CV-ul pentru o pozitie de top management trebuie sa scoata in evidenta realizarile anterioare ale candidatului, iar verificarea referintelor este o etapa decisiva intr-o astfel de aplicatie, potrivit specialistilor in resurse umane.
Scrisoarea de motivatie personalizata nu poate da gres in nicio situatie, spun acestia. Directorul Human Synergistics, Iuliana Stan, a precizat, pentru Business24, ca nu nu s-a uitat niciodata la o scrisoare care incepe cu formula clasica "Stimata doamna/Stimate domn".
"In masura in care scrisoarea de motivatie reflecta personalitatea candidatului nu poate fi gresita. Orice formular tip este sortit esecului. Nu am citit nicio scrisoare de intentie care a inceput cu 'Stimate domn/Stimata doamna', fara sa stie cine sunt si ce functie am. Sau 'Am un interes deosebit in firma dumneavoastra' fara sa spuna care firma si daca intelege cu ce se ocupa.
Interesul acesta 'deosebit' nu comunica nimic despre nevoia lui", a precizat Directorul Human Synergistics.
Madalina Uceanu, specialist Resurse Umane este de parere ca CV-ul unui manager trebuie sa scoata in evidenta realizarile concrete pe care candidatul le-a avut la fostul loc de munca.
"In principal, ar trebui sa fie usor de inteles nivelul de autoritate pe care l-a avut managerul respectiv, dimensiunile activitatii de care a fost responsabil, principalele responsabilitati presupuse de rol, cu accent pe realizarile concrete pe care le-a avut in timpul mandatului sau", a precizat... mai mult
Joi, 19 Iulie 2012, ora 08:58
In prezenta unei rate de somaj in continua crestere, pentru putinele joburi disponibile, iar sute de CV-uri sunt trimise pentru un singur post. Cate din CV-uri sunt efectiv citite?Intr-o lume perfecta, managerii ar avea destul timp la dispozitie pentru a citi fiecare CV care ajunge la ei si sa contacteze fiecare persoana, pentru a-i explica de ce compania alege pe altcineva. In realitate, pe piata de munca actuala, candidatii sunt mult mai numerosi decat posturile disponibile, iar managerii sunt mult prea ocupati ca sa te tina de mana de-a lungul intregului proces.
De fapt, esti norocos daca mai primesti un telefon dupa ce ai trimis CV-ul. Multe companii te contacteaza doar daca vor mai multe informatii sau pentru a programa un interviu. Nu stii niciodata daca nu erai suficient de calificat pentru jobul respectiv sau daca CV-ul tau ti-a fost macar citit, scrie CareerBuilder.com.
Taramul Pierdut al CV-urilor
“Sunt destul de sigura ca exista Taramul Pierdut al CV-urilor – mai ales intr-un climat inundat de candidati, din cauza economiei,” spune Kristen Fischer, autoarea publicatiei “Ramen Noodles, Rent and Résumés: An After-College Guide to Life." “Cand exista atatia oameni care aplica pentru joburi, este usor sa ignori un CV, bazandu-te doar pe o greseala de tipar sau un font dezagreabil.”
Desigur, candidatii pot si ar trebui sa evite greselile gramaticale si de tipar. Insa teama mai mare e data de faptul ca lucruri... mai mult
Duminica, 13 Septembrie 2009, ora 16:48
Ai rascolit tot internetul dupa un job. Ai trimis sute de CV-uri. Ai trimis cate o scrisoare de intentie la fiecare aplicare. Si totusi nu reusesti sa te angajezi. De ce?Daca sa aplici pentru un job si sa astepti ca oportunitatea sa-ti bata la usa era suficient cat sa-ti gasesti un job in trecut, realitatea zilelor noastre este ca piata de munca face imposibila o astfel de cautare. In schimb, cei care isi cauta o slujba in ziua de azi trebuie sa se dea peste cap de multe ori daca vor sa aiba o sansa cat de mica de a gasi o oportunitate de angajare. Frustrant, dar adevarat.
Sa participi la o competitie pentru un loc de munca necesita devotament total, dar da rezultate semnificative, spune Jim Villwock, autor al cartii "Whacked Again! Secrets to Getting Back on the Executive Saddle." Insa, multi candidati devin neatenti pe parcursul cautarilor si din ce in ce mai frustrati cand nu obtin imediat rezultate, scrie careerbuilder.com.
“Initial, exista o incredere foarte mare ca procesul va fi simplu si ca daca tot esti somer, ar trebui sa-ti dedici timpul familiei, distractiilor si tuturor lucrurilor pe care le-ai ignorat mai mult sau mai putin cat timp lucrai. Adevarul sta exact pe dos. Sa-ti gasesti un loc de munca necesita, de cele mai multe ori, mai multa munca decat sa fii deja angajat,” spune Villwock.
“Greseala majora este amanarea, CV-ul incomplet si neactualizat sau neparticiparea la intruniri sociale. Greseala este sa nu cunosti procesul si sa nu pui... mai mult
Marti, 14 Iulie 2009, ora 22:02