Systems. Aceasta are mai multe sectiuni, unele informative altele interactive, in asa fel incat utilizatorii sa poata vizualiza in mod interactiv toate datele de distributie geografica a 32 de specii de capuse, 58 de specii de tantari si opt de flebotomi, conform Stiri de Cluj.
Utilizatorul poate vizualiza hartile hartile reale de distributie atat individual, pentru o specie, sau comparativ, pentru doua sau mai multe specii.
De asemenea, utlizatorul poate calcula probabilitatea prezentei in zona in care se afla a celei mai importante specii de capusa vector din Romania, Ixodes ricinus, care este responsabila printre altele de transmiterea borreliozei Lyme, a encefalitei de capusa, dar si a altor boli vectoriale atat la om, cat si la animale.
Cei care folosesc aplicatia mai pot afla principalele notiuni despre boli transmise prin vectori in Romania, dar si ce masuri sa ia in cazul in care au fost muscati de o capusa.
"Aplicatia incurajeaza cetatenii sa se implice activ in cercetare, promovand conceptul de, pentru prima oara in tara noastra in domeniul bolilor vectoriale. Astfel, oricine doreste poate sa... mai mult
Luni, 02 Septembrie 2019, ora 13:05
Ionut Patrascoiu este un tanar care a renuntat la medicina pentru a-si da frau liber pornirilor antreprenoriale. Astazi dezvolta o aplicatie de "friending" in care a investit 150.000 de euro deja.
Aplicatia poarta numele Floca, de la "Friends location", dar permite si "chat around". Mai precis, un utilizator poate intra in contact cu altii din proximitate prin intermediul GPS-ului de pe telefon, avand posibilitatea in acelasi timp sa initieze discutii fara niciun fel de filtru sau bariera.
Cu ajutorul aplicatiei dezvoltate de el, "parintii pot vedea in timp real unde se afla copiii, tinerii pot cunoaste oameni noi, aflati in proximitate, iar corporatiile pot folosi aplicatia pentru o organizare interna mai buna", explica Ionut, pentru Business24.
Aplicatia are deja in Romania 50.000 descarcari si 25.000 utilizatori lunar, in Spania are 30.000 de descarcari si 15.000 de utilizatori lunar, in Argentina are 10.000 descarcari, iar in Moldova, 8.000 descarcari si 5000 de utilizatori lunar.
Ionut s-a nascut in Targu Jiu si a copilarit la 20 de kilometri de acest loc, intr-un oras mai mic, Bumbesti-Jiu. A facut liceul in Targu Jiu unde a pasit pe primul sau drum spre antreprenoriat: comanda haine de pe site-uri americane si le vindea in liceele din Targu Jiu, cu un adaos frumusel.
"Am ales Iasiul pentru facultate cu dorinta de a deveni medic, dar in timp ce studiam mi-am dat seama ca nu mi se potriveste. Asadar, am inceput un business in IT cu ceva bani... mai mult
Miercuri, 18 Iulie 2018, ora 16:09
Romanii se pot pregati pentru a face fata situatiilor de urgenta cu ajutorul unei aplicatii pentru telefon. Investitia in proiect este de 17.000 de euro.
Aceasta este realizata de Departamentul pentru Situatii de Urgenta si se numeste DSU, putand fi descarcata gratuit din App Store si Google Play.
"Vrem sa ajungem cat mai aproape de populatie. Astazi facem inca un pas - lansam o aplicatie care momentan merge pe doua sisteme telefonice: pe sistemul pe care il foloseste iPhone-ul (iOS - n.red.) si Android, urmand, sper, in cel mai scurt timp, sa reusim sa intram si pe telefoanele care folosesc Windows.
Este o aplicatie care are menirea sa ne aduca si mai aproape de populatie. (...) Orice dispecerat din tara poate primi informatia prin aceasta aplicatie, daca ea este relevanta", a explicat, marti, Raed Arafat, secretar de stat in Ministerul Afacerilor Interne, intr-o conferinta de presa.
Premiu pentru creatorii unei aplicatii de transparentizare a cheltuirii banilor publici - ...citeste mai departe despre "Aplicatie de mobil care te alerteaza cand sunt accidente, inundatii sau cutremure" pe Ziare.com mai mult
Marti, 26 Aprilie 2016, ora 12:14