Facebook incearca sa lamureasca situatia si sa linisteasca utilizatorii care au inceput deja sa ia calea produselor concurente, dupa uraganul starnit de noile clauze obligatorii din conditiile de utilizare ale WhatsApp.
Facebook foloseste conturile de social media ale companiei pentru a incerca sa stavileasca valul de utilizatori care au inceput sa renunte la WhatsApp si au trecut la Signal si Telegram. In paralel, executivii companiei au iesit si ei cu mesaje similare, tradand o usoara panica.
Pe conturile WhatsApp de Facebook si Twitter se vorbeste despre criptarea end-to-end si faptul ca, datorita acesteia, mesajele si apelurile dintre utilizatori nu pot fi vazute de compania americana.
Pe de alta parte, Adam Mosseri si alti executivi Facebook au postat mesaje prin care explica faptul ca noile clauze se refera la mesajele trimise de utilizatori companiilor, nu la mesajele schimbate strict intre utilizatori.
Valul anti-Facebook a ajutat deja doua dintre cele mai cunoscute aplicatii concurente sa creasca in ultimele zile mai mult decat de obicei.
Signal a numarat duminica 810.000 de utilizatori noi, de 18 ori mai multi decat intr-o zi normala. Numarul mare de utilizatori noi a creat probleme pentru Signal, care a avertizat ca, din aceasta cauza, procesul de inregistrare se realizeaza cu o oarecare intarziere.
Si mai spectaculos a crescut Telegram, care a trecut de 500 de milioane de utilizatori activi, dupa ce, in ultimele 24 de ore, a castigat peste 25... mai mult
Miercuri, 13 Ianuarie 2021, ora 10:00
Peste 1,4 miliarde de apeluri au fost realizate cu WhatsApp, in intreaga lume, de Revelion.
Facebook a anuntat un set impresionant de date privind utilizarea produselor sale, care s-au bucurat de o crestere masiva a utilizarii in ultima zi a lui 2020, pe fondul pandemiei.
Pentru ca nu au putut ori au evitat sa fie impreuna de Revelion, oamenii au luat calea solutiilor digitale de comunicare. Cu peste 2 miliarde de utilizatori, WhatsApp a fost, ca de obicei, una din cele mai folosite aplicatii pentru a lua legatura cu cei dragi.
In ziua din ajunul revelionului, WhatsApp a procesat peste 1,4 miliarde de apeluri audio si de voce, spune Facebook, care mentioneaza ca cifra reprezinta o crestere cu peste 50% fata de anul anterior.
Gigantul american mai spune ca a prevazut spike-ul din ultima zi a anului trecut si a luat masuri speciale pentru ca infrastructura WhatsApp si a celorlalte produse ale companiei sa faca fata numarului foarte mare de apeluri simultane.
Intr-adevar, spre deosebire de clasicele probleme cu retelele operatorilor din noaptea de Revelion, serverele Facebook au facut fata fluxului mare de apeluri si nu au impiedicat oamenii sa comunice.
Totodata, compania americana anunta ca, in aceeasi ultima zi a anului trecut, au fost realizate peste 55 de milioane de transmisiuni live pe Instagram si Facebook.
Citeste si: Scandal la Antena 3 intre actorul Mihaescu, deputatul Bulai si jurnalistul Curea: "Du-te, ba, dispari! Ce bagabonteala! Vai steaua... mai mult
Luni, 04 Ianuarie 2021, ora 07:56
Masurile de distantare sociala care ne protejeaza de raspandirea coronavirusului ne-au cam inchis in casa, dar asta nu inseamna ca nu putem comunica cu familia, prietenii si colegii de munca. Gratie tehnologiei, ne putem vedea cu cei dragi si putem participa la conferinte online sau webinarii, printre altele.
Am facut o lista cu 10 aplicatii gratuite pentru apeluri video care te pot ajuta sa ramai in legatura cu ceilalti si sa-ti faci treaba (daca lucrezi de acasa).
Cea mai buna aplicatie de apeluri video pentru utilizatorii Apple care vor sa pastreze legatura cu familia si prietenii
FaceTime este cea mai buna optiune pentru utilizatorii Apple care vor sa vorbeasca si sa se vada cu cei apropiati. Daca ai un iPhone, iPad sau un Mac, poti initia un apel video cu oricine din lista ta de contacte care detine, la randul sau, un astfel de dispozitiv. Aplicatia este usor de utilizat; fiind realizata special pentru gadget-urile Apple, te vei bucura de o experienta aproape fara probleme. Doar conexiunea la Net iti poate da batai de cap. Dar chiar si-atunci, poti opta pentru varianta audio a apelului. De asemenea, odata cu iOS 12, varianta sistemului de operare lansata in 2018, FaceTime are o noua functie: Group FaceTime, prin intermediul careia poti vorbi cu pana la 32 de persoane in acelasi timp.
Mai multe detalii AICI
Cea mai buna aplicatie de apeluri video pentru smartphone-uri
Aplicatia WhatsApp este una dintre cele mai populare din lume. Cu peste 2 miliarde... mai mult
Duminica, 29 Martie 2020, ora 10:50
Notorietatea in vremea pandemiei a ajutat WhatsApp, care era deja una dintre cele mai populare aplicatii de comunicare, sa creasca si mai mult.
Conform unei cercetari facute de Kantar in perioada 14-24 martie, cresterea WhatsApp a ajuns la 40%. Asta dupa ce procentul de crestere dupa primele zile de izolare sociala era pe 27%.
Aceasta este media de crestere a utilizarii, insa cifrele par sa fie direct proportionale cu efectele virusului in fiecare tara. In cele mai afectate tari, precum Spania, cresterea WhatsApp ajunge si la 76%.
Pentru o aplicatie folosita de peste 2 miliarde de oameni, 76% si chiar 40% reprezinta cresteri foarte mari in ceea ce priveste numarul de mesaje si apeluri pe care utilizatorii le realizeaza.
Studiul se rezuma la nivelul de utilizare, astfel ca nu stim in ce masura cresterea a fost generata de utilizatorii noi sau utilizatorii actuali.
Studiul Kantar arata ca cea mai mare crestere la nivelul tuturor platformelor de comunicare, de peste 40%, se inregistreaza pe grupul de varsta cuprins intre 18 si 34 de ani.
Facebook a facut recent cunoscut faptul ca, de la inceputul crizei, timpul petrecut de utilizatori in aplicatiile sale a crescut cu 70%.
Citeste si Facebook si Instagram reduc calitatea streamingului video, ca sa nu se blocheze Internetul ...citeste mai departe despre "Coronavirusul a crescut rata de utilizare a WhatsApp cu 40%" pe Ziare.com mai mult
Vineri, 27 Martie 2020, ora 10:18
Utilizatorii aplicatiei de mesagerie WhatsApp trebuie sa-si actualizeze acest soft pe toate sistemele de operare pe care au instalate acest tip de serviciu, pentru a preveni activarea software-ului malitios de monitorizare, despre care compania Facebook anunta ca a fost descoperit recent, informeaza Centrul National de Raspuns la Incidentele de Securitate Cibernetica (CERT-RO), pe propria pagina de internet.
"Din ce in ce mai multe persoane renunta la conventionalul SMS in favoarea aplicatiilor de mesagerie precum WhatsApp, Facebook Messenger etc. Din pricina popularitatii crescute a serviciilor, atacatorii vizeaza vulnerabilitati ale aplicatiilor pentru a compromite dispozitivele utilizatorilor. La inceputul lunii mai, s-a descoperit ca atacatorii au putut instala un software de monitorizare atat pe iPhone, cat si pe dispozitivele Android, folosind functia de apel a aplicatiei. Potrivit unei recomandari publicate de Facebook, o vulnerabilitate "buffer overflow" in WhatsApp VOIP permite atacatorilor sa execute de la distanta coduri arbitrare pe telefoanele-tinta, trimitand o serie speciala de pachete SRTCP. Codul malitios poate sa fie transmis chiar daca utilizatorul nu raspunde, apelurile disparand din log-uri. Echipa CERT-RO recomanda actualizarea (update) acestor aplicatii pe toate sistemele de operare unde se utilizeaza acest tip de serviciu, pentru a preveni executia codului malitios", precizeaza sursa citata.
Potrivit specialistilor, codul malitios a fost... mai mult
Marti, 14 Mai 2019, ora 16:59
Parlamentul European si statele membre ale Uniunii Europene au ajuns la un acord preliminar cu privire la limitarea costului apelurilor telefonice efectuate dintr-o tara membra in alta, sperand astfel sa obtina o noua victorie populara in randul cetatenilor dupa ce a eliminat tarifele de "roaming", transmite Reuters.
Acordul convenit in noaptea de marti spre miercuri, dupa 12 ore de negocieri, face parte dintr-o reforma mai ampla a legislatiei din domeniul telecomunicatiilor, veche de 15 ani.
Aceasta reforma este destinata sa ii incurajeze pe operatori sa investeasca in retele de fibra optica si sa deschida frecventele radio pentru serviciile 5G.
Insa, spre deosebire de propunerea initiala, Parlamentul European a propus ca preturile pentru apelurile internationale in interiorul UE sa fie plafonate, estimand ca deseori sunt disproportionat de mari.
Conform acordului provizoriu, costul apelurilor dintr-un stat membru UE in altul va fi limitat la 19 eurocenti pe minut, in timp ce costul mesajelor SMS va fi plafonat la 6 eurocenti.
"S-a terminat cu apelurile si SMS-urile scumpe. Astazi am decis sa plafonam preturile daca efectuati un apel sau trimiteti un SMS intr-un alt stat membru UE", a declarat Miapetra Kumpula-Natri, unul din eurodeputatii implicati in negocierile pentru acord.
Anul trecut, Parlamentul European a salutat eliminarea tarifelor de "roaming", aratand cetatenilor ca actioneaza in interesul lor si a subliniat ca de aceasta masura vor profita... mai mult
Miercuri, 06 Iunie 2018, ora 11:08
Aplicatii false de mesagerie instant - precum celebra WhatsApp - sunt utilizate pentru a pirata smarphone-urile militantilor civici, militarilor, avocatilor sau jurnalistilor in peste 20 de tari, printre care si Romania, au avertizat joi mai multi specialisti.
Aceste aplicatii "clone", care seamana cu cele adevarate, contin malware care pot fura date, dar si sa faca fotografii sau inregistrari audio, a avertizat grupul de militanti pentru drepturi digitale Electronic Frontier Foundation (EFF) intr-un raport intocmit impreuna cu societatea Lookout, specializata in securitatea cibernetica a mobilelor.
Sistemul este unul foarte simplu. Este suficient ca utilizatorul sa descarce aceasta aplicatie pentru ca aceasta sa poata avea acces la camera si la microfonul smartphone-ului. Software-ul spion poate recupera si datele personale stocate, precum istoricul navigarilor pe Internet, jurnalul apelurilor si SMS-urile.
In acest studiu, autorii afirma ca au descoperit o vasta "infrastructura" dedicata piratarii informatice in lumea intreaga, botezata "Dark Caracal", si mai spun ca ei cred ca aceasta este condusa din imobilul din Beirut (Liban) apartinand Directiei generale a securitatii statului libanez.
Potrivit autorilor studiului, "Dark Caracal" lanseaza diferite tipuri de atacuri cibernetice din 2012, aplicatiile false fiind una dintre ilustrarile sale cele mai recente.
"Este o campanie mondiala foarte vasta, axata pe telefoanele mobile", apreciaza Eva Galperin,... mai mult
Vineri, 19 Ianuarie 2018, ora 16:42
Iti incepi dimineata verificand ce mesaje ai mai primit pe Facebook Messenger, ii scrii sefului pe WhatsApp sau vorbesti cu rudele din strainatate pe Skype? Serviciile de mesagerie au devenit atat de populare incat dam mai rar SMS-uri si apeluri telefonice, asa ca Uniunea Europeana vrea sa propuna un nou cadru legal pentru companiile care detin aceste aplicatii.
O serie de documente consultate de Financial Times arata ca UE vrea sa trateze serviciile de mesagerie la fel ca pe firmele din domeniul telecomunicatiilor.
Facebook Messenger ajunge din urma WhatsApp: Are un miliard de utilizatori
Asta dupa ce ani la rand companii precum Telefonica din Spania si operatorul francez Orange s-au plans ca se supun unor reglementari mult mai dure, in timp ce Facebook, Microsoft si Google au parte de tratament preferential.
Miscarea reprezinta un indiciu clar ca blocul comunitar incearca sa impuna unele masuri de control asupra unui domeniu dominat de giganti IT americani.
In prezent, ...citeste mai departe despre "UE pune tunurile pe serviciile de mesagerie precum WhatsApp, Facebook Messenger sau Skype" pe Ziare.com mai mult
Marti, 16 August 2016, ora 07:36
In curand, utilizatorii de WhatsApp pentru Android vor putea trimite acelasi mesaj mai multor persoane printr-o singura operatiune.
Pana acum, WhatsApp permitea trimiterea unui mesaj doar unei singure persoane ori grup de persoane. Cei care doreau sa trimita, de exemplu, o poza mai multor prieteni, erau nevoiti sa realizeze aceeasi operatiune pentru fiecare persoana in parte.
Trimiterea unui mesaj catre mai multe persoane nu este o noutate in domeniul aplicatiilor de chat. Utilizatorilor de la noi, aceasta functie le este cunoscuta, sub de numirea de "mass" (de la mass-message), de pe vremea Yahoo! Messenger.
Noua generatie de aplicatii de chat pentru dispozitivele mobile mai are, insa, de lucru pana sa se puna la punct cu toate functiile pe care utilizatorii le cer. Spre exemplu, WhatsApp are pe lista de imbunatatiri facilitati precum apelurile video, posibilitatea adnotarii imaginilor si suportul pentru GIF-uri animate.
Desi este detinuta tot de ...citeste mai departe despre "O facilitate consacrata a Yahoo! Messenger va fi disponibila si pe WhatsApp" pe Ziare.com mai mult
Vineri, 12 August 2016, ora 17:40