Atât persoanele fizice cât și persoanele juridice se află în mijlocul unei rețele infinite de contracte. Persoanele juridice în mod special sunt dependente de furnizorii de materii prime și servicii, pentru a putea să livreze către clienții propriile lor produse.
Preponderent în viața persoanelor fizice apar următoarele contracte: contract de închiriere, contract de comodat, contract de arendă, contract cesiune părți sociale, contract de vânzare - cumpărare imobil, promisiune de vânzare - cumpărare imobil (ante-contract), contract de schimb imobiliar, contract de credit, contract de ipotecă, etc.
În activitatea fiecărei societăți (indiferent de tipul acesteia SRL, SA, SCS, SNC) sunt încheiate în mod curent următoarele tipuri de contracte comerciale: contract de vânzare cumpărare, contract de distribuție bunuri, contract de prestări servicii, contract de intermediere, contract de comision, contract de transport, contract de asistență tehnică, contract de antrepriză, contract de execuție, contract de asociere în participațiune, contract de consultanță sau administrare, contract de concesiune, contract de credit, contract de ipotecă, etc.
Intervenția unui avocat bun în redactarea unui contract este recomandată de cele mai multe ori, deoarece Google nu are răspunsuri apreciate din domeniul juridic. Conform site-ului petrea.eu: ”Fiecare caz este unic în felul lui, iar cel mai în măsură să îți răspundă este un... mai mult
Joi, 06 Octombrie 2022, ora 19:48
Divortul, fie ca este pe cale amiabila, fie ca are loc prin judecata, este un moment care marcheaza deopotriva viata celor doi soti si a copiilor implicati. In cazul in care cei doi soti iau de comun acord decizia de divort si sunt in asentiment in ceea ce priveste impartirea bunurilor si custodia copiilor, atunci divortul poate sa aiba loc pe cale amiabila, intr-un mod cat se poate de simplu si rapid.
Situatia se schimba atunci cand doar unul dintre soti doreste divortul si astfel inainteaza o cerera la instanta de judecata, existand insa si alte motive pentru care se apeleaza la un divort pe cale judecatoreasca. In acest caz va fi nevoie de prezenta unui avocat divort, precum unul pe care il gasesti pe Avocat-Online.eu, care sa reprezinte clientul si care sa ofere consultanta, pentru a ajunge la cele mai bune rezultate, in interesul clientului sau.
Motive divort pe cale judecatoreasca
In cazul in care nu esti sigur cu privire la validitatea motivului pentru care poti cere divort, poti cere sfatul unui avocat divort apeland la serviciile de consultanta online, un serviciu nou implementat in tot mai multe case de avocatura, pentru a fi mai aproape de clienti, indiferent de distanta fizica.
De regula, un divort pe cale judecatoreasca poate sa fie intentat in cazul in care cei doi soti traiesc separat de cel putin 2 ani, cazuri des intalnite atunci cand unul dintre soti pleaca la munca in strainatate. Un alt motiv tine de sanatate, atunci cand unul dintre soti... mai mult
Marti, 05 Aprilie 2022, ora 16:59
Pandemia de Covid-19 a fost ca o piatră de încercare pentru majoritatea cuplurilor căsătorite din România. Deși s-ar fi presupus că această perioadă ar fi avut rolul de a lega și mai mult conexiunea între soț și soție, iată că rata de divorț a crescut foarte mult pe parcursul anului 2020 respectiv 2021, multe cupluri ajungând în instanță pentru a divorța cât mai repede unul de celălalt.
Astfel că au apelat la un avocat din Cluj sau din altă zonă a țării pentru a finaliza procedura de divorț. Totodată, cei mai mulți dintre ei au ajuns în fața instanței din cauza faptului că nu s-au înțeles pe cale amiabilă sau nu au ajuns la un comun acord. Motivele? Violența fizică și verbală, infidelitate, separare în fapt, neglijența familiei.
Dacă unul dintre aceste motive este aprobat de către instanță, atunci este suficient pentru a se pronunța divorțul. Cu toate acestea, rolul unui avocat în acest caz este destul de important.
Ce rol are un avocat într-un proces de divorț?
Avocatul trebuie să ofere consiliere juridică, să alcătuiască dosarul de divorț, să comunice cu partea adversă, pentru a stabili divorțul de comun acord, acolo unde este cazul și dacă este posibil. Totodată, un avocat va oferi consiliere pentru problemele privind partajul bunurilor comune, a custodiei, despăgubirilor materiale, pensiei de întreținere, prestațiilor compensatorii de la unul dintre soți și așa mai departe.
Avocat... mai mult
Miercuri, 20 Octombrie 2021, ora 14:39
Separarea de partenerul de viata prin divort este un moment de rascruce in viata oricarei persoane, iar cunoasterea indeaproape a etapelor acestui proces de desfacere a casatoriei este esentiala pentru ca totul sa decurga mai usor, cel putin din punct de vedere legal. Exista diferite moduri prin care se poate divorta, fie pe cale amiabila la notar, cu sau fara partaj de bunuri comune, fie pe cale judecatoresca, unde se stabilesc conditiile separarii, ale partajului si dupa caz, custodia copiilor minori.
Un avocat specializat in dreptul familiei este persoana potrivita pentru a te ghida in tot ce tine de procedura divortului. Vei putea fi indrumat spre luarea celor mai bune decizii in propriul interes si al copiilor minori implicati. Un avocat dreptul familiei este potrivit pentru a te ajuta in redactarea si verificarea documentatiei necesare intr-un divort, te va reprezenta in fata instantei si va participa la medierea partilor implicate in divort.
Divort pe cale amiabila
Divortul pe cale amiabiala se desfasoara in majoritatea cazurilor in fata unui notar, fiind si exceptii in care se apeleaza la cale judecatoreasca. Poti apela la un avocat divort daca vrei anumite lamuriri cu privire la actele necesare si conditiile care trebuie indeplinite, fara sa fie nevoie de reprezentare.
In cazul divortului pe cale amiabila, cei doi soti sunt de acord cu privire la motivul divortului si la modul in care sa se imparta bunurile dobandite in casatorie. Se va depune la notar... mai mult
Luni, 15 Martie 2021, ora 18:56
Atunci cand o casnicie nu mai functioneaza, se ajunge la divort, dar lucrurile se complica daca sotii detin bunuri in comun. Partajul este necesar in aceasta situatie si, de multe ori, certurile devin aprinse intre soti atunci cand trebuie sa imparta proprietatile si lucrurile dobandite in timpul casatoriei.
Pentru ca procesul de partaj sa nu fie mai complicat decat este necesar, cea mai buna optiune este sa contactezi un avocat divort Iasi. Acest specialist in Dreptul Familiei poate simplifica impartirea bunurilor si se poate asigura ca partajul se desfasoara in termeni corecti pentru clientul sau. Un avocat cu experienta se va implica cu adevarat in procesul de divort si va face tot posibilul ca impartirea bunurilor sa fie justa.
Iata cum te poate ajuta un avocat de divort din Iasi, atunci cand este necesar partajul:
- Va negocia pentru ca partajul sa se desfasoare cu acordul ambelor parti;
- Va oferi consultanta juridica cu privire la impartirea bunurilor comune in timpul casatoriei sau dupa divort;
- Ii va oferi clientului sau asistenta si il va reprezenta din punct de vedere juridic;
- Va redacta cererile si toate documentele necesare pentru partaj.
Ce bunuri pot fi impartite?
- Bunurile mobile si imobile care au fost obtinute in timpul mariajului de oricare dintre soti;
- Sumele de bani care exista in conturile bancare curente ale sotilor, atunci cand ele pot fi luate in calcul potrivit Codului Civil;
- Veniturile care au fost obtinute dupa ce bunurile... mai mult
Vineri, 01 Ianuarie 2021, ora 15:26
Reprezentantii USR au anuntat, marti, ca vor cere Avocatului Poporului sa atace la CCR ordonanta de urgenta pe legile justitiei, adoptata de Executiv. Ei au facut apel la Comisia Europeana sa intervina pentru ca Romania legifereaza impotriva MCV si a Tratatelor UE.
"USR transmite ca pentru adoptarea OUG-ului erau necesare dezbateri si recomandari ale partenerilor europeni pentru a vedea in ce masura deciziile luate de Tudorel Toader sunt corecte, insa tot procesul a fost netransparent si modificat dupa bunul plac al celor care conduc PSD-ALDE. USR ii va solicita Avocatului Poporului sa atace acest OUG la CCR, mai ales in contextul in care bugetul lui Victor Ciorbea a fost crescut pentru sesizarile la Curtea Constitutionala. De asemenea, USR va face apel si catre organismele internationale. USR considera ca in acest moment Comisia Europeana trebuie sa intervina, deoarece modul in care se legifereaza in Romania este impotriva Tratatelor UE si MCV. Mai mult, USR este dispus sa ajunga in fata Curtii Europene de Justitie pentru a apara justitia din Romania", au transmis reprezentantii USR, intr-un comunicat.
Deputatul USR Stelian Ion a declarat ca prin OUG adoptat, marti, de Executiv Dragnea si Tariceanu acapareaza cele mai importante institutii care lupta impotriva coruptiei din Romania: Parchetul General, DNA, DIICOT, Inalta Curte de Casatie si Justitie.
"Vor sa puna mana pe absolut tot ce inseamna justitie in aceasta tara. Acest OUG nu a fost discutat sau anuntat.... mai mult
Marti, 19 Februarie 2019, ora 21:52
Decanul Baroului Iasi, Marius Striblea, a anuntat ca, in urma negocierilor purtate miercuri la Ministerul Justitiei, onorariile avocatilor din oficiu vor fi marite cu 141 la suta.
Avocatul Marius Striblea a scris pe Facebook ca, miercuri, repezentantii mai multor barouri din tara au purtat negocieri la Ministerul Justitiei si ca s-a obtinut majorarea onorariilor din oficiu pentru avocati cu 141 la suta.
El a precizat ca, joi dimineata, va fi semnat un protocol intre Uniunea Nationala a Barourilor din Romania, Ministerul Justitiei si Ministerul Public.
"Negocierile de la Ministerul Justitiei s-au terminat. S-a stabilit forma finala a noului protocol. In esenta, modificarile sunt urmatoarele: protocolul va fi tripartit (UNBR, Ministerul Justitiei, Ministerul Public); onorariile vor fi majorate cu 141,02%; formularea art. 10 a fost modificata. Se precizeaza expres ca onorariile din protocol nu pot fi reduse; marirea numarului de prestatii ce sunt vizate de protocol; de asemenea, se precizeaza expres ca delegatia aparatorului desemnat din oficiu inceteaza potrivit art. 91 alin. 4 din Codul de procedura penala", a precizat decanul Baroului Iasi, Marius Striblea.
Protestele avocatilor
Avocatii din Bucuresti si din 14 judete au protestat, luni, pentru a trage un semnal de alarma in legatura cu nivelul si modalitatea de stabilire a onorariilor din oficiu.
Ei au purtat banderole albe pe brat si au avertizat ca vor organiza astfel de actiuni pana la solutionarea... mai mult
Miercuri, 13 Februarie 2019, ora 20:11
Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, le-a reamintit avocatilor care incep, luni, sa protesteze, ca au primit atatia bani cat le-au alocat instantele.
"Simple precizari! Intelegand faptul ca se apropie alegerile la avocati, intelegand si faptul ca unii au intrat in campanie, postez din nou mesajul din 23 noiembrie 2018, cu precizarea faptului ca avocatii nu si-au precizat/reconsiderat pozitia!
Memoriul Uniunii Nationale a Barourilor din Romania si Raspunsul Ministerului Justitiei privind plata onorarilor datorate avocatilor pentru serviciile profesionale prestate in vederea asigurarii asistentei judiciare a persoanelor defavorizate si persoanelor vulnerabile in cadrul sistemului de ajutor public judiciar.
Memoriul Uniunii Nationale a Barourilor din Romania poate fi descarcat aici si Raspunsul Ministerului Justitiei poate fi descarcat aici", a scris pe Facebook Tudorel Toader, fara sa faca si alte clarificari.
Ce cer, de fapt avocatii?
Avocatii din Baroul Bucuresti se vor aduna luni, 11 februarie 2019, incepand cu ora 13:00, pe scarile Curtii de Apel Bucuresti pentru a trage "un semnal de alarma in legatura cu nivelul si modalitatea de stabilire a onorariilor din oficiu".
La proteste va fi prezent si prodecanul Baroului Bucuresti, dl. av. Mihnea Stoica, se precizeaza intr-un comunicat remis sambata Ziare.com.
Avocatii bucuresteni "vor purta banderole albe pe brat, alaturandu-se astfel colegilor din 14 barouri din tara care au anuntat proteste incepand cu... mai mult
Duminica, 10 Februarie 2019, ora 18:51
Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, le-a reamintit avocatilor care incep, luni, sa protesteze, ca au primit atatia bani cat le-au alocat instantele.
"Simple precizari! Intelegand faptul ca se apropie alegerile la avocati, intelegand si faptul ca unii au intrat in campanie, postez din nou mesajul din 23 noiembrie 2018, cu precizarea faptului ca avocatii nu si-au precizat/reconsiderat pozitia!
Memoriul Uniunii Nationale a Barourilor din Romania si Raspunsul Ministerului Justitiei privind plata onorarilor datorate avocatilor pentru serviciile profesionale prestate in vederea asigurarii asistentei judiciare a persoanelor defavorizate si persoanelor vulnerabile in cadrul sistemului de ajutor public judiciar.
Memoriul Uniunii Nationale a Barourilor din Romania poate fi descarcat aici si Raspunsul Ministerului Justitiei poate fi descarcat aici", a scris pe Facebook Tudorel Toader, fara sa faca si alte clarificari.
Ce cer, de fapt avocatii?
Avocatii din Baroul Bucuresti se vor aduna luni, 11 februarie 2019, incepand cu ora 13:00, pe scarile Curtii de Apel Bucuresti pentru a trage "un semnal de alarma in legatura cu nivelul si modalitatea de stabilire a onorariilor din oficiu".
La proteste va fi prezent si prodecanul Baroului Bucuresti, dl. av. Mihnea Stoica, se precizeaza intr-un comunicat remis sambata Ziare.com.
Avocatii bucuresteni "vor purta banderole albe pe brat, alaturandu-se astfel colegilor din 14 barouri din tara care au anuntat proteste incepand cu... mai mult
Duminica, 10 Februarie 2019, ora 18:51