Reprezentantii Regiei Autonome de Distributie a Energiei Termice (RADET) considera iminenta introducerea unei taxe de mediu pentru detinatorii de centrale termice individuale.
"In ceea ce priveste studiul comparativ intre sistemul centralizat de termoficare si centrala termica de apartament, acesta demonstreaza ca in municipiul Bucuresti se recomanda si chiar impune folosirea incalzirii centralizate, avand in vedere motive de ordin social, economic si al protectiei mediului.
Astfel, sistemul centralizat de termoficare este sigur in exploatare si are o durata de viata de peste 30 de ani, este independent din punct de vedere al combustibilului folosit si poate functiona atat cu gaze naturale, cat si cu pacura, dar si cu alte surse neconventionale.
Nu in ultimul rand, este ecologic, lipsesc accizele de mediu si are o atitudine prietenoasa fata de mediu si resursele energetice", au precizat reprezentantii RADET, potrivit Profit.ro.
Vei fi obligat sa schimbi centrala termica din ...citeste mai departe despre "Taxa pentru cei care au centrale termice in apartamente? RADET considera ca introducerea ei e iminenta" pe Ziare.com mai mult
Joi, 07 Aprilie 2016, ora 17:49
In ultimii ani cumparatorii au devenit din ce in ce mai selectivi in ceea ce priveste piata imobiliara. Da, atat de selectivi incat 10 motive s-ar putea dovedi insuficiente pentru anumiti cumparatori indecisi. Totusi, sper ca acesti indicatori sa fie suficienti pentru aceia care vor sa cumpere un apartament intr-un complex rezidential din centru:
1. Flexibilitatea de a negocia cu dezvoltatorul un credit cu o dobanda mai mica;
2. Timpul redus in care poti rezolva toate aspectele birocratice si te poti muta in noul apartament - in anumite cazuri, chiar si urmatoarea zi dupa negociere;
3. Veti stii exact suma de care aveti nevoie pentru a incepe sa locuiti acolo, fara alte batai de cap, deoarece marea majoritate apartamentelor noi sunt deja mobilate;
4. Nu va trebui sa va mai preocupati de locul de parcare;
5. Copiii vor avea un loc special de joaca in aer liber, in conditii de maxima siguranta;
6. Infrastructura net superioara: instalatiile electrice si sanitare, izolatia termica si rezistenta seismica garantata;
7. Controlul costurilor de intretinere este mult mai transparent;
8. Suprafata generoasa a camerelor este compartimentata modern, la fel si balcoanele;
9. Apropierea de scoli, gradinite sau crese, mijloace de transport sau institutii;
10. Prezenta unor vecini responsabili si educati, avand o conditie sociala cel putin medie.
Sper ca aceste randuri v-au fost de ajutor pentru a constientiza macar cateva aspecte pe care inca nu le aveati in vedere.... mai mult
Marti, 06 Ianuarie 2015, ora 11:33
Majoritatea tinerilor germani considera ca masina este totusi un simbol al unui statut social inalt, in ciuda unui declin constant al ponderii vehiculelor inmatriculate pentru proprietarii cu varsta sub 30 de ani, dezvaluie un studiu citat de agentia DPA.
Din 2.000 de persoane participante la un sondaj de opinie efectuat de Institutul de Cercetari Sociale si Analize Statistice Forsa din Germania pentru compania de asigurari Cosmosdirekt, aproape doua treimi (64 la suta) au declarat ca detinerea unei masini sporeste statutul social in mai mare masura decat o casa sau un apartament (37 la suta) si imbracamintea (17 la suta).
Respondentii cu varsta cuprinsa intre 30 si 44 de ani considera detinerea unei proprietati imobiliare mai importanta pentru statutul social (47 la suta), decat a unei masini (40 la suta).
Cei cu varsta de peste 60 de au fost interesati mai putin de statut, cu toate ca si la aceasta categorie de varsta precumpanea detinerea unei case (30 la suta), comparativ cu a unei masini (21 la suta). mai mult
Joi, 07 August 2014, ora 16:00
Extravagantul primar al Constantei, Radu Mazare, lanseaza o noua "moda" in randul edililor: locuintele sociale din containere. Dupa ce a construit in timp record 2000 de astfel de apartamente, primarul i-a inspirat si pe edilii din Brasov si Timisoara sa renunte la visurile legate de ANL si sa lanseze proiecte asemanatoare, pentru a rezolva problema oamenilor fara adapost.
Cartierul social "Henri Coanda" va adaposti circa 3500 de persoane, in urma unei investitii de 10 milioane de euro, costul unei singure locuinte fiind estimat la doar 1700 de euro. Containerele sunt fabricate de o firma din Baia Mare.
"Se lucreaza la cartierul de containere pentru nevoiasi, a inceput demolarea, nivelarea terenului. Prima etapa va fi gata cam in luna mai, spre sfarsitul lunii mai, coincidenta, inainte de alegeri, si vor intra cam 1.500 de oameni. Urmatoarea etapa va fi gata in octombrie-noiembrie cu inca 1.500-2.000 de oameni, dupa care, daca este nevoie, continuam si anul urmator in acelasi ritm. Investitia este in jur de zece milioane de euro pentru 3.500 de oameni, asta inseamna cam pana in 3.000 de euro de om bagat in casa cu caldura, bucatarie etc", a afirmat Radu Mazare.
Pana in prezent, primaria din Constanta a primit 2.600 de dosare, iar o comisie va analiza aceste cazuri si va decide ordinea in care solicitantii se vor muta in cartier.
Cantina sociala si dispensar
Fiecare apartament va fi dotat cu un grup sanitar, o bucatarie si intre unu si trei dormitoare.... mai mult
Sambata, 26 Octombrie 2013, ora 06:15
Investitorul grec, Ioannis Papalekas, unul dintre cei mai excentrici oameni de afaceri din tara, isi extinde portofoliul imobiliar si are curajul sa construiasca apartamente de lux, cand alti dezvoltatori prefera sa stagneze lucrarile.
Numele lui Papalekas este asociat cu achizitia unor proiecte imobiliare controversate, cum ar fi City Mall, aflat in insovlenta sau turnul de birouri din Piata Victoriei, cladire cu un singur chirias.
Acum, dupa ce are in portofoliul sau imobiliar un mall, doua cladiri de birouri si terenuri, Papalekas investeste si in apartamente de lux. Interesant este ca dezvoltatorul 1development a fost infiintat la sfarsitul lui 2012, conform prezentarii proiectului.
Mai exact, pe 21 decembrie anul trecut, firma Star Imob Construct, cea prin care grecul Ioannis Papalekas a cumparat City Mall, se asocia cu Mbahara Limited si Rafail Ioan Paul intr-o noua firma, numita Victoria Ventures. Aceasta din urma solicita anul acesta inregistrarea la OSIM a marcii 1development.ro. Star Imob Construct si-a majorat capitalul social cu doua milioane de euro la inceputul acestui an.
Macheta apartamentelor din proiectul Baneasa 1
Lucrarile la proiectul Baneasa1, ansamblu rezidential de lux, aflat in apropiere de Jolie Ville si controlat de omul de afaceri grec Ioannis Papalekas au inceput recent si se vor finaliza in luna noiembrie a acestui an.
Detaliu din proiectul Baneasa 1
Potrivit anuntului postat pe imobiliare.ro, "proiectul Baneasa 1... mai mult
Marti, 21 Mai 2013, ora 15:24
Ministrul israelian al Apararii Ehud Barak si-a vandul apartamentul de lux din Tel Aviv in schimbul sumei de sapte milioane de dolari, obtinand un castig de aproape trei milioane de dolari, a dezvaluit cotidianul economic Globes duminica.
Aceasta dezvaluire, preluata de numeroase alte publicatii si confirmata, potrivit postului militar de radio, de catre Biroul lui Barak, a avut loc in aceeasi zi in care Guvernul a aprobat o serie de masuri destinate luptei impotriva costului ridicat la locuintelor si speculatiilor imobiliare.
Barak a achizitionat acest apartament in 2003.
Manifestanti s-au adunat in fata domiciliului sau, in mai multe randuri, in cursul miscarii sociale de contestare fara precedent care a afectat Israelul vara trecuta, menita sa denunte o importanta scumpire a chiriilor, ministrul Apararii devenind, in opinia lor, un simbol al celor "privilegiati".
Barak a admis, in unele interviuri, ca a comis, "fara indoiala, o eroare de apreciere la achizitionarea unui asemenea apartament".
El a achizitionat o noua locuinta "mai modesta", tot in Tel Aviv, cu o suprafata de 200 de metri patrati, in schimbul unei sume de 2,2 milioane de dolari, a precizat un post privat de televiziune. mai mult
Luni, 19 Martie 2012, ora 09:58
Bancile vand apartamentele obtinute in urma executarilor silite sub pretul pietei pentru a recupera macar o parte din sumele datorate de rau-platnici.
Cu toate ca preturile de incepere a licitatiilor scade si cu 25% fata de pretul pietei, specialistii imobiliari spun ca aceste oferte prezinta si o serie de dezavantaje.
Pretul apartamentelor a continuat sa scada si in cursul anului trecut cu 4,3% fata de 2010, potrivit unei analize a EFG Eurobank Property Services Romania, insa chiar si in aceste conditii, pretul apartamentelor este inca ridicat pentru posibilitatile persoanelor interesate sa isi cumpere o locuinta.
Pe o piata imobiliara echilibrata, pretul pe metru patrat ar trebui sa fie echivalent cu salariul mediu pe economie. Asadar, o locuinta accesibila pentru romani ar trebui sa poata fi achizitionata la un pret de 400-500 euro/mp. In realitate insa, pretul mediu pe metru patrat in luna ianuarie a fost 1.051 euro pentru un apartament de 3 camere in Bucuresti, potrivit imobiliare.ro.
Avantajele licitatiilor publice
Persoanele care sunt interesate sa achizitioneze un apartament sub pretul pietei, pot participa la licitatiile publice pe care bancile le organizeaza periodic, pentru a vinde apartamentele aflate in procedura de executare silita.
Daca la prima licitatie banca nu reuseste sa vanda imobilul la pretul stabilit de evaluator, la urmatoarele licitatii, pretul de incepere scade pana cand locuinta este vanduta.
Pe data de 7 martie 2012, Banca... mai mult
Luni, 27 Februarie 2012, ora 12:49
Taxa de poluare pentru centralele termice, care se afla in discutii la Bruxelles, nu se va aplica in cazul incalzirii gospodariilor, cum a declarat ministrul Mediului, Laszlo Borbely, sustine eurodeputata PSD, Rovana Plumb.
"Laszlo Borbely a anuntat, luni, ca Uniunea Europeana va impune o taxa de poluare pentru centralele de apartament, iar acest lucru fara indoiala sperie si ingrijoreaza un numar foarte mare de romani care au ales aceasta varianta pentru incalzirea locuintei. Insa informatia este falsa", afirma Plumb, membra in Comisia de Mediu din PE, intr-un comunicat de presa remis Business24.
Conform acesteia Uniunea Europeana nu are in vizor utilizatorii casnici, ci marii poluatori, statele membre fiind obligate sa protejeze simplii cetateni.
"Guvernul nu trebuie sa ne minta si sa mai inventeze o taxa, sub pretextul directivelor europene!", precizeaza Plumb.
Textul directivei revizuita la Bruxelle prevede ca se vor lua in considerare aspecte sociale, iar statele membre UE au posibilitatea de a scuti in totalitate de impozit energia consumata pentru incalzirea gospodariilor, fara a tine cont de produsul energetic utilizat.
Decizia finala in legatura cu aplicarea directivei va fi luata de Consiliul si Parlamentul European, conform procedurii de codecizie.
Laszlo Borbely, ministrul Mediului, a anuntat, luni, ca Uniunea Europeana urmeaza sa impuna o taxa de poluare pentru centralele de apartament din 2013 sau 2015. mai mult
Marti, 01 Noiembrie 2011, ora 20:00
Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT) a anuntat joi ca Guvernul a adoptat un proiect de hotarare prin care se creaza cadrul juridic pentru vanzarea a 3.615 de locuinte ANL inchiriate tinerilor, din care 1.120 in Bucuresti, anunta NewsIn.Astfel, la propunerea MDRT, Guvernul a adoptat Hotararea pentru stabilirea regimului juridic al unor locuinte pentru tineri, destinate inchirierii, construite prin programe de investitii la nivel national si aflate in administrarea consiliilor locale, precum si a masurilor necesare in vederea aplicarii prevederilor Legii nr. 152/1998 privind infiintarea Agentiei Nationale pentru Locuinte, referitoare la administrarea si vanzarea acestora.In acest fel, se aproba inscrierea in inventarul bunurilor din domeniul public al statului a blocurilor de locuinte pentru tineri aflate in administrarea consiliilor locale in a caror raza administrativ-teritoriala sunt amplasate si trecerea acestora din proprietatea publica a statului in proprietatea privata a statului.Potrivit MDRT, Hotararea era necesara in contextul in care, prin Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 14/2010 pentru modificarea Legii nr. 152/1998 privind infiintarea Agentiei Nationale pentru Locuinte, s-a prevazut ca locuintele pentru tineri destinate inchirierii sa poata fi cumparate de chiriasii acestora dupa un an de inchiriere neintrerupta, fata de trei ani cat era prevazuta anterior."Pentru toate locuintele finalizate pana la data intrarii in vigoare a Legii nr.... mai mult
Joi, 27 Ianuarie 2011, ora 11:31